Μetallica

Εξαιρετική σύνθεση το Unforgiven 3.

Για μένα Unforgiven 3 > Unforgiven 2

Και δεν με χαλάει καθόλου ότι το ονόμασαν Unforgiven. Ελπίζω και σε 4 στο νέο άλμπουμ.

3 Likes

Σε αυτό ακριβώς αναφερόμουν, ότι ενώ έδειχναν νέες συνθετικές κατευθύνσεις, ήταν διστακτικοί να αφήσουν αυτά τα στοιχεία του παρελθόντος που τους εδραίωσαν.

Χωρίς να υπονοώ κάτι αρνητικό για τους Maiden, θεωρώ ότι οι Metallica είναι στο πάνθεον των live συγκροτημάτων. Για εμένα είναι ένα από τα 2-3 καλύτερα που έχω δει.

2 Likes

Ενδεχομένως, αλλά οι Maiden λίγο με τα gimmicks, λίγο με το setlist, αλλά κυρίως με την αψεγάδιαστη δεινότητα και τον ήχο τους, νομίζω ότι ξεπερνάνε κάθε προσδοκία

Το setlist είναι στα αρνητικά των Maiden, πάντως. Επίσης έχουν την παρακαταθήκη της εκπληκτικής τελευταίας τους φοράς που ήταν μόλις πριν 3 χρόνια και που όλοι όσοι την απολαύσαμε από κοντά, και ήμασταν πραγματικά πάρα πολλοί, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ. Από την τελευταία των Metallica έχουν περάσει 11 χρόνια…

1 Like

τους είδα το 2011 (το ‘18 δεν μπορούσα), και είχα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τα κομμάτια. Έπαιξαν απ’ όλη τους τη δισκογραφία, και έδωσαν αβάντα και στο τελευταίο τους, δεν βρήκα τίποτα να με απογοητεύσει

1 Like

Ακριβώς όπως είναι και η άποψή σου για το St. Anger όμως. Όλα θέμα γούστου είναι. Για μένα τα 12 τραγουδια του HTSD είναι ένα καλύτερο σύνολο από οποιαδήποτε 12 τραγούδια των Maiden από το 2000 έως το 2021, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Επίσης, αν ακυρωνουμε δίσκους όπως ακυρώνεις το St. Anger, να πουμε ότι κι οι Maiden θα ήταν καλύτερο να μην έχουν καν κυκλοφορησει τα 2 τελευταία τους και να έχουν μείνει στο AMOLAD (που για μενα είναι ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει στην reunion εποχή, ενώ τα επόμενα δύο είναι απλά εντελώς περιττά). Κι έτσι αυτή η άκυρη σύγκριση γίνεται 3 δίσκοι Maiden εναντίον 2 δίσκων Metallica. Σύγκριση στην οποία για μενα κερδίζουν πάντα οι Metallica, όποιους 2 δίσκους τους και να διαλέξεις εκτός του St. Anger :sunglasses:

Τώρα οκ για σύγκριση live, δεν έχω πολλά σχόλια. Έχω δει και τις δύο μπάντες live. Με μια συναυλία Maiden καλύφθηκα δια παντός. Τους είδα όταν έπαιζαν το σετλιστ της πιο μεγαλειώδους περιόδου τους. Ήταν εκπληκτικά καλοί, αλλά δεν θέλω να τους ξαναδώ ποτέ. Metallica έχω δει 6 φορές και θα ήθελα να δω αλλες 10.

2 Likes

Το Book of Souls μια χαρά δίσκος είναι. Και το Final Frontier έχει μέσα κανά 2 τραγούδια πολλές κλάσεις ανώτερα από τις κλανιές του St. Anger. Σε τέτοιου είδους συγκρίσεις τα πάντα είναι υποκειμενικά, και εγώ προτιμώ Metallica σε όλα, αυτό που λέω είναι ότι βαριούνται να γράψουν νέους δίσκους. Οι Maiden από την άλλη γράφουν με μεγαλύτερη συχνότητα, παίζοντας βέβαια στην ίδια λογική από το Seventh Son και έπειτα :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :joy: :joy: :joy: :joy:

ειναι αντιληπτο οτι για ολεσ τις συζητησεισ maiden- metallica κινητηρια δυναμη ειναι η αναγκη της οικογενειασ να επιβεβαιωσει και να πεισει τους παντεσ οτι οι metallica ειναι οι καλυτεροι. δεν φταιει κανενα troll. το trigger για ολεσ τις παραπανω αποψεισ ειναι ενα ??? για το αν ειναι παραγωγικο ενα αλμπουν διασκευων και ενα live.

1 Like

Αν είναι να γράφουν σαν το FF ή το BOS, προτιμώ να μην γράφουν τίποτα. Το St. Anger είναι ενοχλητικό στο αυτί, αλλά καλύτερα να πειραματίζεται μια μπάντα κι ας βγάζει κάτι πολύ δύσκολο και ούτε καν εύηχο, παρά να κοιμάμαι στο 3ο τραγούδι.

Μπα. Δεν έβαλε το φαμιλι στην κουβέντα την σύγκριση με την μπάντα φαρμακο κατά της υπνηλιας. Δοκίμασε ξανά.

Πάντως στους Metallica πρέπει να βάλουμε και το Lulu, εγώ το θεωρώ άλμπουμ τους, κακά τα ψέματα…

Το FF κακό, τι ακούω…

Άμα ο Dickinson είναι στις καλές του, είναι άλλη φάση στα live.Προσωπική άποψη φυσικά.Και οι δύο είναι ξεκάθαρα headline acts και κρατάνε το επίπεδο αρκετά ψηλά για την ηλικία τους.Ένα κάπως ξεκάθαρο μειονέκτημα είναι η απόδοση του Lars στις συναυλίες που δεν είναι και η σταθερότερη στον κόσμο.Επίσης Kirk στάσιμος.Aπό την άλλη ο Bruce μπορεί να βρεθεί σε σκατά μέρα και επειδή είναι ξεροκέφαλος δε το καταλαβαίνει και συνεχίζει να τρέχει σαν μαλάκας αντί να τραγουδήσει πιο ξεκούραστα πχ.Επίσης χτυπάνε στο μάτι οι βλακείες του Gers ενώ κάτι παλαιότερα solos που δεν ήταν δικά του τα πετσοκόβει.

Παρόλα αυτά, ΣΗΜΕΡΑ υπάρχουν και καλύτερες live μπάντες αλλά δεν έχουν το μπάτζετ για τόσο μεγάλες παραγωγές στην σκηνή.Οι Gojira είναι το κλασσικότερο παράδειγμα.Και οι Leprous παίζουν πολύ ψηλά παρότι δεν έχουν το πιο συναυλιακό υλικό του κόσμου ε.Τους Maiden της περιόδου 82-88 και τους Metallica των περιοδειών για το Justice και το Black δεν πρόκειται να τους φτάσει κανένας.Ποτέ.Των ποτών.

ΥΓ Quintom καταλαβαίνεις ότι διαβάζεται λίγο κουλό το '‘ηταν εκπληκτικά καλοί αλλά δε θέλω να τους ξαναδώ’ έτσι? :smile:

Α το πρόβλημα του St. Anger είναι ότι είναι “δύσκολο” ή “μη εύηχο” ε? :rofl:

1 Like

Οχι, το προβλημα του ειναι οτι ειναι κουραδα.

2 Likes

Κουράδα δεν είναι.Από ιδέες κάτι έχει.Είναι απαράδεκτος ο ήχος και αντιεπαγγελματικό το να το κυκλοφορείς χωρίς να έχει παίξει επαρκής μίξη, χωρίς να ξαναηχογραφήσεις τα φωνητικά που ακούγονται φάλτσα κλπ.Για πέταμα βγήκε επειδή δεν έγινε σοβαρή δουλειά για χ-ψ λόγους στον ήχο του, όχι επειδή δεν υπάρχει τίποτα το ενδιαφέρον στις συνθέσεις.

1 Like

Παιζει να το θεωρω το χειροτερο τους αλμπουμ βασικα. Το βρισκω οπως εγραψα περιττο, δεν με ενδιαφερει να ξανακουσω ουτε ενα τραγουδι απο κει μεσα.

Εννοω οτι δεν εχω την επιθυμια, οχι οτι δε θα πηγαινα αν ηταν τζαμπα ας πουμε ξερω γω. Αλλα δεν εχει κατι να μου προσφερει εμενα προσωπικα μια συναυλια Μεηντεν στο μελλον. Καλυφθηκα 100% απο αυτην που τους ειδα.

Βασικα… ναι. Αυτο ειναι το προβλημα. Με αλλη παραγωγη και με σολος και leads, θα ηταν γαμω τους δισκους. Απλα θα επρεπε να γινουν πολλες αλλαγες στον ηχο, ξεκινωντας απο τις κιθαρες, συνεχιζοντας με τα τυμπανα, και ολοκληρωνοντας με τα σε σημεια απαισια φωνητικα του Τζεημς. Μονο το μπασο ειναι οπως πρεπει στον δισκο.

Αυτο εγινε κατ επιλογην, δεν ηταν αντιεπαγγελματικο. Δεν εγινε απο αμελεια. Απλα ετσι το ηθελαν να ακουγεται. Μια κακιστη επιλογη, προφανως.

3 Likes

Μπορεί να είναι έτσι αλλά και πάλι είναι περίεργη επιλογή μετά από τόσα χρόνια καριέρας να ακούς ένα τέτοιο αποτέλεσμα και να αποφασίζεις να το κυκλοφορήσεις.Δε ξέρω μου φαίνεται κάπως.Πιστεύω ότι ίσως να υπήρξαν πιέσεις από το management για άμεση κυκλοφορία.

2 Likes

λαθοσ μου, δεν προσεχω και πολυ τι λεει ποιοσ. συγγνωμη.

[/quote]
Βασικα… ναι. Αυτο ειναι το προβλημα. Με αλλη παραγωγη και με σολος και leads, θα ηταν γαμω τους δισκους. Απλα θα επρεπε να γινουν πολλες αλλαγες στον ηχο, ξεκινωντας απο τις κιθαρες, συνεχιζοντας με τα τυμπανα, και ολοκληρωνοντας με τα σε σημεια απαισια φωνητικα του Τζεημς. Μονο το μπασο ειναι οπως πρεπει στον δισκο.
[/quote]

Ρε @QuintomScenario δηλαδή έλεος. Με αυτή τη λογική ξέρω 'γω και το Παρά Πέντε με άλλους ηθοποιούς, άλλο σενάριο και πιο προσεγμένη σκηνοθεσία θα ήταν γαμώ τις σειρές. Ή ας πούμε το Final Frontier με λίγο πιο προσεγμένες συνθέσεις θα ήταν αντάξιο του Seventh Son. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΔΙΣΚΟΙ. Μια-δυο καλές ιδέες από μόνες τους δεν κάνουν καλό ένα τραγούδι, πόσω μάλλον έναν δίσκο…

1 Like