Euroleague 2020 - 2021

Άντε να τα λέμε από εδώ για τα φετινά ματς της Ευρωλίγκα.

Μου έκανε εντύπωση η άνετη νίκη (υγιεινός περίπατος) της Βαλένθια επί της Ρεάλ με 77-93. 2/2 ήττες για Ρεάλ που θεωρείται φαβορί για Final 4 και κούπα.

Σήμερα έχει και Παναθηναικός - Ολυμπιακός. Ξεκινάμε δυνατά!

Ειδα κ εγω χθες το παιχνιδι,(προλαβα κ λιγο ΤΣΣΚΑ)θεωρω οτι φετος θα δουμε σρκετες εκπληξεις λογω καταστασης.Η Ρεαλ συγκεκριμένα πιστευω οτι ειναι μια ομαδα κορεσμενη κ δεν εχει τυχη.

Η Εφες ήταν τρένο πέρσι και μεγάλο φαβορί. Ήταν ευκαιρία της φέτος δύσκολα τα πράγματα.

Λόγω της κατάστασης θα δίνουν πολλές εκπλήξεις (Η Μπαρτσα έχασε μόλις στη Ρωσία απ τη Ζενίτ). Το θέμα είναι ποιος θα βρει τον εαυτό του έγκαιρα σε μερικούς μήνες από τώρα

Ακόμα και με τις απροσδόκητες ήττες των 2 πρώτων αγωνιστικών, νομίζω ότι σε μεγάλο ποσοστό θα προκριθούν στα POs οι Εφές, Φενέρ, Ρεάλ, Μπάρτσα, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ πρωτίστως κι ακολουθούν Μιλάνο, Βαλένθια, Ζενίτ, Χίμκι, Μπασκόνια που θα παλέψουν για τις 2 τελευταίες θέσεις. Ίσως χωράει κι ο Ολυμπιακός σ αυτό το γκρουπ. Το γ γκρουπ δυναμικότητας αποτελούν οι Άλμπα, Μόναχο, ΠΑΟ, Ζαλγκίρις, Αστέρας, Βιλερμπάν.

Όλα τα παραπάνω με βάση τη θεωρητική ποιότητα και τα ρόστερ των ομάδων.

Θα είναι μια σεζόν που ίσως δεν τελειώσει καν, με ανισότητες (άλλοι παίζουν με κόσμο άλλοι χωρίς) και με απουσίες κάθε τόσο (κάθε φορά που κάποιος παίκτης κολλάει τον ιό). Επομένως θα έχουμε αρκετές εκπλήξεις.

Σε ολα τα αθληματα…

8 παίκτες με ιό στη Ζενίτ (χώρια το προπονητικό τιμ πχ Τσάβι Πασκουάλ). Υποτίθεται αυτή τη βδομάδα έχει διπλούς αγώνες.

Το Σάββατο που πέρασε (επειδή ο αγώνας αναβλήθηκε) η Χίμκι έκανε ροτέισιον 7 παικτών (8 συνολικά στον πάγκο) και στη Μόσχα (στο Ζενίτ - Μπάρτσα) ο τρίτος διαιτητής ήταν Ρώσσος γιατί ο κανονικός νοσούσε.

Να δούμε αν θα τελειώσει αυτή η σεζόν… Εξελίσσεται σε μεγάλη φάρσα, κακώς δεν ακολούθησαν το παράδειγμα του μπασκετικού Τσ Λ με μικρούς ομίλους όπου οι ομάδες θα είναι σε κοντινά γεωγραφικά χώρες.

Στα καλά νέα, βέβαια, ως η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στη διοργάνωση (4-5 εκατ.), δεν έχουμε να χάσουμε κάτι αν διακοπεί η σεζόν. Επίσης ίσως να σημαίνει το τέλος του ανεκδιήγητου Μπερτομέου.

1 Like

Ως μέτοχοι στην εταιρεία και οι 2 ομάδες μας προφανώς και θα χάσουν αν διακοπεί η σεζόν πάλι.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει λιγοτερα κρούσματα απ’τις άλλες ομάδες πάντως αφου δεν θα έχει ταξίδια εντός Ελλαδας για το πρωτάθλημα.Ούτως ή άλλως όπως φαίνεται φέτος θα πάει καλύτερα η ομάδα με τις λιγότερες απώλειες λόγω covid.

Το ξαναλέω, με τα τωρινά δεδομένα, δε νομίζω ότι θα τελειώσει η σεζόν. Ήδη οι παίκτες διαμαρτύρονται (πχ Ντιλέινι στο twitter αν κι αυτός γκρινιάζει συνεχώς).

Στα σημερινά νέα, 3 παίκτες θετικοί από την αυριανή αντίπαλο του ΠΑΟ. Λέτε να κάνουμε 2η σερί νίκη εκτός έδρας, αυτή τη φορά με 20άρα; (0-20 στα χαρτιά :stuck_out_tongue:) Τι ομαδάρα έχτισες φέτος ρε γίγαντα Βόβορα;

Πριν από λίγες ώρες η Ζενίτ ενημέρωσε ότι δε θα πετάξει για Ισπανία, άρα μάνι μάνι 2 ήττες με 20-0 (και ίσως δεν πάει Ισπανία και η Χίμκι).

Δεν είναι τυχαίο πάντως (γιατί και η ΤΣΣΚΑ έχει κρούσματα) ότι έχουν χτυπηθεί οι ομάδες από τη Ρωσία, όπου τα γήπεδα είναι ανοιχτά (με μειωμένη χωρητικότητα). Στην ΤΣΣΚΑ μάλιστα θα επιβληθεί πρόστιμο για μη τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου στο γήπεδο (αποστάσεις, κακή απολύμανση κτλ).

Update: 7 πλέον τα μέλη της Βιλερμπάν (μαζί με προπονητικό τιμ) θετικοί στον ιό.

Ωραία πάει φέτος. (ποιος να το περίμενε)

Πιστεύω μπορούν από τώρα να το κάνουν battle royale, όποιος μείνει όρθιος φάση.

Έδιτ: εκτός ο Μίροτιτς για το προσεχές μέλλον :’)

Τρομερός ΠΑΟ, πάει παράταση το ματς.

Πίστευα άνετη επικράτηση της Μπάρτσα να είμαι ειλικρινής και δεν πήγα να δω το ματς.

Φανταστικός ΠΑΟ χτες και με τους γκρι του Μπερτομέου να κάνουν ότι μπορούν για να κερδίσει η Αρμάνι.

1 Like

Κάτι πρέπει να γίνει μετά και από τη χτεσινή σφαγή του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Ήταν εμετική η διαιτησία χθες

Τίποτα δεν θα γίνει.
Ουτε η πρώτη φορά ήταν ούτε η τελευταία θα είναι.
Όσο θα είμαστε εγκλωβισμένοι (μη έχοντας άλλες επιλογές) στην διοργάνωση του Μπερτομέου, αυτά θα γίνονται.
Είμαστε που είμαστε χάλια, δεν μας αφήνουν και να κερδίσουμε έστω σε ένα ματς που παιξαμε καλά και έπρεπε να κερδίσουμε.

Διεθνή καριέρα ο Παρασκευάς!

6 Likes
1 Like

Ωραια ματσάκια θα γίνουν.Αμφιρροπα όλα για μένα εκτός απο

Μπαρτσα-ζενιτ(ή Βαλένθια αν νικήσει ο
βαζελος τη Ζενίτ :sweat_smile:)

Καθαρό φαβορί η Μπάρτσα.

Η οποία Μπάρτσα έκατσε κι έχασε σκόπιμα εντός έδρας χθες από την Μπάγερν ώστε:

  1. Να πέσει η Ρεάλ με την Εφές και η ΤΣΣΚΑ με τη Φενέρ
  2. Να πέσει στο Φ4 με τον νικητή Αρμάνι - Μπάγερν.

Μάστορας ο Σάρας…

2 Likes

Και ένα ακόμα δείγμα της γελοιότητας της διοργάνωσης.

Τελευταία αγωνιστική και τα ματς γίνονται σε διαφορετικές ώρες και μέρες όπως σε όλες τις άλλες, κάθε χρόνο στήνονται ματς…

3 Likes

Γενικά μιλώντας, όντως είναι απαράδεκτο να μην παίζονται όλα τα παιχνίδια την ίδια ώρα και μέρα, παρόλο που όντως υπάρχουν θέματα με τα τηλεοπτικά.

Αλλά χθες η Μπάρτσα θα ήταν πρώτη όπως και να είχε. Και το άλλο ματς που την ενδιέφερε εμμέσως, ήταν το Αρμάνι-Εφές το οποίο παιζόταν την ίδια ώρα με τη δικιά της αναμέτρηση.

1 Like