Οι Evanescence στο Στ. Καραϊσκάκη (23/6)

Oute egw eida kanena epixeirhma apo aytous pou tous krazoun. Ektos vevaia apo to: Oi evanescence den aksizoun giati einai emporikoi!

Apla eleos!

βασικα ειναι για μενα ενα ευχαριστο γκρουπακι. δε πεθαινω κιολας. προτιμω ενα καρο αλλες μπαντες του μοντερνου ροκ ιδιωματος οπως porcupine tree, the mars volta, coheed and cambria, για πιο prog, the spill canvas, dredg για πιο alternative, at the drive in, the fall of troy για πιο χωσιμο.

αν θες μπορω να πω αρκετα γκρουπ που θεωρω πολυ καλυτερα απο τους evanescence σαν προσφορά στο χωρο, και πρεπει να ξερεις οτι το πιο πιθανο ειναι οτι δεν εχουν ακουσει οι οπαδοι τους το πολυ ωραιο δισκακι που ειχε βγαλει ο drummer σαν κιθαριστας με τους Living Sacrifice το 2002 και λεγεται Concieved By Fire (ή κατι τετοιο) σε death/thrash στυλακι (εντιτ: παιζει κιθαρα εκει). αυτα τα λεω για να ξερεις το οτι δε σημαινει πως δεν εχουμε ακουσει ή ψαξει τι παιζει με τα παλικαρια…

και οι εταιριες απο τις αρχες των 90’ς προωθουν οτι νομιζουν οτι θα πουλησει. αυτο μπορει να ειναι καλο, όπως και προωθουσαν τους the cult τοτε που αξιζαν.

η τακτικη και σημερα η ιδια ειναι πανω κατω. πολλες φορες προωθουν καποια καλα γκρουπακια οπως οι σημερινοι evanescence, και αλλα που δεν αξιζουν βεβαια. προσωπικα εχω μπλοκαρει και αρκετο καιρο τα διαφορα ερεθισματα και πλεον κρινω με τα αυτια και το μυαλο μου…

:lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3:

Νταξει χαβαλε να γινεται το καταλαβαινω,αλλωστε δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα λογια για την φωνη της
LEE Live,απο τοτε που την κοπανησε ο benn εχω χασει λιγο το ενδιαφερον γιαυτους.Καλο συκγροτημα ειναι, περπαταει αργα και σταθερα ανεβαινει αλλα οχι και στο καραισκακη ρε παιδια, ας βρισκανε καποιον αλλο πιο
προσιτο χωρο.(επειδη γεμισε ο κοσμος το καραισκακη με scorpions+whitesnake συγκροτηματα με ιστορια
δεν παει να πει οτι θα το κανουν και οι…evanescense.)

Τωρα οποιος θελει να παει ας παει οποιος δεν γουσταρει ας επιλεξει να παει αλλου η να κατσει σπιτακι του.:-k
Απλα πραγματα ειναι αυτα.(τι ηθελε η lee και πετουσε την κοτσανα για τον slash και τον βαρετο δισκο των velvet…, αυτο οντως ειχε πειραξει κοσμο…#-o )

Ψιτ, αγορινες…
Σεβομαι απεριοριστα τα γουστα του καθενος. Δεν εχω ακουσει Εβανεσενς, μπραβο τους που κανουν επιτυχια, μουτζες αν στα λαϊβ ειναι μαπες και ολα τα σχετικα.
Αλλα:
Οταν πας να τους υπερασπιστεις, ε δεν λες βλακειες τυπου “δεν ξερετε Αγγλικα-δεν καταλαβαινετε τους στιχους”. Μια χαρα Αγγλικα ξερουν καποιοι εδω μεσα, προς τι αυτες οι γενικευσεις? Μπορειτε βεβαιως να προτεινετε στα Αγγλικα πανεπιστημια που δινουν πτυχεια γλωσσομαθειας να αντικαταστησουν τις ντεμοντε εξετασεις με εκθεσεις, λισενινγκ και τετοια με αναλυση στιχων Εβανεσενς ετσι ωστε να εχουν οντως βαση τα επιχειρηματα σας.
Επισης, απ’οτι καταλαβα οι στιχοι των Εβανεσενς ειναι επιπεδου Νιλ Γιανγκ, Μπομπ Ντιλαν, Ροτζερ Γουοτερς, Τζεφ Τεητ και τα συναφη. Βαθυστοχαστοι, καυστικοι, πολιτικοποιημενοι. Νταξει, η τραγικοτητα σ’ολο της το μεγαλειο. Επειδη μας αρεσει ενα συγκροτημα θα πρεπει ν’αποθεωνουμε τα παντα, στιχους, μουσικη, φωνη, κιθαρες, μπασα, ντραμς, τις κυλοτες της τραγουδιστριας, το βυζι της μανας της, της τριχες της μασχαλης του τουρ μανατζερ, τα παντα. Κι εμενα μ’αρεσουν υπερβολικα πολυ οι Queensryche αλλα ντρεπομαι να βγω και να πω οτι εχουν ωραιο μπασο. Λιγη κριτικη δεν κανει κακο.
Δεν θα καθομουν να γραψω σ’ενα τοπικ που μ’αφηνει αδιαφορο αλλα καποιοι φαν κλαμπακιδες μεγαλωνουν μονο σωματικα και διανοητικα παραμενουν εμβρυα. Αγαπηστε την ωριμοτητα, σας κανει λιγοτερο ρομπες. Ατακες σαν αυτες της Ζετας και αυτες που γραψατε στο φαν κλαμπ σας δειχνουν το επιπεδο σας. Ή συμμορφωθειτε, ή τρεξτε στα παρατραγουδα.

:lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :sleep:

• πολλά…
    Σοβαρά τώρα ο πιο αυστηρός κριτής μιας μπάντας πρέπει να είναι ο οπαδός της…

Karvou που να πω τωρα οτι τους ειδα τους Εv στις 17 Μαρτιου , μου λες; Θα πεσουν να με φανε. Επειδη εσυ θα με καταλαβεις στον ιδιο χωρο την προηγουμενη μερα ηταν να παιξουν οι Tool και επειδη κτυπησε ο γιγαντας παιζοντας μπασκετ πηρα ετσι τον πουλο(στο συγκεκριμενο ). Οταν θα πουν τις τιμες θα πω περισσοτερα. Τι δουλεια ειχα στους Ev το ξερει ενας στο φορουμ που εχω διαλεξει να το ξερει…

30+ χρονια ακουω τις ιδιες συζητησεις παιδια μου(πατρικη φιγουρα). Ποιος ειναι ποπ,ποιος ειναι ποιοτικος,ποιος εχει τους ψαγμενους στιχους,ποιος ειναι εμπορικος…μπλα μπλα μπλα.

Ειπα αλλου οτι ενας φιλος μου μου εχει πει στην Λαρισα οταν μπαινεις καπου εχει μια ταμπελιτσα που λεει: O καθενας στη δουλεια του κι ο βλαχος στα τυρια του .

Αρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι μουσικη υπαρχει για ολα τα γουστα και για συγκεκριμενα γουστα υπαρχουν συγκεκριμενοι καλλιτεχνες που καλυπτουν αυτα τα γουστα.

Oταν κρινει καποιος ενα συγκροτημα πρεπει να το κρινει για το ειδος του αλλιως η γνωμη του ειναι για τα μπαζα. Αν δεν ξερει το συγκεκριμενο ειδος καλο ειναι να μαθει τι ειδος υπηρετει. Τα υπολοιπα ειναι στα ορια του χαβαλε οπως ειπα και καλο ειναι να μενει στα ορια του χαβαλε.

Επισης ειναι αστειο να μιλαμε για στιχους και ιστοριες για αγριους οταν δεν μιλαμε για Καβαφη αλλα για μουσικη. Ο Βοb Marley ηταν ενας αγραμματος ανθρωπος που τραγουδουσε για τους εξαθλιωμενους συμπατριωτες του π.χ. Θα τους απαγγελε την Ιθακη; Το get up stand up ομως το τραγουδησε προπερσι ( live8 ) ενα εκατομυριο Aμερικανοι (πολιτισμενοι) με μια φωνη. Εγω μπορω να γουσταρω ακομα και Weird Al Yankovic και Ανωριμους σημαινει οτι ειμαι καραγκιοζης; Στιχοι λοιπον υπαρχουν για ολα τα γουστα και παλι.

Παμε παρακατω… Ποπ (τι σημαινει).
Υπαρχει η ποπ μουσικη οπως υπαρχει και η ροκ / μεταλ με ποπ (maistream πιο σωστα) κατευθυνση. Τι εχουν ολα αυτα κοινο; Να πουλησουν φυσικα. Οταν πουλανε ειναι κορυφη για το ειδος τους…τελος. Αν νομιζετε οτι ειναι ευκολο να φτιαξεις εναν εμπορικο δισκο think again. To πιο ευκολο πραγμα ειναι να φτιαξεις τιγκα στα ναρκωτικα εναν πειραματικο δισκο που να πηγαινει στρατοσφαιρα και να τον καταλαβαινουν λιγοι…πιστεψτε με.

Το δυσκολο ειναι να φτιαξεις εναν δισκο που πουλαει … το πιο δυσκολο ακομα ειναι να φτιαξεις ενα μη mainstream αλμπουμ να πουλησει το οποιο το καταφερνουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ στον κοσμο.
Οπως ειπε και ενας μεγας editor του rocking.gr “ειναι δυσκολο να εισαι πιασαρικος και ψαγμενος”.

Aυτο το ποστ ειναι κυριως για το πως πιστευω εγω οτι πρεπει να κρινονται τα συγκροτηματα και παει γενικα για ολα τα γκρουπ και ολα τα ειδη.

Ετσι κι αλλιως η συζητηση δεν θα τελειωσει εδω οποτε θα επανερθουμε…

Συμφωνώ με όλα που είπες εκτός από αυτό!! Sorry κιόλας αλλά διαφωνώ απόλυτα… Ζούμε στην Ελλάδα, δεν γίνεται να μην το έχετε καταλάβει ότι όποιο συγκροτημα αποφασίσει η πολυεθνική του να παίζεται όλη τη μέρα στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση, να έχει συνεντεύξεις και καλές κριτικές στα περιοδικά κάνει αμέσως επιτυχία. Δε πα να’ναι οι Evanescence, οι HIM, οι Metallica ή ο Κατέλης!!! Δεν παίζει κανένα, μα κανένα ρόλο το επίπεδο των μουσικών συνθέσεων.
Πως αλλιώς να στο πω, αν έβαζα το bring me to life σε πολλούς φίλους μου που δεν ακούν metal, πριν βγουν οι Evanescence, θα μου έλεγαν τι μαλακίες μας έβαλες να ακούσουμε… Τώρα το ακούν όταν το πετρυχαίνω στο ράδιο και μου λένε άφησέ το… Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την μάζα, η οποία εξ’ ορισμού είναι το target group της mainstream…
Το δύσκολο είναι να βγάλουν καινούριο δίσκο οι Opeth και να ευχαριστήσουν τους απαιτητικούς οπαδούς τους, οι οποίοι πράγματι κοιτούν με κριτκή ματιά…

Συνοψίζοντας, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μας πλασαριστεί (τουλάχιστον στην Ελλάαδα) θα κάνει επιτυχία.ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

Kαι που να δεις αμα βγαλουν καινουριο δισκο οι Metallica…

Πως αλλιώς να στο πω, αν έβαζα το bring me to life σε πολλούς φίλους μου που δεν ακούν metal, πριν βγουν οι Evanescence, θα μου έλεγαν τι μαλακίες μας έβαλες να ακούσουμε… Τώρα το ακούν όταν το πετρυχαίνω στο ράδιο και μου λένε άφησέ το… Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την μάζα, η οποία εξ’ ορισμού είναι το target group της mainstream…

Eγω δεν μιλησα για την μαζα αλλα εκει που θα πας το demo και θα ρωτησεις “μπορεις να το πουλησεις αυτο;” . Μετα ειναι δουλεια αλλωνων αν θα πουλησει η οχι…

To πιο δυσκολο απ ολα ειναι να γραψεις ενα δισκο που θα μνημονευεται και θα ακουγεται και μετα απο 5,10,20 χρονια… Δεν νομιζω οτι οι Evanescence εχουν γραψει τετοια κομματια αλλα only time will tell…

Ναι, αλλά από τη στιγμή που η εταιρία μπορεί να πουλήσει οτιδήποτε, δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο σχολαστική με το να βρει την καλύτερη μπάντα… Στο κάτω-κάτω γιατί να εμπιστευτώ το αυτί του κάθε κυνηγού ταλέντου μιας πολυεθνικής και όχι το δικό μου? Ας μην ξεχνάμε ότι κύριο κριτήριο για να υπογράψει κάποιον μια εταιρία είναι να είναι ευκολοάκουστος (υπάρχει αυτή η λέξη??) Εμένα το κύριο κριτήριο είναι να είναι original…

εισαι 100% σωστος. παντα κρινουμε κατι συμφωνα με το ειδος του, και οχι με τα γουστα μας. αυτη η νοοτροπια του να κρινω με τα γουστα μου κυριαρχει πολλες φορες σε οπαδους και περιοδικα δυστυχως, καθως εχω δει δισκαρες να θαβονται απο κοινό και κριτικους, και μετα απο 5 χρονια να πουν “το αριστουργηματικο ταδε αλμπουμ…”

νταξ daz, ειναι υπερβολικα ρισπεκτ αυτα που ειπες τωρα. θενκς για το κοπλιμεντο μπαι δε γουει:wink:

ειναι οντως απιστευτα δυσκολο να κανεις κατι νέο και να εχει απηχηση. συγκεκριμένα οι porcupine tree που ανεφερα ειναι το αγαπημενο μου γκρουπ απο ολα τα ειδη μουσικης που ακουω ανεξαιρέτως. το γιατι ειναι; επειδη α. κανουν κάτι νέο χωρις να χάνουν την ταυτότητα τους, β. αν προσεξει κανεις την 17ετή πορεία τους θα μεινει μλκς οταν δει τι εχουν καταφέρει. ειναι το τελειο παραδειγμα…

και η μλκια ειναι ότι το In Absentia τους εκανε γνωστους, αν και ειχαν απιστευτες δισκαρες πιο πριν, δισκαρες που το ευρυ κοινο ακόμα αγνοει…

τι θελω να πω με αυτο το ποστ που φαινομενικα φαινεται οφ τοπικ, ειναι το οτι ειναι πολυ δυσκολο να κανεις εναν εμπορικα προσιτο και ψαγμενο δισκο, και μετα να επαναλαβεις την επιτυχια αυτη χωρις να οφειλεται στο προμοσιον της ταδε εταιριας με πλυση εγκεφαλου κτλ. και υπαρχουν πολλες μπαντες που εχουν πιο μικρη εμπορικη επιτυχια, αν και βγαζουν απανωτα πολυ καλους δισκους οπως οι porcupine και αλλες που ειναι γκρουπαρες οπως οι Animal Alpha που δε τους ξερει ουτε η μανα τους απο ευρυ και μη κοινο…

δυστυχώς είναι και αυτό που λές.
Ακόμα και τώρα δεν είναι ευρέως γνωστοί, κάτι που πραγματικά αξίζει μια μπάντα του βεληνεκούς των Porcupine Tree. Και το βεληνεκές αφορά την μουσική ποιότητα και όχι την ανταπόκριση από τον τύπο και γενικώς από το κοινό. Και αν δεν είχε συνεργασίες ο Wilson με τους Opeth, η δημοτικότητά τους θα 'ταν ακόμα μικρότερη.
Οκ, σίγουρα δεν είναι underground, αλλά δισκάρες σαν το Voyage 34, Signify, Lightbulb Sun, Stupid Dream κτλ είναι σχεδόν αψεγάδιαστα και όμως δεν έχουν την αναγνώριση και τη δημοτικότητα που θα έπρεπε.

Τέλος πάντων, αναμένεται και το καινούριο, που φυσικά θα τα σπάει ως συνήθως.

offtopic τέλος.

Μanos και Chris εγω δεν ειπα οτι πρεπει να ακουτε Ev…
Διαβαστε καλα τι λεω… Δεν εχετε δει πως ερχονται τα groups στις δισκογραφικες. Ολοι εχουν την αγωνια αν το καθε στελεχος της ταδε εταιρειας θα διαθεσει 1 λεπτο προσοχης στο τι ακουει τη δεδομενη στιγμη.

Οσο για τη διαρκεια στην εποχη του downloading ξεχαστε την εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων απο εδω και περα. Παλια επαιρνες οτι σου λεγανε οι εταιρειες. Τωρα εχεις χιλιαδες επιλογες στα ποδια σου.

:lol: χεχε, και το αστείο είναι ότι δεν ακούω πια Ev. έτσι και αλλιώς… lol

Eγω ενα εχω να πω.It’s only rock n’ roll either you like it or not.H μουσικη θα συνεχισει να υπαρχει ακομα και χωρις την βαρια(πλεον)βιομηχανια της.Υπηρχε πριν απ αυτη και θα υπαρχει και μετα απ αυτη.Οι Evanescence ειναι απλα soup of the season οπως λεει και ο Daniel.Καποιοι θα πανε στη συναυλια,καποιοι οχι.Η ζωη συνεχιζεται.Τοσο απλα τα πραγματα.8)

Kαι χαλαρα …piece:hippy:

Αν πήδηξες την Amy Lee, σε ζηλέυω τέρμα!!!:lol: :lol: :lol: :lol:

Συμφωνώ με Dazmaniak σχεδόν σε όλα (βασικά σε όλα, αλλά το παίζω δύσκολος:p ). Και θα διαφωνήσω με όσους θεωρούν ότι είναι θέμα marketing το να πουλήσει ένας δίσκος. Σαφώς είναι ΚΑΙ θέμα marketing αλλά δεν είναι αυτό το κύριο. Και θα πω το χιλιοειπωμένο παράδειγμα από εμένα. Τους System of a Down. Όλα τα ροκ έντυπα τους αποθέωσαν, από όλα τα παρακλάδια της ροκ και του μέταλ βρέθηκαν άτομα που τους καραγούσταραν (όπως και εγώ), έγραψαν το όνομα τους στην ιστορία δίπλα σε αυτό των beatles έχοντας σε μία χρονιά 2 διαφορετικούς δίσκους στην κορυφή των charts, αλλά και πάλι. Ήταν εξειδικευμένο γούστο και αρκετά ψαγμένο για το ευρύ κοινό. Για αυτό και δεν πούλησαν τα 14 εκατομμύρια των Evanescence…

Η εμπορική επιτυχία παιδιά δεν είναι τόσο εύκολη και δεν είναι απόφαση ενός γιάπη από ένα γραφείο δίχως ηχοσύστημα. Απαιτούνται πολλά περισσότερα και λίγοι καλλιτέχνες έχουν τα άντερα ή τη διάθεση ή το μυαλό και την ικανότητα να τα προσφέρουν…