Επιτέλους κάθισα να διαβάσω το review. Εξαιρετικό για ακόμα μια φορά…
Σίγουρα το αγαπημένο μου από όλο το δίσκο, σίγουρα μέσα στο προσωπικό μου top10 όλης τους της δισκογραφίας (λογικό αφού για εμένα Justice = RELOAD και μετά όλα τα υπόλοιπα)
Πολύ ριφ, πολλή αλητεία, χαρντροκιά με χέβι μέταλ όγκο
Προσωπικό μου καλύτερο σημείο όταν μετά το πρώτο σόλο και τη γέφυρα, ξαναπαίζει το αρχικό ριφ μέχρι το τέλος του τρίτου κουπλέ… όταν ο Lars παρατάει το high hat και παίζει το ταμπούρο μαζί με τo floor tom (ελπίζω να το λέω σωστά). ΟΥΛΤΡΑ ΧΕΒΙΝΕΣ λέμε.
Επίσης μια άλλη παρατήρηση, δεν ξέρω αν το έχει προσέξει άλλος… στο δεύτερο σολίδι του Kirk στο τέλος του τραγουδιού ακούω μερικές πενιές που μου θυμίζουν το αντίστοιχο τέλος στο σολίδι του στο Astronomy
Να προσεχεις τι γραφεις εδω μεσα, καποια πραγματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ και σε λιγο θα δεις αυτο στον καθρεφτη σου
Ποσο ΓΑΜΩ ακουγεται το Damage 36 χρονια μετα ρε?!?! Και ποσο δεμενοι ειναι?
Σε αντιθεση με το Whiplash που ακουγεται θορυβος, αυτο ειναι απλα εξαιρετικο πλεον.
Ακύρωσαν συναυλία στην Ελβετία οι Metallica γιατί έχει κοβηντακι λέει ένα μέλος του family. Ποιος τη χάρη σου @RiderToUtopia , εμένα σταρχιδια του ο Λαρς όταν το είχα πριν 2 βδομάδες
Technically speaking είμαι αρνητικός ακόμα (εκτός αν στο family των Metallica πιάνεται και το family των μελών, τώρα που το σκέφτομαι, fair enough!), αλλά με τη σύζυγό θετική ούτε εγώ ούτε ο μικρός βλέπω να το γλιτώνουμε. Τουλάχιστον να το περάσουμε ελαφριά.
Εσύ πως το πέρασες μαν? Η αναβλήθεισα παρταρα για τα γενέθλια της κοπέλας θα γίνει?
Το prince charming για να πω και κάτι on topic, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του RELOAD , εξαιρετικο, αν και όχι στα 4-5 καλύτερα του δίσκου για μενα.
Συμφωνώ πολύ και για την 5άδα των “deep cuts” Better Than You - Slither - Carpe Diem- Wild things- Bad Seed που είναι και από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του δίσκου, αυτά που αποτελούν την καρδιά του RELOAD . Όσο και αν γαμει το ιδιότυπο memory ή το μοναδικο low man’s ή η εξαιρετική συνέχεια των ασυγχώρητων (σαν σκυλαδικο ακούγεται στα ελληνικά γαμωτο!) ή το fixxxer (μικρό αδερφάκι του outlaw) ή το περισσότερο βαρύ devil’s dance πχ και αλλα , δεν πάυουν να είναι “ειδικές περιπτώσεις” και όχι ο τύπος κομμάτιων που ξεχωρίζουν τη δισκαρα από τις άλλες δισκαρες της μπάντας.
Κάπως πιο κοντά στην 5αδα είναι και το attitude (αυτό ίσως το έβαζα να γίνουν 6αδα). Και το fuel κάπως προσεγγίζει αλλά καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν το έβαλες στην 5αδα.
WB στις συνεχειες των κομματιών, γαμησε όπως πάντα!!!
Ηπια συνολικα θα ελεγα, και την 6η μερα ημουν περδικι, βγηκα και αρνητικος σε τεστ
1η μερα πυρετος αλλα τιποτα αλλο
2η μερα υψηλος πυρετος και πονοι στο σωμα, τιποτα ιδιαιτερο
3η μερα λιγο πυρετος και πονολαιμος = το χειροτερο συμπτωμα
4η μερα πονολαιμος = εξουθενωτικο
5η μερα λιγη αδυναμια αλλα εφυγαν ολα τα αλλα συμπτωματα
9 Ιουλιου! Και θα ερθουν και 2 φιλες της που δε θα ειχαν μπορεσει αρχικα
Υπαρχουν αρκετοι τροποι με τους οποιους μπορει να ομαδοποιησει κανεις τα τραγουδια του RELOAD. Εναν εναλλακτικο τροπο τον ψιλο-ανεφερα στην αναρτηση για το Prince Charming, ο οποιος βασιζεται στο να βαλεις ολες τις γκαζιαρικες αλητικες ροκιες μαζι (Fuel, Better, Prince, Attitude), τα groovy “ρηλοουνταδικα” μαζι (Memory, Devil, Slither, Seed), και τελος τα μελωδικα/ατμοσφαιρικα “ρηλοουνταδικα” μαζι (Unfor2, Carpe, Wild Things, Low Man, Fixxxer)
Μπα, βαβουρα ακομα και στο βιντεακι που ανεβασαν στο επισημο καναλι τους. Σε λαηβ, ακομα πιο βαβουρα, κι οποιος δεν το παραδεχεται λογω τρουηλας κοροιδευει τον εαυτο του Συγκρινεται ο ηχος που βγαζουν στο Damage και στο υπερκαυλωτικο Harvester που εβαλες πιο πανω τωρα? Ουτε καν…
Συμφωνω. Ηταν το 16ο καλυτερο τραγουδι στο σετλιστ.
Ρε χεβιμετσαλα, αστα αυτα
Να σε λεει τρουηλα καποιος που θιχτηκε για την αξια τραγουδιου απο το κιλεμολ , αξια ανεκτιμητη
Επειδη μαλλον υπαρχει σοβαρο θεμα κατανοησης, κανενας δεν λεει οτι το Whiplash ειναι κακο ή μετριο τραγουδι. Βρισκεται μαλλον καπου στην μεση στο Κιλεμολ. Το θεμα ειναι πως στο παρελθον εχει υπαρξει εξαιρετικη στιγμη στις συναυλιες τους. Και ειδικα οταν τραγουδουσε ο Τζεησοναρας.
Με τον ηχο που εχουν το 2022… η συγκριση δυστυχως εκθετει πολυ ασχημα το Whiplash, οπως επισης και τα αυτια σας. Βεβαια οκ τα αυτια ενος χεβιμετσαλα δεν ακουνε με συχνοτητες, ακουνε αυτα που υπαγορευει η Βιβλος του μετσαλ, οποτε αντε να συνεννοηθεις μετα…
Συγκεκριμενα, υπαρχουν ακριβως εξι (6) τραγουδια του Κιλεμολ που ακουγονται καλυτερα σε λαηβ (Hit The Lights, The Four Horsemen, Motorbreath, Jump In The Fire, No Remorse, Seek and Destroy) και περιπου δεκαπεντε (15) τραγουδια σε οποιοδηποτε σετλιστ τους που ακουγονται πιο καθαρα. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα βεβαια
Παρτε τωρα και Metal Militia απο Ολλανδια. Οταν κανει την πρεμιερα κι αυτο και το ακουσω, ισως πεσει και πιο χαμηλα στην λιστα με το πως ακουγονται ζωντανα τα τραγουδια του Κιλεμολ