Μetallica

Δεν είχα πάει, ήξερα μόνο το Killed by Death τότε. Είχα πάει Dickinson βέβαια. 20 χρόνια πίσω ρε φίλε, τι εποχές!

1 Like

Κάποιοι που πήγαν το 93 στους Metallica έχουν πολύ διαφορετική γνώμη

1 Like

Μαγικο βραδυ.Αξεχαστο…Δεν εχω λογια να το περιγραψω.Παλι εβλεπα σημερα τα βιντεακια.Εν τω μεταξυ στο Seek and destroy αναβει ενας καπνογονο κ Τζειμς φωναζει απ το μικροφωνο"Light it up baby":joy::joy::joy:

1 Like

Περιεργο, επρεπε να τον πει Greek Cunt , σιγα το θεμα (!)

5 Likes

Metallica με 100 ευρώ φτηνότερο εισιτήριο πόσοι πιστεύεις ότι θα πάνε;

Ρε ας τους φέρουν και αφήστε τα πόσοι θα είναι, ούτως η άλλως πια όλοι μια οικογένεια είμαστε

Νομιζω οτι το εχεις παρει πολύ βαρια. Ισως να χαλαρωσεις λιγο.

Δεν γινεται, προσευχηθηκα στον Κρονο και μου απαντησε οτι πρεπει να παταξω καθε βαρβαρο

Και αποφασισες να ξεκινησεις με τον bruce. Καλη επιτυχια.

1 Like

Ολα τα bootlegs του '07 εχουν διαφορα με του '10, δεν ειναι θεμα του τι ηχο ειχε στη συναυλια τοσο, ειναι θεμα της μιξης και του mastering που εκαναν.

Εσυ μια χαρα τα λες :stuck_out_tongue:, απλως, για να πω κι εγω τη μαλακια μου, νομιζω οτι η συγκυρια της ανοδου του δολλαριου μειωνει την ηδη μικρη πιθανοτητα που εχουμε να δουμε παλι Metallica στην Ελλαδα, γιατι οι Metallica πληρωνονται σε δολλαρια.

2 Likes

Εκτός αν πάνε Ρωσία (λέμε τώρα), όπου θα πληρωθούν σε ρούβλια :laughing:

1 Like

Εμεις θα τους πληρωσουμε ΜεταληρΑ

πεταξα την κρυαδα μου φευγω

15 Likes

Εξαιρετικη ηταν :sweat_smile:

Καλα τωρα… Metallica δεν βλεπεις στην Ελλαδα φετος ουτως ή αλλως γιατι αυτα ανακοινωνονται κανα χρονο πριν. Του χρονου παλι πολυ δυσκολα, γιατι αν εχουμε οντως συντομα νεο αλμπουμ, θα παιξουν ηχογραφησεις, παραγωγες, promotions και ενα σωρο τετοια, αλλα ακομα κι αν δεν εχουμε νεο αλμπουμ, εχουν οργωσει την Ευρωπη 2 φορες για το HTSD, μετα εσκασε κοβηντακι, δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος για νεα ευρωπαικη περιοδεια του χρονου (και απολυτως καμια ημερομηνια στο προγραμμα τους δηλαδη). Μεχρι να γινουν ολα αυτα… το δολαριο μπορει να εχει πεσει κατω απο το ευρω παλι.

Περαν αυτου ομως, δεν πιστευω για κανεναν λογο το οτι ο λογος που οι Metallica δεν εχουν παιξει στην Ελλαδα ειναι το οικονομικο. Επαιξαν σε Τσεχια πριν λιγες μερες. Εχουν παιξει τα τελευταια 6 χρονια απο τοτε που βγηκε το HTSD σε ενα σωρο χωρες στον κοσμο πιο φτωχες απο Ελλαδα, και στις οποιες το εισιτηριο κυμανθηκε πιο φτηνα απο τα δολλαρια που νομιζεις οτι θα ζητουσαν στην Ελλαδα :stuck_out_tongue: Απλα δεν υπαρχει καποιος διοργανωτης στην Ελλαδα να παρει το “ρισκο”, δεν ειναι πιο πολυπλοκο απο αυτο. Και ισως ακομα πιο πιθανο, δεν υπαρχει διοργανωτης στην Ελλαδα που να συμβιβαστει το οτι με τους Metallica δε θα βγαλει “μαυρα”.

2 Likes

Το ζήτημα με τους Metallica είναι ότι ένας διοργανωτής πρέπει να προκαταβάλει ένα σεβαστό ποσο και το περιθώριο κέρδους του δε θα είναι τόσο μεγαλο όσο το να το διαθέσει σε 5-10 μεσαίου βεληνεκούς λαιβ. Το ισχυρό δολάριο απλά μειώνει ακόμα περισσότερο το ποσοστό κέρδους.

Επίσης, χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (όπως η Τσεχία) έχουν ίδιους promoter με τη Γερμανία και κλείνουν ένα πακέτο αρκετών λαιβ. Δεν αλλάζει κάτι στο ποσο που δίνουν στη μπάντα, αλλά τους βοηθάει πολύ με logistics κοκ (βλ παρακάτω) όποτε τους παίρνει ένα λαιβ να έχει πολύ μικρό ποσοστό κέρδους ή να είναι ακόμα και break even γιατί τους επιτρέπει να κάνουν ένα ακόμα λαιβ σε μια καλή αγορά.

Είχα μια κουβέντα με μια κοπέλα από το προσωπικό των Metallica το 2016, πριν το meet and greet που είχα κερδίσει. Μου είπε ότι αν δεν κλείσουν πακέτο σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία είναι δύσκολο για αυτούς, γιατί ουσιαστικά φέρνουν 2 σετ μαζί τους στην Ευρώπη. Όταν παίζουν στη Βουλγαρία η 2η σκηνή στήνεται στην Αθήνα, και μετά η σκηνή της Βουλγαρίας φεύγει για Κων/πόλη κοκ. Έχει δηλαδή θεματάκια πέρα από το κοστος που πρέπει να ταιριάξουν.

5 Likes

ΛΩΡΗΣ: Δολλάρια δεν δίδω.

Με βάση το πόσο με “έτσουξε” η τιμή του εισιτηρίου μπορώ να πω ότι προτιμώ να το πληρώσω ακριβά συνδυάζοντας τη συναυλία με ένα ταξίδι παρά να τα δώσω ξερά να τους ξαναδώ Αθήνα. Για να μην λέω μεγάλα λόγια βέβαια αν έρθουν ξανά εδώ εννοείται ότι θα πάω.
Όταν πήγα Βαρκελώνη με τη σύζυγο πραγματικά μου φάνηκε αστείο που απλά αύξησα τα συνολικά έξοδα για το ταξίδι 240€ (120€ το ένα), ενώ τα 80€ το 2010 με ενόχλησαν περισσότερο!

Ανοίγω μια παρένθεση…
Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που μπορείς να δεις στο youtube live τους σε ταβανιασμένα επίπεδα ποιότητα εικόνας και ήχου… αλλά και λήψεων! Πλέον μπορείς να ενώσεις 15-20 τραγούδια από τα τελευταία τους live και να φτιάξεις μια ωραιότατη συλλογή. Φανταστείτε τι γαμάτο (ή όχι;) θα ήταν να υπήρχε αυτή η τεχνολογία τις προηγούμενες δεκαετίες και να βλέπαμε τη μπάντα στις εποχές Live Shit να βομβαρδίζει συνεχώς με νέα βίντεο. Με όλα αυτά θέλω να πω ότι δεν μου έχει λείψει τόσο το live όσο ένας δίσκος.
…κλείνω την παρένθεση

3 Likes

Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά μετά από 11 χρόνια που δεν τους έχει δει καθόλου , όμως . Όπως και εγώ

Καλά κάνει ο καθένας και κοιτάει τον εαυτό του

Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται εύκολα να μπορέσω να διαθέσω τα χρήματα για ταξίδι και εισιτήρια ώστε να τους δω εξωτερικό και ακόμα χειρότερα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι σχεδόν απίθανο να με ακολουθήσει στο εξωτερικό για Μεταλλικά κάποιος πολύ κοντινός μου άνθρωπος . Για καμιά συναυλία

Θαύμα που είδα έστω και δύο συναυλίες εξωτερικό

Περισσότεροι από Maiden, καθώς οι Metallica είναι πιο εμπορική μπάντα

1 Like

Μάλλον δεν το πιστεύει κανείς διοργανωτής αυτό…ή ίσως ούτε αυτό δεν τους αρκεί για κέρδος

Φαντάζομαι για να μπει στον κόπο κάποιος να φέρει έναν καλλιτέχνη υπολογίζει 2,5 με 3 φορές έσοδα από ότι έξοδα

Πραγματικά, αν αφαιρέσεις το κόστος του εισιτηρίου, πας υπεράνετα ένα 4ημερο εξωτερικό με 300-400€ σύνολο και είσαι άρχοντας. Κλείνεις εισιτήριο της συναυλίας νωρίς, κοιτάς airbnb, μπαίνεις incognito για εισιτήρια αεροπορικά και είσαι έτοιμος. Το έχω κάνει 3 φορές και χάλασα από 500 ως 700€ για 5+ μέρες σε Ρώμη, Μαδρίτη, Βερολίνο (και δεν πήγα και μόνος μου, δλδ χάλαγα χρήματα και σε γύρω γύρω). Αυτό για την παρέα το καταλαβαίνω πάντως, ούτε εγώ θα πήγαινα εξωτερικό μόνος, αλλά αν πας με φίλους μπορείς να χαλάσεις ένα απόγευμα για να πας στη συναυλία εσύ

2 Likes