Μetallica

Βασικά δίκιο έχεις, αλλά δεν ξέρω… ο Papa μου δίνει την αίσθηση ότι δεν την παλεύει πολύ

1 Like

Το κομμάτι οχι κατι τρομερό. Its ok.
Ηχος τέλειος.
Οι φωνητικές μελωδίες του Het μου αρέσουν παρα πολυ και ναι η φωνή του κανει τα πράγματα καλύτερα.

Το κομμάτι όντως δεν εχει κατι που να το παει στο “next level” (πχ ακομη και στο atlas-που θεωρητικά έχουν κοινά στοιχειά,υπάρχουν τέτοια σημεία)

Motorhead/Saxon meets killem all.

Στην εισαγωγή οι ήχοι λες και μπαίνει κάποιο βύσμα (δεν εννοώ τον ΔΥ) , μου θυμίζουν την αρχη του moth (αναφέρομαι στο video clip) και γενικότερα μου βγάζει μια “συνέχεια” απο τον προηγούμενο δίσκο.

μπορεί να ειναι και σαν το Reload το 72 Seasons και να τα “μάζεψαν”.

8 Likes

Best comment in thread. -

3 Likes

Ευτυχώς που η Jessica φαίνεται να βάζει σιλικόνη μόνο γύρω από το νεροχύτη της κουζίνας να πούμε, γιατί μ’ αυτή τη γαμώ-οδοντογλυφίδα παίζει και να προλάβαινε το Artemis 1 άνετα

3 Likes

Χμμμ… ευχάριστο που βγήκε κάτι νέο, δεν με ενθουσίασε και ιδιαίτερα, αλλά οκ.
Από την άλλη… μετά από 12 fuckin’ years, πάλι εκτός το Ελλάντα για επιπλέον 2 χρόνια (14 fuckin’ years???) μεγάλη ξενέρα για εμάς που δεν έχουμε τη δυνατότητα (οικονομική/οικογενειακή) να ταξιδεύουμε έξω κάθε φορά για να τους δούμε.

[μετά από 123 φορές στο ριπίτ] τεσπα, καλό είναι :joy:

5 Likes

Το σωστο tracklist btw, μιας και διαβαζεται απο πανω προς τα κατω, κι οχι αριστερα προς δεξια :stuck_out_tongue:

1. 72 Seasons
  2. Shadows Follow
  3. Screaming Suicide
  4. Sleepwalk My Life Away
  5. You Must Burn!
  6. Lux Æterna
  7. Crown Of Barbed Wire
  8. Chasing Light
  9. If Darkness Had a Son
  10. Too Far Gone?
  11. Room Of Mirrors
  12. Inamorata

Μια ενδιαφερουσα λεπτομερεια απο την ανακοινωση στο επισημο site, την οποια βρισκει κανεις εδω: New Album... 72 Seasons! | Metallica.com ειναι το οτι αναφερονται στο 72 Seasons ως το 12ο τους αλμπουμ, το οποιο σημαινει οτι μαλλον μετρανε και το Garage Inc. στην δισκογραφια τους… προσωπικα διαφωνω, μιας και μιλαμε για αλμπουμ με διασκευες, αλλα δεν πειραζει. Μικρη σημασια εχει αλλωστε.

1 Like

Προφανώς και δεν μιλάμε για κομμάτι που θα αντικαταστήσει τα κλασικά, μιλάμε όμως για κομμάτι το οποίο ακούγεται ευχάριστα και θα έλεγα ότι είναι λίγο συνταγή Scorpions στον τελευταίο τους δίσκο, το ύφος να είναι ένα υβρίδιο μεταξύ του παλιού “κλασικού” τους στυλ με το σύγχρονο άκουσμα και νομίζω ότι και οι Metallica αυτό κάνουν με αυτό το κομμάτι, σύγχρονη παραγωγή αλλά η σύνθεση, φέρνει στο νου κάτι από τα παλιά.

Μένει να δούμε τι θα προσφέρει τελικά ο νέος δίσκος αλλά μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι είναι μια σύνθεση η οποία επουδενί θα έλεγα ότι είναι κακή, κάπως generic μπορεί να χαρακτηριστεί αλλά κακή, σε καμιά περίπτωση, είναι μια αξιόλογη σύνθεση, ένα ωραίο πρώτο δείγμα…

Δεν θα φτασουν το επιπεδο του original

Kill"em alll vibes, μου αρέσει.
Απλό, πορωτικό, γαμάτο ριφ και ήχος. :slightly_smiling_face:

3 Likes

θα συμφωνήσω με αρκετά σχόλια , όπως ότι θυμίζει και λίγο enforcer πχ

είναι μια κλασσική nwobhm σύνθεση και ριφφ με πολύ πιο μοντέρνο ήχο και παραγωγή

Εμένα δεν μου είπε κάτι το κομμάτι , ούτε το συγκεκριμένο πάντρεμα μοντέρνου ήχου με παραδοσιακό παίξιμο

Επειδή μου αρέσει το NWOTHM ρεύμα και ακούω πολλές μπάντες που το κάνουν πραγματικά πολύ καλά , θεωρώ ότι κάτω υπό οποιαδήποτε όνομα δεν θα με έκανε να το προσέξω . Δεν θα το χαρακτήριζα δλδ , ως κομμάτι “οκ” για Μεταλλικα , το οποίο όμως θα το χαρακτήριζα “τέλειο” από κάποια μικρή μπάντα . Πάλι απλα οκ θα ήταν για μένα

Μου αρέσει πάρα πολύ , όμως , το αίσθημα όπως τότε με το Hardwired που μας πέταξαν έτσι ξαφνικά καινούριο σινγκλάκι

Νομίζω ότι και αυτή τη φορά θα βγάλουν δίσκο όπου θα ενσωματώνουν πολλά και διαφορετικά στοιχεία από όλη την πορεία τους . Αυτή την αίσθηση μου βγάζει η επιλογή τους

Ομολογω οτι δεν πολυκαταλαβαινω πολυ την ταμπελα NWOBHM για το συγκεκριμενο κομματι που αναφερθηκε σε διαφορα σχολια πιο πανω. Σιγουρα οι Metallica ειχαν στο παρελθον επιρροες απο το συγκεκριμενο κινημα στον ηχο τους, αλλα το Lux Aeterna δεν μου ακουγεται και πολυ παρεμφερες με καμια μπαντα του ιδιωματος αυτου προσωπικα.

Αν επρεπε να το τοποθετησω σωνει και καλα σε καποια ταμπελιτσα, αυτη θα ηταν “Kill’Em All με λιιιιγο μπολιασμα απο αλλα στοιχεια των Metallica και με συγχρονο ηχο” αλλα οκ, ο καθενας μας το ακουει διαφορετικα φανταζομαι.

Η φωνη του James μου αρεσε πολυ περισσοτερο σε 3η και 4η ακροαση παντως, και ειναι εν δυναμει ο παραγοντας που “φτιαχνει” το τραγουδι. Χρησιμοποιει πολυ ωραια το γρεζι του, και αμαν πια αυτη η μπαντα με το ταλεντο τους να γραφουν πιασαρικα τραγουδια… το ακουσα κυριολεκτικα μια (1) φορα πριν παω στην δουλεια το πρωι, και μου εμεινε με τη μια και το ριφφ, και η εισαγωγη, και το ρεφρεν, και επαιζε στο μυαλο μου ολη μερα. Πολυ μεγαλο ατου αυτο ρε γαμωτο.

4 Likes

Οριστε ρε αλητες απιστοι, ακομα κι αυτο ο Mustaine το εγραψε πριν 30 χρονια, απλα το πηρε ο Τζεημς του αλλαξε λιγο το ριφφ, εβαλε παρομοιες φωνητικες γραμμες κι αντι για “I Present You the Crown Of Worms” φωναζει Lux Aeternaaa το οποιο μακαρι να ηταν Λατερναααα instead.

4 Likes

Κάνανε ωραία περιοδεία όμως τότε, ωραία σετλιστ, είχανε αφησει πάλι μαλλί ο Τζέημς με τον κιρκ. Προσωπικά τους είχα δει και πρώτη φορά τοτε, όχι Ελλάδα Ριζούπολη αλλά έξω.

1 Like

Agiasophia: The soundtrack, το εξώφυλλο…

4 Likes

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Με τέτοιο χρώμα στο artwork, προβλέπω διπλή live βραδιά στην Αγιά Σοφιά

Ωραιο κομματι, σε safe πλαισια βεβαια. Best part τo σολαρισμα.

Λογικα αλλου θα εχει το “ψωμι” ο δισκος, βλεπουμε!

6 Likes

17 Likes

Απ’ τα νέα τραγούδια σας κάνει κάποιος τίτλος ότι θα είναι μπαλάντα?

#5 You Must Burn! :joy:

1 Like