Μetallica

Το περίμενα πως και πως στο Hellfest…αυτό και το Trapped…πηρα τα τέτοια μου πανηγυρικά…δεν πειράζει χαλάλι!

Εμενα μου αρεσε πολυ το παίξιμο του Λαρς εδώ, και μονο που επαιξε κανονικα το ride μου φτανει. Θα μπορουσε καν να μην το βάλει.

Κατα τα αλλα για το κομμάτι τα ξερουμε απο το 1996, ενα απο τα καλύτερα τους. Απλα πράγματα.

Για να μην αδικώ τους υπόλοιπους, φαινεται οτι ολοι έπαιξαν με ψυχή.

4 Likes

Και εγώ πίστευα ότι θα άκουγα Bleed στην Πράγα αλλά δυστυχώς έμεινα με την προσμονή. Τουλάχιστον έπαιξαν το clover.
Πάντως κακά τα ψέματα τα σετλιστ είναι κατά 99% του κοντού εδώ και αιώνες

2 Likes

Είναι από τα τραγούδια για τα οποία νιώθει περήφανος άλλωστε. Και φοβερή εκτέλεση στο συγκεκριμένο live.
Άσχετο, στα ρωσικά του “χουι” σημαίνει πούτσα :nerd_face:

1 Like

Το ξαναβαλε για να έχει ένα έξτρα βίντεο αλλά κάνανε λάθος και έβαλαν αυτό της Κοπεγχάγης :joy:

Αν μιλούσα σοβαρά δεν θα έγραφα πιο πάνω για Dyers Eve

Το εχω δει ζωντανα το 2009 στο πιο ιστορικο γηπεδο ΝΒΑ της Αμερικης , δε σε χαλασε

5 Likes

Ουτε να τρολαρουμε δεν μπορουμε με κατι δηλωσεις σαν την αποπανω :\

Btw ουτε εγω δεν καταλαβα ποια μαλακια του Lars εννοει ο @NK_10 στο Bleeding, εχει να κανει με το παιξιμο του (οντως το χανει λιγο εκει μετα το 08:12) ή κατι αλλο που δεν παρατηρησα? O James συγκλονιστικος πραγματικα.

Και μιας και αναφερθηκε το σετλιστ των Metallica και εδω και αλλου, για εμενα το ιδανικο ειναι τα μισα κομματια να ειναι post-1995 επειδη τους ταιριαζουν περισσοτερο πλεον (θα ελεγα ακομα περισσοτερα αλλα δεν μπορεις να μην παιξεις master, creeping, one και μερικα ακομα)

4 Likes

Ναι αισθανθηκα σχεδον ασχημα που το εγραψα :stuck_out_tongue: Σχεδον. :smiling_imp:

Η ειρωνεια ειναι οτι στις 7 φορες που τους εχω δει, εχω δει ολοκληρα τα Ride & Black, 6/8 απο το Master, 6/9 απο το Justice και σχεδον ολο το Magnetic… αλλα ελαχιστα πραγματα απο LOAD (King & Bleed) & RELOAD (Fuel & Memory) :frowning_face: Αθηνα 1999 αυτα τα 4 ε.

3 Likes

Έχω δει:

Summary

Kill: Seek & Destroy (x2), Whiplash, Phantom Lord
Ride: Fight Fire With Fire, For Whom the Bell Tolls (x2), Fade to Black (x2), Creeping Death (x2)
Master: Battery, Master of Puppets (x2), Welcome Home (Sanitarium) (x2), Disposable Heroes (x2), Orion
Justice: …And Justice for All, One (x2)
Black: Enter Sandman (x2), Nothing Else Matters (x2), Sad but True (x2), Wherever I May Roam, Through the Never
ReLoad: Fuel, The Memory Remains
Garage: Am I Evil?
Magnetic: Cyanide, That Was Just Your Life, The End of the Line

Θα ήθελα να δώ:

Summary

Kill: Four Horsemen
Ride: Ride The Lightning
Master: The Thing That Should Not Be
Justice: Blackened, Harvester of Sorrow, Frayed Ends of Sanity
Black: Wherever I May Roam (ξανά), Unforgiven, The God That Failed
Load: The House Jack Built, Until It Sleeps, Wasting My Hate, Bleeding Me
ReLoad: The Memory Remains (ξανά), Carpe Diem Baby, Where The Wild Things Are
Garage: Turn The Page, Astronomy, WHISKEY IN THE FUCKIN JAR, The Small Hours, Die Die My Darling
St. Anger: St. Anger, Invisible Kid (το μισό), The Unnamed Feeling
Magnetic: All Nightmare Long, Unforgiven III
Hardwired: Moth Into Flame, Halo On Fire, ManUNkind

1 Like

Θα διακόψω λίγο τη συζήτηση για να μοιραστώ κάτι ενθαρρυντικό για μένα…
Εβαλα πριν λίγο στην τηλεόραση τέρμα το Bleeding Me από το παραπάνω live και ο μικρός (1+) άρχισε να χορεύει υπό τους ήχους του και μετά να βαράει το παιδικό του τύμπανο σαν ένας μικρός Λαρς :grinning:

17 Likes

Kαι εγώ τους έχω δει σύνολο 5 φορές : 4 εδώ ('93,'99,'07,'10) και 1 Πράγα ('22).
Δεν είναι ότι μου λείπει κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι σαν απωθημένο, αλλά ρε γαμώτο πιστεύω ότι αν δεν τους δούμε άμεσα Ελλάδα, δεν θα τους ξαναδούμε ποτέ…

Γίνεται να έρθουν και να παίξουν αυτά?

So what
Disposable heroes
For whom the bell tolls
Blackened
King nothing
The house jack built

One
Fade to black
Fuel
Unforgiven
Fixxxer

Halo on fire
Moth into flame
No leaf Clover
Spit out the bone

(Encore)
Master of puppets
Creeping death

(Δεύτερο Encore)
Outlaw torn

Βασικά ας έρθουν και ας παίξουν ότι θέλουν. Ας παίξουν και επετειακό 20 years σεντανγκερ δε με νοιάζει. Ελάτε ρε μλκες.

6 Likes

Μαλλον το τελευταιο σου αρεσει πιο πολυ απο το justice.

Σίγουρα όχι, ajfa ανώτερο όσο και αν γαμαει το htsd.

Αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να παίξουν περισσότερα κομμάτια από τον “καινούριο*” δίσκο πάρα αυτόν που βγήκε το 1988. (*εκτός αν ως τότε έχουν βγάλει και άλλο!)

Επίσης δεν πάει ακριβώς έτσι στα setlist, δηλαδή δεν είναι απαραίτητο πως αν θέλεις να ακούσεις περισσότερα κομμάτια από έναν δίσκο ότι απαραίτητα σου αρέσει περισσότερο να τον ακους από κάποιον άλλο.

Συν αυτό που λέγαμε και χτες-σημερα, πως πλέον μάλλον τους πάνε λίγο περισσότερο τα πιο καινούργια κομμάτια στα live (το spit είναι σχεδόν και όχι απόλυτα στη ρετρό κατηγορία μεν, υπάρχουν καλύτερα του, αλλά και πάλι θα ήθελα να το ακούσω live)

1 Like

Αν ειναι να κανουμε το παιχνιδακι με το ιδανικο Metallica setlist παλι… ας παιξουμε με πληρη σεβασμο σε ολα τα περιεργα γουστα ολων εδω μεσα! :stuck_out_tongue: Το δικο μου παντως, εχοντας το κατωθι ως πληροφορια:

και με την προσθηκη οτι απο Kill Em’All εχω 4/10, απο St. Anger εχω δει μονο το Frantic, και απο HTSD μονο το Moth Into Flame, θα διαμορφωνοταν ως εξης:

1. Hardwired
  2. Until It Sleeps
  3. St. Anger
  4. Harvester Of Sorrow
  5. Fade To Black
  6. Bleeding Me
  7. Halo On Fire
  8. One
  9. Slither
  10. The Unforgiven II
  11. Blackened
  12. Fixxxer
  13. 2X4
  14. Fuel
  15. Outlaw Torn

1. Spit Out The Bone
  2. Breadfan
  3. Damage Inc.

Με italics αυτα που εχω δει αλλα θα ηθελα να ξαναδω, και με bold αυτα που εχω απειροελαχιστη πιθανοτητα να δω στο μελλον με βαση το ποσες φορες τα εχουν παιξει και το ποσο συχνα παιζουν πλεον καποια απο αυτα.

1 απο RTL
1 απο MOP
2 απο AJFA
4 απο LOAD
4 απο RLD
1 απο GRG
1 απο STA
3 απο HTSD

Με αναπληρωματικα τα Jump In The Fire, Some Kind Of Monster, Master Of Puppets, Wherever I May Roam, Turn The Page, Dyers Eve, Disposable Heroes, Ain’t My Bitch, Low Man’s Lyric, Dream No More, ManUNkind, Confusion ως τραγουδια που ειτε εχω δει ειτε ειναι απλα χαμηλοτερα στην λιστα προτιμησεων

3 Likes

Αν επέλεγα εγώ τη setlist για να παίξουν για την πάρτη μου (λέμε τώρα) θα ήταν με χρονολογική σειρά:

The Four Horsemen
Jump In The Fire
Ride The Lightning
Fade To Black
Master Of Puppets
Sanitarium
Disposable Heroes
Damage Inc.
And Justice For All
One
The God That Failed
Bleeding Me
The Outlaw Torn
The Unforgiven II
Fixxxer
No Leaf Clover
The Unnamed Feeling
All Nightmare Long
The Unforgiven III
My Apocalypse
Spit Out The Bone

Αν ήταν να παίξουν 4ωρο… θα έβαζα εννοείται και άλλα από LOAD και RELOAD :thinking:

2 Likes

Καλα με αυτα που εβαλες το 4ωρο οριακα το φτανουν με τα διαλειμματα που θα χρειαστουν :stuck_out_tongue:

1 Like

Ναι βγήκαν πολλά χαχα και πάλι με φειδώ επέλεγα από κάθε άλμπουμ, αλλιώς θα έπαιζαν 3ημερο όλο το Master το LOAD και RELOAD :laughing:

Ναι αλλά διάλεξες 3 από το μαγνερι και μόνο 2 από το κιλεμολ πως γίνεται αυτό αφού το κιλεμολ βγήκε το 1983. :nerd_face:

Το 1983 σχεδόν δεν είχα γεννηθεί , βασικά είχα γεννηθεί αλλά παίζει να ήμουνα 5-10 κιλά, είναι καλτ δηλαδή. Στο μαγνερι ήμουνα φαντάρος, ολόκληρος άντρας, σίγουρα το κιλεμολ ήταν καλύτερο, αχ ωραία χρόνια με Αντρέα.

1 Like