Euroleague 2011/12

Δεν το είδα το ματς αλλά βλέποντας την στατιστική απο ότι καταλαβαίνω έπεσε όλη η Σιένα πάνω στον Σπανούλη και οι πιτσιρικάδες μαζί με τον Λο ανέλαβαν δράση. Σλούκας Μάτζαρης και Παπανικολάου δεν έχουν ούτε μισό λάθος καταγεγραμμένο στην στατιστική του αγώνα και αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό. Πάντως η άμυνα πρέπει να έσπαγε κόκκαλα. 30 πόντους παθητικό στις 3 πρώτες περιόδους είναι απίστευτο νούμερο.

Μεγάλο ματς που ο Ολυμπιακός στο τέλος προσπάθησε πολύ να το χαρίσει στην Σιένα αλλά τελικά δεν κατάφερε :stuck_out_tongue: Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός θα πάει να παίξει το πιο άνετο final-4 ever. Άγχος μηδέν και ότι βγει.

Σπανούλης προσπαθεί υπερβολικά να γίνει ηγέτης σε αυτή την ομάδα. Του βγαίνει μια φάση και κάνει γκάφα ολκής στην επόμενη, έχω βαρεθεί να το βλέπω αυτό το πράγμα σε αυτό τον παίκτη. Σλούκας πάντως δείχνει πως μπορεί να γίνει αυτός στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον ο ηγέτης της ομάδας. MVP πάντως hands down ο Χαινς που ωρες ώρες ήταν πραγματικά συγκινητικός.

Διαφωνώ τελείως,αλλά είμαι αρκετά κουρασμένος για να αναλύσω τώρα!

Δεν ξέρω ρε συ αλλά απλά δεν με πείθει. Στις περισσότερες φάσεις χθες όταν τραβούσε την άμυνα πάνω του κρατούσε πολύ την μπάλα και αργούσε χαρακτηριστικά να δώσει πάσα και αυτή συνήθως ήταν με μεγάλο ρίσκο δίνοντας καμπύλη και προσπαθώντας να την περάσει πάνω από τα απλωμένα χέρια των ψηλών την Σιένα. Καμιά από τις πάσες του δεν βοηθούσε την επίθεση να προχωρήσει γρήγορα και πολλές φορές κατέληγε σε βεβιασμένο σουτ από κάποιον παίκτη. Ευτυχώς που για ακόμα ένα παιχνίδι η ομάδα έδωσε ρεσιτάλ στα επιθετικά ριμπάουντ.

Στο πρώτο ημίχρονο όλες οι φάσεις του έτσι πήγαν. Από την άλλη σε τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις πήρε κάτι τελείως σκοτωμένα σουτ γιατί ένιωθε πως έπρεπε ως ηγετης να πάρει και όχι γιατί του βγήκαν στην επίθεση. Και να ήταν τίποτα ντραιβ να πω εντάξει όλα ήταν σουτ από τα 5-6 μέτρα εκτός ισορροπίας και λογικής. Οκ είναι καλός παίκτης 1-2 από αυτά του βγήκαν ενώ κατάφερε να αποφύγει τελικά τα πολλά λάθη αλλά γενικά οι επιθετικές του επιλογές εμένα δεν μου φάνηκαν καθόλου καλές στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μιλάμε για φρικτή Μακάμπι, απορώ πραγματικά πώς κέρδισε 2 ματς στη σειρά.
Θα είναι πρωτοφανές κατόρθωμα για τον Παναθηναϊκό να χάσει σήμερα.

E σκέψου πόσο πιο φριχτά έπαιξε ο ΠΑΟ.Ουπς σόρρυ,6στερος,δεν θα χάσει ποτέ κτλ κτλ.

20 πόντους σε κάθε ματς κανονικά έπρεπε να την είχε αλλά τέλος πάντων

Edit:ένα τεράστιο λολ για το πως έχασε την διαφορά και πάλι

Ξανά edit:μόνο κλάμα αυτή η σειρά,η αποθέωση του ότι να 'ναι

να σου πω τωρα οτι εχεις αδικο…κακο μπασκετ γενικοτερα.

ο χατζηγεωργιου ειπε “αμυνα στα ποδια”? ακουσα καλα? :-s

Φρικτη ομαδα πραγματι η Μακαμπι,αλλα περα απο την αστοχια του ΠΑΟ στις βολες,θελει παρα πολλα αρχιδια για να φτασεις τετοιο ματς σε αυτο το σημειο.

Ναι ρε παιδιά οκ φρικτή ομάδα Μακάμπι, αλλά όταν σου βάζουν τόσα μεγάλα σουτ με παίκτες κρεμασμένους πάνω τους κι έτσι, τι να κάνεις κι εσύ; Απλά έπρεπε να 'χαν βάλει οι δικοί μας τις βολές που χάσανε στο τέλος να 'χαμε μια διαφορά ασφαλείας …

Μόνος του το πήγε το ματς εκεί ο ΠΑΟ.
Για τους ουδέτερους ωραία ήταν πάντως.

κοιτα δυο τριποντα μεγαλα τα βαλανε παντως για να μειωσουν και εκεινοι.επισης τους ειδα πιο ψυχραιμους απο τους παικτες του παο στις βολες στο τελος.

Μα αυτό είναι το παιχνίδι της Μακάμπι.Μόνο αυτό όμως.Τίποτα άλλο.Τώρα το αν εσύ τους αφήνεις να γυρνάνε τόσες διαφορές σε ματς έτσι,άξιος της μοίρας σου.

Που και πάλι δηλαδή,άμα είχε κάνει σωστή επίθεση ο Λανγκφορντ και δεν έκαναν κάτι γελοίες αλλαγές (ούτε καν βασικά,ειδικά στο κάρφωμα του Μάριτς)θα είχαμε άλλη εξέλιξη.

Φοβερο ματς !!!

Ρισπεκτ στη Μακαμπι που κρατηθηκε μεσα στο παιχνιδι με τεραστια σουτ, απαντωντας στα επισης τεραστια σουτ του παναθηναικου.
Στο τελος τα εκανε λιγο μπαχαλο ο παναθηναικος, αλλα πραγματικα παλικαρια της Μακαμπι.

Αντε, ωραιο final-4 θα δουμε τωρα !!!

βασικα ειμαι ψιλοασχετος με το τακτικο μερος του αθληματος, αλλα αυτο ρε πουστη μου, τι σκατα αλλαγες τους εβγαιναν…δε θυμαμαι καν ποσες φορες βγηκε ο σοφο αντιπαλος με γκαρντ στην κορυφη

τεσπα η τσσκα λογικα θα περασει το βαζελο, το οσφπ-μπαρτσα πιο ενδιαφερον μου φαινεται, αν και παλι στον τελικο η τσσκα ψιλοανετα

Η Μακάμπι πάντα ήταν τέτοια ομάδα η μόνη διαφορά είναι ότι φέτος έχει λιγότερο ποιοτικούς ατομικά παίκτες. Αυτός ο Λαγκφορντ για παράδειγμα είναι ανέκδοτο κανονικό και σε σύγκριση με τον αμερικανό που είχαν πέρυσι στην ίδια θέση (ξέχασα όνομα) είναι σκέτη θλίψη. Και σήμερα έβαλαν μερικά τεράστια σουτ όπως και σε ολόκληρη την σειρά. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαν 100% στα τρίποντα (6/6 η 7/7 δεν θυμάμαι ακριβώς)

Πάντως ο Παο έκανε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λάθη στο τέλος και μερικά από αυτά τα χρεώνεται ο Ζοτς, όπως η παρουσία του Τσαρτσαρή στο τέλος σε άμυνες πάνω σε Σμιθ και Μπλου που τον περνούσα σαν σταματημένο. Καιμακόγλου ήταν τραγικός επίσης στα τελευταία λεπτά σε άμυνα και επίθεση και κόντεψε να χαλάσει την πολύ καλή εικόνα που έχει όλη την χρονιά.

Όπως και να έχει όλη αυτή η σειρά ήταν εκπληκτική, προσωπικά ευχαριστήθηκα μπασκετ και με αυτό το ζευγάρι και με το Ολυμπιακός Σιένα. :smiley:

Σωστό το άνωθεν ποστ.

Δεν ήταν και τόσα τα μεγάλα σουτ που έβαλε η Μακάμπι στο 4ο δεκάλεπτο, στην ουσία τα δύο του Πνίνι ήταν αμαρκάριστα και το μόνο ας πούμε αρχιδάτο ήταν του (κατά τ’ άλλα τραγικού) Λάνγκφορντ. Συν δύο δύσκολα δίποντα του Μπλου.

Βέβαια, όσον αφορά στα τελευταία, πρέπει να πούμε ότι στα 80ς και τα 90ς ήταν κανόνας κάθε ομάδα να έχει 1-2 παίκτες που αυτά τα είχαν για ψωμοτύρι. Απλώς στην εποχή της δικτατορίας του πικ εν ρολ τα έχουμε ξεχάσει κάπως και μας μοιάζουν εξωπραγματικά.

Ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο ξέχασε να παίξει άμυνα και έφαγε 32 πόντους, όσο ικανοί ή κωλόφαρδοι σουτέρ να ήταν οι άλλοι. Για την ακρίβεια ο ΠΑΟ αμυντικά θύμισε Ολυμπιακό στο μεταξύ τους ματς στο ΣΕΦ.

Ντεντ τι να σου πω,δεν νομίζω να ήταν έτσι πάντα η Μακάμπι,και έτσι ναι.Αλλά δεν είμαι και ειδικός στο ευρωπαϊκό θέμα και γενικά δεν θυμάμαι και τόσο καλά τις ομάδες

Το εξηγείς μία λίγο αν μπορείς;

Είναι απλό, δεν έπαιζε άμυνα.

Βασικά δίκιο έχει ο Ντεντ, πάντα έτσι έπαιζε η Μακάμπι, ακόμα κι όταν το σήκωνε για δύο συνεχόμενες χρονιές πριν από κάμποσα (αρκετά) χρόνια, κάτι δηλαδή που έχουν κάνει μόνο εκείνοι και η Γιουγκοπλάστικα.
Απλά τότε είχαν πολύ καλύτερους παίκτες όπως σωστά παρατηρήθηκε.