Και η Ελλαδίτσα μάλιστα δεν έκλεψε τον δικό της
Πείτε ότι θέλετε για Καίσαρη αλλά ακούστε το ποντκαστ για το Γιουρο του 2004. Εξηγεί πολύ ωραία γιατί το πήραμε 100% δίκαια
Εγώ για “σιχάματα Άγγλους” δεν έγραψα, για να είμαι ειλικρινής όμως το διασκεδάζω λίγο κάθε φορά που αποκλείονται/ηττώνται! Αυτό γιατί ξεκινάνε πάντα σαν φαβορί (στο μυαλό τους), θες λόγω “κληρονομικών δικαιωμάτων”, θες γιατί έχουν στο ρόστερ υπερτιμημένους παίχτες από την γκλαμουράτη Premier League που τους κάνουν να φαίνονται σπουδαίοι οι ακριβοπληρωμένοι και πολύ ικανότεροι ξένοι των συλλόγων τους, το γεγονός παραμένει! Θα έλεγα και για τις χιπστεριές και τα κουρέματα αλλά πλέον αυτό είναι ο κανόνας σε πολλές χώρες – μπορεί να μην είδαμε ιδιαίτερα καλή μπάλα στο φετινό Euro, εμφανίστηκαν όμως ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σε κομμώσεις από ουκ ολίγους!
Πάντως, όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων μόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 θυμάμαι μια καταπληκτική εθνική Αγγλίας, την καλύτερη ομάδα εκείνου του τουρνουά που άξιζε να το κατακτήσει, να πω και την ομάδα του εντός έδρας Euro του 1996.
Φοβερή σύμπτωση, και τις δυο φορές αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τους Γερμανούς στα πέναλτι! Δεύτερη, όχι και τόσο σύμπτωση, τότε το αναβαθμισμένο πρωτάθλημα της Premier League δεν υπήρχε ή ήταν στα αρχικά του χρόνια και δεν είχε χαθεί ακόμη η λαϊκότητα του αθλήματος στην Αγγλία. Φανταστείτε κάποιον σαν το αστέρι της ομάδας του 1996, τον Paul τον Gascoigne, όχι στην εθνική, ούτε σε αγγλικό σύλλογο δεν θα έβρισκε θέση!
Πάντως, κρίνοντας από το “άστρο” που διαθέτει η ομάδα του Southgate το βρίσκω πιθανό να το πάρει τελικά το τρόπαιο, όπως έχει γίνει πολλές φορές σε αντίστοιχες περιπτώσεις… εκτός κι αν το σηκώσει η Ισπανία οπότε θα είναι το δίκαιο βάσει γενικότερης εικόνας (και κάπως έτσι καλύπτεις όλα τα ενδεχόμενα!)
Πόσο έβγαλε τα xg στο Ελλάδα - Τσεχία?
Όλα σωστά εκτός από αυτό
Η ομάδα του Harry Kane, απ΄ όταν ξεπετάχτηκε οι Άγγλοι έχουν κάνει τα καλύτερα τουρνουά τους, αν το πάρουν φέτος θα είναι και τυπικά ο μεγαλύτερος τους έβερ (και πρώτος τους σκόρερ)
Βρήκες πάλι ευκαιρία εσύ
Εν τω μεταξύ ξέρεις πολύ καλά τι θα γίνει την Κυριακή
Ισως εχεις δικιο και να μην το εγραψα σωστα, ειμαι και στο γραφειο βλεπεις. Αν το κανω “η Αγγλια εμαθε να παιζει μοντερνο ποδοσφαιρο, χωρις four-four-fucking-two (pun intended για οσους εχουν δει την ταινια) και να πρεπει να πανε στο σημαιακι του κορνερ για να κανουν σεντρα, κατι που οφειλεται στο influx μεγαλων παικτων και προπονητων απο το εξωτερικο που εδειξαν νεους δρομους”, θα το κανει καλυτερο;
Χαιρομαι παντως που ακομη κι αν δεν συμφωνησουμε ουτε σε αυτο, συμφωνουμε σε ολα τα υπολοιπα
Επειδη περασαν 4 ωρες απο οταν εγραψα το μνμ μου, σε ποιο σημειο αναφερεσαι; Δεν ανεφερα τον Χαρουλη νομιζω. Οσο για το τουρνουα, δεν εκανα συνολικη αναφορα (νομιζω). Σε παιχνιδια αναφερθηκα και το “καλυτερο τουρνουα” κρινεται στο φιναλε. Αν πχ χασει τον τελικο την Κυριακη, θα πρεπει να συγκρινω το τουρνουα (της) με εκεινο του 2020. Και αληθεια δεν το θυμαμαι
Στα δικα μου ματια η Αγγλια του Μουντιαλ 2018 εκανε τις καλυτερες εμφανισεις εβερ.
Περίπου.
Η γνώμη μου είναι ότι ισχύει αυτό που είπε ο @ChrisP: Η Αγγλία προσπαθεί να παίξει ό,τι θεωρείται “μοντέρνο ποδόσφαιρο” (μία από τις διαδεδομένες μορφές του εν πάση περιπτώσει) αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους (άσχετα από το ότι κατάφερε και πάλι να φτάσει τελικό - σε μεγάλο βαθμό αυτό φέτος έγινε συγκυριακά, κατά τη γνώμη μου), κι αυτό γιατί - κατ’ εμέ - δεν το έχει 100% στο πετσί της αυτό το πράγμα. Ουσιαστικά τα τελευταία περίπου 15 χρόνια μόνο έχει μπει σ’ αυτή τη διαδικασία. Εξ ου και - πάλι όπως είπε ο ChrisP σε άλλο σημείο - όταν σφίγγουν τα γάλατα οι “ευρωπαϊσμοί” πάνε λίγο περίπατο και αρχίζουν οι - τυπικοί αγγλικοί - ηρωισμοί.
Η Αγγλία για μένα διέρχεται παρατεταμένη κρίση ποδοσφαιρικής ταυτότητας. Είναι μια χώρα σχεδόν απολύτως διχασμένη μεταξύ ποδοσφαιρικής παράδοσης και ποδοσφαιρικής νεωτερικότητας. Κάτι που παράγει και μια σειρά αντιφάσεις σε αυτό που βλέπουμε από την εθνική της ομάδα.
Α, οκ, κατανοητο τωρα. Τοτε συμφωνουμε ως ενα σημειο, με τη λογικη του “μισογεματο-μισοαδειο”. Θα συμφωνησω μαζι σου λοιπον, δεν ειναι το στιλ παιχνιδιου που ξερει να παιζει. Εσυ το λες κριση ταυτοτητας συγκρινοντας με το μενταλιτε, εγω λεω οτι βρισκει ταυτοτητα εννοωντας οτι αποφασισε επιτελους τι στιλ θελει να παιξει. Μαλλον συμφωνουμε οτι δεν της παει, μαλλον συμφωνουμε οτι στα δυσκολα παμε παλι στο σημαιακι του κορνερ για καμια σεντρα και “the legend of England” και τετχοια. Καταλαβα τι λες, οκ.
Το ήξερα ότι θα εμφανιστεί κάποιος εξυπνακιας που θα κάνει την απαραίτητη διόρθωση ότι η Πορτογαλία δεν είναι Μεσογειακή χώρα, αλλά δεν περίμενα να είσαι εσύ
Μπορούμε άνετα να θεωρήσουμε ότι υπάρχει νερό που χύνεται στον Ατλαντικό από την Μεσόγειο και ακουμπάει την Πορτογαλία αν θέλουμε
Για τους Αγγλαρες στις παμπ έλεγα κυρίως, και για τα ζώα φανατισμένους οπαδούς που φωνάζουν it’s coming home και έχουν εξισώσει ολόκληρη την προσωπικότητα τους με την απόδοση της εθνικής τους ομάδας, αλλά οκ, καλοδεχούμενο το παραλήρημα πάντα.
Ναι, ήταν ολοφάνερο αυτό από το μήνυμά σου. Απορώ πώς δεν το κατάλαβα, ρε 'συ.
Σε αυτό συμφωνούμε. Αποτελεί σίγουρα στοιχείο του φόρουμ, από την ώρα που όλα κυλούν (σχεδόν) ομαλά εδώ μέσα, μ’ εσένα ως προύχοντα της ξερολίασης σε κάθε νήμα σχεδόν.
Πάντως, σε καταλαβαίνω, ως ένα σημείο. Ήταν και η 4η Ιουλίου πρόσφατα και μπορεί η φαινομενικά αναίτια επίθεση στα ζώα να έχει μέγα νόημα από πίσω.
Νομίζω ίσως πρέπει να ηρεμήσεις πριν μπεις στον κόπο να γράψεις κάτι την επόμενη φορά.
Δεν έγραψα τίποτα προς εσένα, και έκανες προσωπική επίθεση. Σου απάντησα, ξανά χωρίς να σε προσβάλλω, και συνεχίζεις. Με δεύτερο παραλήρημα σερί, κι ακόμα μια επίθεση. Όσον αφορά τις ονειρώξεις που έχεις περί ξερολιασης, σε αυτό το φόρουμ δεν είμαι ούτε πρώτη δεκάδα σε αυτόν τον παράγοντα.
Ναι, ρε.
Με είπες παραληρηματικό (διόλου προσβλητικός χαρακτηρισμός, ε;) κι έκανα εγώ την πρώτη επίθεση, κατά τ’ άλλα. Αναμένω να μου την υποδείξεις κιόλας, ε;
Πες μας και την πρώτη δεκάδα σε ξερολίαση, για να ξέρουμε ποιους βάζεις από πάνω σου.Τις ονειρώξεις τις αφήνω για εσένα, μεγάλε.
Οοοκ, αρκετό ίντερνετ για σήμερα.
Λογικά έχετε 45 βαθμούς Αθήνα και πρέπει να ξεσπάσουν κάπου μερικοί.
Σε αφήνω να συνεχίσεις την τοξικότητα αν θέλεις.
Είπε ο άνθρωπος που αποκάλεσε ζώα, χωρίς κανέναν λόγο, τους Άγγλους.
Oh wait… Μετά ξεκαθάρισε τι εννοούσε (λες και μετριάζει τον χαρακτηρισμό, ας πούμε), κάνοντας την κωλοτούμπα, αλλά οφείλαμε να το είχαμε καταλάβει εξ αρχής γιατί ήταν και απόλυτα σαφής.
Ισχύει αυτό.
Ιδρωκοπάνε και τα ζώα και βρωμοκοπάει παντού. Μήπως ξέρεις κανένα καλό άρωμα να τους πούμε να βάλουν;
Chicos, chicos, ειρηνη υμιν
Το να αποκαλείς συλληβδην ένα λαό “ζώα”, αλλά μετα να αρχιζεις τα “εσειςδενκαταλαβατε”, δεν βοηθάει καμια συζήτηση.
Ναι, δεν ειμαστε στο μυαλό σου, σορυ. Αν θες νεξτ τάημ, μιας και βλέπω ότι εισαι πολυγραφότατος, κανε ενα κοπο να δωσεις μια διασταση στον χαρακτηρισμο (sic)
Έλα τώρα. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε. Και τουλάχιστον εσύ είσαι καλοπροαίρετος, για αυτό και σου απαντάω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάτσουμε να συζητάμε τέτοια πράγματα τώρα.
Ούτε ήταν απαραίτητο να κάτσω να δώσω καμιά εξήγηση, αφού ήταν αυτονόητο αυτό που έγραψα. Σόρρυ, δεν θεωρώ ότι υποχρεούμαι να απολογηθω επειδή παρεξηγηθηκε αναίτια ένας οπαδός. Αυτό που δεν βοηθάει την συζήτηση, είναι να υπάρχει αρνητικοτητα και κούνημα δαχτύλου σε κάθε ευκαιρία.
Καλό Σαββατοκύριακο