Απολαυστικά ριβιουζ για μια ακόμα φορά (διάβασα και τα 2 στο καπάκι τώρα).
Τι να πεις για το Unforgiven II, το 2ο αγαπημένο μου από την “τριλογία” (μαντέψτε ποιο ειναι το 1ο, αντιγράφοντας τον @QuintomScenario )
What I’ve felt, what I’ve known Sick and tired, I stand alone Could you be there, 'cause I’m the one who waits for you Or are you unforgiven, too?
Θα σε στεναχωρήσω, αλλά σύμφωνα με τον James δε θα υπάρξει άλλο Unforgiven.
[Bragging mode on] To οποίο και πέτυχα στο Μιλάνο λάιβ, και μαζί με το S&M2 μπορώ να καυχιέμαι ότι έχω ακούσει όλη την τριλογία λάιβ [Bragging mode off]
Εδώ βέβαια είσαι αρκετά λάθος γιατί αφενός το Hammer είχε κρατήσει πολύ καλή στάση απέναντι στους δύο δίσκους και τη γενικότερη στροφή της μπάντας, αφετέρου ήταν ίσως η πιο χαρακτηριστική περίοδος που το Hammer δεν αποτελούνταν αποκλειστικά από μεταλλάδες γραφιάδες, επί αρχισυνταξίας Φλωράκη.
Αυτος δεν ειναι ο ιδιος James που πριν λιγους μηνες ειχε πει οτι δε θα παιξουν ποτε το Fixxxer ζωντανα?
Καλα οχι, αλλα οκ. Κατι Χρονοπουλοι και ΣΙΑ ειχαν ριξει επικα κραξιματα. Το οτι υπηρχαν και ατομα που δεχθηκαν την στροφη των Metallica στην συνταξη του περιοδικου δε μου λεει και πολλα προσωπικα. Και δεν εχω καμια απαιτηση απο κανεναν βασικα να γουσταρει τιποτα με το ζορι. Αλλα η αληθεια παραμενει οτι και στο Hammer και σε γραμματα απο αναγνωστες, υπηρχαν πολλαπλες αναφορες και στα κουρεματα, και στα μαυρα νυχακια, και στα παντα. Το ξερω οτι διαφωνεις διαχρονικα με το συγκεκριμενο, αλλα μαλλον θα πρεπει να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε.
Ισως το “πολυ καλη σταση” το δικο σου να σημαινει οτι δεν εβαλαν 2 και 3 στους δισκους και εβαλαν τιμια 7αρια. Μπορει να εχεις για 7αρια τα LOADS εσυ σε σχεση με τα “κλασικα”, οποτε και να το βλεπεις αλλιως, μπορει και οχι και να κανω λαθος σε αυτο. Τωρα για το Hammer οκ, ας το αφησουμε, εχεις μια ταση να τους υπερασπιζεσαι για λογους που δεν ξερω και δεν θελω να ξερω.
Ούτε ο Χρονοπουλος είχε αναφερθεί αρνητικά. Νομίζω μάλιστα πως το Load το είχε βαθμολογήσει με 9 (γιατί στο Load είχε δίσκο κριτική από όλους τους συντάκτες). Το Reload είχε 8.5 αν δεν κάνω λάθος;
Μωρε και 200 να εβαλαν, μικρη σημασια εχει, ενδεικτικα το εβαλα το 7, ουτε θυμαμαι ουτε με ενδιαφερει τι νουμερο εβαλαν τα νουμερα. Βρισκω σουρρεαλ το να λεει καποιος οτι στο Metal Hammer στα 90ς δεν επεσε κραξιμο στους Metallica και στα LOADS. Προχωραμε. Ας πουμε οτι θυμαμαι λαθος, για να παμε παρακατω.
Αυτό που θυμάμαι πάντως και το θυμάμαι 100%, είναι ότι όταν οι Iced Earth στα ντουζένια τους τότε (alive in athens κλπ) και έκραζαν μεταλλικα στα λαιβ στο ΡΟΔΟΝ, το hammer τους έθαψε κανονικά (τους earth)
Επίσης θυμάμαι ότι σε συνέντευξη με aaron aedy (plost) να σχολιάζει τόσο ο τελευταίος, όσο και αυτός που του έπαιρνε συνέντευξη (δεν θυμάμαι ποιος) πόσο γαμάτο τραγούδι είναι το until it sleeps
υπήρχαν βέβαια και ερωτήσεις τύπου στον lemmy “δεν πιστεύω να ξυρίσεις το μουστάκι σου, όπως οι ταλλικα τα μαλλιά τους”
Γενικά και εγώ θυμάμαι καλή στάση απέναντι στο load (στον αντίποδα το M INVADER πρέπει να το έθαψε, αλλά δεν θυμάμαι σιγουρα)
"
Σωστός, και μάλιστα τους έθαψε ο Χάκος. Έγραψε ότι δε μπορείς να βγαίνεις στη σκηνή σαν κόπια του Χετφιλντ, να θυμίζουν τα μισά σου ριφ Metallica και ταυτόχρονα να τους κράζεις επί σκηνής.
Επίσης είσαι σωστός για τον Metal Invader που είχαν γραφτεί πολλά μαργαριτάρια (όπως π.χ. πως το Unforgiven II είναι δείγμα έλλειψης έμπνευσης).
Ωραίος που το ξέθαψες, το είχα κι εγώ αυτό το τεύχος! Και στο Hammer πάνω-κάτω τα ίδια έγραφε, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Για βουτιά στις επιρροές τους, για Σαμπαθ και Lynyrd Skynyrd (από τις αγάπες του μακαρίτη). Και ψιλοέκραζε όσους τους έκραζαν με αφορμή αυτό (στο στυλ, τους κράζετε ότι δεν είναι μέταλ και από την άλλη πίνετε νερό στον ήχο των Σάμπαθ; ).
Τεσπα, δεν είχα σκοπό να κάνω hijack στο ωραίο ποστ του Quintom, απλά έκανε λίγο το άσπρο-μαύρο για το Χαμμερ, και μάλλον βλέποντας τις βαθμολογίες του Χρονόπουλου θα τσιμπίεται
Και 9 στο Load, το 1996. Στο Reload στο Ποπ & Ροκ ειχε βαλει 8,5 θυμαμαι, αλλα δεν το εχω προχειρο. Μιλαμε για αλλο περιοδικο βεβαια, αλλα και για το ιδιο ατομο. Δεν νομιζω να εγραφε και τοσο διαφορετικα στα δυο εντυπα.
Αν ημουν James, θα σου ελεγα ενα “you’re too fucking metal for your own good” και θα το αφηναμε εκει. Δεν καταλαβαινω ποιο το κολλημα σου με το Metal Hammer, πραγματικα. Ειδες, το αφησα ηδη το θεμα απο το προηγουμενο ποστ και μαλιστα εγραψα οτι δε με πολυενδιαφερει και τι νουμερακι εβαλε ο καθε Χρονοπουλος. Εκανα λαθος στον συντακτη για το συγκεκριμενο, δεν ειναι οτι δεν εχω διαβασει απειρες μαλακιες απο τον συγκεκριμενο για αλλες μπαντες και μουσικες. Γραψε λαθος, συγγνωμη που προσεβαλα την τιμη αυτου του ανοιχτομυαλου συντακτη :")
Ειπαμε, προχωραμε οκ. Κανε οτι hijack θελεις, για κουβεντες ειναι το τοπικ και ενιοτε καποιες κουβεντες αφορουν και αυτα. Αντε εγω εκανα λαθος για τον Χρονοπουλο (που αλλωστε δεν τον ειχα αναφερει στο αρχικο μου ποστ για το Unforgiven II) αλλα ξαναλεω, μιας και το προσπερασες:
Εγω δηλαδη μεγαλωσα σε εναλλακτικο συμπαν? Θελεις να μου πεις οτι το Metal Hammer καθοταν και προσκυνουσε και τους δυο δισκους και τους εβαζε στο ιδιο βαθρο με τα 4-5 πρωτα? Αν εβαλε 9 ο Χρονοπουλος ολα καλα ε?
Τεσπα, πολυ το κουρασαμε πραγματικα. Ενταξει, θυμαμαι λαθος για τον Χρονοπουλο, να δουμε πως θα κοιμηθω το βραδυ Θα βαλω το Host να ηρεμησω με το 4αρακι που αξιζει.
Kι όμως, τουλάχιστον όσον αφορά το Load που θυμάμαι. Αν θυμάται κάποιος σε πιο αφιέρωμα μπάντας είχαν γράψει “Oι Maiden είχαν 7 σερί αριστουργήματα, οι Metallica 6…”.
Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία άλλωστε, αλλά ναι, πάντα σαν ισάξιο με τα 5 πρώτα το αντιμετώπιζαν σαν περιοδικό. Από τη στιγμή της κυκλοφορίας του εννοώ. Το Metal Invader είχε την άκρως αντίθετη στάση, οπότε μπορείς να κάνεις ακριβώς τα ίδια σχόλια για κολλημένους μεταλλάδες κοκ αλλάζοντας μια λέξη!