Euro 2024

Αν η Ιταλία - ακόμα κι αυτή, η άγουρη και underwhelming Ιταλία - δεν καταφέρει να πάρει έστω μια ισοπαλία με τα κουρασμένα παλικάρια της Κροατίας και να πάει τουλάχιστον στους 16, θα πρόκειται για ιστορικών διαστάσεων αποτυχία, εφάμιλλη ίσως με τις δύο σερί μουντιαλικές απουσίες.

Πιστεύω κι εγώ - ή μάλλον φοβάμαι… - ότι ένα από τα πιθανότερα ενδεχόμενα σ’ αυτό το Euro, έτσι όπως είναι το επίπεδο των ομάδων γενικά, είναι απλά να πάει μέχρι τέλους η Ισπανία και να το πάρει… Ή η Γερμανία ξέρω γω. Μία η άλλη, δηλαδή, βαρεμάρα. Πότε θα δούμε επιτέλους μια αλλαγή (Αγγλία: ποοοοοοτέεεεε ποτέ ποτέ ποτέεεεεε…).

Σαν ταλέντο, η Γαλλία μου μοιαζει πολυ δυνατή. Αν βαλει μπροστα τις μηχανές.

Κι αυτό το απεύχομαι. Και έχω εμπιστοσύνη στον Ντεσάμπ, όλο και κάποιον τρόπο θα βρει και φέτος το ποδόσφαιρο να τον τιμωρήσει που όπως πάντα προσπαθεί να σηκώσει κούπα με μηδέν ρίσκα.

Εκπληκτικά σεντερφορίσιο το δεύτερο γκολ της Ουκρανίας.

Στα χαρτιά η Γαλλία είναι μακράν η πληρέστερη και ποιοτικότερη ομάδα. Με ενοχλεί αφάνταστα όμως που δεν έχει καμία διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, αρκείται στο γκολ και μετά παίζει στο ρελαντί. Έχει παίχτες για να παίξει μπαλάρα και βλέπουμε 1-0 και 2-1 σε ρυθμούς φιλικών.

Το Πολωνία - Αυστρία είναι χειρότερο από κινέζικο βασανιστήριο, το βλέπω μόνο γιατί έχω πολύ ήρεμο απόγευμα στην δουλειά. Η Πολωνία σταθερά μια ομάδα που έχει έστω 4-5 καλούς παίκτες στην ενδεκάδα αλλά είναι απελπιστικά άχρωμη και νερόβραστη.

Εδώ να προσθέσω ότι σ’ αυτό το κομμάτι σέβομαι πολύ περισσότερο τη Γερμανία, κι ας αποκλείεται να πω ποτέ ότι την υποστηρίζω. Γιατί μπορεί εδώ και κάμποσες δεκαετίες να είναι αρκετά πίσω από τη Γαλλία σε παραγωγή ταλέντου, αλλά τουλάχιστον αυτή προσπαθεί να παίξει λίγη γαμημένη μπάλα στις μεγάλες διοργανώσεις… Κι ας μην της βγαίνει πάντα.

ΥΓ. Βλέπω την Ολλανδία, τι παίκτες έχει μπροστά, το ότι επιθετικός της ηγέτης θεωρείται …ο Ντεπάι (λοοοοοολ), σκέφτομαι μετά παλιότερες ομάδες της Ολλανδίας και με πιάνει απελπισία…

2 Likes

Γαλλια η Αγγλια το πιο βαρετο ποδοσφαιρο λετε;

1 Like

Νομίζω ότι η Γαλλία είναι χειρότερη…

Άθλιο ματς το Γαλλια-Ολλανδία.

1 Like

Πωωω τι ήταν αυτό.

Να πεταχτω να πω ότι βολεύονται κ οι 2 με το Χ κ πάνε χαλαρά?Όπως κάνα 2 ακόμα αγώνες της 2ης αγωνιστικής που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλο

Βαριέμαι απίστευτα, δεν έχω καταφέρει να δω ούτε ένα παιχνίδι ολόκληρο

Euro όταν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις…

Φοβερή περίπτωση αυτός ο Χράνατς της Τσεχίας. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον παίκτη σε μεγάλη διοργάνωση ο οποίος να είχε ευθύνη σε κάθε γκολ που έφαγε η ομάδα του.

1 Like

Akaidin τεραστια γκαφα…

1 Like

Ποσα αυτογκολ θα μπουν πια σε αυτο το Euro?!? :sweat_smile:

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ο αμυντικος της Τουρκιας που δινει πασα χωρις να βρισκεται υπο πιεση και χωρις να κοιταει καν προς τον τερματοφυλακα του. Ωραιο ματσακι με ρυθμο, αλλα δεν το θεωρω πολυ πιθανο να επιστρεψει η Τουρκια στο ματς, παρολο που παιζει εντος εδρας.

Α ρε παικτούρα Ακαιντίν.

1 Like

Αλλη μια δικαιωση για τον κυριο Ιωαννη.

1 Like

Αν και ειναι το πιο απλο (και σωστο) πραγμα που μπορουσε να κανει σε εκεινη την φαση, τεραστιο respect στον Κριστιανο που εδωσε την πασα για το ευκολο 3-0. Ο οποιος γενικα πιεζει ψηλα στα 40 του και σε αντιθεση με αλλες διοργανωσεις στο παρελθον, παιζει πολυ σωστα και παραγωγικα.

Η Πορτογαλια δε μου αρεσε καθολου με Τσεχια, αλλα σημερα ειναι παρα παρα πολυ καλη.

1 Like

H Ιταλια πρεπει να χει το χειροτερο ροστερ που χε ποτε. Πολυ λιγοι ξεχωριζουν.

Τι ειναι αυτη η βλακεια το ΑΝΤ1+? Υπαρχουν ανθρωποι στον ΑΝΤ1 που πιστευουν οτι υπαρχει κοινο για την πλατφορμα τους; Ειχα χαρει οτι θα ξενυχταω με κοπα Αμερικα ρε γαμωτο

1 Like

(Το ποστ που ακολουθεί θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στο θέμα “Βαριέμαι…”, αλλά ας του δώσουμε το άλλοθι της ειδικής αναφοράς! )

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Euro 2024 και λίγο πριν ξεκινήσει η τρίτη και τελευταία, θα επιχειρήσω μια μίνι ανασκόπηση των πεπραγμένων στα γερμανικά γήπεδα με βάση τα συμπεράσματα από τους αγώνες που έχω παρακολουθήσει.

Αρχίζοντας από τον δεύτερο όμιλο (από τον πρώτο δεν έχω δει ούτε δευτερόλεπτο!) η νέα γενιά της Ισπανίας μοιάζει να έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να κυριαρχήσει πλήρως στους έως τώρα αγώνες της. Αντίθετα, τόσο η Κροατία (προς τιμήν της πάντως πάλεψε με τους Ισπανούς μέχρι το τέλος κι ας έχανε 3-0 στο ημίχρονο), όσο και ειδικά η Ιταλία μοιάζουν κουρασμένες. Θεωρητικά, αύριο είναι όλα ανοιχτά, αλλά λογικά η δεύτερη θέση θα παιχτεί στο Ιταλία – Κροατία. Οι Αλβανοί πάλι ποντάρουν στο να εμφανιστούν αδιάφοροι οι Ισπανοί στο τελευταίο ματς, προκειμένου να προκριθούν κι αυτοί στην επόμενη φάση και να συνεχίσουν να αναρτούν στις κερκίδες χάρτες με τα μαξιμαλιστικά εθνικιστικά τους όνειρα θερινής νυκτός!

Από τον τρίτο όμιλο αν κρινόταν βάσει απόδοσης θα μπορούσε και να μην προκριθεί, κανείς ( το Αγγλία – Σερβία είναι το αθλιότερο ματς που έχω παρακολουθήσει έως τώρα στο τουρνουά). Οι πολυδιαφημισμένοι Άγγλοι για ακόμη μια φορά είναι απογοήτευση – ίσως θα έπρεπε να το πάρουν σιγά - σιγά απόφαση ότι οι ξένοι παίχτες κάνουν το πρωτάθλημα τους τόσο θεαματικό!

Πάμε και στο τέταρτο, όπου στον αγώνα της Γαλλίας με την Ολλανδία φάνηκε ξεκάθαρα πόσο επηρεάζει ο Μπαππέ την εικόνα των τρικολόρ. Με αυτόν στη σύνθεση τους θα είχαν νικήσει με σχετική άνεση. Η αξιόμαχη Ολλανδία το παλεύει και θα περάσει στους 16 αλλά είναι εμφανής η υστέρηση σε σχέση με παλιότερες εκδόσεις που πρόλαβα όπως εκείνη των 80s με τους Γκούλιτ, φαν Μπάστεν, Κούμαν, Ράικαρντ που κετέκτησαν το Euro το 1988 στη Δ. Γερμανία, ή την ομαδάρα των 90s που διέθετε αστέρια όπως ο Κλάιφερτ, Ντάβιντς, Οφερμαρς, τα δίδυμα αδέλφια ντε Μπουρ και… ντε Μπερ (copyright Manolo Μαυρομάτης) και φυσικά τον τεράστιο Ντένις Μπέργκαμπ! Λογικά και δίκαια θα περάσει από εδώ και η μαχητική Αυστρία.

Στον πέμπτο όμιλο υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν βλέπω να υπάρχουν περιθώρια για “βολικές” ισοπαλίες με “βολικά” σκορ, όμως δεν έχω μελετήσει τις διασταυρώσεις της επόμενης φάσης και τα κριτήρια στις ισοβαθμίες οπότε επιφυλάσσομαι!

Τέλος στον τελευταίο όμιλο η Πορτογαλία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καθάρισε τα ματς και προκρίθηκε, με τους υπόλοιπους να μην εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα.

Η αλήθεια είναι πάντως πως όσο κι αν φαίνεται π.χ. ότι η Ισπανία είναι στην καλύτερη κατάσταση, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα από ομάδες που σάρωσαν στους ομίλους και αποκλείστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στη συνέχεια ή αντίθετα, άλλες που πέρασαν από την πρώτη φάση με την ψυχή στο στόμα, αποδείχτηκαν κατόπιν ασταμάτητες! Τα νοκ άουτ είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση!
Οψόμεθα!

9 Likes