Το αν θα κάνεις η όχι εμβόλιο είναι εξορισμού μια binary επιλογή πάντως, δεν μπορείς να κάνεις λίγο εμβόλιο. Just saying
Αν δεν πας να κάνεις τη δεύτερη δόση σε ένα μήνα τι θεωρείται?
Ηλιθιοτητα 
Έτσι απαντάνε και οι Μικιουευς αυτού του κόσμου
Ακουω αντιπροτασεις
Spoiler alert. Καμία μετάφραση δε σου έκανα, όπως επίσης καμία επιλεκτική αναφορά δεν κάνω. Διάβασα ένα άρθρο πριν κάνα μήνα, όντως το βρήκα πολύ καλό και μου μεινε χαρακτηριστικά ένα σημείο, το οποίο εργαλειοποίησα κατά την απάντησή μου προς εσέ. Αυτό δεν ονομάζεται επιλεκτική αναφορά, ονομάζεται σταχυολόγηση, σύνθεση. Γιατί, για να σε σποιλεριάσω, και αυτά που έχω γράψει στην πιο πάνω παράγραφο του προηγούμενου ποστ περι Φουκώ, δεν τα σκέφτηκα από μόνος μου, κάπου τα έχω διαβάσει και με βάση αυτά και άλλα τόσα διαμορφώνω την άποψή μου με όσα κριτικά εργαλεία μπορεί να διαθέτει ο πεπερασμένος εγκέφαλός μου. Τη διαδικασία αυτή της σύνθεσης τη μάθαμε κωδικοποιημένα και στο γυμνάσιο ξερω γω, στο μάθημα της Γλώσσας.
Αντίστοιχα, μας δίδαξαν με πινακάκια αν θυμάσαι να αναγνωρίζουμε τη μέθοδο “πειθούς” της επίθεσης στο ήθος του πομπού, την οποία φαίνεται πως επιλέγεις να μεταχειρίζεσαι, αποπειρώμενος να μειώσεις τα όσα σου είπα λέγοντας πως χρησιμοποιώ λογοκλοπές, αυθαίρετες και επιλεκτικές αναφορές ή δεν ξέρω γω τι άλλο.
Σε απλά ελληνικά λοιπόν (αν θυμάμαι σωστά και από το άρθρο κάτι τέτοιο έλεγε), μπας και συνεννοηθούμε. Υφίστανται πρακτικές αιώνων, οι οποίες έχουν ασκηθεί κυρίως εναντίον στελεχών του ανταγωνιστικού κινήματος και προοδευτικών τμημάτων της κοινωνίας. Πρακτικές που στο παρελθόν έχουν οδηγήσει μέχρι και σε περιόδους διώξεων και εξόντωσης των αντιφρονούντων από τη μεριά των πλέον ισχυρών (μάλλον αυτονόητα λογικό, εφόσον εμ, είναι οι ισχυροί), όπως και τα παραδείγματα που ανέφερες. Πλέον, με το πεδίο των μκδ να χαρίζει μια επίφαση “δημοκρατικότητας”, συμπεριφορές που παλαιότερα περνούσαν αβαβα, καταδικάζονται και κατακρίνονται στη δημόσια σφαίρα. Το γεγονός αυτό, έχει ενοχλήσει. Και έχει ενοχλήσει σφόδρα, γιατί μιλάνε αυτοί που δεν είχαν φωνή, και μάλιστα (ω καινοτομία) γίνονται βαιραλ.
Κάπου θα οδηγούσε όλη αυτή η καινοφανής κατάσταση. Ώθησε λοιπόν την παραδοσιακή φιλελε αλλά και ψεκα δεξιά να ομαδοποιήσει όλες αυτές τις εστίες αντίδρασης και να τις κατατάξει ως μια έκφραση ομαδικής και οργανωμένης τρομοκρατίας εκ μέρους των αντιφα ή δεν ξερω γω ποιων άλλων. Γεννώντας την ταμπέλα της κουλτούρας της ακύρωσης, μαντρώνοντας συμπεριφορές άσχετες μεταξύ τους, που μάντεψε, τελικά πάλι γυρνά μπουμερανγκ εναντίον των μαύρων, των γυναικών και των κάθε λογής φτωχοδιάβολων. Σατανικό;
Κανένα “κανσελ καλτσουρ” λοιπόν δεν αντιμετώπισαν οι μαύροι, οι γυναίκες ή οι κομμουνιστές. Διώξεις φυλακές, εκτελέσεις και καταπίεση βίωσαν, εκτός αν επιθυμείς να βαφτίσουμε και τη Μακρόνησο “κάνσελ κάλτσουρ” για να ακούγεται πιο μοντέρνα. Ντάξει, δεν ξέρω, είναι και επίκαιρο, μπορεί και να ακυρώθηκε ο τύπος που κυνηγούσε με τον γκιώνη του έξω την κοπέλα στη Ν. Σμύρνη επειδή κοινοποίησε εκείνη το βίντεο (που δε φαίνονται καν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του). Αυτή είναι η πρακτική λειτουργία της ταμπέλας αυτής, που γεννήθηκε από συγκεκριμένες πολιτικές κοσμοθεωρίες. Αυτά σου λέω τόση ώρα και ελπίζω να τα καταλαβαίνεις.
Αυτόκλητος τιμωρός του napster και των οπαδών του, τίποτα παραπάνω. Αλλά πραγματικά, έτσι πείθει κανείς, φουσκώνοντας τα όσα λέει ο συνομιλητής του για να φανούν τερατολογίες, προσθέτοντας τις απαραίτητες δικές του σάλτσες 
Προσπάθησα να την ακούσω, αλλά δε μπόρεσα, ήταν με τα φιλαράκια του που πάνε για κυνήγι στα βουνά και δεν άντεξα τόση τεστοστερόνη, συγγνώμη. Ρεντνεκ δεν τον χαρακτήρισα για το συγκεκριμένο, προφανώς. Για όλα τα υπόλοιπα που έχει επιλέξει να γίνει, βεβαίως. Ψεκα τον χαρακτήρισα για το συγκεκριμένο, και φυσικά είναι. Όπως σου είπα παραπάνω, κρίμα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια, κουράζουμε και το τοπικ, φάσμα είναι. Υπάρχει λίγο ψέκας, περισσότερο, και όλα αυτά είναι δυναμικά, ανάλογα τις συνθήκες και τη στιγμή. Όλοι είμαστε λίγο μαλάκες ξαναλέω και πολύ, αναλόγως.
Το παράδειγμα του Κυριε Ελέησον το έφερα, ως επεξηγηματικό του φάσματος και της πολύπλευρης φύσης του καθένα μας. Στις φιλανθρωπίες που χρησιμοποίησες ως αποδεικτικό στοιχείο του μη-ψεκασμού του χετφιλτ, σου εξήγησα πως ο χ μπασκετμπολίστας μια χαρά ψεκασμένος σε κάποιο βαθμό είναι (και αναλόγως και την οπτική που εξετάζουμε), αυτό δεν ακυρώνει (
) τις υπόλοιπες πλευρές του χαρακτήρα του. Δεν έκανα καμία σύγκριση.
I rest my case στο συγκεκριμένο. Αν δε βλέπεις γιατί είναι αντικοινωνική πρακτική η αντιεμβολιαστική τάση που φουσκώνει εδώ και χρόνια, δεν έχω κανένα λόγο να κάτσω να τσακωθώ μαζί σου για να σε κάνω να το δεις. Παρ΄όλα αυτά, επειδή καταλαβαίνω πως σου αρέσει το διάβασμα, σου παραθέτω το άρθρο για να μη με κατηγορείς για πλαγιαρισμό.
Πες τα στον millenial
.
@nnnkkk Είπα, για το δικό μου το φτωχό μυαλό, υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι άσπρο ή μαύρο. Δε χρειάζεται αναγκαστικά να συμφωνείς, ούτε να μου πετάς κάτι ακαταλαβίστικα για βολτ και βατ, ρεύμα θες να μου πουλήσεις;
Πες το οπως θες δε με απασχολεί, δεν είναι όμως δυαδικό και σε αυτό αναφερόμουν
Επειδή δε συμφώνησα απάντησα, υπάρχει κάτι πιο απλό από αυτό?
Φίλε μου - ελπίζω να μην το βρίσκεις κι αυτό condescending, καλοπροέραιτα το λέω - δεν έχω διάθεση για επί προσωπικού αντιπαραθέσεις. Γι’ αυτό και δε χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς.
Η ενόχληση μου ήταν αυτό
όταν με ψέγεις (και στη συνέχεια με κατηγορείς ότι είμαι condescending μάλιστα!) και με παρακινείς να μάθω τι λέω σου ανταπαντώ. Μου κάνεις μια μακροσκελή λέξη-προς-λέξη μετάφραση ενός εξαιρετικού κειμένου και σταματάς ακριβώς στο σημείο που αποδεικνύει πως ο όρος που χρησιμοποίησα ήταν - όπως σου είπα από την πρώτη στιγμή - απολίτικος. Το κείμενο μιλάει για “no coherent ideology” πίσω από τον όρο. Φαντάζομαι πως δε θυμόσουν το κείμενο που διάβασες πριν ένα μήνα με τόση ακρίβεια (εγώ το διάβασα πριν 5 και ευχαριστώ για τις αναφορές σε woke που μου θύμισαν πιο ακριβώς είναι) οπότε επανήλθες, είδες ότι ουσιαστικά λέει αυτό που σου έγραψα από την πρώτη στιγμή και επέλεξες να συνεχίσεις να με ψέγεις. Για πιο λόγο το ξες εσύ. Φαντάζομαι ότι να συνδέσεις με τον όρο με alt right θα αποδυναμώσει το χαρακτηρισμό και κατ’ επέκταση το επιχείρημα μου.
Στην ουσία της διαφωνίας μας, το να χαρακτηρίζεις κάποιον που δηλώνει σκεπτικός με τον εμβολιασμό σε συνέντευξη που όπως παραδέχτηκες δεν άκουσες (αν το κάνεις θα καταλάβεις ότι ο τόνος του είναι “είμαι σκεπτικός αλλά τείνω προς να το κάνω”) και τον χαρακτηρίζεις ψέκα - βάζοντας τον δηλαδή στο άκρο του φάσματος για το οποίο μίλησε ο Quintom που θεωρείς ότι μου απάντησε - για μένα είναι τεράστιο λάθος. Αυτό είναι η διαφωνία μου.
Λάθος τον βρίσκω και εγώ. Παράλογο δεν το βρίσκω, ειδικά όταν λαμβάνεις υπόψιν το από που έρχεται. Το να βάλεις τη θέση σου στα παπούτσια του άλλου, να τον καταλάβεις συμβάλλει στο να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει την άγνοια του. Δε μιλάμε για το Χετφιλντ εδώ. Στον κύκλο σου φαντάζομαι πως έχεις κόσμο που είναι καλοπροαίρετα σκεπτικός με το εμβόλιο. Αν τους χαρακτηρίσεις “ψεκες” θα τους φέρεις σε θέση άμυνας, θα τους κάνεις ακόμα πιο σκεπτικούς κοκ.
Και γενικά είναι λάθος που κάνει σε μεγάλο βαθμό η κοινωνία μας και γίνεται σταδιακά όλο και πιο polarised.
Ξαναλέω, το να χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν τον όρο “αντικοινωνική πρακτική” είναι λάθος. Το έκαναν οι Μπογδάνοι στη δίκη της Χ.Α. και για απαγόρευση συγκεντρώσεων. Σου άρεσε; Και στο συγκεκριμένο, σε μια χώρα που φτάνει το 70% πλήρως εμβολιασμένων μέσα στο καλοκαίρι δεν είναι ΚΑΝ αντικοινωνική πρακτική. Πιάνει την ανοσία της αγέλης. Στο πως θα αντιμετωπιστεί το anti-vaxxxers κίνημα τα έγραψα παραπάνω και αποτελεί τον πυρήνα της διαφωνίας μας. Σίγουρα όχι βαφτίζοντας τους όλους ψέκες.
καμία αντιπαράθεση επί προσωπικού, στο είπα εξ αρχής αν θυμάσαι, νο χαρντ φίλινγκς και στο ξαναλέω τώρα. Ας το κλείσουμε φιλικά, συμφωνώντας πως ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους. Επίτρεψέ μου μερικά τελευταία από μέρους μου σχόλια και καλή συνέχεια. Με το καλό πιο λεύτεροι σύντομα.
Χαρακτηρισμούς εσύ χρησιμοποίησες, κολλώντας μου την ταμπέλα του “κανσελ”, η οποία προσπάθησα να σου εξηγήσω γιατί είναι φιλελε, νεοναζί και αντιδραστικό εφεύρημα. Κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο ταμπέλιασμα εξόχως προβληματικό κατά τη γνώμη μου και ξεκίνησε όλη αυτή η οφτοπικ συζήτηση.
Εδώ εδράζεται η διαφωνία μας, κατ εμέ, χιλιόμετρα μακρυά από την πραγματικότητα, τόσο που απορώ πώς μπορεί να χαρακτηριστεί απολίτικος ένας τέτοιος όρος. Δεν νομίζω πως έχει νόημα να το συζητήσουμε άλλο, ας πούμε ότι καταλαβαίνω γιατί εκπλήσσεσαι που έφριξα με τη χρήση αυτού του όρου.
Ουδέποτε σε έψεξα άλλωστε με την προτροπή να διαβάσεις κάτι παραπάνω (αμφιβάλλω αν σοβαρά μπορεί να θεωρηθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο αυτό ψόγος). Δεν είναι παράλογο να μη γνωρίζεις επακριβώς ή να μην έχεις ασχοληθεί παραπέρα με τον χ όρο που ακούγεται ή χρησιμοποιείται στη διαδικτυακή ή πραγματική ζωή, τον οποίο αναπαράγεις με τη βασική γνώση της σημασίας αυτού, όπως την έχεις αποκομίσει από όχι αναγκαστικά αξιόπιστες πηγές. Το ίδιο συμβαίνει και με μενα και με σένα και με όλους, κανείς δεν είναι παντογνώστης. Δε σημαίνει πχ. ότι κάποιος γνωρίζει ακριβώς τι σημαίνει gender neutral ή τις προεκτάσεις αυτού, επειδή χρησιμοποιεί τον όρο.
για τον λόγο αυτόν υπάρχουν τα τρανσκριπτ μάλλον σε αυτή τη ζωή. Βέβαια, δεν ακούς τον ακριβή τόνο, το δέχομαι φυσικά, μπορεί και να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικός ο τόνος από τα λόγια που έχει όντως χρησιμοποιήσει. Τι να σου πω, έπεα πτερόεντα και σκριπτα μανεντ.
Κανένας δεν τον έβαλε στο άκρο κανενός φάσματος. Για πολλοστή φορά υπάρχουν λίγο ψέκες, πολύ ψέκες και αυτά είναι δυναμικά, αλλάζουν και μεταβάλλονται αναλόγως θεματικής και χρονικής στιγμής.
Για πολλοστή φορά, όλοι είμαστε και λίγο ψέκες και λίγο μαλάκες. Όλοι έχουμε φερθεί με άγνοια ή με καφρίλα να στο θέσω έτσι. Το θέμα όπως σου είπα, είναι να έχουμε πρόθεση να κατανοήσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο, να το επεξεργαστούμε και να βγάλουμε το σκασμό αν έχουμε άγνοια ή άδικο, ζητώντας όσες περισσότερες συγγνώμες εκεί που φταίμε. Και τους λίγο ή πιο πολύ ψέκες μπορεί να τους αγαπάμε, η πρώην πεθερά μου πχ δε θα κάνει εμβόλιο σε όλη της τη ζωή, τι να κάνω. Το είχα συζητήσει μαζί της εκατομμύρια φορές. Πιστεύει ότι δεν κολλάει με την κοινωνία στην εκκλησία. Ο Καϊρι με έχει συγκινήσει μέχρι δακρύων και τον πάω με χίλια. Στα είπα και παραπάνω. Μην επαναλαμβάνομαι, κανέναν δεν “ακυρώνεις” μόνο και μόνο επειδή έχει κολλήματα ή λειτουργεί εσφαλμένα σε συγκεκριμένες στιγμές. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα το αναγνωρίσεις κιόλας.
Λογικό σφάλμα και άλμα. Και οι παπάδες μπορεί να σου πουν αντικοινωνική πρακτική είναι να μην επιτρέπεται η λειτουργία. Κριτική ικανότητα λέγεται αυτό, να διακρίνεις και να ζυγίζεις τα όσα ακούς. Κατά το δοκούν, δηλαδή, όπως νομίζω εγώ (ή εσύ ή ο δίπλα αντίστοιχα) θα χρησιμοποιώ (-εις, -ει) τον όρο, αυτή είναι η ίδια η έννοια της κριτικής σκέψης. Έτσι νομίζω εγώ, ο αντιεμβολιασμός ή το να πετάς τα σκουπίδια σου κάτω είναι αντικοινωνική πρακτική ανάλογης βαρύτητας. Αντίστοιχη γνώμη μπορεί ή όχι να έχεις εσύ ή ο δίπλα. Πάνω απ’ όλους, με βάση την καθεστηκυία τάξη, είναι η αντίστοιχη γνώμη του νομοθέτη. Απλό νομίζω.
Επί του συγκεκριμένου, π.χ. χωρίς να προσδίδω μεταφυσικές λατρευτικές ιδιότητες στην επιστήμη, αν εσύ δε δέχεσαι τι σημαίνει κοινωνικό σύνολο ως ύπαρξη και (πχ λέμε τώρα, μην το παίρνεις προσωπικά) αρνείσαι την ίδια την ύπαρξη της κοινωνίας, ως νεοφιλελέ Θάτσερ, δε θα δεχτείς και την υποχρέωση προς το κοινωνικό σύνολο του εμβολιασμού.
Οκ, μάλλον με έπιασες, έχω λόγους να πω ψέμματα σε έναν άγνωστο στο φόρουμ πως διάβασα το άρθρο χτες, ή σήμερα το πρωί. Αφού με έπιασε και με κατηγορεί για λογοκλοπή δεν υπάρχει νόημα να συνεχίσω να το αρνούμαι. Μάλλον συνδυάζεται με την επιτομή του κάνσελ σε μια καθόλου condescending πρόταση. (Μην προσβληθείς πραγματικά, αλλά δεν κρατήθηκα και γω να μην απαντήσω, με τρωγε ο κ… μου)
Η κοινωνία μας δε γίνεται έτσι αόριστα και ασαφώς polarised. Δεν ευθύνονται ούτε για τα εμβόλια ούτε κάποιο άλλο επιμέρους ζήτημα της πανδημίας. Η κοινωνία μας έχει αυτό το μονοπάτι γιατί αυτό είναι το μονοπάτι ενός άθλιου συστήματος που λειτουργεί στην εντέλεια. Αλλά αυτό είναι μια άλλη οφ τοπικ ιστορία.
Θα απαντήσω αργότερα από τον υπολογιστή στο προηγούμενο σου αρκετά άκυρο κατ’εμε παράδειγμα με τον Ερημίτη του Καζακσταν, αλλά αυτό είναι πολύ λάθος σχόλιο. Όποιος δεν κάνει την 2η δόση του εμβολίου, είναι όντως ηλίθιος. Δε θα το έλεγε ποτέ αυτό το αρχίδι ο Mikeus. If anything, θα τον έκοβα για αντιβαξξερ με τα μυαλά που (δεν) κουβαλάει, καθότι πάει κόντρα στα πάντα μόνο για την κόντρα.
BTW υπάρχουν άπειρες δυαδικες καταστάσεις στην ζωή και το σύμπαν. Από properties των σωματιδίων που κυριολεκτικά είναι όλο το σύμπαν κάθε αυτό (ηλεκτρικό φορτίο, πυρηνικό φορτίο, σπιν κτλ), έως συμπεριφορές ανθρώπων και απόψεις και κυριολεκτικά χιλιάδες παραδειγματα.
Ολη αυτη η συζητηςη γιατι καποιος ειπε λιγο μαλακα τον χετ. Ενδιαφέρουσα παρολαυτα.
Και να το έλεγε, δεν έχει καμία σημασία για το συγκεκριμένο θέμα.
Εγώ πάλι θα παραθέσω το μόνο τσιτάτο της ψεύτο-προκοπής που υπάρχει σε βιβλίο ενός όψιμου Νιού-ειτζερ λάιφ κοουτς, που μέχρι να γυρίσει η βίδα, είχε προλάβει να φαλιρισει ένα τίμιο κατά τα αλλά Ελληνικό media agency:
«Θέλεις να έχεις δίκιο η να είσαι ευτυχισμένος;»

Αγαπάμε James. Άκουγα τραγούδια από το Black Album και μου έβγαλε προτεινόμενο το παρακάτω βίντεο.
Είναι πολύ πρόσφατο. Αραχτός James κάνει και το πούρο του, όλα μια χαρά!
Κάπου πρέπει να μπαίνουν και όρια
Πεθανα απλα. 

Είδα τόσα σχόλια στο θέμα και λέω θα έσκασε κανένα single… αλλά πήρα τα αρκίρια…
Τελικά ο papa είπε ότι δεν θέλει να το κάνει ή ότι σκέφτεται αν θα κάνει το εμβόλιο; Γιατί αν είναι το 2ο σιγά τα ωα. Ακόμα και γω που ήθελα να το κάνω από την πρώτη μέρα μια σκέψη αρνητική την έκανα που και που.