Μetallica

Άλλο hot όνομα, άλλο μεγαλύτερο βέβαια αν και σε αυτό ψιλοδιαφωνώ όταν υπάρχει η Arianna <3. Ένα τραγούδι και τα views του δε λένε και πολλά επίσης για τον ισχυρισμό. Beyonce, Lady Gaga, Taylor Swift, Katy Perry είναι τα μεγαλύτερα ονόματα και ξεχνάς τη Rihanna που κάθεται μερικά χρόνια. Όταν αρχίσει να ασχολείται με τη μουσική περισσότερο από το σώμα της τότε μπορεί να τις φτάσει, αυτά και τέλος το offtopic για την ποπ, πάω να βάλω Ghost να επιστρέψω μέταλ καταστάσεις.

1 Like

Εδώ γράφουμε για ποπ μουσική; Μπλέχτηκα με τα τοπικς…
Όπως γράφανε κάτι δημοσιοκάφροι σε μια παλιά βιογραφία των Metallica, αναφέροντάς τους στο τέλος ως η πιο χέβι ποπ μπάντα :angry:

1 Like

Η επέτειος του official ξεπουλήματος είναι κατάλληλη μέρα να μιλάς για ποπ :stuck_out_tongue:

O Dave Gahan πάντως είχε πει

“Metallica are a heavy-sounding band, but they write pop songs,” he told Rolling Stone . “They’ve got their dark moments, just like Depeche Mode have, but deep in there is a tune with a catchy chorus or a pop arrangement.”

4 Likes

Καθηστε ρε μαστοριά, αν είναι το black album ποπ μέταλ, τότε είναι και η μισή δισκογραφία των priest, ένα μεγάλο κομμάτι της δισκογραφίας των maiden, των twisted sister, των anthrax, των helloween και πολλών αλλων. Δεν είναι κακό ένα μέταλ τραγούδι να είναι catchy. Ποιο είναι ποπ, το enter sandman; Το sad but true; Το throught the never; Το my friend of misery;

Απλά τους τσούζει που μια μέταλ μπάντα πούλησε και πουλάει τόσο πολύ, περαστικά τους εύχομαι

Ποπ πάντως δεν είναι μόνο κάτι πιασαρικο, αλλά και κάτι που μετατοπίζει το εύρος των συχνοτήτων του των φωνητικών γραμμών και των κουρδισματων και κυρίως των δομών του προς αυτά της δημοφιλούς μουσικής την οποία (mainstream) είναι ευκολότερο λόγω συνήθειας και ακουσμάτων να αντιληφθεί ένας ακροατής εκτός του αρχικού ιδιώματος, που έχει εκτεθεί όμως στην σύγχρονη δυτική μουσική αρκετά.

Είναι αυτό που προσωπικά, που το έχω αναφέρει και σε κάποιες παρουσιάσεις μου, θεωρώ πως συνηθίζουμε να λέμε ως “ωρίμανση”, την στροφή δηλαδή ενός είδους προς πιο απλουστευμένες και hook-ατες φόρμες που δεν ήταν αρχικά στον πυρήνα του.

Μυθικός δίσκος και τρομερά σημαντικος το Black Album προφανώς και δεν πιστεύω πως είναι κάτι που χρήζει αναθεώρησης.

6 Likes

Απ’όλες τις ονομασίες των μουσικών ειδών, η pop είναι η πιο τίμια που βγάζει και κάποιο νόημα απλά το έχουμε συνδέσει με ένα πολύ συγκεκριμένο είδος μουσικής. Προσωπικά, απλά χρησιμοποιώ τους ορισμούς για να μην είμαι απροσάρμοστος και να γίνεται κουβέντα. Λέγοντας αυτά, οι Metallica είναι και mainstream και pop μπάντα άσχετα από το τι παίζει βάσει των ορισμών που χρησιμοποιούμε.

2 Likes

Είμαι ο τελευταίος που θα τους αποκαλούσα ποπ μπάντα. Απλά θυμήθηκα εκείνη τη βιογραφία, που γράφτηκε μετά το TBA.
Εντάξει, εδώ υπάρχουν ανεγκέφαλοι που τους θεωρούν ξεπουλημένους μετά το ΚΕΑ ή μετά το RTL κ.ο.κ.

1 Like

Ε ναι, χρειάζεται λίγο Ghost που παίζουν pop metal. Μην πάμε κατευθείαν από pop σε metal και μας έρθει απότομα :stuck_out_tongue:

Κοίτα έτσι όπως το θέτεις με βάση και την ιστορία, μεγαλύτερο όνομα από όλες είναι η Madonna.

Η Arianna Grande έχει ρεκόρ 1,7 δισεκατομμύρια views σε τραγούδι που κάνει featuring η Nicki Minaj.

Κορυφαίο όνομα η Katy Perry, η τελευταία της τεράστια επιτυχία ήταν το Chained To The Rythm το Φλεβάρη του 2017.

Τέσπα, εγώ αυτές που βλέπω ότι ακούγονται περισσότερο τώρα που μιλάμε είναι η Dua Lipa και η Cardi B.

Υ/Γ: Το Black Album είναι καθαρό heavy metal με 1 μπαλάντα και 1 semi-ballad. Τα περί pop είναι παπαριές.

Quiz: Με ποια αρκετά γνωστή Nu Metal μπάντα έχει τραγουδήσει η Katy Perry προτού γίνει ευρέως γνωστή; Σε πολύ μύστες απευθύνεται η ερώτηση.

2 Likes

P.O.D.( Christian Nu-Metal Band) !!!

1 Like

Αρχικά ποπ δεν σημαίνει απαραίτητα κακό. Δεύτερον αν μια μπάντα εκτεθεί σε μεγαλύτερο ακροατήριο επειδή έβγαλε μερικα catchy τραγούδια δεν σημαίνει πως ξεπουληθηκε.

Στην περίπτωση μας οι Metallica όντως έκαναν πιο εμπορικό τον ήχο τους για να τον ακούσουν οι περισσότεροι πάντα όμως σε metal πλαίσια.

Μην το παίζω προοδευτικός αν ήμουν μεταλας στα τέλη του είχα τους ταλλικα θεούς και ξαφνικά τους εβλεπα με κομμενα μαλλιά και πιο “ελαφριά” μουσική τα ίδια θα έλεγα.

Από τις σαβούρες που παίζει το ελληνικό και αμερικανικό ραδιόφωνο χίλιες φορές να έπαιζε Nothing Else Matters και wind of change

Είσαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, respect :+1:

Εγω το παιζω προοδευτικος, γιατι ημουν 15 χρονων το 1996 και εγω και οι φιλοι μου γελουσαμε με τους πληγωμενους μεταλλαδες που εβαζαν σχεδον τα κλαματα επειδη κουρευτηκαν οι Metallica και επειδη ο Kirk φιλουσε τον Lars στο στομα για να προκαλεσει αντιδρασεις. Καθε συνεντευξη της εποχης ηταν επικη, και καθε φορα που υπηρχαν αντιδρασεις μετα απο καθε “νεο” για τους Metallica, τοσο περισσοτερο γελουσαμε.

Σε αλλα νεα, δεν ξερω καν ποια ειναι η Dua Lipa και η αλλη που λετε, και ακουω αρκετη ποπ, αλλα ταυτοχρονα σιχαινομαι την μοντερνα R&B οποτε ισως γι αυτο? Και η μουσικη της Cardi B ειναι σκουπιδι για μενα. Η Lady Gaga ειναι δεκαδες φορες μεγαλυτερη καλλιτεχνης, και το εχει αποδειξει με ολα της τα καλλιτεχνικα βηματα, ενω προφανως και συμφωνω σε οσα ειπε ο nnnkkk για τις υπολοιπες του ειδους.

Παμε πισω στους Metallica ομως. 29 χρονια απο την δισκαρα.

5 Likes

Η μουσική της Lady Gaga είναι σαν αγγελική μελωδία μπροστά στο αίσχος της cardi b (προσωπική άποψη έτσι).

Σε παραδέχομαι ρε @QuintomScenario γιατί σου άρεσε κάτι και το το υποστηρηζες παρόλο που σχεδόν όλοι οι άλλοι έκραζαν.

Γενικά στη μουσική δεν χρειάζεται επειδή η πλειοψηφία γουστάρει ένα άλμπουμ να το γουστάρεις και εσύ ή το αντίθετο.

3 Likes

Την ξέρεις και τη Dua Lipa, το Break My Heart είναι ωραίο τραγουδάκι κυρίως γιατί φέρνει ( με δοσμένα credits εννοείται ) στην υπερκομματάρα Need You Tonight των INXS.

Το I Like It μια χαρά τραγούδι για σφηνάκια τεκίλα σε ημιλιπόθυμες καταστάσεις σε μπιτσόμπαρα προ covid :stuck_out_tongue:

Η συγκεκριμένη εκτέλεση είναι το μόνο ποστάρισμα μου ever στο facebook με τραγούδι των Metallica :sunglasses:

5 Likes

Τα υπόλοιπα ποσταρισματα είναι Lady Gaga να υποθέσω ! :stuck_out_tongue:

6 Likes

:joy:

2 Likes

Δεν ξέρω πόσοι βλέπετε τη συγκεκριμένη σειρά videos του Portnoy αλλά πρόσφατα έβγαλε το βίντεο για τα βινύλια από μπάντες που αρχίζουν από Μ εως Ο, επομένως και οι Metallica ανάμεσά τους.

Έχει ενδιαφέρον να ακούσετε τι λέει για το κάθε άλμπουμ, λέει μάλιστα ότι τους άκουγε ήδη από το ΚΕΑ, πήρε το RtL τη μέρα που βγήκε κτλ.

Για τα load και reload που δεν έχει λέει ότι “no fan of them, they didn’t do it for me - they could have been called Rocktallica” ενώ εντύπωση μου κάνει ότι προτιμά το St Anger από τα Load/Reload και θεωρεί το Death Magnetic το καλύτερο άλμπουμ τους μετά το AJFA.

3 Likes

Δεν μου κάνει εντύπωση για να είμαι ειλικρινής

Γνωστα αυτα εδω και 24 χρονια για τον Portnoy. Ειναι αμπαλος στο συγκεκριμενο θεμα, τι να γινει.

3 Likes

Το S&M2 έχει ανέβει.
Ήχος απίστευτος. Het παρά την κατάσταση του σε άλλο επίπεδο.