Α ναι νόμιζα μιλάμε για δίσκους, μιας και λέγαμε για Magnetic και Hardwired, και μπερδεύτηκα λίγο… Τώρα όμως ήπια και τον Apple Crisp Grande Macchiato μου από τα Starbucks σαν basic bitch που είμαι, έφαγα κι ένα bagel με egg salad… Και ένιωσα.
Δεύτερο χειρότερο μετά το Ronnie λες ε? Μπορεί και να είναι όντως. Αν και το δεύτερο μισό είναι έπος.
Είναι ωραίο κομμάτι, απλά τυχαίνει να είναι σε δίσκο αριστουργημα και φαίνεται χειρότερο σε σχέση με τα άλλα. Αυτός ο συνδυασμός των τμήματων κάπως πιο alt rock με πιο σκληρά τμήματα (But now the dreams and waking screams that Ever last the night So build a wall behind it crawl And hide until it’s light) που κανανε στο hero of the day απλά δεν βγήκε απόλυτα για μένα. Το πιο δυνατό στοιχείο του κομματιού θεωρώ πως είναι το φανταστικό ρεφρέν του.
Αυτό, το ronnie (που έχει όμως γαμάτο groove) και το poor twisted me (που έχει όμως λίγη από την αρρώστια του the house jack built) είναι τα μόνα στο δίσκο που θεωρώ απλά ωραια κομμάτια και όχι καρφωτα 10-11αρια που είναι όλα τα υπόλοιπα.
Ο Papa μου φαίνεται πολύ ντεφορμέ στη φωνή… στο holier που είναι δυσκολότερο στις ανάσες δεν μου άρεσε καθόλου. Φαινόταν πάνω από τις τωρινές του δυνατότητες να το πει χωρίς να ζοριστεί. Μου φαίνεται επίσης πολύ δύσκολο να πιάσει ακόμα και στο στούντιο την απόδοση που έπιασε στο htsd. Αυτός ξέρει καλύτερα βέβαια και σίγουρα θα κάνει καλή προετοιμασία όταν ξαναμπεί στούντιο, απλά τώρα είναι πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του.
Ο Lars έχει μακράν τον καλύτερο ήχο στην μπάντα. Εξακολουθεί σε κάθε ζωντανή εμφάνιση από την αρχή του worldwired tour μέχρι τώρα να είναι αψεγάδιαστος. Ακόμα και όταν οι κιθάρες γίνονται λιγάκι πιο άτσαλες, με τον τρόπο που παίζει βγάζει πολύ δεμένο ήχο συνολικά η μπάντα… (δεν έχω ιδέα από μουσική, ότι λέω είναι αποκλειστικά αυτό που ακούω)
Αν είχα κολλητάρι τον Lars αυτά τα 2 θα του έλεγα να μην τα ξαναβάλει ποτέ. Επειδή τα έχω σκυλοβαρεθεί μου το χαλάνε το setlist.
1000000000000 φορές αντί του sandman ένα ain’t my bitch και αντί του nothing else matters το unforgiven 2… έτσι για την αλλαγή. Και σίγουρα υπάρχουν άπειρες επιλογές ακόμα.
Συμφωνώ για Nothing Else Matters, αλλά όπως είπε και o Newsted, αυτό είναι το τραγούδι που θα φέρει στη συναυλία τα ζευγαράκια. Θα πληρώσουν εισιτήριο για 6 λεπτά Nothing else matters και θα φάνε στη μάπα 2 ώρες Battery, Fight fire with fire κτλ…
Εχθές έπαιξαν μπροστά σε 400 άτομα βέβαια, οι περισσότεροι εκ των οποίων τους βλέπουν από τότε που έπαιζαν στο γκαράζ τους. Εκεί τους παίρνει να αφήσουν τέτοια τραγούδια έξω.
Σε φεστιβάλ που θα παίζουν σε λίγες μέρες η σε στάδια προφανώς θα παίζουν πάντα το Enter Sandman, το ΝΕΜ κοκ. Η πλειοψηφία πάει να τα ακούσει
Ακόμα κι αν έβλεπε την ανακοίνωση και πηδούσε έξω από την πόρτα του με ένα τσαντάκι μπανάνα για να πάρει μαύρο ταξί όπως αυτά στο fake taxi να τον πάει Heathrow, πάλι δε θα προλάβαινε.
Εδώ δε θα προλάβαινα καν εγώ, που είμαι έναν ωκεανό πιο κοντά.
Άσχετα που έγινε soldout σε μισή ώρα λέει το live.