Μetallica

Aν έκανα ένα τοπ-20 σήμερα θα ήταν μάλλον το ακόλουθο:

1. Master of Puppets 2. Fade to Black 3. Orion 4. Dyers Eve 5. Battery 6. The Outlaw Torn 7. Blackened 8. Damage Inc. 9. To Live is to Die 10. Halo on Fire 11. Fight Fire With Fire 12. Wherever I May Roam 13. The Four Horsemen 14. My Friend of Misery 15. Disposable Heroes 16. Spit Out The Bone 17. Bleeding Me 18. Whiplash 19. Fixxxer 20. All Nightmare Long

Περισσότερο playlist παρά τοπ είναι βέβαια (έχοντας αφήσει έξω One, For Whom, Harvester και δε συμμαζεύεται).

4 Likes

Ή μπορεις απλα να νιωσεις λιγο απελευθερωμενος απο την ψευδαισθηση των “αντικειμενικα” 20 καλυτερων και να υποστηριξεις την 20αδα σου χωρις φοβο και (με) παθος :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Τοπ 20αδα αν με ρωτουσε κι εμενα ο Λαρς σημερα:

1. One
  2. Fade To Black
  3. Fixxxer
  4. Until It Sleeps
  5. …And Justice For All
  6. Master Of Puppets
  7. Orion
  8. Halo On Fire
  9. Low Man’s Lyric
  10. Wherever I May Roam
  11. To Live Is To Die
  12. The Outlaw Torn
  13. Judas Kiss
  14. Moth Into Flame
  15. Sad But True
  16. Bleeding Me
  17. Blackened
  18. The Call of Κατουλου
  19. No Leaf Clover
  20. Hell And Back
4 Likes

Δεν είναι αυτό, έχει να κάνει με το ότι αύριο θα ήταν κάτι διαφορετικό. Μπορεί να έβαζα το Harvester στη θέση του Disposable, το One 9 φορές στις 10 θα ήταν μέσα και δε θα ήταν το All Nightmare Long κοκ.
Δεν έχει να κάνει με το ότι το One είναι αντικειμενικά καλύτερο τραγούδι και πιθανότατα μέσα στο τοπ-5 τους, αλλά με το υποκειμενικό του ότι αν έβαζα να ακούσω κάτι αυτή τη στιγμή δε θα ήταν το One. Επίσης, δεν έχει να κάνει με κορεσμό (όπως έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό η απουσία των Enter Sandman, Seek and Destroy κλπ) αλλά με τη στιγμή που έκατσα να σκεφτώ τα 20 τραγούδια.

4 Likes

Ε ενταξει αυτα ισχυουν και για μενα, αν και το One παιζει να μπαινει παντοτε θεση 1, ή σχεδον παντοτε.

Απο την αλλη, Enter Sandman πλεον δε θα μπει ποτε 20αδα μου, εχω κορεστει χωρις επιστροφη.

Το είχα ξεχάσει το no leaf clover, χαλαρά μπαίνει 20αδα, χωρίς σκέψη!

2 Likes

Είστε άρρωστοι…

1 Like
  1. Orion
  2. To Live is to Die
    3-20 κάτι από τα 5 πρώτα. Σίγουρα θα έχω ψηλά Metal Militia.

Πρέπει να είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που γίνεται κουβέντα για αντικειμενικότητα/υποκειμενικότητα/βαρύτητα απόψεων. Προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ τα “όλα είναι υποκειμενικά” παρά μόνο στο θέμα γούστου - και σε τίποτε άλλο απολύτως. Αλλά το ότι το Ride the Lightning δεν τελειώνει με βαρύ ολντ σκουλ θρας δεν είναι υποκειμενικό, είναι απλά γεγονός.

Ακόμα πιο πέρα: το ότι δεν καινοτόμησαν στο μάστερ είναι παπαριά καμαρωτή.
Το λένε Thing κι ας το σιχαίνεται η συγγραφεύς και δεν είναι τυχαίο ότι δεν είχε μία κουβέντα για να το περιγράψει πέραν του “βαρετού”.
Το λένε παραγωγή ΜΠΕΤΟ κι ας μην το καταλαβαίνει η συγγραφεύς.
Το λένε εξέλιξη/τουμπάνιασμα αυτού που κάνανε ένα δίσκο πριν στο songwriting/παίξιμο/τόλμη/περιπέτεια κι ας την παίρνει ο ύπνος την συγγραφέα (και φυσικά καλά κάνει, δικαίωμά της - έτερον εκάτερον όμως).

Το ότι ακολουθείται η ίδια (σχεδόν με κεφαλαία) κατανομή των κομματιών δεν κάνει έναν δίσκο αντιγραφή του άλλου, αυτό το λένε ισοπέδωση και είναι το ίδιο άσχετη όσο να λες ότι το Damage μοιάζει με το Trapped. Ή ότι επειδή δυο κομμάτια έχουν την ίδια δομή (μελωδικό κουπλέ, πάουερ ρεφρέν, αλλαγή χέβυ - επίλογος) δεν τα κάνει αντιγραφές, αυτό είναι ισοπέδωση λες και ένα κομμάτι είναι μόνο το arrangement του και όχι τα ριφ, οι μελωδίες, οι στίχοι, οι κορυφώσεις.

Αυτά όλα μπορεί να μην είναι ασπρόμαυρα μαθηματικά ή όσο προφανή όσο ότι η συγγραφεύς ολοφάνερα νόμιζε ότι το Call of Ktulu είναι το 7ο κομμάτι στο RTL όπως το Orion (δυο κομμάτια που δεν μοιάζουν καθόλου εκτός του ότι δεν έχουν στίχους παρεμπιπτόντως) - δεν παύουν όμως να είναι απλές αλήθειες και προσωπικά δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να τις χαρακτηρίσω αντικειμενικές αλήθειες. Η συγγραφεύς δικαιούται να πει ότι ΒΑΡΙΕΤΑΙ το Thing μέχρι θανάτου και να της πούμε μπράβο. Δικαίωμα έχει να λέει ότι είναι ξέρω γω ένα συνηθισμένο κομμάτι για το 1986 αλλά εκεί θα της πούμε “πού πας ρε καραμήτρο, ρε άσχετε”. Μπορεί να της ακούγεται αναποφάσιστο το Disposable (whatever the fuck that means), να γράφει ότι το Disposable θέλει μουσικά να είναι Creeping Death (γιατί είναι και τα 2 θρας μέταλ και γιατί… γιατί έτσι ξέρω γω) αλλά το λογικό και αναμενόμενο είναι ότι θα εισπράξει σχόλια αρνητικά γιατί το “βαριέμαι” στέκει και παραστέκει σαν υποκειμενική αξιολόγηση τέχνης αλλά το ότι “πέρασε και δεν ακούμπησε” και “δεν έχει προσωπικότητα το Orion”, δηλαδή είναι τζενέρικ, είναι φλατ, είναι άχρωμο, άοσμο, παρόλο που στέκουν σαν υποκειμενικές αξιολογήσεις, δεν θα πρέπει να εκπλαγεί ο άλλος όταν του πουν ότι “φίλε μου, πάσχεις από ανοσμία και υπογευσία, καλύτερα να μην κάνεις το επάγγελμα του γευσιγνώστη”.

Για να καταλήξω γιατί δεν θέλω να κάνω την ίδια κουβέντα που έκανα χρόνια πριν περί βαθμολογιών και αντικειμενικών δεικτών. Η συγγραφεύς περίμενα να μου δώσει ένα κείμενο προσωπικό, όπως ο άλλος έλεγε ότι του την έσπαγε το χάιπ, το βάιμπ, γιατί ήταν 24 ετών και την είχε δει έτσι ενώ ο δίσκος ήταν γιουβέτσι, βιωματικά, προσωπικά. Μια αποψάρα ίσως που να είναι υπερβολάρα αλλά να έχει ένα ψήγμα αλήθειας (πώς έλεγε μια ψυχή “το Operation Mindcrime; Aυτό το σλιζ χαρντ ροκ των QR;”) για να κάνουμε κέφι. Ε, νομίζω απέτυχε. Διάβασα ένα ρεσιτάλ αστοχίας και ισοπέδωσης ότι το Μάστερ “αντιγράφει και μιμείται το RTL” (γιατί δομές, γιατί έτσι και γιατί βαρέθηκα) αλλά και ασχετοσύνης.

Δεν χάλασε ο κόσμος φυσικά. Ίσα - ίσα πήραμε φωτιά εδώ, κάναμε τζέρτζελο (δεν νομίζω ότι ο Παργαλάτσος έχασε τον ύπνο του) και αυτοί πήρανε και 12 κλικς τουλάχιστον από όσο βλέπω και οι χομπίστες της μουσικοκουβέντας κάναμε το χάζι μας. Δεν νομίζω ότι τίθεται πουθενά θέμα ελευθερίας έκφρασης ή κάτι παρόμοιο.

Θα συμφωνήσω με τον Παντελή και τον εαυτό μου(!) παλιότερα ότι δεν είναι όλες οι γνώμες ίδιες και βαρύνουσας σημασίας. Φυσικά όλα αυτά είναι απλώς η γνώμη μου. :slight_smile:

8 Likes

Βαζεις στις δυο πρωτες θεσεις του τοπ-20 σου δυο ορχηστρικα κομματια και μιλαμε για τη μπαντα που εχει τραγουδιστη τον Hetfield. Ρε φυγε απο 'δω ρε μπρο :joy:

4 Likes

Και να σκεφτείς ότι ο Τζέημς είναι στους 5 αγαπημένους μου έβερ! Αλλά, τι να κάνω. Την αλήθεια μου λέω. Υποκειμενικά είναι αυτά!

2 Likes

Στο To Live Is To Die ομως τον ακους τον James :smiling_imp:

Απο κει και περα, οσο γαματος και να ειναι ο James στην φωνη, τα δυο συγκεκριμενα τραγουδια μπορουν ΑΝΕΤΑ να ειναι στο τοπ 2 καποιου χρηστη, χωρις καμια απολυτως ενσταση. Ειναι ΤΟΣΟ γαματα.

5 Likes

Όπως είχε πει ο Fenriz κάποτε, όταν όλοι έκαναν Mixtapes με τα θρας κομμάτια των Metallica, αυτός γέμιζε μια πλευρά της κασέτας με τα instrumental τους

υγ: έχει πει επίσης “Ted and me are still sad that more bands didn’t seek out to explore the style of the ORION instrumental a bit more”. Αυτό ντε, που δεν έχει προσωπικότητα.

4 Likes

in her defense, έχουν παρόμοια εισαγωγή, υπάρχει και βιντεο που πάνε να παίξουν το Disposable και ο Lars βαράει Creeping Death, και λέει ο Het την ατάκα Disposable Death. Αλλά πραγματικά μιλάμε για λεπτομέρεια, καθώς ουδεμία άλλη σχέση έχουν τα κομμάτια παραπέρα.

πάμε τώρα και στα 20 αγαπημένα μου σήμερα
1 One (για πάντα πρώτο στη καρδιά μου)
Creeping Death
Orion
Master Of Puppets
Fade To Black
For Whom…
Disposable Heroes
The Outlaw Torn
My Friend Of Misery
Whiplash
Bleeding Me
Halo On Fire
Blackened
The End Of The Line
Moth Into Flame
Ktulu
To Live…
Dyers Eve
Fight Fire…
20 Hit The Lights

1 Like

Kάπου εδώ να ξαναπάω την συζήτηση λίγο πίσω και να πω ότι ούτε εγώ τρελαίνομαι για το Master of Puppets. Ντάξει δεν το λέω και πάτο, αλλά σίγουρα για τα γούστα μου, δεν είναι ούτε το καλύτερο άλμπουμ σκληρής μουσικής, ούτε καν το καλύτερο των μεταλλικα.

Να πω και άλλη μια άποψη που μάλλον δεν συμφωνεί κανείς :smiley:
Το μάστερ δεν είναι θρας. Είναι μέταλ, με θρας στοιχεία, αλλά θρας δεν είναι :slight_smile:
Αυτά.

3 Likes
  1. Whiplash
  2. Metal Militia
  3. Seek and Destroy
  4. The Four Horsemen
  5. For Whom The Bell Tolls
  6. Creeping Death
  7. Welcome Home (Sanitarium)
  8. One
  9. Blackened
  10. …And Justice For All
  11. Harvester of Sorrow
  12. Enter Sandman
  13. Holier Than Thou
  14. Thorn Within
  15. Bleeding Me
  16. Prince Charming
  17. Carpe Diem Baby
  18. Some Kind of Monster
  19. The Unforgiven III
  20. Halo on Fire
1 Like

θρας καθαρό είναι μόνο το kill em all
το master έχει μόνο 3 καθαρόαιμα θρας (battery, disposable, damage)
… αν και δεν τα πάω καλά με τις ταμπέλες… όταν λέμε καθαρό θρας εννοούμε να μην πέφτει η ταχύτητα ούτε στιγμή;

Σιγά, οποιαδήποτε σειρά και να έβαζες τα 5 πρώτα σωστή είναι, πολύς κόσμος δεν το έχει αγαπημένο προφανώς. Και δεν συζητάμε καν για καλύτερο άλμπουμ σκληρής μουσικής, αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρχει μία απάντηση, υπάρχουν ξέρω γω καμιά διακοσάρα αριστουγήματα να διαλέξει κανείς μόνο στην δεκαετία του 80 ξέρω γω, χώρια τις επιλογές της κοζμάρας του καθενός που επειδή είναι θέμα γούστου είναι δικαίωμα (για να το δέσω με το προηγούμενο), μόνο για αγαπημένο μπορείς να πεις και για επιλογές “καλύτερου” που λες “ε, στέκει” όταν κάνουν μουσικονέρντουλες σαν και του λόγου μας κουβέντες τέτοιου τύπου.

Το Μάστερ μαζί με το Ride είναι οι δίσκοι που άνοιξαν τα όρια του thrash metal, δίσκοι που ξέφυγαν των στεγανών της σκηνής τους. Όπως οι Death έκαναν το ίδιο στο death metal. Αμφότερους θα τους καταχωρούσα στο thrash και death metal section στο δισκάδικο αλλά ναι, φυσικά και δεν είναι καθαρόαιμα, για αυτό και οι απανταχού αρτηριοσκληρωτικοί κολληματίες ή πορωμένοι πιτσιρικάδες της εποχής άλλωστε τα σνόμπαραν. Και για αυτό προσωπικά λέω ότι το Reign in Blood είναι ο απόλυτος θρας μέταλ δίσκος ενώ το Puppets ο απόλυτος μέταλ (σκέτο) δίσκος!

@shadowking69 είμαι σίγουρος ότι αυτό εννοούσε, ότι μοιάζουν (στα τύμπανα, κάπως, κατά κάποιον τρόπο, μπερδεύτηκε ο Λαρς!) οι εισαγωγές τους, χαχαχα. Ρε, μήνυση έπρεπε να της κάνει ο Schaffer, πάει και θάβει το κομμάτι στο οποίο πάτησε την καριέρα του! :stuck_out_tongue:

5 Likes

Συμφωνω μεχρι και με τα κενα αναμεσα στις λεξεις :smiley:

Ok λιγο υπερβολικο αυτο, αλλα περιεχει και αληθεια! Πλακα πλακα μιας και πιασαμε το disposable death κομματι της δισκογραφιας των μεταλικα, και του creeping death το αρχικο ριφ εχω την εντυπωση πως εχει βγαλει παρα πολλες εκδοχες του ο Τζονης. :stuck_out_tongue:

κλάμα!

1 Like

“Μια αποψάρα ίσως που να είναι υπερβολάρα αλλά να έχει ένα ψήγμα αλήθειας (πώς έλεγε μια ψυχή “το Operation Mindcrime; Aυτό το σλιζ χαρντ ροκ των QR;”) για να κάνουμε κέφι.” :stuck_out_tongue:

Γενικώς χρωστάει πολλά ο Τζώνης. Και ο Ματθαίος που πήρε τις -ΑΗ καταλήξεις και τα μαύρα περικάρπια όπως ο Τζώνης τα τρρρτ τρρρτ στα ριφ!

2 Likes

Το κιλεμολ από την άλλη, ούτε καθαρό θρας θα το έλεγα, σίγουρα έχει πολλά θρας στοιχεία, αλλά παραείναι speedαριστό για να είναι θρας καθαρό.

Γενικά ήταν όλα πρώιμα όπως έχει πεί πολύ καλά ο @Vic και άνοιξε δρόμο για να βγούν αυτά τα είδη.

Συμφωνω στο 100% για το Reign in Blood, είναι ο ορισμός του θρας.

Οι μετάλλικα ήταν κάτι περισσότερο από αυτό, από το οποίο είχαν βέβαια κάποια στοιχεία (ξαναματαλέω βέβαια, οτι περισσότερο speed μου φαίνονται, παρά θρας - και το ride).

Όπως και οι megadeth, θρας δεν ήταν ρε παιδιά ποτέ, πλησιάζουν περισσότερο το speed παρά το “καθαρό” θρας. Παραείναι χαρντροκαδικοι οι δίσκοι τους για να τους βάλεις στο θρας.

1 Like