Από ότι βλέπω χέστηκε από την χαρά με τα τραγούδια όλων των χωρών. Μη τσιμπάτε με τα first reactions. Όλα είναι θετικά γιατί μαζεύουν τα κλικς από όσους τους αρέσουν ήδη τα κομμάτια και όχι από όσους θέλουν να ακούσουν αντικειμενικό review
Kατά τα άλλα, καλή τύχη στη Σάττη. Ροζαλία τελείως φάση. Ξένη μουσική για μένα (και φαντάζομαι για πολλούς εδώ μέσα) αλλά είναι διεθνές τρεντ και το είχε ήδη ξεκινήσει η Σάττη πριν τη Eurovision. Χαίρομαι που επιμένει γιατί εκπροσωπεί πρωτίστως τον εαυτό της και όχι τα δικά μας γούστα. Μόνο το μήνυμα στο τέλος δε μου άρεσε (περί Ελλάδας και φιλοσοφίας/δημοκρατίας/κλπ) αλλά έτσι κι αλλιώς το βίντεο κλιπ δε θα είναι το ίδιο σημαντικό. Η σκηνική παρουσία είναι που θα μετρήσει
1η ακρόαση: Γουατ Δε Φακιτυ Φακ Ις Δις Κραααπ;;;!!!
…….
33η ακρόαση: Τα Τα Τα Τα
Τέρμα εθιστικό το άσμα, ακόμα και για εμένα, ένα σεμιμπουμερ φασαιο σε σχέση με τα συγκεκριμένα 4-5 genres που έχουν παστωθεί μέσα σε ένα 3λεπτο τραγούδι. Ινσταντ γκροουερ λέμε!
Και μια εντελώς αβάσιμη πρόβλεψη:
Σίγουρα μέσα στην πεντάδα, 60% δεύτερο, 30% πρώτο, 10% τρίτο
θελω να ευχαριστησω δημοσια τους morgoth, SvenN, She-Wolf και ολους οσους ειδαν το φως! εστω και λιγο αργα γιατι σκεφτομαι το παρακατω ποστ τρεις μερες και τωρα εγινε 2% λιγοτερο κριντζ
top 25 στιγμες στο Ζάρι, ψυχραιμα παντα
“Μόνη πεθαίνω αν είσαι αλλού” το κατέβασμα στη μελωδία, τα γυρίσματα στη φωνή, τα εφέ! το πιο εθιστικό σημείο!!
"Μόνη κι αν μένω, πάντα σε περιμένω Τρέμω σαν φλόγα, σαν σπίρτο αναμμένο Όταν χαράζει με τρώει το μαράζι"
Η τρυφερη και ευθραυστη φωνή της μαρίνας που μάθαμε και αγαπήσαμε!
το ΜΑ-ΡΙ-ΝΑ!!! στο 1:30
το γύρισμα στο πρώτο “Ο άνεμος για πού θα μας πάααρει;”
η δεύτερη φορά που μπαίνει το πρώτο verse “Πόνος μη μας έρθει μακάρι…” και για καποιον λογο γινεται στο μυαλο σου δεκα φορες καλυτερο
ο ζουρνάς που μπαίνει στο δεύτερο μισο του^ και νιωθεις να ανυψωνεσαι
ολες μα ολες οι εναλλαγες και το ποσο μαεστρικα γινονται
τα τα τα τα-τα ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑ στο τελος των κουπλε
“E! I’m gonna do it my way!”
κι-κι-κι-κι-κικικικικι
Το intro με το μπουζούκι και το πιανάκι σε στυλ διαφήμισης. Κρίμα που λογικά δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο κανονικό κομμάτι
Το πρώτο verse με φυσικά high pitched φωνητικά
“Κι άσε να μας φέρει ό, τι θέλει μετά”
το τελειωμα με “Κι όλα αλλάζουν γύρω μου απότομα”
το δεύτερο “πάμε, put your hands up!” εχει και μια παυση σε αντιθεση με την πρωτη φορα
ο ζουρνάς παντού
τα κρούστα στο δεύτερο μισό του πρώτου verse
ολα τα οε οε οε
ο “gameboy” ηχος στο δευτερο κουπλε
το ηλεκτρονικο στοιχειο στο ρεφρεν
Η συνέχεια μεταξύ αναμμένο και όταν
ωπα ωπα ωπα κατσε κατσε κατσε και dance break
το εφέ και το ντουμπλάρισμα στη φωνή όταν λέει “Δε πίστευες το κάρμα ότι είναι αληθινό”
ο στίχος “καπότε είχα για σένα πόνο κρυφό” Δεν ξέρω κατά πόσο έγινε επίτηδες αλλά μου άρεσει σαν ανάφορα στο κομμάτι της Πόνος Κρυφός που μιλούσε για την προσωπική της εξέλιξη και τώρα τη βλέπουμε ένα βήμα παραπέρα. "Σου μιλώ, μα είναι σαν να μιλάει κάποιος άλλος Σε κοιτώ, μα είναι σαν να κοιτάει κάποιος άλλος"
ο,τι αλλο δεν μπορω να περιγραψω αλλα ειναι επισης τελειο
Για να μην παρεξηγηθω, ειναι απολυτα σεβαστο να μην το αντεχει καποιος το κομματι. Εγω τις πιπες των ποιοτικων και των “που παμε με αυτο το πραγμα” και τις κορωνες του ποσο υποβιβαζει το εκπληκτικο μας πολιτισμικο επιπεδο τα παιρνω προσωπικα.
Προσωπικα απλα βρισκω το “ασμα” φρικτο.
Καμια διαθεση ελιτιστικης προσεγγισης.
Αν και για να ειμαι ειλικρινης το βίντεο για να τρολαρει καταστάσεις θα ηταν οκ αν παρεμενε στην Ελλαδα.
Δεν βλεπω το νοημα να δείχνεις τέτοιες εικονες σε ξενους-υποψήφιους τουριστες.
Καθόλου!
Μιλώντας για μένα, έχω πει ότι όντως δεν το αντέχω το τραγούδι, όση προσπάθεια και να κάνω.
Από την άλλη είναι 100% για Γιουροβίζιον και μπορεί να διεκδικήσει καλή θέση.
Οι “που πάμε με αυτό” και όσοι έχουν αγχωθεί για το πολιτισμικό επίπεδο να τον βάλουν στον πατούλη τους.
Τώρα τους έπιασε ο πόνος, όταν πληρώνουν για να δουν αυτό, όλα καλά https://twitter.com/__darcelX__/status/1757853002025566528
Μπηχτή σ’ αυτή τη λογική του “τι εικόνα δίνουμε στους τουρίστες”, αυτό νομίζω σατιρίζει απ’ όσο καταλαβαίνω το βίντεο κλιπ. Το κομμάτι δεν μ αρέσει όχι λόγω αχταρμά, κυρίως λόγω ιδεών, παρά ως συνθετική προσέγγιση. Ακριβώς τα ίδια με άλλες μελωδίες μπορεί και να με πορωνε, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν. Το ρεγκετον επίσης δεν με τρελαίνει σαν Ρυθμός, κυρίως επειδή έχει τυπωθεί με πυρωμένο σίδερο στον εγκέφαλό μας από τα Greek Summer Vibes #Tourists_welcome, #Beach_View, #Plaza_Bar_Ilios_ke_ammos