Ναι, σε ευχαριστω
Κοίταξε, είναι ανάλογα την περίπτωση. Για παράδειγμα, στους Metallica, το χαμηλότερο κούρδισμα βοηθάει στη φωνή, όχι επειδή δεν μπορεί να πιάσει τις ψηλές ο Τζέιμς, αλλά επειδή πρέπει να βγάλει ολόκληρη περιοδεία συνεπώς, η φωνή κινείται σε πιο χαμηλές στροφές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει όσο γίνεται μέχρι το τέλος της περιοδείας, καθαρά για λόγους αντοχής γίνεται. Για παράδειγμα, ο Dickinson επειδή έχει πολύ καλή τεχνική, ξέρει να κάνει εξοικονόμηση δυνάμεων συνεπώς, δεν έχει θέμα να τραγουδάει στην τονικότητα που έχει πρωτοηχογραφηθεί το εκάστοτε κομμάτι, ξέρει πως να δουλέψει τη φωνή του με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να δίνει το 100% μεν, να μην τα φτύνει στα ενδιάμεσα της περιοδείας δε.
Νομίζω ότι και μεγάλες μορφές του χώρου, όπως ο Dio & Klaus Meine που παρόλη την ηλικία τους, είχαν τη δυνατότητα ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία να κάνουν πράγματα τρελά με τη φωνή τους που συνομήλικοι τους (πχ Γκιλαν) δεν μπορούσαν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Ακόμα και τις εποχές της ακμαιοτητας τους, αν ακούσετε συναυλίες τους, θα δείτε ότι το κούρδισμα ήταν πιο χαμηλά συνεπώς, δεν οδηγούσαν τη φωνή τους στα όρια της, γι’αυτό και άντεξαν σε βάθος χρόνου.
Στο μόνο που έμοιαζε ήταν στο ότι ήταν νεκροκεφαλή στις λεπτομέρειες ήταν πολύ διαφορετική αν λέμε και για την ίδια
Εγώ συμφωνώ το black album έχει παραγωγή ορόσημο και είναι τέλεια για το είδος που παίξανε σε αυτό το δίσκο. Όγκος, όλα ακούγονται καθαρά χωρίς να είναι γυαλισμένα με την κακή έννοια και ο ήχος στα τύμπανα ειναι φανταστικός
Εγω απορω τι ακριβως θα εχουν βελτιωσει.
Τίποτα ρε . Τα πιο εύκολα λεφτά που έχει βγάλει ο Lars , μαζί με την by request tour.
Βασικα αν εχουν αλλαξει κατι, πιθανοτατα εχουν κανει τον ηχο χειροτερο
Υπερβολές.
Είναι λίγο δυνατά τα τύμπανα στην αρχική παραγωγή. Ακούγεται ακόμα γαμάτο, αλλά αψεγάδιαστο δεν είναι. Του Garage Inc. από την άλλη…
Σιγα μην περιμεναμε κατι διαφορετικο απο καποιον που θα εβλεπε theater και θα εφευγε στους maiden.
Btw εγώ τότε είχα αγοράσει εισιτήριο όταν είχαν ακυρώσει οι Maiden, ελπίζω να μην πονάς
Μηπως δεν σου αρεσει και εσενα ο ηχος του black album? Ειναι και για τα δικα σιυ αυτια δυνατα τα τυμπανα;
Εσύ δεν θα έπρεπε να κοιμάσαι σε χειμερία νάρκη μέχρι τις 15 Ιουλίου που θα βγει το νέο σκουπίδι της αγαπημένης σου μπάντας?
Για μένα οι παραγωγές των 'tallica είναι άψογα δεκάρια από το Master μέχρι και το Garage ενώ φοβερή δουλειά έχει γίνει και στο τελευταίο.Ποτέ δεν κατάλαβα τα σχόλια για τον ήχο του Justice, ο οποίος είναι απλά ΤΕΛΕΙΟΣ και απόλυτα ταιριαστός με το υλικό.Θεματάκια υπάρχουν στο Ride αλλά δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα ενώ τα υπόλοιπα ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ έχουν παραγωγές που δεν αντιστοιχούν στο μέγεθος του συγκροτήματος.Ειδικά το Magnetic στα δικά μου αυτιά χαντακώνεται από τις επιλογές που έγιναν στην μίξη του, και τα κομμάτια του ακούγονται όλα καλύτερα στις συναυλίες.
Για το kill em all νταξ, δεν μπορούμε να είμαστε αυστηροί… τότε δεν είχαν μέγεθος, ούτε χρήματα… ούτε νομίζω κάποια άλλη μπάντα παρόμοιου ήχου είχε καλύτερη παραγωγή τότε.
Το justice είναι μοναδικό αριστούργημα με όλη τη σημασία των λέξεων!
Για το DM όποιος είχε παρακολουθήσει το making magnetic dvd θα είχε ακούσει ότι η παραγωγή ήταν και εκεί μπόμπα. Δεν ξέρω τι έγινε στη συνέχεια και χαντάκωσαν τον ήχο… μάλλον ο άμπαλος ο Rubin ξέρει
ειχα ανησυχια και ξυπνησα πιο νωρισ
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Μια κλασική μπλούζα λέω που γράφει πάνω “Wafen SS, Panzer Division Totenkopf” κλπ.