Κακώς όμως το φταίξιμο πέφτει στον Πρίντεζη. Κανένας guard δεν ελευθερώθηκε για να πάρει την μπάλα μετά το ριμπάουντ. Ο Πρίντεζης μόνο να ξεκινήσει coast 2 coast μπορούσε.
Κατά τα άλλα, όλοι (πλην εμού) ΣΕΦ!!!
Κακώς όμως το φταίξιμο πέφτει στον Πρίντεζη. Κανένας guard δεν ελευθερώθηκε για να πάρει την μπάλα μετά το ριμπάουντ. Ο Πρίντεζης μόνο να ξεκινήσει coast 2 coast μπορούσε.
Κατά τα άλλα, όλοι (πλην εμού) ΣΕΦ!!!
Πλάκα κάνεις; Εγώ θυμάμαι πεντακάθαρα Σπανούλη και Κέσελ, ήδη να έχουν τρέξει στο μπροστά μισό του γηπέδου και μετα το κλέψιμο να γκρινιάζουν σαν παλαβοί.
edit: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EfluirE3UWg
Κόιτα πώς φεύγουν Law και Keselj στο 1:13. Μην τον δικαιολογείς τον τρόμπα επειδή παίξατε όντως πολύ καλά, είναι κρίμα για το άθλημα.
ούτε καν. Ανάμεσα σε Πρίντεζη και Σπανούλη ήταν 2 παίκτες της Σιένα (και ο Άντιτς κοίταζε) και ο Λο είχε φύγει μπροστά λες και ο Πρίντεζης είναι ο Τεόντοσιτς ή ο Γιασκεβίτσεους για να του βγάλουν ασίστ να σκοράρει.
Κανένας από όσους έπρεπε δεν πήγε να πάρει την μπάλα από τον ριμπάουντερ για να την κατεβάσει. Δες την φάση ξανά
Μια χαρά μπορούσε να δώσει πάσα, ούτε καν είδε γήπεδο, έβαλε το κεφάλι κάτω και έφυγε μπροστά. Λάθος του Πρίντεζη είναι φάση 100%
Τι να κατεβάσει παλικάρι μου; 6 δεύτερα είναι! Πάσα μπροστά και σουτ! Είναι ποτέ δυνατόν ακόμα και με ανοιχτό γήπεδο ένα τεσσάρι να κατέβει το γήπεδο σε 6" και να τελειώσει και φάση;
Ok. Ξέρετε καλύτερα.
Μα για να τσαντίστηκα εγώ που είμαι ο πιο βάζελος μπασκετικός του γνωστού κόσμου, φαντάσου :lol:
Aν τσαντίστηκες όντως με την άποψη μου για μια φάση σε αγώνα μπάσκετ (που κι εγώ αυτό κατάλαβα και για αυτό δεν έχω διάθεση να το συζητήσω), τότε νομίζω πρέπει να το κοιτάξεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει αυτό που έγραψα για τα guard του Ολυμπιακού. Πρέπει να έχω διαβάσει και 2-3 μπασκετικούς συντάκτες που έγραψαν το ίδιο.
Δεν τσαντίστηκα μαζί σου φίλε μου. Γνώμη σου είναι και τη σέβομαι ως τέτοια και μόνο - για μένα βέβαια, το ξαναλέω, δεν τίθεται καν θέμα διαφορετικής οπτικής, είναι basketball 101 το θέμα, απλή λογική του αθλήματος. Κατά τα αλλά, τι με νοιάζει εμένα; Ούτε ομάδα μου είναι, ούτε προπονητής είμαι και σε έχω παίκτη. Ας νομίζεις ότι έπρεπε να βγει και άουτ μόνος του, κανένα πρόβλημα από μένα. Τα συμπεράσματα, στη διάθεση της συζήτησης.
Για τους συντάκτες που αναφέρεις όμως, εκεί τσαντίζομαι γιατί κάποιος τους πλήρωνει (ίσως και αδρά) για να προβάλλουν την ασχετοσύνη τους ως αυθεντία και να σχηματίζουν απόψεις στον κόσμο.
edit: Αλήθεια, οι συντάκτες σου τι λένε για αυτό; http://www.gazzetta.gr/euroleague-olubiakos/article/item/276246-vlakeia-mou-alla-tous-ehoume
Ξαναμαναedit: Διάβασα κι εγώ το άρθρο του Παπαδογιάννη για τον τελικό ΠΑΟΚ-Ρεαλ το '92. Μεγάλα γέλια. Του διέφυγε ΑΠΛΑ το γεγονός ότι τότε ήταν τελικός (άρα 1 ματς και όχι σειρά) και ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ισόπαλος (σε αντίθεση με προχτες που έχανε με 1 πόντο και δεν είχε να χάσει κάτι με το να ρισκάρει πάσα). Αλλά αυτή είναι η Ελλάδα, επειδή είδαμε λίγο Γκάλη μεταξύ Αναστόπουλου και Σαραβάκου το '86, γίναμε κοιτίδα της καλαθόσφαιρας.
Και σαν τι περίμενες να πει ο Πρίντεζης; Οι συμπαίκτες μου φταίνε; Εγώ επιμένω πως την στιγμή που ο Πρίντεζης θα έπρεπε να δώσει πάσα, δεν έχει παίκτη έτοιμο για σίγουρη πάσα και από την δικιά του οπτική, το να την κατεβάσει δεν ήταν λάθος απόφαση.
(Και ο Κέσελ που λες, τώρα είδα το έντιτ σου, δεν ξεμαρκαρίζεται πραγματικά μέχρι που ο Πρίντεζης έχει ξεκινήσει το σπριντ. Δες την φάση από το φάουλ που είχε κερδίσει ο Πρίντεζης λίγα δεύτερα νωρίτερα και θα δεις τον Λο να κάνει το σωστό πράγμα. Να έρχεται δίπλα στον Πρίντεζη για να πάρει την μπάλα. Πράγμα που δεν έκανε στη συνέχεια.)
Βρε αγόρι μου γλυκό, λέμε τι γίνεται από τη στιγμή που οι άλλοι έχουν ΚΛΕΙΣΕΙ το point guard σου (που είναι ο Σπανούλης, όχι ο Law). Το 2 και το 3 σου φεύγουν αμέσως στα φτερά - το κάνουν. Ξεκίνα κίνηση, ναι, αλλά όχι με το κεφάλι κάτω! Court vision anyone?
τραγικός Παο στο πρώτο ημίχρονο λογικά αντέδρασε στο δεύτερο αλλά και πάλι έλειπε το καθαρό μυαλό.
Λιγάκι περίεργες επιλογές Ομπράντοβις πάντως. Μου έκανε εντύπωση που σε ένα παιχνίδι με τεράστιο επιθετικό πρόβλημα δεν μπήκε καθόλου ο Λογκαν που ήταν πολύ καλός στο πρώτο παιχνίδι (εκτός αν ήταν τραυματίας και μου διέφυγε) και έγινε ο Καλάθης σε πολλές φάσεις σουτιγκ γκαρ να σουτάρει τρίποντα. Επίσης τον Σαρας όσο κακή μέρα και να είχε έπρεπε να τον είχε μέσα τελευταία επίθεση την οποία ο Διαμαντίδης δεν μπορούσε να την κάνει χειρότερη.
Γενικά κακό παιχνίδι αλλά ακόμα δεν τον έχω ξεγραμμένο τον Παο, η Μακάμπι δεν εντυπωσιάζει τόσο, δεν είναι καμιά ομάδαρα.
Λολ ακόμα συζητάμε για τον Πρίντεζη(βασικά τώρα το δα)
Παίρνει ριμπάουντ,ανοίγονται τα φτερά,βάζει το κεφάλι κάτω,κάνει τρεις ντρίπλες που α)χάνεται χρόνος και β)δίνεται η δυνατότητα να πάνε να μαρκάρουν οι αμυντικοί και έτσι δεν βγαίνει ένα fast break.Αντίθετα συνεχίζει και πλέον έχει τρεις παίκτες γύρω του και πριν περάσει το κέντρο,γειαααα σας.
Για αυτό λένε στις ακαδημίες “παίρνουμε ριμπάουντ και κοιτάμε”.Προφανώς δεν γινόταν τα 1 και 2 να στηθούν και να περιμένουν στο ύψος των βολών,ο χρόνος έτρεχε και το παιχνίδι έληγε,έπρεπε η μπάλα να είχε φύγει (πλάκα πλάκα και ο Μάτζικ όταν κατέβαζαν ριμπάουντ πάντα ξεκινούσε από λίγο πιο μπροστά για να βγάζει αιφνιδιασμό και να υπάρξει το shooooowtime-άσχετο ναι,αλλά μου ήρθε)
Για τον ΠΑΟ τα είπα στο θρεντ του ΠΑΟ.
Για τον Ολυμπιακό σήμερα κρίσιμο ματς,αν και όπως έχουμε πει κάθε θετικό αποτέλεσμα από εδώ και πέρα είναι μόνο έκπληξη αναλογικά με την χρονιά.Ελπίζω να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να παίζει πίσω από τα σκρην στις επιθέσεις την Σιένα,δίνοντας στον Μακάλεμπ τα σουτ,αρνούμενος όμως τα θανατηφόρα drive του και γενικά κάποια plays της ομάδας.Εκτός αν μπει κάνας Λάζος πάλι.
Με νίκη και ενδεχόμενη πρόκριση η ομάδα δένεται και ελπίζω να υπάρξει συσπείρωση(μιας και προεκλογική περίοδος γαρ)
Floydized να αγιάσει ο στόμας σου ρε φίλε γιατί σε αυτή τη χώρα θα μας βγάλουν τρελούς στο τέλος. Rebound ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
_Dead έχω την εντύπωση (ή βεβαιότητα) ότι δε γίνεται ο Καλάθης 2άρι, απλά η Μακάμπι κλείνει την άμυνα στην πάσα του και του αφήνει το σουτ - γι’αυτό βλέπεις μακρινά σουτ από αυτόν (που στο πρώτο ματς μπήκανε όμως).
Επίσης ο Διαμαντίδης χτες σκότωσε με πανηλίθιο τρόπο την τελευταία επίθεση του ΠΑΟ, ουστ ταγάρι, ηλίθιε αμπαλίδη :!:
Ναι κι εγώ δεν τον αντέχω και νοσταλγώ Πέπε Σαντσες και Μπαλογιάννη, αχ εποχές
Βασικά αυτό ισχύει ώρες ώρες μπορεί να δεις μέχρι και double team χαμηλά στο low post με τον Καλάθη να έχει κάνα στρέμμα μπροστά του,όμως στην ουσία ο ΠΑΟ είναι με 3 επιθετικούς μέσα εκείνη την στιγμή:?
Δλδ φτιάξ’το σουτ ρε παλικάρι μου
Ναι για guard μιας από τις top ομάδες Euroleague είναι τραγικό το σουτ του.
Μέχρι κι ο Shved το έφτιαξε και τώρα τα στάζει γαμώ
Όταν ο Διαμαντίδης και ο Σαρας προσπαθούν σε κάθε φάση να εκτελέσουν πικ εν ρολ με τον ψηλό κάποιος άλλος πρέπει να βγαίνει στις γωνίες να σουτάρει. Και στα ματς με την Μακάμπι αυτός που βγαίνει είναι ο Καλάθης γιατί προφανώς ο Ζοτς δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλο στην περιφέρεια για το αμυντικό κομμάτι. Επομένως εκ των πραγμάτων στο 2 βγαίνει ο Καλάθης παίρνει την πασα για σουτ το όποιο πάντα το αφήνουν οι αντίπαλοι και η επιλογή του είναι είτε να σουτάρει είτε να ξεκινήσει επίθεση από την αρχή με στήσιμο πικ εν ρολ αλλά με πολύ λιγότερο χρόνο στην διάθεση του.
Ο Παο πλέον δεν παίζει χωρίς να έχει στην πεντάδα του 2 απο τους 3 Διαμαντίδη, Καλάθη, Σαρας. Αυτό επιθετικά δεν βγαίνει και τόσο, κυρίως επειδή τον Καλάθη τον ξέρουν τι παίκτης είναι ξέρουν πως να τον κλείσουν. Πέρυσι ήταν η έκπληξη που κανείς δεν περίμενε φέτος όμως όλες οι αδυναμίες του φανερώνονται και η έλλειψη ενός κλασικού σουτέρ στην πεντάδα του Παο τύπου Νίκολας κάνει αυτές τις αδυναμίες μεγαλύτερες.
fixed