Δε θα έλεγα ότι αυτό είναι το κουτεπιε πάντως. Ούτε τον βρίσκει με τις τάπες . Στο πλάι του ποδιού τον βρίσκει. Αν είχε πέσει ο Ολλανδός κάτω σφαδαζοντας από ανύπαρκτο πόνο αντί του Κεην, ίσως να είχε δώσει επιθετικό φάουλ. Κάπου λίγο ήμαρτον αν λέμε ότι σε αυτήν την διεκδίκηση τραυματίζονται παίκτες.
Τι φλοπινγκ πέφτει από τους Άγγλους…
μια φωτογραφία/στατική φάση δεν λέει απολύτως τίποτα
Αυτο μπορει να ειναι κουτεπιε; Με ενα μιλισεκοντ νωριτερα το πλανο; Μην κολλατε σε ενα still καρε. Η προβολη του ποδιου σε συνδυασμο με την επαφη, τιμωρειται. Παλια, χωρις VAR αυτα δεν δινονταν ακομη κι αν εβγαινε αιμα ή δινονταν επειδη ο αμυντικος απλως κοιτουσε τον αντιπαλο.
Στο μεταξυ, ας δουμε τι θα βγαλει το VAR για το ακυρο γκολ…
Πω πω πω
Ένα βήμα ακόμα, μωρη ομάδα.
Πανάξια και δίκαια.
Αν εννοεις για σημερα, σιγουρα ναι. Γιατι “παναξια και δικαια στην διοργανωση συνολικα” πρεπει να ειναι το ανεκδοτο του Euro.
εμένα με γλέντησαν πάντως
Μετά τον Μπέλιγχαμ, φαίνεται ότι και αυτός ο Γουότκινς έμαθε πραγματάκια από Ελ Καμπί.
Και μπράβο του
Εκτινάξεις Διονύση Χιώτη > Εκτινάξεις Τζόρνταν Πίκφορντ
2000 Γαλλία
2004 Ελλάδα
2008 Ισπανία
2012 Ισπανία
2016 Πορτογαλία
2020 Ιταλία
Δεν πιστεύω να μαλακιστουν οι Ισπανοί και να πάρει το Euro μετά από 28 χρόνια χώρα που δεν ανήκει στις Μεσογειακές.
Προσωπικά κατηγορώ την Σλοβακία που δεν άντεξε ένα λεπτό ακόμα. Και τώρα τρώμε στη μάπα τα ζώα.
Μία (ακόμη) ψύχραιμη τοποθέτηση.
Από τη διοργάνωση του 2020 απορώ από πού έχει προκύψει το τόσο μένος απέναντι στην Αγγλία. Μήπως ήρθε η ώρα να το δείτε λίγο, ρε παιδιά;
ΟΚ, είμαστε μόνο 2-3 που υποστηρίζουμε/συμπαθούμε την Αγγλία εδώ μέσα (καλά εγώ είμαι “αρρωστάκι” από τα δάκρυα του Gazza ακόμη), έχει ένα στατιστικό ενδιαφέρον αυτό, αλλά το σκατό από τους υπολοίπους είναι στα όρια του ανεξήγητου, πραγματικά.
Δεν σας αρέσει η μπάλα που παίζει; ΟΚ. Φαντάζομαι είναι η πρώτη ομάδα που φτάνει σε τελικό χωρίς να βγάζει μάτια, ε (εν τω μεταξύ, το φετινό Euro δεν βλέπεται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά το προσπερνάμε αυτό); Χθες, βέβαια, ήταν καλύτερη από την Ολλανδία κι έπαιξε πολύ ωραία σε διαστήματα, αλλά το περνάμε στα ψιλά (κι αυτό).
Anyway, “Αγγλία σιχάματα” και όλα κρέμα (που λέει και ο @Lupin).
Θα συμφωνήσω κι εγώ με το παραπάνω ποστ. Φυσικά και είμαι από αυτούς που κοροϊδεύουν τους αγγλάρες, αλλά σίγουρα όχι επειδή τους σιχαίνομαι ή τους βρίζω. Απλώς γελάω διότι έχουν μία αφελή ποδοσφαιρική νοοτροπία και συμπεριφορά, ρομαντική και ταυτόχρονα ανόητη, που τους κάνει εξαιρετικά διασκεδαστικούς στα μάτια μου. Μεγάλωσα λατρεύοντας Γκάζα και Βίνι Τζόουνς και Ρας και Τόνι Άνταμς (εσκεμμένες οι αντιθέσεις), οπότε σόρι κιόλας, παίρνω μόνος μου το δικαίωμα να γελάω με τη νοοτροπία τους. Αλλά τους αγαπάω με τον δικό μου τρόπο.
Από την άλλη, η αφελής προσέγγιση προς ττο ποδόσφαιρο είναι εντυπωσιακή. Κάποτε είχα μεγαλύτερη συμπάθεια για αυτούς, αλλά με την εμπορευματοποίηση της Πρέμιερ έγιναν πολύ ελιτίστες, χωρίς να το δικαιούνται και το πλήρωσαν στην εθνική τους για χρόνια. Στο σήμερα όμως, η Πρέμιερ Λιγκ δικαιωματικά είναι η ελίτ του ποδοσφαίρου και η Αγγλία βρίσκει ταυτότητα, διότι η εμπορευματοποίηση της Πρέμιερ έκανε καλό: τους έμαθε σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το κέρδος που κεφαλαιοποιούν σήμερα.
Και φυσικά δεν με πειράζει μία ομάδα που παίζει αμυντικά, δεν είμαι ρατσιστής στο ποδόσφαιρό μου, ούτε έχω delusions of splendor όπου όλοι παίζουν για τη φανέλα, το αθλητικό ιδεώδες, ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα και δεν επιτρέπεται να ακουμπάνε τους υπερπαίχτες αυτού του κόσμου επειδή χαλάνε το θέαμα. Απλώς το αμυντικό ποδόσφαιρο έχει τη δική του τέχνη και η Αγγλία στους αγώνες του ομίλου δεν είχε καμία απολύτως τέχνη σε αυτό. Ίσως και στον προημιτελικό, αν και η Ελβετία σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερη.
Και εγω τους σιχαινομαι, αλλα χθες επαιξαν (για πρωτη φορα) καλυτερη μπαλα - τους το δινω.
Και εν πάσει περιπτώσει, πανάξια και δίκαια έφτασε στον τελικό μόνο η Ισπανία που είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Από τις υπόλοιπες 3 των ημιτελικών δε θαμπωθήκαμε από καμία.
Εγώ ματς ομίλου δεν είδα, αλλά στα νοκ άουτ δεν παρατήρησα κάποιο καταστροφικό, αμυντικό παιχνίδι από την Αγγλία, παρά μία προσπάθεια του Southgate να κάνει την ομάδα να παίξει ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο κατοχής και passing game, το οποίο κάποιοι (αρκετοί ίσως) παίκτες δεν μπορούν να το υποστηρίξουν στο 100% γι’ αυτό και το αποτέλεσμα δεν ήταν ό,τι καλύτερο ως θέαμα (ούτε ως ουσία διότι βγάζει κενά στο αμυντικό transition).
Μαγκιά τους πάντως που γύρισαν 3 ματς, δε βλέπω καμία ποδοσφαιρική αδικία στο ότι έφτασαν ξανά στον τελικό.
Έχοντας ζησει στην Αγγλία, που κάθε φορά που μιλάμε για ποδοσφαιρό αναφέρονται στο “αηδιαστικό λεωφορείο της Ελλάδας του 2004”, και στο πόσο άσχημα παίζαμε (ακόμα και σήμερα) και βλέποντας τους αέρινους Ισπανούς, μακάρι να κερδίσει το ποδόσφαιρο στον τελικό.
Γιατί είδαμε Πορτογαλία του μισο μηδέν να το παίρνει και τώρα ίσως το πάρει μια ομάδα, που οι ίδιοι οι Άγγλοι που μιλάω, δεν αντέχουν να βλέπουν. Και μετά θα λένε για φανέλες, ιστορία και αηδίες.
ΕΣΠΆΝΙΑ ΒΕΝΓΚΑ ΒΕΝΓΚΑ
Γενικά συμπαθώ Αγγλία σαν ομάδα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπεται φέτος. Οι μόνοι 2 λόγοι που θα χαρώ αν το πάρουν είναι 1) για να το βουλωσουν όλοι οι παλαίμαχοι Άγγλοι με τις αποψαρες τους ενώ δεν έχουν κερδίσει τίποτα ποτέ και 2) Για να τρίψει το τρόπαιο στα μούτρα των ρατσιστών Άγγλων η λατρεία μου ο Σάκα που πέσανε να τον φάνε επειδή έχασε πέναλτι στον πρώτο τελικό της καριέρας του 19 χρονών.
Πόνος μεγάλος. Εν το μεταξύ άμα τους κάνεις κουβέντα σου λένε με λογική παιδιού δημοτικού ότι έχουν Μουντιάλ η ότι η Ελλάδα δεν έκανε κάτι από τότε. Ήθελα να ξερα την ειρωνία δεν την βλέπουν; Ότι δηλαδή η χώρα που καυχιέται ότι γέννησε το ποδόσφαιρο έχει τους ίδιους τίτλους με την Ελλαδίτσα…
Υγ πάντως επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για δίκαιη παρουσία στον τελικό της Ισπανίας και μη δίκαιη της Αγγλίας έχω να πω ότι το καταλαβαίνω αλλά σκεφτείτε ότι είναι διοργάνωση της βραδιάς. Δεν πα να παίζεις μπαλαρα ένα κακό ματς και τελείωσες η από την άλλη μπορείς να προχωρήσεις όπως η Αγγλία. Για μένα αυτό είναι ωραίο αλλά έχω πιάσει τον εαυτό μου να λέει και το αντίθετο. Είναι και θέμα συμπάθειας η εμπάθειας υποθέτω.