O James μπορεί να έχει γράψει μουσικαρες αλλά σε πολλές πτυχές της ζωής του είναι μαλάκας…
Ότι γίνεται στη φύση μεταξύ των ζώων δεν με απασχολεί γιατί έτσι φτιάχτηκε ή έτσι εξελίχθηκε…
Ο άνθρωπος όμως ο οποίος είναι το πιο λογικό ζώο (θεωρητικά) θα πρέπει να σέβεται περισσότερο τις ζωές των ζώων, καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανάγκη για κρέας δεν καταλαβαίνω καθόλου όμως την ανάγκη ψυχαγωγίας σκοτώνοντας ένα ζώο κι εκεί έρχεται το κράξιμο…
Αν κάτσει κάποιος να αθροίσει αυτά τα ποσοστά που βγαίνουν ανάλογα το αφήγημα, θα βγει ένα ποσοστό του στυλ 257% των δραστηριοτήτων του ανθρώπου φταίνε για τις εκπομπές αερίων που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή
H λύση πάντως για το φαί έχει έρθει και με τη βούλα της ΕΕ
Μεταξυ μας, και επειδη δεν ειχα χρονο να σχολιασω πριν, τα ποσοστα που αναφερεις για την κλιματικη αλλαγη λογω βιομηχανιας παραγωγης κρεατος ειναι τρελα φουσκωμενα, και ειναι ενα συνηθες επιχειρημα των vegetarians, το οποιο ομως δεν προκυπτει απο πουθενα και κανενας δεν μπορει να προβαλλει επισημες και αξιοπιστες ερευνες για τα υπερβολικα νουμερα που παρουσιαζονται σε αυτα τα infographics σε social media συνηθως.
Γενικα μου φαινεται απιθανο να συμβαλλει η βιομηχανια τροφιμων κατα 40% ή 50% ή και 70% στην κλιματικη αλλαγη οπως λενε διαφορες πηγες (αναλογα το narrative) οταν καιμε fossil fuels για παραγωγη ενεργειας τα οποια ειναι απιστευτα υψηλες πηγες CO2 στην ατμοσφαιρα, πραγμα και το οποιο ειναι υπευθυνο για την αυξηση της θερμοκρασιας.
Αυτο με τον Αμαζονιο και τις ζουγκλες δεν ξερω πως προκυπτει οσον αφορα την βιομηχανια τροφιμων παγκοσμιως, αλλα αν στειλεις και κανα εγκυρο αρθρακι δεν εχω κανενα προβλημα ωστε να αλλαξω αποψη. Οχι οτι θα γινω βετζετεριαν ποτε, αλλα μπορει να το αλλαξω και να παω κι εγω να κυνηγαω ελαφια στα δαση του upstate New York σαν τον παπαρα τον James.
Ελπίζω να είναι αντιληπτό πως έκανα πλάκα στον nnnnnkkkk προηγουμένως στο σχόλιο που κουοταρες, ε (σε συνέχεια της προηγούμενης κουβέντας με τον παπα ψεκ που λεει και ο παντελης).
Όσον αφορά τα ποσοστά, αρνούμαι την αμφισβήτησή σου καθώς προέκυψαν όπως σου είπα από δίλεπτη έρευνα στο γκουγκλε . Σοβαρομιλώντας όμως (όπως λένε οι κύπριοι), τα ποσοστά μπορεί να παίζουν, νομίζω όμως πως δεν είναι αμφισβητήσιμο πως αντικατοπτρίζουν μια πραγματική κατάσταση. Μπορώ πχ να σημειώσω τα εξής έτσι πρόχειρα:
Πόση ενέργεια πχ. καταναλώνεται για την αγροτική παραγωγή εν γένει; Αν και είναι άπειρες οι προεκτάσεις, με μια πρώτη σκέψη συζητάμε για logistics, operations, θέρμανση ή ψύξη προϊόντων κτλ κτλ. Για να μην βάλουμε στην κουβέντα φυτοφάρμακα και υδάτινους πόρους/διαχείρισή τους.
Kαι στο πήγα στην αγροτική παραγωγή, γιατί με παρεξήγησες νομίζω. Δε στο θέτω από την πλευρά του βιγκανισμού. Γιατί πχ μπορείς να ψάξεις και να δεις πόσο “φιλικό” στο περιβάλλον και “ηθικά σωστό” είναι το αμυγδαλόγαλα. Αυτό που έλεγα τελος πάντων είναι πως συζητάμε για μια βιομηχανία που έχει αποτύχει χαρακτηριστικά στον άμεσο υποτίθεται σκοπό της (να προσφέρει τροφή στο είδος μας) ενώ παράλληλα επιφέρει καταστροφικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα. Άρα, ον τοπικ, δικαιολογημένο είναι ο παπα ψεκ να θέλει να απέχει από όλη αυτή τη σαπίλα.
τι να σου πω, το πρώτο άρθρο που μου εμφάνισε είναι αυτό. @Jonkyr, όπου βλέπω φοινικέλαιο θα σε ταγκάρω.
Για το Papa Psek εχει copyright ο @shadowking69 και γελασα δυνατα οταν το ειδα γραμμενο .
Οσον αφορα το ποστ σου, ρε γμτ ηλπιζα να μην ασχοληθεις, τωρα θα πρεπει αυριο να κατσω να δω τα λινκς και να μιλησω σοβαρα… ε ρε πστ δουλειες Τριτιατικα που μας βαζεις να κανουμε
Εμένα μπορεί να μου πει κανείς γιατί γουστάρω να βλέπω shows όπως το MeatEater και το Dual Survival, και αυτήν την χρονιά το μόνο παιχνίδι που παίζω είναι το Hunter: Call of the Wild (τρελή ambientιά και αργό game), ενώ στην πραγματική ζωή είμαι κότα του κερατά, ενώ από φόβο και ιδεολογία δεν ακούμπησα και δεν θα ακουμπήσω ποτέ όπλο στην ζωή μου;
Ίσως φταίει το lockdown, παράλληλα με αυτά βλέπω και ντοκιμαντέρ φύσης όλη την ώρα, τι να πω.