Eurobasket 2011

Και μαθηματική πρόκριση στην 8άδα μετά την ήττα της Γεωργίας.

…τώρα χωρίς πίεση, μπορούμε να πλασαριστούμε σε όσο πιο καλή θέση, και να έχουμε όσο πιο εύκολο αντίπαλο γίνεται, αυτό το επίπεδο:):!:

δεν βλεπω να χανουν τα σκοπια, εκανε φτερα η πρωτη θεση…:-s

Ρε τι σου κάνει ένας Μακαλεμπ. Θα μας τρελάνουν οι Σκοπιανοί. Αν και δεν νομίζω πως έχουν τύχη στους 8 με όποιον και αν πέσουν.

Πόσο γτπ οι Σλοβένοι . . . :thumbdown:

Αν δεν κάνω λάθος έχουμε σχεδόν σίγουρη πλέον και την τρίτη θέση στο όμιλο στην χειρότερη περίπτωση και Φιλανδία Σλοβενία τελευταία αγωνιστική παλεύουν για την τέταρτη. Μπορούμε φυσικά και την δεύτερη αν κάνουμε 2 νίκες σήμερα και μεθαύριο.

Πιθανότερος αντίπαλος αν χάσουμε σήμερα θα είναι ο ηττημένος του αγώνα Ισπανία - Γαλλία από τον άλλο όμιλο.

δεν στα αταμε τον κριαπα με τπτ. σε ρυθμο μας εχουν οι ρωσοι. κατα τα αλλα μας εκατσαν τα τριποντα στη αρχη. για να δουμε.

Τρίτοι…οκ…

Σταμάτησαν να μπαίνουν τα τρίποντα και τα χάσαμε… Χάλια η αμυνά μας , πολλά χαμένα ριμπάουντ, οι ρώσοι ανανέωναν κάθε επίθεση μετά από χαμένο καλάθι.

Πολύ καλός ο Κουφός.

Παρακαλείται ο προπονητής της Ρωσίας Ντέβιντ Μπλατ να επιστρέψει ταυτότητα, διαβατήριο και πορτοφόλι στον προπονητή της εθνικής Ελλάδος Ηλία Ζούρο.

Εντάξει σήμερα φάνηκε πως σημαντικό είναι να έχεις έναν πραγματικά καλό και έμπειρο προπονητή στον πάγκο σου. Καλός ο Ζούρος δεν λέω αλλά σήμερα πελάγωσε πραγματικά. Δηλαδή με το που γίνονταν 1-2 λάθη άλλαζε κατευθείαν σχήμα. Η ευκολία με την οποία έσπαζαν την άμυνα μας ήταν επική, οι Ρώσοι σούταραν με 66% και πήραν και 12 επιθετικά. Επί της ουσία 0 άμυνα δηλαδή αν και δεν ήταν λόγω έλλειψη προσπάθειας.

Δεν ήμασταν κακοί πάντως με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά. Και αυτό είναι το κακό, όταν κυνηγάμε μια σημαντική διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο κάνουμε πολλά λάθη και βιαστικές επιλογές, το ίδιο και με τα Σκόπια το ίδιο και σήμερα. Και αυτό φυσικά είναι θέμα προπονητή.

3η θέση λοιπόν και μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια. Έχουμε ένα αδιάφορο ματς όπου μπορούμε να ξεκουράσουμε και κάποιους παίκτες αλλά να βρούνε ρυθμό και μερικοί ακόμα και μετά 8αδα (όπως όλα δείχνουν ως τώρα μάλλον με Γαλλία) και ότι γίνει. Μπορούμε πάντως να μπούμε στους 6 να πάμε στο προολυμπιακό.

Μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ σήμερα.

Λογικά πάμε με Γαλλία - που δεν πιστεύω να κερδίσει ΚΑΙ την Ισπανία. Ε ρε πλάκα θα έχει να περάσουμε 4άδα αν και νομίζω πως οι Γάλλοι έχουν πάρει το μάθημά τους πλέον και δύσκολα θα τα καταφέρουμε.

το ενδεχομενο να κατσουν να χασουν οι ισπανοι το εχετε σκεφτει??πελατακια τους ειμαστε

Αν κερδίσουν όμως παίζουν η με την Σλοβενία που είναι ένα χάλι μαύρο η με την Φιλανδία. Δεν νομίζω να το ρισκάρουν τόσο ώστε να κάτσουν να χάσουν, ήμαστε σαφώς καλύτεροι από τους παραπάνω και το ξέρουν, άσχετα φυσικά αν μας “έχουν”.

Ε ναι, η Ισπανία δε διαλέγει ομάδες γιατί απλούστατα είναι η καλύτερη με διαφορά. Εκτός αν οι Γάλλοι ξεσκιστούν να κερδίσουν για να μας αποφύγουν :stuck_out_tongue:

ψιλο - offtopic…

…αλλα παραλληλα με το Eurobasket, στην Αργεντινη διεξαγεται το Αμερικανικο Πρωταθλημα της FIBA και θα συγκρουστουν σημερα στον τελικο Αργεντινη - Βραζιλια. Και οι 2 τους εξασφαλισαν απευθειας συμμετοχη στο Λονδινο του χρονου για τους Ο.Α. Στο προολυμπιακο τουρνουα κερδισαν τη συμμετοχη τους το Πουερτο Ρικο, η Δομινικανικη Δημοκρατια και η Βενεζουελα. Οι ΗΠΑ δεν πηραν μερος στο τουρνουα, ουτε εστω με κολλεγιοπαιδα για τη συμμετοχη, καθως εχουν εξασφαλισει τη συμμετοχη τους στους Ο.Α. του Λονδινου, λογω του Παγκοσμιου Πρωταθληματος που κατεκτησαν περυσι.

Οσοι παντως εχετε ακομα αποριες ποιοι πανε Ολυμπιακους Αγωνες (1) και ποιοι προολυμπιακο (2) μπειτε σε αυτες τις σελιδες της wikipedia που τα εχει αναλυτικα

(1) http://en.wikipedia.org/wiki/Basketball_at_the_2012_Summer_Olympics

(2) http://en.wikipedia.org/wiki/2012_FIBA_World_Olympic_Qualifying_Tournament

Περι ευρωμπασκετ, υπο φυσιολογικες συνθηκες η Ελλαδα δεν περναει ημιτελικα, ενω απο τις ομαδες του ομιλου μας, ειναι προφανες πως μονο η Ρωσια εχει καποιες μεγαλυτερες πιθανοτητες να βρισκεται στους 4. Οποτε μαλλον παμε για μια επαναληψη των δυο τρεχοντων ομιλων σε μορφη knock-out: O E ομιλος για τα μεταλλια και ο F για τις 2 θεσεις στο προολυμπιακο

ΥΓ Επισης, εχοντας ως δεδομενο οτι η Ρωσια θα κερδισει την ΠΓΔΜ, η Σερβια την Τουρκια και η Λιθουανια τη Γερμανια, η Ελλαδα θα διασταυρωθει με το ζευγαρι Ρωσια - Σερβια και με τη χαμενη θα παιξει “τελικο” για τη θεση στο προολυμπιακο… Εαν και εφσον…

Πολύ ωραίο ματς, λόγω ρυθμού και έντασης.

Οι Σέρβοι εμφανώς χειρότεροι από τα 2 προηγούμενα χρόνια, πληρώνουν την έλλειψη έστω ενός γκαρντ ισάξιου του Τεόντοσιτς. Ο οποίος επιβεβαιώνει το ότι ενώ θα μπορούσε να είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, δεν έχει δουλέψει καθόλου ειδικά την περασμένη σεζόν. Κατά τ’ άλλα Σαβάνοβιτς λατρεία, ενώ ο Τέπιτς όσο συγκινεί με το φιλότιμό του, άλλο τόσο προξενεί άφθονο γέλιο με την έλλειψη τεχνικής του.

Οι Τούρκοι επίσης είχαν πρόβλημα στα γκαρντ, με Τουντσερί/Αρσλάν αρκετά χειρότερους από πέρσι ενώ ο Ιλιασόβα, παρά τις 2-3 θετικές ενέργειες στο τέλος είναι για μένα ένα μπασκετικό ανέκδοτο. Οι δίδυμοι πύργοι με συγκίνησαν και με γύρισαν 15 χρόνια πίσω όταν απολάμβανα μπάσκετ και όχι εφαρμογές πικ εν ρολ.

'Εδιτ: Η πορεία της ΠΓΔΜ μήπως τελικά δείχνει ότι δεν ήταν και τόσο τυχαίοι όσο βιάστηκαν να υποστηρίξουν κάποιοι όταν χάσαμε από αυτούς?

Ενταξει πριν 15 χρονια βλεπαμε και κατι “ματς - ομορφιες” π.χ. Ιωαννιδης - Μαλκοβιτς που διαγωνιζονταν ποιος θα κερδισει με λιγοτερους ποντους, λες και αμα επιαναν τους 52 “θα καιγοντουσαν” σαν το Black Jack:lol:. Κατα τ’αλλα εννοειται πως νοσταλγουμε και εκεινες τις εποχες γιατι μπορει να ελειπε μπασκετικη ομορφια αλλα υπηρχαν αλλοι παραγοντες που σε εφτιαχναν

Καντερ - Ασικ εννοεις “διδυμους πυργους”?

Αξίζει να σημειωθεί και η πολύ κακή απόδοση του Τούρκογλου για άλλη μία φορά, ο οποίος έχει τον αέρα του NBAer, αλλά από μπάσκετ τίποτα. Στην Ευρώπη έχει να παίξει καλά τουλάχιστον 6-7 χρόνια. Νομίζω ότι περίμεναν περισσότερα από αυτόν οι Τούρκοι. Τον αναφέρω γιατί δεν είναι κανένας τυχαίος παίκτης.

Οι Σέρβοι μπαίνοντας στην οκτάδα πλησιάζουν το ταβάνι των δυνατοτήτων τους (όπως και η Ελλάδα). Κρστιτς, Τεόντοσιτς, Σαβάνοβιτς (πιθανώς το πιο μπασκετικό 3άρι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή) και δευτερευόντως ο ασταθέστατος Κέσελι κάνουν πολύ καλό τουρνουά. Το σουτ του Τεόντοσιτς στο τέλος παραλίγο να τους κρεμάσει, ενώ θα μπορούσαν να παίξουν με σύστημα εκεί και όχι “κάνε μου σκριν να τους δείξω ποιος είμαι”.

Κατά τα άλλα το Γαλλία-Ισπανία είναι κάτι σαν πρόωρος τελικός και νομίζω πως θα παιχτεί μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Είναι πιθανό και οι δύο να κατεβάζουν τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία τους.

1. Σωστό.

Στην πραγματικότητα λόγω Λιμόζ, πριν 15 χρόνια βλέπαμε κάκιστο μπάσκετ. Από τα τέλη των 90ς ξαναπήρε πάνω του το άθλημα. Αλλά ντάξει, υπερέβαλλα εμφανώς. Και τώρα βλέπουμε ωραία ματς και στην ευρωλίγκα και στα καλοκαιρινά τουρνουά (τελικός ΗΠΑ-Ισπανία το 2008 πιθανώς το καλύτερο ματς που έχω δει στη ζωή μου).

1. Ναι, με πήγαν πίσω σε εποχές Τάρλατς - Φασούλα. :’)

όχι…σιγά τις σοβαρές ομάδες που αντιμετώπισαν :stuck_out_tongue: είναι απλά κωλόφαρδοι.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Όσοι βλέπουμε τον αγώνα Γαλλία-Ισπανία παίρνουμε μαθήματα γαλλικής προφοράς από Χατζητέτοιο :lol: :lol:

Ο ερμος ο Batum…Του εχει βγαλει το ονομα :stuck_out_tongue:

Κατα τ’αλλα, βλεπω τους Ισπανους να ερχονται ε…