Δεν υποστήριξε κάπου πως λόγο θρησκείας ΤΟΥ δεν θα κάνει εμβόλιο, λέει πως λόγο των πεποιθήσεων των γονιών του δεν είχε κάνει ο ίδιος μικρός. Και πως έκανε για πρώτη φορά όταν ταξίδεψε στην Αφρική στα 50 του.
Το σκεπτικός πήγαινε περισσότερο στο αν χρειάζεται να κάνει κανείς εμβόλιο για να ταξιδεύει κλπ (δηλαδή την όλη συζήτηση περί vaccine passports, κατηγοριοποίησης του ποιου κάνει εμβόλιο η όχι κοκ). Εκεί λέει “ελπίζω πως όχι”.
ΒΤW πολύ πρόσφατα τον ρώτησαν αν τον εκφράζουν οι στίχοι του Leper Mesiah ακόμα και είπε “απόλυτα”. Όχι πως είναι μεμπτό να αλλάζει κάποιος απόψεις και θέσεις.
Χαχαχα τι εννοεις, δεν χρειαζεται να ειναι ο αλλος σαν τον Joe Dirt για να ειναι redneck. Ισως ειναι ελαχιστα υπερβολικος ο χαρακτηρισμος για τον Hetfield, αλλα μια χαρα γουσταρει και το οπλο του και το κυνηγι του, μια χαρα γουσταρει και τα κωλοφτιαγμενα αμαξια του, μια χαρα αλητεια γουσταρε οταν ηταν νεος, μια χαρα murica ειναι κι αυτος μεχρι ενα σημειο, ασχετα που ειναι αρκετα πιο ανοιχτομυαλος, μορφωμενος και με καποια φιλοσοφια ζωης απο τον μεσο redneck
Για το εμβολιο, απλα μαλακισμενη η αποψη του. Ψεκασμενος 100%, τι παει να πει προβληματισμενος. Κι οι conspiracy theorists “προβληματισμενοι” δηλωνουν.
Ακριβως. Οταν δει οτι με το να κανει το εμβολιο ανοιγουν ολοι οι δρομοι και τα live και τα ταξιδια, θα το κανει και θα πει και ενα τραγουδι. Κατα προτιμηση το Until It Sleeps, φωναζοντας “IT SHAKES MEEEE SO HOLD MEEE” στην Φραντσεσκα οταν θα εχει τις παρενεργειες με το ριγος και τον πυρετο.
ok, όπως νομίζεις. Αν έκανα και γω χρήση της δικής σου λογικής; Θα σου πρότεινα πχ. να διαβάσεις πρώτα τι είναι κάτι που παραθέτεις πρώτα, ποιοι και πως το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα. Όπως επίσης απλώς να ακυρώσω τα όσα λες (see what I did there) τη στάση σου ως φανμποϋσμό. Μάντεψε. Δεν πειράζει να παραδεχτείς ότι ένας άνθρωπος που ούτε ξέρει την ύπαρξή σου, ούτε πρόκειται ποτέ να ενδιαφερθεί για σένα πέραν μιας υποτιθέμενης αόριστης έννοιας ανθρωπισμού (που ούτε σύμφυτη ούτε αυτονόητη είναι για όλους) μπορεί να είναι και λίγο ως πολύ μαλάκας (όπως όλοι μας). Πολύ σωστά το έθεσες, οι άνθρωποι αλλάζουν και επειδή καλά κάνουν. Μάντεψε όμως επίσης. Δε με αφορά να κάτσω να ακυρώσω (το παράκανα; παίζει) έναν άγνωστο στο ιντερνετ, ούτε να τσακωθώ μαζί του. Οπότε, νο χαρντ φιλινγκς.
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα με τόσες μαλακίες που έχει “πιει” το εμβόλιο θα τον πειράξει
Εκτός κι αν έχουμε καμία παντόφλα από Φραντσέσκα γιατί αν θυμάμαι καλά είναι/ήταν νοσοκόμα (???)
Θα σου απαντήσω ήρεμα και χωρίς χαρακτηρισμούς για να σου δείξω ότι πάλι βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.
Καταρχάς, το παρακάτω είναι εντελώς λάθος.
Επειδή ξέρω τι γράφω (και όχι παραθέτω) - το cancel culture έχει ρίζες φεμινιστικές και αργότερα το χρησιμοποίησαν οι Αφρο-αμερικανοί. Το ότι πρόσφατα άρχισαν να το ψελλίζουν οι Ρεπουπλικανοι για να γκρινιάξουν για το ότι τα “liberal” social media (λιμπεραλ ο Ζουκερμπεργκ, γελάει ο κόσμος) απέκλεισαν τον Τραμπ δεν πάει να πει πως θα τους το χαρίσω κιόλας. Και το “lives matter” οικειοποιούνται για τα pro life επιχειρήματα τους.
Στην ουσία τώρα, όταν κάποιος (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Χετφιλντ) λέει κάτι πολύ μετριοπαθές όπως το ότι είναι σκεπτικός και τον βάζουμε αυτόματα στο κουτάκι του “ψεκασμένου redneck” είναι η επιτομή του cancel. Mιλάμε για κάποιον που ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ συνέντευξη λέει για το ότι πρέπει να προστατεύσουν το crew τους από την πανδημία, για τα μέτρα που παίρνουν, για το πως βοηθούν κόσμο μέσω του AWMH που έχει πληγεί από την πανδημία κοκ - με άλλα λόγια δεν είναι ψεκασμένος να θεωρεί την πανδημία συνωμοσία για να μας βάλει τσιπάκι ο Bill Gates.
Εξηγεί ότι είναι σκεπτικός με τα εμβόλια επειδή δεν είχε κάνει ποτέ λόγο της θρησκείας των γονιών του. Μπερδεύεις δηλαδή εδώ:
το αίτιο με το αιτιατό. Και μάλιστα συνεχίζει και λέει ένα αλλά πλέον το εμβόλιο είναι ευρέως διαθέσιμο, το έκαναν πολλοί φίλοι του χωρίς παρενέργειες κοκ.
Αν δηλαδή μια τέτοια ήπια θέση είναι αρκετή για να είναι κάποιος ψεκασμένος Trumpist τότε η κοινωνία μας είναι ακραία πολωμένη που επιστρέφει στο επιχείρημα περί cancel culture που ανέφερα.
Επίσης
σε μια χώρα που θα έχει εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της τον Αύγουστο, το τι θα κάνει ο κάθε Χετφιλντ θα επηρεάζει μόνο τον ίδιο και όχι την κοινωνία. Ευτυχώς ζούμε σε κοινωνία που οι εμβολιασμοί δεν είναι υποχρεωτικοί.
Τέλος, η ένσταση μου δεν είναι προϊον fanboy-σμου. Αν ανατρέξεις σε σχόλια μου για την παρουσία κόσμου στη δίκη της Χ.Α., στις συγκεντρώσεις μετά τη Ν. Σμύρνη κοκ πάλι την ίδια άποψη είχα σε απόψεις περί “αντικοινωνικής συμπεριφοράς”. Ας είμαστε συνεπείς. Και θεωρώ πως καλά κάνει οποιοσδήποτε να είναι σκεπτικός με το αν θα χωριστούν οι πολίτες σε 2 κατηγορίες με πιστοποιητικά εμβολιασμού και αν θα φτάσουν να έχουν λιγότερα δικαιώματα (πχ να ταξιδεύουν) ανάλογα με το αν έχουν κάνει εμβόλιο ή όχι.
Ο Het είναι μια αρκουδοτριχα μακριά από τον Pseka Sapiens. Και νομίζω, υποσυνείδητα, πάντα ήταν ΚΑΙ λόγω του θρησκευόμενου φρικ σόου που ήταν η οικογένεια του.
Όπως και να χει, το θέλει δεν το θέλει το εμβόλιο, θα του το βαρέσει ο κοντός όταν θα κοιμάται στον δερμάτινο καναπέ του hq και θα έχει εξποζντ τη χαράδρα του υδραυλικού.
Γιατί ο κοντός, μπορεί να είναι μυστήριο τρένο, αλλά νομίζω κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι είναι από τους πλέον καλλιεργημένους και ανοιχτόμυαλους μέταλ μουσικούς (και εδώ τα βιώματα παίζουν σημαντικό ρόλο).
Δυστυχως λεω εγω αλλα τελος παντων. Η ανθρωποτητα ειναι απλα ΗΛΙΘΙΑ και καποιες φορες πρεπει να της επιβαλλεις καποια πραγματα, οπως εχουμε κανει ολοι μας τα εμβολια MMR οταν ημασταν βρεφη και μετα μια δευτερη φορα οταν ημασταν παιδια. Ποιο ηταν το αποτελεσμα? Σχεδον ολοκληρωτικη εξαλειψη ιλαρας, παρωτιτιδας και ερυθρας.
Στα υπολοιπα με βρισκεις συμφωνο, με την σημειωση οτι ο “ψεκασμενος” δεν ειναι δυαδικη κατασταση, ειναι ενα φασμα. Ο Χετφιλντ μπορει να μην ειναι ψεκασμενος οπως ειναι καποιος antivaxxer ή καποιος flat earther, αλλα ειναι σε ενα μικρο ποσοστο ψεκασμενος πιθανοτατα.
Εγω παντως αν κανω παιδι και υπαρχει παιδι στο σχολειο απο αντιβαξξερ γονιο που αρνειται να του κανει τα MMR εμβολια, θα νευριασω, γιατι η πιθανοτητα να γινει φορεας το παιδι μου ειναι εκει. Το ιδιο ισχυει και με το κοβηντακι. Αν ειμαι στο αεροπλανο και εχω κανει το εμβολιο, προφανως δε θα θελω να ειναι στο αεροπλανο καποιος που δεν εχει κανει το εμβολιο και εχει την πιθανοτητα να το δωσει σε μενα, και μετα να το δωσω εγω σε καποιον που κινδυνευει, οσο μικρη και να ειναι αυτη η πιθανοτητα. Να παει στο διαολο καθε αρνητης, του οποιου η αρνηση μπορει να εχει ως αποτελεσμα τον θανατο καποιου αλλου. Ειναι θεμα Παγκοσμιας Υγειας ο εμβολιασμος για το κοβηντακι, δεν ειναι επιβολη του ποιο θα ειναι το αγαπημενο σου χρωμα ή τι ταινια θα πρεπει να δεις με το ζορι στο αεροπλανο.
ΥΓ. Το δικαιο θα ηταν σε οσους μπαινουν σε αεροπλανο χωρις να εχουν κανει το εμβολιο να τους βαζουν με ακουστικα στην διαπασων το St. Anger μεχρι να ματωσουν.
Τεράστια κουβέντα που κανονικά δεν είναι για το τόπικ των Metallica. Πόσο σωστό είναι κάποιος να έχει και το δικαίωμα να μην κάνει το εμβόλιο, αλλά και το “δικαίωμα” να μεταδίδει τον ιό; Όχι και πολύ. Προσωπικά έχω στη μπούκα και θεωρώ ηλίθιους τους “αντιεμβολιαστές” που αρνούνται να κάνουν στα παιδιά τους εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες σε δισεκατομμύρια κόσμου. Εδώ δε μιλάμε για τέτοια περίπτωση, αλλά όπως και να έχει, όσοι το κάνουμε δεν είμαστε ηλίθιοι, αναλαμβάνουμε ένα πραγματικά ελάχιστο ρίσκο για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και ολόκληρη την κοινωνία. Δε συμφωνώ να είναι υποχρεωτικός ο συγκεκριμένος εμβολιασμός, αλλά μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα καλό είναι όλοι να έχουν εμβολιαστεί για να τελειώνουμε με τον κόβιντ. Επειδή αυτά τα εμβόλια είναι καινούργια, θεωρώ σωστό να υπάρχει ένα περιθώριο χρόνου στο οποίο να είμαστε ανεκτικοί. Από εκεί και μετά όμως, όχι. Να πάνε να γαμηθούνε αυτοί που δεν κάνουν εμβόλια .
Δεκτό, αν και μιλάμε για περιπτώσεις που σου δίνουν την επιλογή είτε να εμβολιαστείς, είτε να περάσεις από τον κόπο και τα έξοδα τεστ για να σου επιτραπεί να ταξιδέψεις.
Γενικά είναι μια ευαίσθητη ισορροπία του τι είναι δικαίωμα του καθενός και τι είναι υποχρέωση του σαν πολίτης. Συμφωνώ δηλαδή και με εσένα και τον Παντελή πως η ζυγαριά γέρνει σε τεράστιο βαθμό στην “υποχρέωση” - άλλωστε γι’ αυτό και έχω κάνει το εμβόλιο για το οποίο ο ΠΟΥ λέει πως τα “benefits outweight potential negatives” δηλαδή πως δεν είναι ακίνδυνο.
Θεωρώ πιο σωστό και αποτελεσματικό - μακροπρόθεσμα τουλάχιστον - να εκπαιδεύεις και να ενημερώνεις τον κόσμο παρά να τον υποχρεώνεις.
Εννοειται. Με ολα αυτα που εχουν ακουστει ομως για το ΑΖ για παραδειγμα, μονο εκπαιδευση και ενημερωση δεν κανουν τα ΜΜΕ και οι κυβερνησεις. Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι θα κανουν το ΑΖ και μετα απο λιγα λεπτα θα πεθανουν απο θρομβωση.
Για επιστρεψουμε ον τοπι, οπως σωστα αναφερθηκε, ας μην ανησυχουμε. Το εμβολιο στον Χετ θα το κανει ο Λαρς, οποτε ολα καλα
Θα σου απαντήσω γρήγορα, γιατί πρέπει να πιω καφέ και να πάω λαϊκή.
Παρέθεσες λοιπόν -και όχι έγραψες- έναν όρο. Τον όρο cancel culture. Δε χρειάζεται να έχεις διαβάσει Φουκώ (αν και θα στο πρότεινα αν δεν το εχεις κάνει) για να γνωρίζεις ωστόσο πως οι λέξεις και η γλώσσα, ως προϊόντα της διαδικασίας παραγωγής και κυκλοφορίας νοηματικών στοιχείων συνιστούν εργαλεία πέραν από φορείς νοημάτων. Ο λόγος μορφοποιείται από κοινωνικές πρακτικές και μηχανισμούς και οι τελευταίοι με τη σειρά τους δίνουν μορφή με τη σειρά τους στις κοινωνικές σχέσεις και στους θεσμούς.
Το να αναφέρεις το συγκεκριμένο όρο ισοδυναμεί με το να εκφράζεις ήδη άποψη επ’ αυτού και μάλιστα ξεκάθαρα αρνητική άποψη. Η “κουλτούρα της ακύρωσης” (ως πρακτική ας πούμε) δεν είναι κίνημα, δε γράφεσαι μέλος σε αυτή. Δεν είναι κάτι ρητώς (αυτο)καθορισμένο. Ωστόσο, η δημιουργία της ταμπέλας του είδους αυτού και η προσπάθεια να μπουν κάτω από αυτή την ομπρέλα διάφορες συμπεριφορές και πρακτικές αιώνων είναι μια φιλελε και ακροδεξιά αντίδραση απέναντι στα κινήματα που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο και καλά “wokeness”. Τον αρνητικά συνήθως φορτισμένο όρο που προέρχεται από το αφροαμερικάνικο woke. Απλούστερα να στο πω, οι τρόποι με τους οποίους περιγράφουμε, εξηγούμε και / ή αναπαριστούμε τον κόσμο αποτελούν παράγωγα σχέσεων, τις οποίες αναπαράγουν με τη σειρά τους στη δημόσια σφαίρα -και δεν έχει να κάνει με τον αν εσύ νομίζεις ότι χαρίζεις κάτι ή όχι. . Θα μπορούσα να σου παρεθέσω άρθρα, αλλά μια απλή αναζήτηση με τους όρους cancel culture και alt right θα σου προσφέρει περίπου 100 εκατομμύρια αποτελέσματα και σίγουρα πιο εμπεριστατωμένα από εμένα.
Ίσως δε χρειάζεται απάντηση μετά από τα όσα ολόσωστα σου έγραψε ο @quintom. Αλλά ας σημειώσω κάτι ακόμα.
Αρκετά πράγματα στη ζωή είναι binary. Άσπρο ή μαύρο, με το φτωχό μου το μυαλό τουλάχιστον. Η ανθρώπινη φύση όμως, σε πληθώρα εκφάνσεών της τουλάχιστον, δε μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Αντιθέτως, διαχέεται σε ένα ευρύτερο φάσμα, ή όπως σου έγραψα παραπάνω, όλοι είμαστε λίγο ή πολύ μαλάκες, ή βλάχοι ή ψεκασμένοι ανά περιστάσεις. Θεμιτό ίσως είναι νομίζω απλά να το επεξεργαζόμαστε νοητικά, να εξελισσόμαστε και να βγάζουμε το σκασμό βασικά όταν αναγνωρίζουμε ότι έχουμε κάνει μαλακίες στη ζωή μας χωρίς να προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε. Δε βλέπω λοιπόν το λογικό σφάλμα που ισχυρίζεσαι πως εντόπισες εδώ. Το ίδιο πράγμα λέμε ακριβώς, αιτία-αποτέλεσμα. Ποιο αποτέλεσμα βέβαια,ε.
Το γεγονός πως ο χετφιλντ πχ προστατεύει το crew ή δίνει όσα δίνει στο AWMH δεν τον κάνει λιγότερο ή περισσότερο μαλάκα ή ψεκασμένο. Βασικά, είναι παντελώς άσχετο με τη συζήτηση.
Ως παράδειγμα, ο Kyrie Irving είμαι σίγουρος ότι είναι γαμώ τα παιδιά. Πώρωση ο uncle Drew, γαμάτη η δράση του για το BLM και σίγουρα πολύ πιο ειλικρινής από άλλων, συγκινητική έως δακρύων η σύνδεσή του με την ινδιάνικη κληρονομιά του και η στήριξη στο Standing Rock και και και. Πιστεύει όμως και στην επίπεδη Γη. Είναι ψεκασμένος ή όχι; Έχουν σχέση οι υπόλοιπες εκφάνσεις της προσωπικότητας του με το γεγονός πως έχει κάψει φλάντζες σε μερικά πεδία; Είναι “ψεκασμένος trumpist”;
Κοίτα όμως που πάλι συνεχίζεις τους χαρακτηρισμούς με το αχαρακτήριστο condescending υφάκι για επιτομές cancel. Προσκολλώντας μάλιστα την ευθύνη πατρότητας εκφράσεων που δε χρησιμοποίησα καν (τραμπιστής μπορεί να είναι, ούτε το ξέρω, ούτε είναι το προκείμενο θέμα).
Κλείνοντας, και για να ξεκαθαρίσω τα αυτονόητα που έγραψα και παραπάνω, ουδέποτε σε είπα φανμποϋ. Δε με αφορά κιόλας. Απλά σου επεσήμανα, αν αρχίσεις να εκτοξεύεις νεοφιλελέ ή ακροδεξιά ορολογία για να χαρακτηρίσεις τα λεγόμενα κάποιου επειδή είπε πως ο χ μουσικός ε, είναι και κάπως μαλάκας, θα ήταν λογικό ή τουλάχιστον εξηγήσιμο (αν ο άλλος ήθελε να μπει σε διαδικασία διενεξης) να αρχίσει να σε χαρακτηρίζει φανμποϋ.
Αυτό γίνεται για να λειτουργήσεις μέσα σε αυτό που έχουμε φτιάξει ως ανθρωπότητα. Υπάρχει πουθενά χώρος για έναν άνθρωπο να ζήσει στη Γη χωρίς να υπαχθεί σε κάποιους κανονισμούς ή/και νομοθεσία? Αν εγώ θέλω να κατασκηνωσω στο Καζακστάν, μπορώ να ξεκινήσω με τα πόδια και να μη με ενοχλήσει κανείς?
Όταν δοθεί αυτή η δυνατότητα τότε μπορούμε να μιλάμε για ηλίθιους ανθρώπους.
Στη βάση του έχει απόλυτο δικαίωμα, για ποιο λόγο να μην κολλήσει κάποιος και να μεταδώσει έναν ιό? Επειδή μπορεί να πεθάνει ο ίδιος ή κάποιος άλλος? Μου μοιάζει απόλυτα φυσιολογική διαδικασία.
Τώρα, όμοια με παραπάνω, αυτό εμείς σαν ανθρωπότητα θέλουμε να το ελέγξουμε, άρα δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές συνθήκες.
Προσωπικά, έχω καταλήξει (ως τώρα…)πως όλα αυτά πρέπει να γίνονται, γιατί σε ατομικό επίπεδο τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τα μειονεκτήματα(σε όλες τις εκφάνσεις, αύξηση προσδόκιμου ζωής, γνώσης, ποιότητα ζωής κλπ που είναι απαραίτητες οι λειτουργίες του κοινωνικού συνόλου και οι κανόνες). Όμως δεν μπορούμε να λέμε χαζούς όσους σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο και καταλήγουν σε διαφορετικές αποφάσεις, όταν δεν τους δίνεται και η δυνατότητα για κάτι διαφορετικό.
Τέλος, μπορεί για τους αντεμβολιαστες να φαίνεται σα να “εκμεταλλεύονται” τος υπόλοιπους (οκ, και εισάγουν και ρισκο) αλλά αυτό μπορείς να το πεις για όλα τα ζητήματα, που δεν υπάρχει ομοφωνία, κάποιοι εκμεταλλεύονται τις αποφάσεις των άλλων προς όφελος τους στην ουσία.
Τίποτα δεν είναι binary, ακόμα και ο υπολογιστής μας που θεωρείται εξορισμού, το ψηφιακό 0 είναι κοντά στα 0V και το ψηφιακό 1 είναι στο εύρος 3.3-5V, ανάλογα το τρανζίστορ, όλα έχουν να κάνουν με την οπτική, τη μοντελοποίηση και την ακρίβεια που θες.
Ναι, ολα καλα. Ολοι αυτοι θελουν να ζησουν χωρις κανονες στο Καζακσταν και τους εμποδιζουμε, οποτε αφου τους εμποδιζουμε σημαινει οτι δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι ηλιθιοι. Νομιζω το καταλαβα, ΟΚ
Δε χρειάζεται να μου κάνεις μετάφραση (και μάλιστα λέξη προς λέξη), εκτός από Φουκώ έχω διαβάσει και το άρθρο των ΝΥΤ, που είναι πράγματι πολύ καλό (εδώ για όσους ενδιαφέρονται). Πολύ δε παραπάνω δε χρειάζεται να κάνεις επιλεκτικές αναφορές γιατί στο ίδιο άρθρο λέει πως αποδίδεται σε far left and right - και μάλιστα στην ίδια παράγραφο με αυτή που μου μετέφρασες - και αναφέρει μάλιστα παραδείγματα όπως αυτό
Αλλά εσύ αποφάσισες αυθαίρετα να βάλεις τελεία στη μορφοποίηση στο σημείο που έκαναν αναφορά στο συμβούλιο του ρεπουμπλικανικού κόμματος και να παραλείψεις όλο το cancel culture που αντιμετώπισαν γυναίκες για το ντύσιμο τους πχ (περί φεμινισμού), οι κομμουνιστές (ή “κομμουνιστές”) στις ΗΠΑ που αρκούσε να μπει το όνομα τους σε μια λίστα για να μην ξαναβρούν δουλειά στο Χόλιγουντ (“cancelled”) κοκ μέχρι τα πιο πρόσφατα που alt right “activists” αποφάσισαν να επιτεθούν σε εταιρείες gaming που διέθεταν χρήματα για να προωθήσουν diversity.
Άλλωστε περί cancel culture έχει μιλήσει και ο Ulrich. Κι αυτός ψέκας alt right λοιπόν.
Η ουσία της διαφωνίας μου είναι το πως αρκεί να κάνεις discount μια αποστροφή του λόγου του (out of context μάλιστα) για να τον χαρακτηρίσεις redneck ψέκα. Τα παραπάνω είναι παραδείγματα από πράγματα που ανέφερε στην ίδια συνέντευξη - φαντάζομαι πως το ελάχιστο που έκανες είναι να την ακούσεις πριν βγάλεις συμπέρασμα. Δηλαδή είναι κάποιος που δεν αρνείται ότι υπάρχει πανδημία (όπως πολλοί συμπολίτες μας - αυτό περί flat earther Kyrie γιατί σε τέτοια επίπεδα είναι η σύγκριση που κάνεις), που φοράει τη μάσκα του (πράγμα ανούσιο για εσένα και εμένα αλλά πολιτικοποιημένο στις ΗΠΑ), που λέει πως λόγο background στο οποίο μεγάλωσε είναι σκεπτικός με τα εμβόλια αλλά έκαναν πολλοί φίλοι του και θα σκεφτεί αν θα το κάνει όταν έρθει η ώρα γίνεται αυτομάτως ψέκας, τότε επιστρέφω στο αρχικό μου συμπέρασμα ότι ζούμε σε μια ακραία πολωμένη κοινωνία που αρκεί κάποιος να λέει κάτι μετριοπαθές για να μπαίνει σε κουτάκια.
Η άλλη ένσταση μου είναι πως δε μπορούμε να κάνουμε επιλεκτικά αναφορά σε “αντικοινωνική λογική”. Νομίζω το έκανα κατανοητό σε προηγούμενο ποστ μου.