Εγώ θα αφήσω κ τον μικρό κ τη μαμά του εδώ κ θα πάω με τους φίλους μου Αμβούργο.μαθετε μπαλιτσα
Τελευταία φορά που έγινε τέτοια απόβαση Ελλήνων στο Αμβούργο, ο Νασιόπουλος τους έκλεισε το σπίτι
Δυστυχώς οι φίλοι μου δεν ακούν καν μέταλ αλλιώς ήξερα και εγώ
πεισε τους για τη βολτα.ειναι πολυ ωραια στο αμβουργο.και στο pauli αλητεια
Έκλεισα Νταμ. Δυστυχώς δεν πρόλαβα GA, αλλά τι α κανς.
Εσύ καλά τα λες για το Orion, αλλά εμπορικά πήγε άπατο και κόστισε στους Metallica αρκετά εκατομμύρια. Ίσως είναι και ένας από τους λόγους που άλλαξαν ρότα στο πώς διεξάγουν τις συναυλίες τους, τις τιμές που χρεώνουν κτλ.
Αυτό έμμεσα το έχουν πει και οι ίδιοι, αλλά εγώ πραγματικά απορώ πώς είναι δυνατόν να αποτύχει το festival των Metallica?
Η νοοτροπια τους τα τελευταια 10 χρονια με κανει να χαιρομαι που μπηκαν μεσα με το ORION. Μακαρι να εχαναν κι αλλα λεφτα με τις μαλακιες τους. Εχουν αρκετα για να ζησουν και τα τρισεγγονα τους. Σιχαινομαι την απληστια.
Σιγουρα το προβλημα δεν ηταν οι τιμες των εισιτηριων παντως. Ουτε ειχε μικρη προσελευση. Απλα ανοιχτηκαν πολυ και δεν εκαναν καλο budgeting. Ο James στην εκδοση του 2012 που πηγα εφερε καμια 30αρια αυτοκινητα αντικες για να τις δει ο κοσμος, ο Lars οργανωσε το δικο του φεστιβαλ κινηματογραφου μεσα στον χωρο της συναυλιας, και γενικα ξοδεψαν απειρο χρημα, χωρις να κανουν σωστο planning για το πως θα βγαλουν αρκετα εσοδα. Ας προσεχαν, πληρωνουμε τωρα τα σπασμενα τους οσοι θελουμε να παμε να τους δουμε σε μια κωλοσυναυλια, επειδη εχουν γινει απληστοι.
Γιατί ειχε 100 μπάντες που τις πλήρωσαν κανονικά, σαν μουσικοί προς μουσικούς, προσιτό εισιτήριο και ένα κάρο special events.
Πάντως εδώ εξακολουθώ να διαφωνώ:
οι τιμές είναι νορμαλ. Με fees κλπ μέσα μπορεί να τους δει κανείς στη Σουηδία με 50-75 (GA) ευρώ τη βραδιά. Στο Παρίσι από 60 ευρώ τη βραδιά. Ναι, δεν έχει τώρα εισιτήρια για ένα σόου, θα έχει όμως το Γενάρη.
Δεν ξέρω τι προσδοκίες είχατε, αλλά τόσο πάνω κάτω θα στοιχίσει να δεί κανείς στο Release τους Helloween.
Το ζήτημα και το πρόβλημα είναι πως δεν θα ξαναπεριοδεύσουν όπως για το DM σε όλο τον πλανήτη. Δε θα κάνουν στο εξής ούτε τα 50-60 live το χρόνο που έκαναν στο Hardwired. Θα πηγαίνουν σε 5-10 χώρες το χρόνο και αυτό για όλους του υπόλοιπους σημαίνει έξοδα για να τους δούνε, κοντά στα οποία το εισιτήριο είναι το μικρότερο κόστος.
Μεμονωμενες περιπτωσεις. Στην Αμερικη οι τιμες ειναι πολυ χειροτερες.
Ακου και το γαματο. Τα fees για το διπλο εισιτηριο των $155 δολλαριων για να τους δεις στον θεο, ειναι $35, οποτε παει στα $190. Απλα κλοπη.
Και ειπαμε, το προβλημα δεν ειναι μονο η τιμη του εισιτηριο καθεαυτη, αλλα το ποσα βγαζει η ιδια η μπαντα με αυτην την αισχροκερδεια. Εσυ μπορει να μην πληρωσεις $600 για ενα εισιτηριο, αλλα καποιοι το κανουν. Δε θα επρεπε να συμβαινει ποτε και για κανεναν λογο κατι τετοιο.
Είναι και καλύτερες όμως, πχ στο Seattle τα εισιτήρια ξεκινάνε από $90, δηλαδή $45 ανά συναυλία. Δεν πήρα τα φθηνότερα εισιτήρια διαθέσιμα (πχ Μαδρίτη) πήρα τα νορμαλ προς ακριβά (Παρίσι) σαν παράδειγμα. Σίγουρα η ΝΥ είναι ακριβή, και σαν εισιτήριο συναυλίας (ή συναυλιών και θεαμάτων γενικότερα).
εδώ βέβαια διαφωνώ. Αν κάποιος θέλει να δώσει $600 με γεια του. Ίσα-ίσα που αυτά τα εισιτήρια κρατάνε τις τιμές για τα “κανονικά” (δηλαδή τα εισιτήρια πλην των experiences) σε νορμάλ επίπεδα. Ουσιαστικά αυτή είναι και η μόνη αλλαγή από τα Orion/Through the Never κι έπειτα, ότι εισήγαγαν αυτά τα experienses, διατηρώντας παράλληλα τα meet and greet μέσω κλήρωσης, το snakepit μέσω κλήρωσης κοκ.
Η μπάντα δε γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσα βγάζει. Βλέπουμε μια τιμή, την πολλαπλασιάζουμε με τα εισιτήρια και ξέρουμε το τζίρο. Στο hardwired είχαν μια παραγωγή που χρειάζονταν 48 νταλίκες να μεταφερθεί. Διάβαζα πχ χθες πως οι Rammstein με τις τιμές που έχουν (πιο ακριβές από αυτές των Metallica) και την παραγωγή που έχουν (επίσης πιο ακριβή φαντάζομαι, κρίνοντας με βάση αυτό που βλέπουν τα μάτια μου) ήταν break even στο τελευταίο τους τουρ.
Σίγουρα δεν πεινάνε, σίγουρα θα μπορούσαν να βγάζουν περισσότερα ή λιγότερα.
Αυτά είναι χιλιοειπωμένα. Πάντως βλέποντας τι εισιτήρια έχω πληρώσει σε ανάλογου βεληνεκούς μπάντες (80 Pearl Jam- ακυρώθηκε, 80 Queen + Lambert, 130+15 fee για GnR, 50 για Ghost, 75 για Maiden, 90 για RATM - όλα αυτά λίρες Αγγλίας οπότε πολλαπλασιάστε επί 1.2-1.4 για ευρώ/δολλάριο ανάλογα με το πότε αγοράστηκαν) θεωρώ τις τιμές σε αυτό το τουρ σε λογικά επίπεδα.
Αυτό που είναι προβληματικό για μένα είναι το format του «θα πάμε σε 20 πόλεις και οποίος θέλει ας έρθει». Αυτό σημαίνει πολλά έξοδα. Από την άλλη στα 60 τους έχουν την άνεση να μην περιοδεύουν πια. Προφανώς δεν έχουν ούτε την όρεξη. Και να πω την αληθεια, ότι έχουν κάνει από τότε που μπήκε ο Χέτφιλντ ξανά για αποτοξίνωση για μένα είναι έξτρα και το καλοδέχομαι. Δε νομίζω ότι σε 5 χρόνια θα είναι ενεργή μπάντα.
Προσπαθώ να είμαι προσεκτικός με τη διατύπωση γιατί ζούμε σε περίεργες εποχές.
$120 μετα απο fees, και ναι ειναι παρα πολυ καλη τιμη, αλλα το προβλημα με τα Platinum και την αισχροκερδεια παραμενει. Και εχει να κανει σιγουρα και με την διαφορετικη νομοθεσια ανα πολιτεια, νομοθεσια που στο Seattle προστατευει τον καταναλωτη. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι εργαζομενοι στα Starbucks ξεκινησαν να κανουν unionize σε αυτην την πολιτεια.
Σιγα μην κανουν και trickle down economics
Πολλα θα διαβασουμε για να αποδειξουμε οτι οι Metallica και οι καθε Metallica ειναι φτωχοι πλην τιμιοι εργαζομενοι. Τεσπα, αποχωρω απο αυτον τον διαλογο γιατι πολυ απλα εχω εντελως διαφορετικη αποψη και νοοτροπια οσον αφορα τον καταναλωτισμο, τον καπιταλισμο, και το κερδος μιας επιχειρησης, ποσο μαλλον οταν αυτη η επιχειρηση βγαζει τρελα κερδη. Ας μην παμε στο Metallica store με τα ρουχα, τα βρακια, τα κορμακια και στα ουισκια, τα τσιγαρα, τις μπυρες και ολες αυτες τις αηδιες… μπιζνα μονο ειναι πλεον ολες αυτες οι μεγαλες μπαντες.
James και Lars θα συνεχιζουν να βγαζουν και να παιζουν μουσικη μεχρι να πεθανουν. Απλα θα το κανουν πιο αραια.
Μαζί σου. Αλλά σε αυτό το τουρ κατά τα φαινόμενα η ΝΥ είναι η εξαίρεση (και το LA φαντάζομαι - δεν τσέκαρα) και όχι το Seattle και το Texas που τα εισιτήρια ξεκινάνε από $90-$100.
Αλλά–ξαναλέω–συμφωνώ πως τα εισιτήρια στη ΝΥ είναι ακριβά και θα βγει σε κάποιον $35 πιο ακριβά τη βραδιά να πάει εκεί από ότι σε κάποιο άλλο μέρος.
Σκέψου τώρα το 95% των οπαδών τους που δε θα τους δουν στην πόλη/πολιτεία τους. Εμένα τα $35 είναι μόνο το κόστος του να πάω μέχρι το Heathrow. Όχι να πετάξω, να πάω. Συν τα αεροπορικά, τα ξενοδοχεία κοκ. Οπότε αν το εισιτήριο είχε 75 αντί για 60 είναι το τελευταίο μου πρόβλημα.
Και αυτό είναι που λέω εξ’ αρχής. Πως μπορούμε να συζητάμε με τις ώρες για το αν το $155 για το διήμερο στη ΝΥ είναι μη αποδεκτό και το $90 στο Seattle είναι μια χαρά, αλλά το πρόβλημα για τους περισσότερους είναι πως αυτό (το εισιτήριο καθε αυτό δηλαδή) είναι το μικρότερο από τα έξοδα που θα κάνουν για να τους δουν.
Φυσικά και είναι, και σαν τέτοια τους αντιμετωπίζω. Η δουλειά τους είναι η μουσική κι εγώ είμαι ο πελάτης τους. Αν βρίσκω τις τιμές τους γελοίες δε θα πάρω ούτε μπλουζάκι από τη συναυλία, ούτε ουίσκι για να πιω επειδή λέγεται blackened. Το έχω σαν δεδομένο ότι συζητάμε πάνω σε αυτή τη βάση.
Ενταξει βαριεμαι να διευκρινιζω για 3η-4η φορα γι αυτο και ειπα οτι αποχωρω απο αυτην την κουβεντα, απλα για να ειμαστε σιγουροι τι συζηταμε.
Οι δυο αποπανω εικονες δειχνουν το σταδιο στο New Jersey που θετεις ως “εξαιρεση” και ως ενα απο τα ακριβα venues, ενω η εικονα στο τελος ειναι απο το Lumen Field στο Seattle, το οποιο παρουσιαζεις ως φτηνο.
-
Τα $90 και τα $155 που γραφονται ως τιμες, καταρχας ας διευκρινισουμε οτι ειναι $120 και $190 αντιστοιχα μετα απο τα fees και την φορολογια.
-
Στο New Jersey οι τιμες για τις θυρες μπροστα μπροστα, που ειναι ηδη μακρια απο την σκηνη σε σχεση με το GA, κυμαινονται στα $700 (που σημαινει $750). Οι θυρες λιγο πιο πισω , που ειναι ηδη στο διαολο, στα $589 (που σημαινει πανω απο $630). Τα $155 δηλαδη $190? Στις θυρες με τα τριψηφια που ξεκινανε απο 300. Παιζει να τους βλεπω πολυ καλυτερα απο το σαλονι μου στο YouTube δηλαδη.
-
Στο Seattle μιλαμε για ενα τεραστιο NFL γηπεδο, οπως φαινεται στην τριτη εικονα. Οι “φτηνες” θεσεις στα $90 (δηλαδη $120) ειναι ΤΕΣΣΕΡΑ (4) επιπεδα πισω και πανω. Παρεμπιπτοντως, το GA εκει περα ειναι στα $315 (αρα $350)
Οποτε οχι, δεν μιλαμε μονο για το $90 και το $155. Μιλαμε για εκπληκτικα αισχρο συστημα το οποιο αναγκαζει ενα σωρο κοσμο που δεν εχει τον χρονο και την υπομονη να ασχοληθει, να αγορασει υπερ-τιμημενα εισιτηρια σε τιμες μαυρης αγορας, ΚΑΙ να δει τους Metallica απο σκατενια θεση στο γηπεδο παραλληλα. Το οτι για απειρο κοσμο σε αυτο το εξοδο ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ τα αεροπορικα και τα εξοδα διαμονης, το κανει ακομα χειροτερο, οχι καλυτερο.
Σωστα. Απλα κι εγω ως καταναλωτης μπορω να πρηζω αρχιδια για το ποσο ξεφτιλισμενοι ειναι σε αυτο το θεμα, με τον ιδιο τροπο που κραζω τις τιμες σε ξενοδοχεια σε διαφορες πολεις, τις τιμες σε ειδη διασκεδασης οπως bowling ή σινεμα που εχουν παει στον θεο, και γενικα την υπερτιμηση πολλων προιοντων και παροχων που καποτε ηταν σε πολυ πιο ανθρωπινα επιπεδα, λογω υπερογκης απληστιας. Ας φαει και μια βραδια σουσι δευτερης ποιοτητας η Τζεσικα κι ας μην αγορασει την καλυτερη καραμπινα ο James, δεν πειραζει.
Over and out, χρυσοι και αγιοι οι Metallica και φιλανθρωποι, προχωραμε
Βρε αγάπη μου, κλείσε το resale και τα platinum.
Αλλό πράγμα αυτά, αλλό τα standard εισιτήρια.
Μόλις το κάνεις αυτό, τα εισιτήρια είναι από $155 και πάνε 239, 289, 390.
Τα GA που βλέπεις στα 700 είναι γιατί εξαντλήθηκαν και κάποιοι έξυπνοι τα έβαλαν σε official resale ή έχει κρατήσει ένα ποσοστό των εισιτηρίων η ticketscalper για “dynamic pricing”. Δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου αυτή. Αν μπαίνεις στη διαδικασία να αγοράσεις τέτοια εισιτήρια, τουλάχιστον κάντο 1-2 μέρες πριν τη συναυλία που θα τους μείνουν στα χέρια. 70 και 80 χιλιάδες στάδια είναι, είπαμε…
Φυσικά.
Αντε παλι… το προβλημα μου με τους Metallica δεν ειναι μονο τι μπορω ΕΓΩ να παρω.
Ειναι τι χρεωνουν στους πελατες τους. Ενταξει, βαρεθηκα
Ωραια νουμερακια, αλλα αν δεν μπορει καποιος να εχει προσβαση σε μερικα απο αυτα τα νουμερακια γιατι εξαντλουνται τα GA μεσα σε 2 ωρες (το πολυ) και μετα πρεπει να περιμενει μηνες ΜΠΑΣ και ανοιξουν κι αλλα, παραμενει αηδιαστικη η κατασταση. Και τα 700αρια που ανεφερα ηταν ετσι και χωρις το resale. Απο την αρχη. Συγκεκριμενα οπως σου εχω γραψει πολλακις, για το NJ στο GA ΔΕΝ ΕΧΕΙ εισιτηρια.
Εξαντληθηκαν οσα ειχαν για αυτον τον χωρο απο τις πρωτες ωρες. Οπου σορρυ κιολας, αλλα και το $300 για GA αηδιαστικο το θεωρω. 150 ευρω για μια συναυλια, τι συζηταμε τωρα, αισχρες τιμες. Εχουν γινει ειδος πολυτελειας, ειπαμε. Αντι να ειναι προσβασιμες στο λεγομενο middle class.
Αυτό είναι πολύ διαφορετική κουβέντα και την κάναμε από την αρχή. Ναι, τα fees είναι ληστρικά, ναι η πρακτική της μονοπωλιακής ticketmaster να δεσμεύει έναν αριθμό (3%) των εισιτηρίων για platinum είναι νταβατζιλίκι και όλα αυτά τα είπαμε εδώ και μια βδομάδα. Δεν είναι πρόβλημα μόνο με τους Metallica, είναι γενικά πρόβλημα,
Ε, αυτό κάνεις όμως ρε συ! Μιλάς για τη συναυλία που είναι κοντά σου ενώ γενικότερα τα live τους σε αυτό το τουρ είναι από 45 μέχρι 120 ευρώ/δολλάρια. Δεν είναι τραγικές τιμές αυτές για μπάντα αυτού του βεληνεκούς. Το πιο ακριβό GA εισιτήριο στην Ευρώπη κάνει 95 ευρώ με fees.
Τέλος πάντων, κουράσαμε τους υπόλοιπους.
Το πιο φτηνο, θες να πεις. Αμβουργο και Αμστερνταμ εχουν καπου στα 120.