Μetallica

Συγγνώμη μάγκες, αλλά όλα αυτά που αναφέρεται δεν έχουν εφαρμογή μόνο στους Metallica, έχουν σε όλους τους μεγάλους, σχεδόν ανεξαιρέτως. Τουλάχιστον οι Metallica και κάποιοι άλλοι, δίνουν μια προτεραιότητα σε legacy members, fifth members κλπ. Κατά τα άλλα, αν αφήνεις το πράγμα στα χέρια της ticketmaster, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Το γεγονός ότι έχει mobile ticket βέβαια μπορεί να είναι αρκετά αποτρεπτικό για τους scalpers. Από την άλλη, γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση, οι εταιρείες αποφάσισαν να γίνουν οι ίδιες scalpers, με την απάτη των “platinum tickets”. Η λύση σε αυτό για μένα είναι, για όποιον βέβαια μπορεί να το κάνει, να μη δίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε platinum ticket και μαλακίες. Λίγες μέρες πριν τη συναυλία, βλέποντας ότι τα εισιτήρια θα τους μείνουν και θα τα βάλουν στον πάτο τους, οι τιμές των platinum tickets επιστρέφουν στη face value.

Μου έχει τύχει να αγοράσω εισιτήριο και σε χαμηλότερη τιμή από την αρχική, μια μέρα πριν το live, από το επίσημο box office. Ρίξανε την τιμή γιατί θα τους μένανε.

5 Likes

Εννοειται, απλα εδω ειναι το τοπικ των Metallica, ε για αυτους λεμε. Δεν σημαινει οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι. Το ποσο ψηλα μπαινουν οι τιμες ειναι αποφαση των Metallica ομως, οχι της Ticketmaster.

Καλα στα παπαρια μας, fifth member γινεται οποιος θελει μεσα σε 30 δευτερολεπτα.
Μια εγγραφη στην σελιδα τους θελει. Δεν ειναι κατι που θα επρεπε να τους λεμε κι ευχαριστω.

Μονο ετσι πλεον για τοσο ακριβες συναυλιες.

4 Likes

Εγώ δεν ξέρω ποιανού απόφαση είναι το πόσο ψηλά μπαίνουν οι τιμές και πιστεύω ότι αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία. Αυτό που έχει πρωτεύουσα σημασία είναι ότι μπάντες και Ticketmaster κοιτάνε να μεγιστοποιήσουνε αυτά που μππορούνε να βγάλουνε με τρόπο που μπορείς να τον πεις και αισχροκερδή. Μην υποτιμάς το brand της Ticketmaster, μια χαρά μπορεί να πει στις μπάντες “σου διαθέτω τα εισιτήρια, με αφήνεις να κάνω dynamic pricing”, είναι πάνω από όλους.

Δεν τους λέμε “ευχαριστώ”. Μην κρίνεις από εμάς εδώ πέρα, υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που θέλει να πάει σε τέτοιες μεγάλες συναυλίες και έχει μαύρα μεσάνυχτα από Ticketmaster, εισιτήρια, fifth members και λοιπά. Ένας συνάδελφός μου, με τον οποίο μιλούσαμε σχεδόν καθημερινά, του είχα πει ότι θα έβλεπα Metallica στο Pinkpop, ξέρει ότι πάω συχνά σε συναυλίες, και άκου τι έκανε: ήθελε να πάει Metallica στην Πράγα, έψαξε μέσω google για εισιτήρια, πήγε στο πρώτο link που του έβγαλε (ήταν viagogo) και τα αγόρασε στη διπλή τιμή. Ξέρεις πόσοι τέτοιοι υπάρχουν;

Άμα μένεις Νέα Υόρκη ή Λονδίνο, στάνταρ :stuck_out_tongue:

3 Likes

Οι τιμές σε αυτό το τουρ των Metallica δεν είναι τόσο ακριβές (αναλογικά πάντα).
Πρόσφατα πληρωσα 130 λίρες (!) για GnR στπ γήπεδο της Τοτεναμ ενώ για Springsteen στο Hyde Park όπως το άνοιξα το έκλεισα!

Οι Metallica έχουν τιμές από ένα 50 ευρώ ανα συναυλία μέχρι 115. Τόσο (80 λίρες) πλήρωσα και για Maiden στο GA που στις τιμές είναι Κύριοι αναλογικά.

Το ένα πρόβλημα είναι ότι κάνουν μόνο 48 live σε 2 χρόνια. Καλώς ή κακώς τα θέματα του James με το αλκοόλ, η φάση που βρίσκονται στην καριέρα τους κοκ τους έχει κάνει να έχουν άλλες προτεραιότητες.
Όποτε μοιραία και η ζήτηση περιορίζεται σε λίγες ημερομηνίες και είναι τεράστια.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν παύει να είναι όμως η ticketmaster και οι όροι της. Θέλει ένα ποσοστό των εισιτηρίων για dynamic pricing, έχει fees που είναι απλά κλοπή και εν τελεί το τι σου προσφέρει για αυτά τα γαμησιατικα είναι ανάξιο σχολιασμού (πχ να σου δίνει μόνο την επιλογή “best available” που περιγράφει πιο πάνω ο @jonkyr).

Τέλος, αν θες να ταξιδέψεις να τους δεις, δύσκολα θα παρεις το ρίσκο να βρεις εισιτήρια λίγες μέρες πριν σε νορμαλ τιμές. Προσωπικά όμως αυτό θα έκανα αν δε μπορουσα να βρω το εισιτήριο που θέλω στην κανονική του τιμή. Θα υπάρξει κόσμος που πήρε εισιτήρια για 2 μέρες από FOMO και χρειάζεται ένα, θα υπάρξει κόσμος που δε θα μπορεί να πάει σε λαιβ που έκλεισε μήνες πριν, θα υπάρχουν πλατινουμ που θα επιστρέψουν στις νορμαλ τιμές τους. Αλλά είναι ρίσκο.

3 Likes

1 δις κόστισε, πλερω να βγουν τα σπασμένα

1 Like

“Send me money, send me green
Heaven you will meet
Make a contribution
And you’ll get the better seat”
Απο το leper messiah

“Money talking”
Από το Justice

Το λυπηρό είναι ότι τα έλεγαν οι ίδιοι παλαιότερα, αλλά…

Δυστυχώς η μπάντα στα live αφορά πολύ μεγαλύτερες τσέπες από αυτές του μέσου οπαδού τους και ίδιοι το αντιμετωπίζουν με τον πιο κυνικό τρόπο: “αφού γίνονται sold out σημαίνει ότι ο κόσμος έχει να τα δώσει”. Όχι μεγάλε, δεν έχει όλος ο κόσμος να τα δώσει, απλά κάποιοι από εμάς θα θυσιάσουμε τον μισθό ενος γαμημένου μήνα για έρθουμε να σε δούμε. Ειναι θλιβερή η κατάσταση αν το κοιτάξεις απομακρυσμένα και με ψυχραιμία, όταν μια μουσική όπως αυτή με όλο το background που έχει, πάλι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πόσο βαθιά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη. Πώς να με πείσει μετά εμένα ο James όταν θα μου τραγουδήσει “we’re so fucked”? Όχι μεγάλε, I’m so fucked που ξεκληρίστηκα για έρθω να σε απολαύσω live, θα περάσω ωραία δυο ώρες και μετά θα σκέφτομαι τρόπους για να αναπληρώσω το μηνιάτικο που έδωσα για να σε δω να μου τραγουδάς ότι “έχουμε γαμηθεί” ενώ θα έχω να πληρώσω τη ΔΕΗ του μήνα 300 ευρώ…

11 Likes

1600€ για Άμστερνταμ εισιτήρια συναυλίας, αεροπορικά και ξενοδοχείο (2 ατομα)
Ξενοδοχείο κάτω από 130€/μέρα δεν βρίσκεις μάλλον για τον λόγο που είπε ο @Alejandro.m

Παιδιά, δεν ενδιαφέρει τους Metallica και τους οποιοδήποτε Metallica το αν μπορούμε να τους πληρώσουμε η όχι, από τη στιγμή που υπάρχουν ένα σωρό άλλοι που τους πληρώνουν, δεν θα σκεφτούν τι θυσίες έχει κάνει ο καθένας για να τα σκάσει σε εισιτήριο, το αποτέλεσμα μετράει, ότι τα εισιτήρια τους φεύγουν σαν ζεστό ψωμί, ουδόλως τους ενδιαφέρει πως θα τα αγοράσει ο άλλος, πόσα νεφρά θα δώσει κτλ, το αποτέλεσμα μετράει, το ότι βγάζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω. Τι σας θυμίζει αυτό; Την οποιαδήποτε επιχείρηση εκεί έξω η οποία, έχει ως στόχο της το κέρδος. Και κάπου εδώ, αρχίζω λίγο να έχω τις αμφιβολίες μου για το ίδρυμα τους το All Within My Hands, κατά πόσο αγνές είναι οι προθέσεις του, μήπως και αυτό είναι καθαρά μαρκετινιστικό, για να μην κατηγορούνται από τους φαρμακόγλωσσους ότι είναι άπληστοι επιχειρηματίες.

Μην ξεχνάτε, πλέον δεν είναι τα λαϊκά παιδιά που ήταν όταν πρωτοξεκίνησαν, πλέον, έχουν βγάλει λεφτά και με το παραπάνω, τι πιο λογικό από το να θέλουν κι άλλα, σιγά μην σκεφτούν ότι πλέον υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που είναι στα λαϊκά στρώματα και ο οποίος δεν έχει την οικονομική ευχέρεια, δεν είναι πλέον καλλιτέχνες σε μια μικρή μουσική σκηνή όπου οι επαφές με τους θαυμαστές είναι πιο θερμές, εδώ είναι θερμό το πορτοφόλι τους.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι και οι συνεργασίες με τη φιλαρμονική του San Francisco, δείχνουν κάτι συγκεκριμένο. Καλώς οι κακώς, οι συμφωνικές ορχήστρες, απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, δεν απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις δηλαδή, δύσκολα θα δεις έναν μεροκαματιάρη σε μια όπερα, θα δεις όμως τον γιατρό, τον δικηγόρο, τους ευκατάστατους οικονομικά συνεπώς, το μήνυμα δόθηκε, πλέον, δεν απευθύνονται σε πέντε νοματαίους όπως στα ξεκινήματα τους συνεπώς, ξεκάθαρα δείχνουν που απευθύνονται.

Πλέον θέλουν να απέχουν από το αληταριο κοινό που τους στήριξε τα πρώτα χρόνια και πλέον θέλουν να μπούν στα σαλόνια, φαίνεται από το 1991 και μετά άλλωστε, πλέον δεν είναι οι τύποι που θα κομπιάζεις να δείξεις στους φίλους και στους συγγενείς σου, κράζοντας σε για το τι είναι αυτά που ακούς.

Εν τω μεταξύ, η ειρωνεία είναι ότι μουσικά, απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, η μουσική τους είναι κατά κάποιο τρόπο πιο ear friendly, συναυλιακά όμως, είναι τα ακριβώς αντίθετα.

Το ξέρετε ότι αν το εισιτήριο κάνει 150€, είναι ένα μέτριο προς νορμάλ μεροκάματο σε μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα έτσι?

Στη Γερμανία πχ, ο βασικός μισθός είναι 12€/ώρα πια, που σημαίνει πως βλέπεις τους Metallica με 1.5 μέρα 8ωρης δουλειάς.

Δε λέω πως μπορείς να δίνεις συνέχεια τέτοια λεφτά, αλλά μου φαίνεται περισσότερο πρόβλημα “δεν είναι ακριβά, εμείς δεν έχουμε”

6 Likes

Γλιτώνουν περισσότερα σε φορολογία από όσα ξοδεύουν, με κάθε “φιλανθρωπία”. Το παραθυράκι όλων των πλουσίων στην Αμερική για να φαίνονται καλοί και τίμιοι και να αυξάνουν παράλληλα το κέρδος τους.

Υπεραπλούστευση.

€150 μετά από ταλαιπωρία για να βγάλεις εισιτήρια έχοντας περάσει αρκετό χρόνο στο τικετμαστερ, σε θέσεις που θα είναι στον θεό, κι ενώ όλα τα καλά εισιτήρια τα έχουν αγοράσει κάποιοι που μπορούν ή θέλουν να διαθέσουν 6 μεροκάματα, λόγω του dynamic pricing. Αν η φάση ήταν “πάω στο Metropolis, δίνω €150 ευρώ και χώνομαι πρώτη σειρά στο General Admission” , δε θα γινόταν διάλογος τώρα. Αγνοείς ένα σωρό παραμέτρους. Που τα εισιτήρια δεν κάνουν καν €150 αλλά τέλος πάντων. Και ένας Ευρωπαίος σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να τα διαθέσει κι έτσι όπως λες, αλλά αυτό σημαίνει ότι κυριολεκτικά οι εκατοντάδες εκατομμύρια φανς τους σε Ασία, Νότια Αμερική και στις πιο φτωχές χώρες ή πολιτείες της Αμερικής και της Ευρώπης παίρνουν τα 3 του Λαρς

6 Likes

Δεν ξέρω τι τιμές περιμένατε αλλά τα 95 ευρώ (μαζί με fees) που έχει το εισιτήριο για GA ανα συναυλία είναι στα επίπεδα που περίμενα προσωπικά για όνομα τέτοιου βεληνεκούς (και με δυο support acts). Προσωπικά πληρωσα παραπάνω να δω Tool, GnR, Rammstein τελευταία. Τα εισιτήρια για να δεις Machine Head, Anthrax, Ghost, Gojira κλπ είναι στο 50ρικο.

Δεν απευθύνονται στον μέσο Έλληνα αυτές οι τιμές, αλλά ο μέσος Γερμανός ή Ολλανδός θα τα δωσει χωρίς σκέψη. Είναι ένα μεροκάματο για κάποιον που παίρνει το βασικό μισθό. Και είναι -καλώς ή κακώς- συγκρίσιμες τιμές με το να δουν ένα ματς ποδοσφαίρου ή να φάνε σε ένα καλουτσικο εστιατόριο.

Ξαναλέω πως το ζήτημα σε αυτό το τουρ δεν είναι οι τιμές (και άλλωστε δεν υπήρξε γκρίνια γι αυτό). Το θέμα είναι αφενός η ticketmaster και το φορματ που έχει που κάνει τη ζωή δύσκολη να αγοράσεις ένα εισιτήριο έχοντας να αποφύγεις νάρκες τύπου dynamic pricing, και αφετέρου ότι έχουν περιορίσει τις εμφανίσεις τους με αποτέλεσμα το 90% που θέλει να τους δει να πρέπει να ταξιδέψει. Και εκει το αν το GA έχει 60 ή 80 ευρώ έχει ελάχιστη σημασία.

4 Likes

Προσωπικά δεν θεωρώ ακριβό το εισιτήριο όταν είναι για δύο μέρες να δεις την μεγαλύτερη μπαντα του πλανήτη όταν γίνεται κοντά σου αλλά για εμάς που πρέπει να πάρουμε αεροπλάνο και να κλείσουμε ξενοδοχείο γιατί μένουμε στην άκρη της Ευρώπης και όχι κεντρικά συν το ότι το μέσο μεροκάματο δεν είναι σαν το ευρωπαϊκό δεν θέλουμε 1,5 μεροκάματο αλλά 1-2 μισθούς

Αν έρχονταν στην Αθήνα νομίζω όλοι που μιλάμε εδώ μέσα θα είχαμε κλείσει εισιτήρια ειδικά αυτοί που μένουμε Ελλάδα κι ας είχε 250€ για δύο μέρες το GA

Δλδ ένα πεντακοσαράκι για ένα ζευγάρι και θα κλείναμε όλοι κιολας. Μάλιστα. Ρε καλά μας κάνουν

2 Likes

250 εννοεί για τις 2 μέρες.
196 για την ακρίβεια είχε με fees κλπ το διήμερο εισιτήριο. 98 το κομμάτι δηλαδή. Φυσικά αν κάποιος θέλει να τους δει με φθηνότερο εισιτήριο, έχει από 50

2 Likes

Τη νο1 μπάντα στον κόσμο θα δεις στην πόρτα σου μετά από χρόνια, δεν το κάνεις κάθε μέρα οπότε θεωρώ πολλοί θα έκαναν υπέρβαση όπως έχουν κάνει και αλλού

Για μια ακομα φορα ο State Of Mercury διδασκει μπαλιτσα. Τεραστιο επος.

4 Likes

Ξεκάθαρα Mustaine γράψιμο και νομίζω ότι του το κλέψανε δεν υπάρχει αμφιβολία

Εγώ της λεω πάμε Αμβούργο; Παίζουν Μεταλλικα θέλω να πάω τον μικρό κτλ. Πάρε λέει και για μένα εισητήριο και αν βαρεθώ τη πρώτη βραδιά πάτε μετά μόνοι σας. Πιό πολύ για το Αμβούργο έρχεται αφού δεν ακούει καθόλου τέτοια μουσική αλλά λές να την μετατρέψει ο Hetfield σε φανατική; :rofl: :rofl: :rofl:

3 Likes

Εμένα ο μικρός είναι τριών οπότε δεν θα καταλάβει τίποτα για αυτό και δεν θα τον έπαιρνα :laughing:

Δεν έχω κλείσει τίποτα ακόμα γιατί περιμένουμε απαντήσεις για τις άδειες απ’ τη δουλειά

Καπως έτσι θα είναι το drum kit του Λαρς ελέω άλμπουμ?

1 Like

Με βάση αυτά που ακούμε στο τελευταίο τραγούδι μάλλον κάπως έτσι θα είναι

1 Like