Μetallica

Ok, για να λέμε και του στραβου το δίκιο, εκτός από τη μεγάλη ιστορική αξία του, το κιλεμολ είναι πολύ δυνατός δίσκος και με πολύ καλό ήχο για την εποχή του

Σόρυ βρο, δε μ’αρέσει πια να ακούω 19χρονους καυλωμενους σπυριαρηδες, ο καθένας όπως τη βρίσκει. Εμένα μ’ αρέσει πιο πολύ το st. Anger σαν δίσκος απ’το kill em all, γιατί είναι πιο κοντά στα ακούσματα μου

1 Like

Παργαλατσο, να σου πω ρε συ, σοβαρα το λεω. Μπορεις να πεις 3-4 αλλους δισκους στους οποιους βαζεις 7/10;

Τελικα δεν σου αρεσουν δεκαεννιάχρονοι καυλωμενοι σπυριαρηδες ή δεν σου αρεσει ο ηχος; μπερδεύτηκα.

Νομίζω είναι εμφανές πως αυτά πήγαιναν χέρι χέρι για το kill em all. Ευτυχώς ο Λαρς κι ο Τζειμς την πέρασαν σε 2 χρονια αυτή τη φάση

1 Like

Η γνωστη σχολη αδωνις.

1 Like

Βεβαίως! Από maiden θεωρώ 7αρι το V11, από opeth το sorcereress, από priest το turbo, από megadeth το risk, από acdc το fly on the wall μερικά παραδείγματα.

Δίσκοι που δεν είναι χαλια, ακούγονται ευχάριστα, θα ακούσω αραιά και που, συχνά με skip κάποια κομμάτια, αλλά δεν είναι και κάτι φοβερό ή κάτι που θα πρότεινα σε κάποιο φίλο να ακούσει πχ

2 Likes

Καρδούλα γιατί δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις, περιληπτικά “ήχος kill em all δε μ’αρέσει, είναι 19χρονοι καυλωμενοι, έχει κομματάρες, αν δεν άλλαζαν τον ήχο τους στα επόμενα 2 χρονια θα ήταν άλλη μια μπάντα τη σειράς, το κάνανε 6 φορές μέχρι τα mid 90s, το st. Anger είναι κοντά στα ακούσματα μου και μ’ αρέσει περισσότερο απ’το kill em all”

Αυτά

1 Like

Ολα καλα λοιπον. Τωρα σε επιασα, ειμαι λιγο αργος σορρυ.

1 Like

Αργός σαν τον Κικιλια

Πιο αργος

Εγω ας πουμε σε αυτο που περιγραφεις θα εβαζα κανα τεσσαρι η’ πενταρι. Στο St.Anger θα εβαζα λιγοτερο, στο Sorceress περισσοτερο.

Ok, απ’ ότι καταλαβαίνω λοιπόν υπάρχει και διαφορα στον τρόπο βαθμολόγησης. Ας πούμε συνοπτικά για εμένα:

10- μεγάλη δισκαρα
9- δισκαρα, από αυτά που επισκέπτομαι συχνά να ξανακουσω
8- πολύ καλός δίσκος
7- ακούγεται ευχάριστα, αλλά θα το ακούσω ψιλοσπανια και ίσως όχι ολόκληρο
6- δεν είναι χαλια, αλλά τις σπάνιες φορές που θα βάλω να το ακούσω παίζει να το κόψω στη μέση

Από το 5 και κάτω είναι δίσκοι που σπάνια θα τους δώσω πολλές ακροάσεις, το πιο πιθανό είναι να τους ακούσω 2-3 φορές και μετά να μην τους ξανακουσω ποτε ή να τους ξανακουσω μετά από πολλά χρόνια προσπαθώντας να τους δώσω μια ευκαιρια σε περίπτωση που τους αδίκησα. Από τους Metallica θεωρώ κάτω του πέντε το lulu φυσικά, από maiden/acdc κανενα, από opeth το in cauda, από priest οριακό 5αρι το point of entry , μιας και πιάσαμε αυτές τις μπάντες

1 Like

Εχω παρατηρησει οτι βαζεις και 11 :stuck_out_tongue:

1 Like

Χαχα ναι μωρέ, σαν άπλοι μουσικόφιλοι και όχι συντάκτες έχουμε και λίγο ποιητικη αδεια δεν έχουμε? Το 11 είναι δίσκοι πολύ αγαπημένοι, κομμάτι της ζωής μας ουσιαστικά. Δεν πρέπει να έχω πάνω από 30 δίσκους στην κατηγορία του “11” νομίζω, έτσι για μέτρο σύγκρισης και είναι όλοι δίσκοι χιλιοπαιγμενοι, χιλιοτραγουδισμενοι και λατρεμένοι (όπως το load και το master)

1 Like

Ενδιαφέρον τρόπος βαθμολόγησης για μένα είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα :joy:

10-Ο τέλειος δίσκος για το είδος του κατά την προσωπική μου άποψη πάντα . Για να καταλάβετε 10ρι για μένα είναι και το dark side of the moon και το nevermind και το iowa τον slipknot. Δεν γίνεται σύγκριση των δίσκων μεταξύ τους για το είδος τους είναι τέλιοι κατά τα γούστα μου πάντα

8-9-Πολύ καλοί δίσκοι αλλά με λίγα ψεγάδια. Συνήθως αλλάζω απόψεις αρκετά εδώ πέρα. Πχ το painkiller των priest πότε είναι 8αρι πότε 9αρι

7-Ο λεγόμενος δίσκος φαστ φουντ. Με ελάχιστη η και καθόλου μουσική αξία που όμως έχει αρκετά τραγούδια για να περάσω καλά. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνουν πχ κάποιο άλμπουμ των sabaton, των motley crew κλπ

5-6- Βαρετοί δίσκοι. Μπορεί να είναι και καλοί αλλά δεν είναι για μένα και δεν μπορώ να τους ακούσω ολόκληρους κρατώντας εν τέλει 3-4 κομμάτια για συστηματική ακρόαση. (πχ radiohead ok computer. Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι το έχετε για αριστούργημα αλλά δεν μπορώ να το ακούσω όλο βαριέμαι… Κρατάω μερικά τραγούδια όμως που μου έκαναν κλικ)

1-4- Κακοί δίσκοι που έχουν από 1 εώς λίγα τραγούδια που να μου αρέσουν. Δεν θεωρώ απαραίτητα όλα τα άλμπουμ αυτής της κατηγορίας σκουπίδια όμως. Πχ το st anger παίρνει ένα 4 αλλά σε σχέση με κάτι άλλα είναι οκ

0- Το απόλυτο σκουπίδι δεν έχει ούτε ένα αξιόλογο τραγούδι. Δεν έχω ακούσε ακόμα κάτι τέτοιο ευτυχώς .

Όπως καταλάβατε τελείως υποκειμενικα μιλάω δεν έχω κανένα πρόβλημα να βάλω στο ίδιο επίπεδο το dark side of the moon με το nevermind ή να δώσω στο kill em all 8-9 και στο black alboum 10

4 Likes

Για μενα το 7 ειναι μια χαρα βαθμος, το βαζω σε καλους δισκους. Μετριο ειναι το 5, που αλλωστε βρισκεται και στη μεση της κλιμακας :stuck_out_tongue:.

2 Likes

Ο καθένας έχει τα γούστα του, εννοείται αυτό και δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Σε κάποιον αρέσουν πράγματα που σε άλλους δεν αρέσουν, απόλυτα λογικό.
Το St.Anger όμως αντικειμενικά είναι σκουπίδι.
Δεν με νοιάζει σε τι κατάσταση ήταν οι four horsemen τότε, αν τους έσωσε αυτός ο δίσκος, αν η παραγωγή ήταν επίτηδες έτσι κτλ. Βλέπω και ακούω το αποτέλεσμα.
Μetallica που παίζουν nu metal δεν υπάρχει, είναι αθλιότητα αυτό το πράγμα, πως να το πω…
Οκ, υπάρχουν κάποια καλά ριφς, προφανως και θα υπαρχουν γιατι μιλαμε για Hetfield και την κομπανία, κάποιες καλές στιγμές αλλά κρίνοντας τον δίσκο για αυτό που είναι στο σύνολο του είναι η δεύτερη χειρότερη στιγμή στην ιστορία τους.
Η πρώτη είναι το Some kind of Monster documentary.

1 Like

Εν προκειμενω καποιος βρισκει πολυ ομορφη γυναικα μια ομορφη ξανθια ενω σε εσενα αρεσουν οι μαυρομαλλες περισσοτερο. Ευφανταστο το παραδειγμα με την Γεωργια Βασιλειαδου, αλλα αστοχο επισης, γιατι η μουσικη δεν ειναι γυναικες ή ανθρωποι γενικοτερα, ειναι εργα τεχνης και διαφορετικοι ανθρωποι θα εκτιμουν διαφορετικα πραγματα σε αυτα.

Ο ηχος του Κιλεμολ ειναι δυστυχως πολυ μετριος, τι να γινει τωρα.
Προσωπικα δεν το ακουω ποτε, και δεν το εχω ακουσει εδω και παρα πολλα χρονια.
Αν θελω να ακουσω τα ομολογουμενως καλα του τραγουδια ως συνθεσεις, τα ακουω απο live.

Αν και ειναι εμφανες οτι βρισκεις το St. Anger εναν αξιοπρεπη δισκο, οπως προειδοποιησα νωριτερα, ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ το ποσταρισμα απο ολοκληρο το αστυνομικα τμημα γουστου, αν δεν το βγαλεις σωνει και καλα ΜΑΠΑ, ΣΚΑΤΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ΜΗΔΕΝΙΚΟ, ΕΜΕΤΟ κτλ. Οποτε παραδεξου το οσο πιο συντομα γινεται, για να σταματησει το ξυλοφορτωμα σε νεκρο αλογο.

Υποκειμενικη σου αποψη.

Επισης υποκειμενικο.

Αυτο κι αν ειναι υποκειμενικο.

2 Likes

Και οι ανθρωποι εργα τεχνης ειμαστε. Μια χαρα το παραδειγμα.

1 Like