Παίξτε ρε μαλακές το Damage Inc , να εχω ακούσει ολόκληρο το MASTER!
Υ.Γ. εχω ακούσει πολλές φορές live το Battery και σκέφτομαι οτι το εχω βαρεθεί , αλλά κάθε φορά είναι σκετη καβλα (ισχύει και για το Sandman το ίδιο).
Παίξτε ρε μαλακές το Damage Inc , να εχω ακούσει ολόκληρο το MASTER!
Υ.Γ. εχω ακούσει πολλές φορές live το Battery και σκέφτομαι οτι το εχω βαρεθεί , αλλά κάθε φορά είναι σκετη καβλα (ισχύει και για το Sandman το ίδιο).
Ναι αλλά με γέφυρα δεν το είχες ακουσει, είχες;
Προσωπικά δε με χαλούσε καθόλου και η γέφυρα: “Are you alive? Show me what it feels to be alive motherfuckers!”
Εεεε καλά τα μαδερφακερς τα έχει κόψει 20 χρόνια τώρα .
Οτι είπε 2 φορές φακιν Μπα-Τε-Ρυ ! , υπερβολή είναι!
Εμενα μου λειπει μονο το Leper αλλα δεν με νοιαζει και παρα πολυ
Το Battery ακομα και 100 φορες να τους δω live (λεμε τωρα), δε θα το βαρεθω ουτε μια φορα.
Πριν 27 χρονια προβληθηκε για πρωτη φορα το καταπληκτικο βιντεοκλιπ της τραγουδαρας απο το LOAD, ξεκαθαρα ενα απο τα καλυτερα τραγουδια των Metallica.
Οπως ειχε πει και ενας πικραμενος απο την στροφη μεταλλας, τοτε στο γυμνασιο, αν ειχαν μακρια μαλλια, το βιντεο του Untill it Sleeps θα ηταν το πιο σατανιστικο βιντεο ολων των εποχων.
Ρε άντε ρε γαμήσου !
Θυμάμαι να περιμένω στο MTV πως και πως να το δω. Απίθανη κομματάρα.
Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που το άκουσα στο ράδιο, η πρώτη εντύπωση ήταν “περίεργο για Metallica”. Μιλάμε τώρα για ένα παιδί 14 χρονών που πριν ένα χρόνο ξεκίνησε να ακούει Metallica ε
Ναι, καταλαβαίνω το σκεπτικό και με βρίσκει σύμφωνο. Θυμίζει αρκετά το βιντεοκλίπ του Heart-Shaped Box σαν concept, πιθανόν ήθελαν να φανεί και η επιρροή του grunge ακόμα και στο βιντεοκλίπ. Έχω την εντύπωση βέβαια ότι κάποιος από τους συντελεστές του βιντεοκλίπ, ήταν κοινός (αν δεν κάνω λάθος ο σκηνοθέτης είναι ο ίδιος και στα δυο κλιπ).
Περαν της πλακας το βιντεο ειναι ευθεως επηρεασμενο απο του πινακες του Ιερωνυμου Μποςς, γι’αυτο στυλιστικα ειναι τοσο γαματο!
Δεν το πιστεύω αυτό.
Προφανώς ο Samuel Bayer έγινε “φίρμα” μετά την επιτυχία του Smells Like Teen Spirit.
Μετά από αυτή τη δουλειά , συνεργάστηκε με Iron Maiden, Blind Melon, Smashing Pumpkins, Corrosion of Conformity, μεταξύ άλλων.
Σίγουρα με το όλο το concept του Load (η επιλογή του Anton Corbijn δεν ήταν τυχαία) ήθελαν να δείξουν-φωνάξουν την εναλλακτικότητα τους/αντίδραση στα στερεότυπα της εποχής-που ήταν ήδη παρελθόν (αντίστοιχη αντίδραση είχαν και απέναντι στη σκηνή του L.A. στις αρχές της καρίερας τους και πήραν απόσταση από τα τότε τετριμμένα των 80s).
Until it Sleeps από τα καλύτερα κομμάτια & video clip των Metallica . Πολύ κ΄ριμα που δεν το έπαιξαν Παρίσι
Και μιας και ανέφερα Παρίσι, δεν έχω αξιωθεί να πω δυο λόγια για τις δυο συναυλίες στο Stade de France
Αρχικά να πω , ότι δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη παρέα για ένα τέτοιο ταξίδι από τον @pantelis79 και @drenie . Είχαμε 3 μέρες στη διάθεση μας , οπότε καταφέραμε να κάνουμε και λίγο τουρισμό , όλα τέλεια .
Το pop up store ήταν σε κεντρικό σημείο εύκολα προσβάσιμο και εξουθενωτικές ουρές . Το εντυπωσιακό ήταν ότι είχε περίπου ίδιο μέγεθος με την μπουτικ της PSG στη Λεωφ. Ηλυσίων Πεδίων . Όχι ίδια ποικιλία στο στοκ προφανώς, μην τρελαθούμε . Αλλά σαν χώρο ήταν μεγάλος και είχε τόσα πολλά που ιντρίγκαραν την τσέπη μου , οπότε το αρχιδάκι ο Λαρς μου πήρε άλλο ένα 100ρικο . Άκοπα
1η μέρα Τετάρτη 17 Μαϊου
Φτάνουμε στο τελειωμα του σετ των Epica και δυστυχώς ήμουν ήδη πολύ κουρασμένος από το ταξίδι και το τρέξιμο για να τα προλάβουμε όλα . Το stage επιβλητικό και πολύ μεγάλο , ο ήχος φανταστικός
Το σετ αυτής της βραδιάς μου άρεσε πιο πολύ , προσφερόταν για ανελέητο και ασταμάτητο mosh pit . Όπως κι έγινε με τους Γάλλους να έχουν τρομερό πλαμό και ενέργεια επί 2 ώρες αν και όπως σε πολλά λαιβ , κάποιοι έφταναν στα όρια κωλοπαιδισμού
Εξαιρετικό σκάσιμο με Bellz και καπάκι Ride The Lightning και φτάσαμε σχεδόν κάγκελο από τον πανικό και μείναμε με νύχια και δόντια εκεί συμμετέχοντας στα χοροπηδητά και τα σπρωξίδια . Το I Disappear δεν περίμενα να το δω ποτέ στη ζωή μου αλλά μου έκατσε η καλή
Τα κομμάτια του 72 seasons ακούγονται πάρα πολύ ωραία λάιβ
Πρώτη φορά μπροστά στη μούρη σε απόσταση 10 μέτρων ο Hetfield με το Fade to Black . Εντάξει είναι τόσο iconic φιγούρα που σε πιάνει ρίγος . ίδιο συναίσθημα και όταν είδα Μειντεν στη Μαλακάσα που τους είχα επίσης πάρα πολύ κοντά μου και έβλεπα τον Χαρις να αλωνίζει
Ακούσαμε Sad But True . Μου έκαναν τη χάρη και πρόσθεσαν Blackened που είναι το αγαπημένο μου Μεταλλικα κομμάτι , έκλεισαν και με βρωμόξυλο Seek & Master
Τι άλλο να ζητήσεις για την πρώτη σου επαφή με αυτή τη μεγάλη μπάντα;; Α, ναι . Να τους βλέπαμε λίγο περισσότερο αλλά τι α κανς ;; 360 stage
2η μέρα Παρασκευή 19 Μαϊου
Εδώ αλλάξαμε σημείο στην αρένα και τους είδαμε περισσότερες φορές , πιο άνετα μιας και μείναμε λίγο πίσω συγκριτικά με την πρώτη μέρα και ήμουν φανερά πιο ξεκούραστος
Μου άρεσαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οι Architects . Μεγάλη μπάντα και είχαν ηχάρα
Δεύτερο μπάσιμο έγινε με Creeping Death και ξανα μανα πανικός . Το επόμενο, το Harvester of Sorrow εκτός από αγαπημένο άσμα , ήταν για μένα και η στιγμή όλου του διημέρου . ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΣ ήχος κιθάρας έπαθα την πλάκα μου και ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει . Εκτέλεση 10/10
King Nothing ωραία κομματάρα , τα υπόλοιπα του 72 Σεασονς ακούγονται ξανά υπέροχα λαιβ και το Sanitarium μας στέλνει αδιάβαστους . Λίγο ξερός lead ήχος , φαντάζομαι για τον ίδιο λόγο που τα ριφφ είναι μπετόν αρμέ
Roam μεγάλη μου αγάπη σε μια φανταστική εκτέλεση . Unforgiven είναι έπος
Το Moth είναι άψογο λαιβ και δείχνει την αξία του HTSD και που στέκεται στη δισκογραφία τους
Battery δυναμίτης
Το One ηταν πραγματικά δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία και κλείσιμο με Sandman
Πρωτη λαιβ επαφή με Μεταλλικα , λοιπόν . 32 κομμάτια . Και να μην τους ξαναδώ που έχει κι αυτό πιθανότητες , γύρισα χορτάτος μουσική από μια τεράστια μπάντ απου όμοια της δεν θα ξαναδούμε , μάλλον
Πολλή αγάπη σε @jonkyr & @furor φανταστικά και αξιολάτρευτα παιδιά και ιδανική παρέα για τα λαιβ
Αφού δεν ήμουν κι εγώ εκεί, προφανώς κάπου κάνεις λάθος.
Same same. Περασαμε υπεροχα, τοσο εγω οσο και η συντροφος, ειστε φοβερα παιδια και ελπιζω να τα πουμε στην Αθηνα.
Στο μεταξυ, Κουιντομ εναντιον ολων:
Αντιθέτως , όχι εναντίον αλλά μαζί με όλους.
Έγραψα άλλωστε “και εγώ” εκεί
Οκ, εννοουσα ως τμημα του νηματος. Οχι ως παρουσια στη συναυλια
Μακάρι την επόμενη φορά με βροχή και Αθήνα κι εσένα παρέα