Eurobasket 2011

Και απο σημερα ξεκιναει το ευρωμπασκετ για εμας τους καβλαντηδες της σπυριαρας… 8)

οχι αλλα κακης ποιοτητας λινκ:D

Σήμερα οι Γάλλοι απέδειξαν (σε μένα τουλάχιστον) γιατί, όσο κι αν βελτιώνονται συνεχώς, όσο καλύτερες ομάδες κι αν παρουσιάζουν, ότι δεν πρόκειται να πάνε ποτέ, πουθενά. Γιατί; Γιατί πολύ απλά ήταν και θα είναι μπασκετικά ΒΛΑΚΕΣ. Σήμερα τη γλίτωσαν δεύτερη φορά φέτος, αλλά σκέφτομαι περισσότερες από μία σοφές λαϊκές ρήσεις που δεν ευνοούν τις προοπτικές τους…
Επίσης σήμερα θαύμασα για άλλη μια φορά το απεριόριστο και σε στιγμές συγκινητικό μπασκετικό πάθος των Τούρκων. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται, χονδρικά, στο στάδιο που βρισκόταν η Εθνική Ελλάδας στα μέσα της δεκαετίας του '90: αρέσει, πάει πάντα ή σχεδόν πάντα ψηλά, το παλεύει, σκίζεται, κάνει, ράνει… αλλά στο τέλος όλο και κάτι πάει στραβά και φεύγει ηττημένη.
Έχω την αίσθηση όμως ότι σύντομα θα το διορθώσουν κι αυτό και θα γίνουν και τυπικά μία από τις τοπ ομάδες στον κόσμο.

Ντάξει τελικά ήταν ωραίος αγώνας αν και δεν είχε ωραίες φάσεις ,με τις δύο ομάδες να είναι πάρα πολύ άστοχες και με πολλά λάθη…
Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο οι Τούρκοι μπήκαν καλύτεροι (πήραν και διαφορά 8 πόντων), στο δεύτερο δεκάλεπτο προσπέρασαν οι Γάλλοι (με κορυφαίο τον Μπατούμ) και απο κει και πέρα οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να ξαναπεράσουν μπροστά. Πήγαν βέβαια να κλέψουν τον αγώνα, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των Γάλλων, αλλά παρέμειναν πολύ άστοχοι (και το λάθος των 5 δευτ, στην τελευταία επίθεση ήταν έλεος) οπότε έχασαν.

Πολύ καλός ο Πάρκερ για τους Γάλλους και ο Ιλιασόβα (στο τελευταίο δεκάλεπτο) για τους Τούρκους.

Για τους Τούρκους δύσκολα το βλέπω αυτό, έχουν σημαντική έλλειψη ταλέντων, δεν βλέπω και πολλούς να έρχονται από πίσω. Το ότι πήγαν να το γυρίσουν σήμερα είχε περισσότερο να κάνει με την βλακεία των Γάλλων όπως είπες που μόλις πήραν διαφορά 15 πόντων στις αρχές του 4ο (44-59) ουσιαστικά παράτησαν το ματς και άρχισαν να πετάν τρίποντα λες και ήταν σε προπόνηση. Τους θεωρώ ιδανικό αντίπαλο για εμάς στην 8αδα.

Οι Γερμανοί στο ματς με τους Ισπανούς το πάλεψαν για 3,5 δεκάλεπτα αλλά στο 4ο η άμυνα των Ισπανών κυριάρχησε με τον Ντιρκ να κάνει όλο και όλο 1 σουτ και αυτό άστοχο. Το αδέλφια Γκασολ όταν είναι μαζί στο γήπεδο δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους αντιπάλους επιθετικά. Επίσης Καλντερόν δεν κάνει και το καλύτερο τουρνουά του.

AΛΛΗ ΚΛΑΣΗ ο Παρκερ, φιλοι μου.

Το εβλεπες στα πιο απλα πραγματα:
Μια διεισδυση…Δυο τζαμπ-σουτ απο μεση αποσταση οντας περικυκλωμενος απο αντιπαλους…
Τα εκανε με τετοια ευκολια και ανεση που μαρτυρουν το ανωτερο επιπεδο του.

Και 0/4 τριποντα τελευταια περιοδο. :stuck_out_tongue:

Περα απο την πλακα, εννοειται οτι δεν ειναι ο καλυτερος παιχτης του τουρνουα.

Απλα, ομως, ειναι μια ταχυτητα πανω απ’ ολους τους υπολοιπους.

7/10 τρίποντα στο ημίχρονο οι Λιθουανοί και 54 πόντους με 69% ευστοχία γενικά στα σουτ. Σαν βαρέλι το βλέπουν το καλάθι, αντε να τους σταματήσεις τώρα.

MATΣΑΡΑ.

Οι δυο πιο απολαυστικες ευρωπαϊκες εθνικες ομαδες.-

Το έκανε πάλι το θαύμα του ο Τεοντοσιτς. 3ο φάουλ και 1 λεπτό μετά τεχνική ποινή από τον πάγκο που καθόταν. 4ο φάουλ η διαφορά εκεί που μειώθηκε πήγε στους 11 και ο Τεοντοσιτς έξω για αρκετή ώρα.

Θα μπει όμως στο τέλος, κιαν χρειαστεί θα το πάρει πάνω του ο μάγκας:):!:

Παράξενα πράγματα με την στατιστική του αγώνα. Σύμφωνα με αυτήν εγώ μέτρησα 7 φάουλ του Τεόντοσιτς αλλά είναι ακόμα στα 4 :-k

χαχαχα…το ίδιο είπε η κοπέλα μου… “πάλι στα 4 είναι? πόσες φόρες είναι στα 4?”

*άντε τώρα έκανε και το 5ο

Είναι το αντίθετο με τους τελικούς της Α1.
Εκεί κάνει 2 και του χρεώνουν 5.

Για να προστατέψουν την ομάδα του το κάνουν, είναι επικίνδυνος.

Απολαυστικό ματς.
(στο τέλος οι διαιτητές έδιναν ό,τι να ναι όμως)

οι διαιτητές ήταν λίγο υπέρ της Λιθουανίας ή μου φάνηκε? :-k:-k

Αγαπάμε Λιθουανία ούτως ή αλλως <3

Ντάξει, μακράν ο καλύτερος αγώνας που έχω παρακολουθήσει μέχρι τώρα (έχω δει μόνο όσους αγώνες βάζει η ετ1). Πολύ θεαματική ομάδα η Λιθουανία, απίστευτες συνεργασίες… Α ρε Σαρας <3

Ευτυχώς που είμαστε στον άλλο όμιλο.

[B]Ήθελαν να στήσουν την Ελλάδα![/B]

Ο Μαυροβούνιος διαιτητής Σοτούλοβιτς αποβλήθηκε από το Ευρωμπάσκετ, καθώς «πιάστηκε» να επηρεάζει υπέρ της χώρας του, τους διαιτητές του αγώνα με την Ελλάδα στην πρώτη φάση της διοργάνωσης!

Διαιτητές της συνάντησης ήταν ο Γερμανός Ρόμπερτ Λότερμοζερ, ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα και ο Σέρβος Μιλιβόιε Γιόβτσιτς. Μάλιστα στο κινητό του βρέθηκαν και μηνύματα που έστειλε στους διαιτητές του αγώνα, στα οποία ανέφερε πως «το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας», σε μια προσπάθεια να τους επηρεάσει.

Η FIBA δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικά με το θέμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαυροβούνιος διαιτητής αποβλήθηκε από τη διοργάνωση και θα τιμωρηθεί. Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του, υποστήριξε πως παράγοντας της ΕΟΚ έκανε το ίδιο και μάλιστα κατ? επανάληψη!

μπεο “ζεις”!! :stuck_out_tongue:

*και δεν έχει και επο εκεί

[B]edit[/B] αν και το εχει παντού, μάλλον είναι μουφα

65 - 63 νικησαν τα Σκοπια την Γεωργια. Το τελευταιο μισο λεπτο ειδα γιατι νομιζα πως δεν θα υπηρχε λινκ της προκοπης, αλλα εκανα λαθος γαμωτο (veetle φορ δε γουην!).

Με νίκη απόψε, φτιάχνουν τα πράγματα, αλλά η Σλοβενία μόνο εύκολη δεν είναι:):!:

Με μια απλή νίκη επί της Γεωργίας την τελευταία αγωνιστική είμαστε και μαθηματικά στην οκτάδα.