Μetallica

Το Master Of Puppets καλο μεν αλλα οχι και rust in peace;
:lol: :lol: :lol: :lol:

Μου αρεσει ο ηχος των Megadeth αλλα και μονο που ακουω τον mustaine
να τραγουδαει μου ανεβαινει πυρρετος στα αυτια.
Οσο αφορα τους Metallica θα ελεγα οτι ολοι πρεπει να δεχτουν το εργο τους
ειτε ειναι μεταλ, ειτε ειναι ροκ ειτε ειναι μπλουζ.
Πιστευω πως και οι ιδιοι μετα απο αυτα τα 4 αλμουμ αρχισαν να πιστευουν πως χρειαζονται κατι καινουριο, νεες ιδεες, νεο παθος.
Ενα πραγμα που δεν μπορω ειναι οι ψεφτο-φαν! Και δηλαδη για κατσε ρε αδερφε τους θαυμαζεις γτ πρωτα 4-5 αλμπουμ τους και για τα υπολοιπα τους βριζεις και τους αποκαλεις λεφταλλικα και γκειταλλικα;
Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ, Η ΔΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!
Για εμενα ηταν μαγκες που σκεφτηκαν την αλλαγη και ειχαν τα @@ να την κανουν,
οπως φανταζομαι πως σκεφτονται τωρα για να δωσουν το τελος.

Μα ποια εμπαθη μαλακια ειπα ο κακομοιρης?? Καποιος ειπε οτι εθεσαν τα θεμελια του μεταλ και ρωτησα πως το εκαναν η ποια ειναι αυτα. Τι να πω ρε παιδια σταυρωστε με!!! Οσο για pantera αν και δεν ειμαι τοσο οπαδος τους ξερω οτι το στυλ τους αρχικα μονο απο μεταλλικα δεν ηταν επηρεασμενο. Αλλα ακομα και μετεπειτα δεν βρισκω πολλες ομοιοτητες στις 2 μπαντες ουτε στα φωνητικα ουτε στα τραγουδια και θα ελεγα ουτε και στο στυλ (αν και οπως προειπα δεν ειμαι ο πιο ειδικος σε παντερα). Και οσο για σεπουλτουρα δεν νομιζω οτι η επιρροη των μεταλλικα στον μανιασμενο βιαιο και ωμο ηχο τους αρχικα ειναι μεγαλυτερη απο slayer kreator possesed και ακομα celtic frost η και hellhammer και μετεπειτα το στυλ που ειχαν απο το roots… δεν το συναντας στους μεταλλικα. Οσο για το Bay thrash νομιζω οτι η σκηνη με τα συγκροτηματα υπηρχε ετσι ? σιγουρα οι μεταλικα πρωτοι εβγαλαν δισκο και εκαναν επιτυχια ανοιγοντας τον δρομο αλλα δεν νομιζω οτι το μουσικο τους στυλ “εφευρεθηκε” πρωτη φορα απο αυτους. Ανοιξαν τον δρομο στην καθιερωση αλλα οι exodus megadeth testament death angel η οι Vio-lence πιστευεις οτι μουσικα μουσικα ετσι δεν θα υπηρχαν η δεν θα “επιαναν” ποτε κιθαρα αν δεν υπηρχαν οι μεταλικα?? Γιαυτο ξεχωριζω την μουσικη προσφορα με την προσφορα καθιερωσης του μεταλ στην οποια (στην δευτερη) σιγουρα επαιξαν σημαντικο ρολο.(και προφανως ειναι και αυτη πολυ σημαντικη για την γενικη αναδειξη της μουσικης)

Kαι μενα δεν ειναι στις αγαπημενες μου μπαντες οι metallica, αλλα πολλα πραγματα στο bay area συνεβησαν εξαιτιας των metallica… Δεν μιλαω για την αρχη (δλδ για Exodus, αντε και megadeth) αλλα οι αλλες μπαντες που αναφερεις ειναι μεταγενεστερες και οφειλουν αρκετα στους tallica- οπως και ολοκληρος ο τεχνικος bay area ηχος. Τοσο τα ride, master, οσο και το and justice ηταν ακρογωνιαοι λιθοι για δισκαρες οπως το new order, practice what you preach, oppressing the masses, act 3 victims of deception και παει λεγοντας!

Νομιζω οτι ειναι αστειο να μην καταλαβαινεις το αν και το γιατι οι Meatallica ειναι επιδραστικοι στα μεταγενεστερα συγκροτηματα… Απο τα πλεον επιδραστικοτερα συγκροτηματα στο metal αναμφισβητητα… Αρκει να ψαξει καποιος συνεντευξεις και δηλωσεις μουσικων απο διαφορετικων ειδων συγκροτηματα και θα δει την τεραστια επιρροη των Metallica και τον σεβασμο που εχουν δικαιως κερδισει…

Τους λάτρευα μέχρι το Black Album, αδιαφόρησα μετά, με έκαναν να ξανασχοληθώ μαζί τους με το Death Magnetic

Εγω διαχωρισα την μουσικη προσφορα απο την προσφορα καθιερωσης του μεταλ. Για την δευτερη δεν την αμφισβητω. Και ξερω και εγω οτι υπαρχουν δηλωσεις πολλων , ειτε ανηκουν στο μεταλ ειτε ακομα και οχι ( αλλων σοβαρων και πολυ καλων και αλλων οχι και τοσο ) που αναφερουν ως ακουσμα τους μεταλλικα. Στο μουσικο μερος ομως δεν νομιζω οτι η επιδραση τους ηταν τοσο καταλυτικη. Για παραδειγμα δεν μπορω να φανταστω καποιον ντραμμερ να εχει για μουσικο προτυπο “παιχτικα” τον Ulrich . Παρολα αυτα ξερω και πρωτος το αναγνωριζω οτι εχει την καταλληλη χημεια με τα αλλα μελη της μπαντας για αυτη την θεση. Γι αυτο πιστευω οτι οι μπαντες αυτες του bay area δεν πηραν κατι μουσικα απο τους μεταλλικα , τουλαχιστον κατι το οποιο θα μπορουσαν να παρουν απο αυτους και οχι απο καποιους αλλους (αν θελησουμε να πουμε τους μεταλλικα θεμελιωτες του μπει θρασ). Δηλαδη για παραδειγμα ποιο μουσικο χαρακτηριστικο των μεταλλικα ειναι θεμελιος λιθος του μεταλ ? Η ταχυτητα ? Ο "κοινωνικος " η προσωπικος στιχος (σε καποια τραγουδια που ειχαν) ? το γεγονος οτι δεν υπαρχει καν μπασο σε ορισμενα αλμπουμ ? Η το “τυχαιο” σε ελαττωμενη κλιμακα κουρδισμα του st.anger που απο Ε (Μι) εγινε σε Cb (Ντο υφεση) ? Τα παρατεταμενα vibrato στα σολο ? Ετσι λοιπον και βασει ολων αυτων νομιζω οτι δεν ειναι γελοια η αποψη μου.

Να πει και ο Φιλ.

Ειλικρινά τώρα συζητάμε το άν οι Metallica είναι επιδραστική μπάντα κ άν επηρέασε κόσμο κ άν είναι αξιόλογη κλπ κλπ;

Σε ποιό πλανήτη ζείτε μερικοί ρε παίδες;

Γιατί τούτος έχει αναγνωρίσει προ πολλού τους Metallica ως ιερό τέρας του…

Ενα πραδειγμα στα δικα μου αυτια εινα η καθαρες εισαγωγες με τα ακολουθα γρηγορα ριφφ ( βλεπε Machine Head , Pantera κλπ. ) … Η δομη κομματιων που γραφτηκαν τραγουδια των Μεταλλικα σε μεταγενεστερα τραγουδια απο μπαντες που σημερα θεωρουνται << Τοπ >> … Ακομα και οι Μπαλαντες που γραφτηκαν εχουν καποια στοιχεια απο το Nothing Else matters kai The Unforgiven… Oσω για τα Ντραμς του Δανου … Ειναι ενας και μοναδικος και για αυτο τον παω… Βαρα τα κολοπιατινια σε ακυρα σημεια … Σε χτυπαει εκει που δεν σε περιμενεις χωρις να χαλαει τον ρυθμο ουτε να ξεφευγει και αυτο για μενα τον κανει μεγαλο ντραμερ :wink:

Ολα αυτα σιγουρα με τα αυτια μου ετσι !! :stuck_out_tongue:

Άκου το Cowboys From Hell.

Αφήστε τον ρε κανένας κολλημένος Megadethάκιας υπερεπηρεασμένος από την “κόντρα” θα είναι!

Όχι οτι έχω κάτι με τους Megadeth…

έντιτ: με κάποιες μουσικές γνώσεις…

να σου και το “The Unforgiven III”…

χτες το βράδυ…

[SPOILER]01. That Was Just Your Life
02. Cyanide
03. Fuel
04. The Shortest Straw
05. The Day That Never Comes
06. Of Wolf And Man
07. The Judas Kiss
08. Sad But True
09. The Unforgiven III
10. …And Justice For All
11. One
12. Master Of Puppets
13. Battery
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman

1. Helpless
  2. Phantom Lord
  3. Seek And Destroy[/SPOILER]

Και γαμώ τα σέτλιστ!

Το μισό Death Magnetic? Νice!

Καλο το setlist αλλα που ειναι το Creeping Death??? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην το παιζουν παντα μα παντα…

Τίποτα απο ride the lighting 8O [-X

Παλί καλά που όταν τους ειδα Βουλγαρία έπαιξαν μεχρι και το ομωνυμο.

Αυτο το ομωνυμο ειναι ΑΡΡΩΣΤΙΑ:metal::vibrate: Οντως περιεργο που δεν επαιξαν κατι απο το Ride The Lightning… Αλλα θα μας παιξουν λογικα το καλοκαιρι, δεν νομιζω…

Στην Τουρκία που τους είδα το 08 ξεκίνησαν με τα
Creeping Death
For Whom The Bell Tolls
Ride The Lightning

και μετα επαιξαν το
Fade To Black

Μetallica είναι αυτοί ό, τι τους καβλώσει παίζουν! :wink:

Και ξαφνικα τους γκαβλωνει να παιξουν ολο το st anger live στο terra vibe…:p:p