Μα δε σε κατηγορησα οτι με προτρεπεις να ακουω Evanescence… Απλα ειπα οτι η γνωμη μου ειναι πως το παραγματικα δυσκολο ειναι να φτιαξεις δισκο που θα αντεξει στο χρονο… Δεν συμφωνω οτι πλεον δεν μπορει να γινει αυτο… Οπως εγω τα σπαω ακομα με το Imrama των Primodial (βγηκε το 94 αλλα εγω το αγορασα μολις περσι) ετσι πιστευω οτι καποιοι στο μελλον θα τα σπανε με Isis η Dillinger Escape Plan η Bathory η οτιδηποτε αλλο… Αντιθετα δεν πιστευω οτι το Fallen θα αντεξει στο χρονο… Αλλα οπως ειπα only time will tell…
Ρε ατιμε karvou κουβεντα για τους Tool;
Η Amy εκανε flash το αγορι της(τρομαρα του πως ειναι ετσι;) . Eγω πηγα για αλλο group που επαιζε πριν απο αυτους.
Εγώ επιμένω ότι αν ένα συγκρότημα έχει κάνει εμπορική επιτυχία δεν μου λέει τίποτα. Ούτε το βρίσκω θετικό επειδή κατάφεραν να υπογράψουν σε μια πολυεθνική, ούτε αρνητικό επειδή και καλά ξεπουλήθηκαν… Τα κριτήρια είναι ΜΟΝΟ μουσικά…
Δηλαδή ποια είναι τα πολύ περισσότερα που απαιτούνται?
Ας είμαστε σοβαροί, δε θα σκεφτώ ποτέ ότι, μπράβο τους για να κάνουν επιτυχία κάτι θα έχουν, δε θα τους διάλεγε χωρίς λόγο η πολυεθνική…
Και συμφωνώ, peace :hippy:
Πως ξαφνικα μια τοσο αδιαφορη συναυλια απεκτησε τοσες σελιδες…8)
Eιναι πολυ ευκολο να γινει φιλε zafrock οπως ειδες απο την πρωτη πρωτη παρεμβαση μου.
Δηλαδη οι Britney Spears, Backstreet Boys, Jennifer Lopez, Δεσποινα Βανδη, Θανος Πετρελης ειναι καλλιτεχνες με αντερα, μυαλο, διαθεση και ικανοτητα???
Μαλλον οχι…
Για αυτο ειπα για τη διαρκεια. Διοτι ενα εφημερο hit-ακι βασικα ειναι προϊον μαρκετινγκ. Το Dark Side Of The Moon που βρισκεται στα charts εδω και 35 χρονια δεν ειναι…
Πως ξαφνικα μια τοσο αδιαφορη συναυλια απεκτησε τοσες σελιδες…
Απλα ξεκινησε μια πολυ ενδιαφερουσα κουβεντα…
Kαι χαλαρα …piece
Και συμφωνώ, peace
Slayer - Piece By Piece !!!
Ααααα, όλα και όλα!!! Θεοί οι Tool αλλά τη χάρη της Amy Lee δε την έχει κανένας!!!:lol: :lol: :lol:
ΥΓ. Καλά να πάθεις, που δεν ενημέρωσες για να έρθω παρέα!!!
Τους Tool θα τους ξαναδείς μόνο αν έρθω και εγώ για παρέα!!!
Αρα εσυ εισαι ο υπαιτιος! :lol:
Tωρα μεταφερθηκε για 28/4 στον ιδιο χωρο. Μην ανησυχεις οταν θα ξαναπαω για Tool θα ενημερωσω και οπως σου ειχα πει και τοτε που ξερεις μπορει να τους δεις και πιο κοντα απο τοτε στην λαμαρινα…
Πιστευω οτι ειναι ευκολο να αναθεματιζουμε εμπορικοτητα και τα συναφη σε μια χωρα ουτως ή αλλως αντιεμπορικη και ανυπαρκτη στον παγκοσμιο ποπ-ροκ χαρτη.Ισως αν ζουσαμε αλλου,οπου οι ευκαιριες που θα δινοταν σε καλλιτεχνες ηταν ικανες να τους κανουν να κυνηγησουν το"ονειρο"και να τα παρατησουν ολα,ισως(τονιζω την υποθεση)ειχαμε αλλη αποψη.Οταν τα βλεπεις απο αποσταση να συμβαινουν και εισαι εξω απ το παιχνιδι τα βλεπεις παντα με πο κριτικη ματια.Βεβαια ισχυει λιγακι και το ρητο οσα δεν φτανει η αλεπου…Κατ’εμε αφου μπορουν και πουλανε εκατομμυρια δισκους μαγκια τους.Και ειναι μεγαλη μαγκια.Εμεις στο Ελλαντα ας παιζουμε κιθαρα στα σπιτια μας και να προσπαθουμε να παιξουμε κανα σαπορτ πουθενα για να μας δουν τα φιλαρακια μας και κανα 2 αλλοι.
Η αποψη του καταναλωτη για το προιον ειναι εντελως αλλη ιστορια και αυτο εχει να κανει με πολλες συνιστωσες της προσωπικοτητας του καθενος και στην τελικη το να αγορασεις ενα cd ή οχι ειναι πολυ προσωπικη υποθεση,το να απορριπτουμε κατι ομως επειδη καταφερε να πουλησει και μονο γι αυτο πιστευω ειναι λιγο ακυρο.Οπως λεει και ο Dazmaniak δεν εχουμε δει ποσοι καταφτανουν καθε μερα στα γραφεια εταιρειων με ενα cd στα χερια και μαλλον δε θα δουμε και ποτε.Ομως θα πρεπε να αναγνωρισουμε οτι η αποσταση απο κεινη τη στιγμη μεχρι να ρθει καποιος να παιξει στην ψωρωκωσταινα με 50-60 ευρω εισιτηριο,ωστε να τον θαψουμε εμεις(χεχε) ειναι τεραστια,οποτε απο μενα respect στον οποιοδηποτε εφτασε εκει μονο και μονο γι αυτον τον λογο.
Από εμένα ένα ακόμα μεγαλύτερο respect σε όλα τα group που δεν είχαν μεγάλη (ή και καθόου)εταιρία, που ποτέ δεν έβγαλαν λεφτά και έκαναν δεύτερες και τρίτες δουλειές, που δεν έπαιξαν ποτέ σε μεγάλη συναυλία, αλλά κατάφεραν να αποκτήσουν τον απεριόριστο σεβασμό 100 ατόμων, οι οποίοι τους έκριναν μόνο και μόνο για την μουσική που παίζουν και για τους στίχους που γράφουν…
Δεν κατακρίνω όσους κάνουν επιτυχία, αλλά αν ήταν να έδινα ένα repsect, θα το έδινα σε αυτούς που περιγράφω παραπάνω, και ήδη μου έρχονται μερικές τέτοιες μπάντες στο μυαλό…
Φυσικα και οι μουσικοι που συνεχιζουν να παιζουν για την γκ@@λα της ολης φασης αξιζουν απεριοριστο σεβασμο κι αυτοι,αλλα νομιζω πως βαθιααα μεσα τους ηταν αλλες οι προσδοκιες τους οταν ξεκινουσαν.Ειναι αυτο που λενε οτι the chase is better than the catch και για μενα αποτελει την αλλη πλευρα του νομισματος.
Πρώτον, Δέσποινα Βανδή, πήγε έξω και απέτυχε παταγωδώς να κάνει τα νούμερα για τα οποία συζητάμε.Ο Πετρέλης επίσης εκτός συναγωνισμού.
Η Jennifer Lopez, όσο και περιέργο αν σου φαίνεται, δεν είναι μόνο ένας ωραίος κώλος με βαμμένα μαλλιά. Η συνεργασίες της στο τελευταίο της δίσκο εξυμνήθηκαν από πολλούς που την έκραζαν και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, θεωρείται εξαιρετικός χιπ χοπ δίσκος ο τελευταίος της. Britney Spears, Backstreet Boys και Jennifer Lopez είχαν τη διάθεση και το απαραίτητο νιονιο για να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν μαριονέτες στα χέρια των image makers, των παραγωγών και των δισκογραφικών και να κρατήσουν το καλύτερο από ότι τους είπαν, θυσίασαν την προσωπική τους ζωή για να τρέχουν δεξιά και αριστερά, δεν ήταν παντελώς άχρηστοι (π.χ. ο justin Timberlake μια χαρά καριέρα κάνει και στίχους για τη Madonna γράφει τώρα… Στους Backstreet Boys δεν ήταν? μπορεί και να κάνω λάθος) και είχαν ΟΛΟΙ τους την ικανότητα να φτιάξουν και να καθοδηγήσουν ένα κομμάτι της μόδας, προφανώς όχι τη μουσική μόδα. Αυτή καθοδηγείται από αυτούς που έχουν εξειδικευτεί στο τι θέλει και αναζητεί η αγορά και από τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες.
Το παραπάνω το έγραψα πριν μια ώρα και τώρα το ποστάρω… Δεν έχω ιδέα τι έχει ειπωθεί και για αυτό το σταματώ εδώ…
Μπας και γράφουμε στο Jeronimo Groovy forum τελικά?
:lol: :lol:
Μα αυτό είναι το θέμα… Ότι δεν είναι ένα μόνο το respect… Υπάρχουν πολλά και με πολλές αποχρώσεις και εντάσεις… Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.
Δεν εχω κατι να πω βασικα. Το εχω τελειως διαφορετικα στο μυαλο μου. Καταρχας ολοι αυτοι που λες σιγα το νιονιο που ειχανε. Νιονιο ειχανε οι μανατζαραιοι τους. Και ολα αυτα που αναφερεις οτι θυσιασαν δεν τους ανεβαζουν καθολου στα ματια μου (χεστηκα αν δεν εχουνε προσωπικη ζωη), ουτε τους κανουν “καλλιτεχνες”. Εμπορακους της κακιας ωρας μπορει…
Οσο για εξαιρετικο χιπ χοπ δισκο για ριξε μια αυτια στο τελευταιο των Dalek…
Δεν ισχυει ουτε στο 10% !!!
Τα πράματα είναι απλά. Απλά και να θέλαμε δε μας αφήνουνε να τους συμπαθήσουμε… Εγώ πιστεύω ότι στο δίσκο της κάθε μπάντα πρέπει να βάζει αυτό που της αρέσει. Δεν γίνεται πάντα έτσι, αλλά εφόσων υπάρχει η δυνατότητα να ακούσουμε το δίσκο πριν αγοράσουμε, no problem.
Η συναυλία όμως είναι θέμα του οπαδού… Εγώ δηλαδή που θα σκάσω τα Χ ευρώ για να δω μία μπάντα που μ’ αρέσει, που επιτέλους έρχεται στην Ελλάδα κλπ., γιατί μόλις αρχίσω να ζεσταίνομαι να πετάει ένα “ευχαριστώ” και να μην επιστρέφει ποτέ??? Γιατί να μην της ρίξω ένα μεγάλο “Χ”?
Δεν είναι δυνατόν δηλαδή οι Saxon που θα έρθουν σε λίγες μέρες με τόσα χρόνια στις πλάτες τους να παίζουν 2,5 με 3 ώρες πχ. ή οι Scorpions να παίζουν κάθε χρόνο κοντά στο δίωρο ή ο Waters και πολλοί άλλοι παλιοί που έχουν άλλη νοοτροπία να παίζουν παραπάνω από αυτούς.
Δηλαδή αντί να βγουν και να παίξουν 2 ώρες τουλάχιστον και να τα δώσουν όλα πουλάνε σταριλίκι? Μήπως μας κάνουνε και χάρη?Τσου ρε!!!
Εσείς του φαν κλαμπ το έγραψα και παραπάνω εσείς πρέπει να τους κρίνετε, όχι εμείς… Ξυπνάτε!!!
(Μου είχανε βάλει πιο παλιά Dalek, αλλά από τα τελευταία τους δεν έχω ιδέα… Ραπ δεν ήταν αυτοί?)
Αν και το ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει μάλλον δε το έλεγα με την έννοια που το εννοείς, αλλά και πάλι επιμένω.
Το ότι εμείς λατρεύουμε τη μουσική και έχουμε τη διάθεση να ψαχνόμαστε και να βρίσκουμε τι μας αρέσει, δε σημαίνει ότι έτσι είναι όλος ο κόσμος. Η J.Lo. το κατάλαβε και κέρδισε τα λεφτά επάξια. Οι υπόλοιποι που μας αρέσουν εσένα και εμένα, ή δεν το κατάλαβαν ή δε τους ενδιέφερε και κέρδισαν με τη μουσική τους τη δικιά μας συμπάθεια. Αυτό επιδίωξαν, αυτό κέρδισαν.
Δηλαδή τι θα θέλαμε? Όλος ο κόσμος να ακούει Unexpect ή Mastodon? Να βγαίνει η νοικοκυρά να ξεσκονίσει τα χαλιά και να τραγουδάει “The Wolf is loose”? Ε όχι… Αυτό είναι εκτός από αδύνατο, αλλά και αχρείαστο. Εμένα δε με πειράζει και ας τραγουδάει “Μπαμ και κάτω, έτσι απλά μωράκι μου φευγάτο!!!”.
Μάλλον πρέπει να σταματήσω να μιλάω… Όσο συνεχίζω όλο και πιο ρεζίλι γίνομαι!!! Είμαι η ντροπή της Ροκ κοινότητας!!!:lol: :lol: :lol:
Εγω θα το ηθελα. Πραγματικα… Οπως και κιθαριστικη ποπ (βλ. Belle & Sebastian κτλ), soul, jazz, blues, techno η οτιδηποτε αλλο. Αλλα οχι αυτη την πληρη ισοπεδωση της εμπνευσης που πρεβευουν pop-stars τυπου Britney (η την σκυλο-ποπ κουλτουρα της ημεδαπης).