Στα σοβαρά
Μια χαρά φορο-απαλλαγή.
Αυτοι ειστε οι haters, μια ζωη τα ιδια… σας ταιζει ο Λαρς, σας δινει ψωμι και ρυζι αν ειστε προσφυγες, μεχρι και μπυρα κατευθειαν απο το στομα του φτυνει στο δικο σας, κι εσεις εκει ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ρε.
Ξεκιναμε απο το ΟΛΑ 10 και βρισκουμε ποια ειναι λιγοτερο δεκα απο τα αλλα
Είναι όλα δεκαριά, με αυτή τη σειρά κατάταξης, επειδή:
-
Master- γιατί είναι από τους μεγαλύτερους metal ύμνους όχι του δισκου, αλλά και γενικότερα, με ανατριχιαστικο στίχο και φοβερή πληρότητα συνθετικά
-
Sanitarium- απίστευτα ολοκληρωμένη σύνθεση, με απίστευτες σολαρες και μελωδίες που έχουν αφήσει εποχη
-
Disposable heroes- σκέτη καβλα, αντιπολεμικος ύμνος, απίστευτος παπαχετ, μπακτουδεφροντ και ανατριχιλα
-
Damage inc- γιατί όταν το ακούω είναι σαν να είμαι 15 ξανά
-
Battery- το ίδιο με το (4), με απίστευτα iconic εισαγωγή.
-
Orion- κόμματαρα, φοβερή μουσική, αρκετά progressive για heavy/thrash δίσκο, μελωδίες και μπασογραμμες που καρφώνονται στο μυαλό και δεν σβήνουν ποτέ
-
Leper Messiah- γαμαει και δέρνει, μπασαρα, γενικά τεράστιο κομμάτι
-
The thing that should not be- απόκοσμο και αρρωστημένα βαρύ, αντισυμβατικο ειδικά για την εποχή του το λες και ύμνο το χειρότερο κομμάτι αυτού του δίσκου
Το Master για εμένα είναι ο καλύτερος δίσκος των Metallica (με τεράστιο ανταγωνισμο) και μάλλον ο καλύτερος metal δίσκος όλων των εποχών, με ένα από τα καλύτερα εξώφυλλα, και γενικά μια τελειότητα, ανατριχιλα πορωση στο 100%, απίστευτη παραγωγή για 1986, ασύλληπτα κιθαριστικά ριφ και σόλο, Κλιφ γίγαντας, ο παπαχετ και στα φωνητικά καθήκοντα του γαμαει και δέρνει (ένας από τους λόγους που θεωρώ το μάστερ καλύτερο από το ραηντ είναι και αυτή η τεράστια βελτίωση του φωνητικα ανάμεσα σε αυτούς τους δύο δίσκους συν ότι τα χειρότερα κομμάτια του μάστερ είναι 10αρια ενώ του ραηντ οχι),
Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο δίσκος Master of Puppets έπαιζε support στον παρακάτω δίσκο:
Να πούμε εδώ ότι το ρυθμικό στο Sanitarium είναι κλεμμένο 100% και ότι ο πρόεδρας έχει γράψει 2-3 νότες σε κάθε τραγούδι του MOP
Επίσης αν παίξεις το damage inc ανάποδα περιέχει μυστική συνταγή για μπάμιες με κοτόπουλο αλανιαρικο.
Μαλλον εννοεις οτι οι 23χρονοι Metallica των 3 δισκων επαιζαν support στον πολυ Ozzy της παγκοσμιας φημης (μεχρι κι η μανα μου ακουγε Black Sabbath και δεν εχει καμια επαφη με το μεταλ) των 7 δισκων με Sabbath, καποιοι εκ των οποιων ειναι μνημειωδεις. Και το ακομα καλυτερο? Οτι εκλεβαν την παρασταση στην συναυλια και πολυς κοσμος πηγαινε για να δει τους Metallica κι οχι τον Ozzy.
Εττσι οπως το εγραψες, δεν με πειθεις κι οτι το εγραψς για πλακα.
Εδώ μόνο αλήθειες
Όταν έπεσε στα χέρια μου αυτό το στολίδι της μουσικής παίζει να άκουσα το ομώνυμο μετά από 10 μέρες… αφού μέχρι τότε έπαιζε το battery στο ριπίτ (μαδαφάκα)
Το battery είναι κομματάρα εννοείται αλλά είναι το χειρότερο στον δίσκο. Ναι το είπα!
(στην κουβέντα για τα χειρότερα του κάθε δίσκου ε)
Με κάλυψε απόλυτα ο @RiderToUtopia για το αριστουργηματικό Master Of Puppets! Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, εκτός από:
Fuck it all and fucking no regrets
Never happy endings on these dark sets
All’s fair for Damage, Inc. you see
Step a little closer, if you please
Ερώτηση-κουιζ: σε ποια άλλη κομματάρα (αμφιλεγόμενη για κάποιους βέβαια) υπάρχει ο παραπάνω πρώτος στίχος;
Στο nickname σου
Εγώ συμφωνώ με τη κατηγοριοποίηση που έχει κάνει ο @Leper_Jesus πάνω κάτω, δηλαδή συμφωνώ με τις τρεις κατηγορίες αλλά μάλλον με διαφορετική σειρά.
Ο λόγος νομίζω είναι πως τα 4 πρώτα έχουν σημεία με συναίσθημα ενσωματωμένο στη μουσική και στον ήχο, δηλαδή το Orion οκ, το Master στη δισολία, το Sanitarium στη δισολία και το τελευταίο σόλο μαζί με το “Fear of living on…” και το Leper στο κόψιμο που κάνει με τη μελωδία του Kirk.
Το damage έχει το γαματο riff στη μέση που το ανεβάζει επίπεδο από ένα απλό thrash κομμάτι, ενώ η εισαγωγή του Battery είναι απλά επική.
Τα άλλα δύο είναι τα λιγότερα αγαπημένα μου, το Disposable ποτέ δε με έπιασε εκτός από το σημείο πριν το τελευταίο ρεφραίν που ακούγεται σα να σπάει το riff μαζί με τα drums και το The Thing με κουράζει
Καθόλου καμμένος, μια χαρά είναι η bubble sort για 8 τραγούδια, αν ήθελες περισσότερα θα αργούσες πολύ
Είσαι μέσα στο μυαλό μου;
Επίσης:
Να που έχει και όνομα ο τρόπος μου, δεν το ήξερα.
Πω ρε φίλε μόλις συνειδητοποίησα ότι ο πρωθυπουργός μας και ο Jason έχουν την ίδια μέρα γενέθλια
Καλα και τι εγινε?
Ο ενας εκ των δυο εχει ζωη με τεραστια αξια, κι ο αλλος ειναι ενα σκουπιδι που δε θα επρεπε να γεννηθει καν και απλα παει το ανθρωπινο ειδος πισω σε βηματα.
Τζεησοναρας = Πιο γαμηστερος μπασιστας των Metallica
60 του χρονου κι αυτος, και οι υπολοιποι Metallica. Ο Χαμμετακος θα γινει 60 τον Νοεμβριο φετος βασικα.