Fates Warning in Greece 26 & 27 Μαρτιου 2010

γιατί αναμενόμενα, δεν κατάλαβα. και τι θα πει “τουλάχιστον”, έπρεπε να παίξουν 5-6 περισσότερα αλλά τελικά έπαιξαν μόνο 2;

Mαγική συναυλία απο ενα συγκροτημα που εχει το χαρισμα να γραφει τοσο συναισθηματικα και τοσο ζεστα τραγούδια…το δευτερο encore ηταν μεγαλη εκπληξη καιi ειδικά τα μερη του ivory gate…(συγκινηση και δεος)…o alder πολυ καλος αν και δεν ακούμπησε καθόλου τα υψίφωνα του,ο Μatheos κλασικά η ηρεμη δυναμη αεικινητος αλλα και ουσιαστικός,ο Aresti αλανθαστος στα solo του και ο DiBiase (αγνώριστος) με τον Zonder να αποτελουν ενα φοβερο διδυμο στο rhythm section…καλα ο Zonder ετσι και αλλιώς ειναι μια σχολή απο μονος του…εν κατακλειδι ενα live γεματο εικονες και συναισθηματα απο αυτην την μεγαλη πλην αδικήμενη (οσο δεν παει)μπαντα…η μοιρα μας προειδοποιησε…

ε πως να τις πιασει αφου τον εβλεπα που καπνιζε στη γωνια και τραβαγε τον καπνο μεχρι τα @@

τεσπα
πολυ καλο Live , ωραιος ηχος . αν και μου φανηκε λιγο. εν τω μεταξυ το parallels το επαιξαν σχετικα γρηγορα …

τον είδα και εγώ να καπνίζει στη γωνία :lol::lol:

ειχε σκοταδι και λαμπαδιαζε το προσωπο του καθε φορα που ρουφαγε #-o θεος !!!:smiley:

Mαζί με τον Dibiase τα φουγάρα των Fates…

ΑΘΛΙΟΣ ήχος, συγκινητικότατοι fates

χαχα ναι ναι ο ενας εχασε τη φωνη του και ο αλλος τα μαλλια του #-o :slight_smile:

Aριστερα και σχετικα μπροστα μετριοτατος προς κακος ο ηχος.Σε φαση που πχ το ριφ του Point of View δε το ακουσαμε οταν μπηκε…Αλλοι που καθοντουσαν αλλου ειπαν μεχρι και “studiακος ο ηχος”,αρα θαρρω ηταν το που καθοταν ο καθενας.(Rays καγκελο στο ιδιο venue,καμπανα)

Το vibe που θελαμε ηταν εκει,ολοι τους θεοι και σε ανατριχιλιες σε πολλα σημεια…αν δεν υπηρχε το παραπανω παραπονο θα το λεγα “γαματο λαιβ” αλλα…

anyway,one more good memory:)

Καλημέρα σας! Πριν πάω ταξίδι έχω να πω κι εγώ ότι ήταν Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Α!! Έφτασα εκεί από νωρίς (κι έτσι μπήκα πρώτη μέσα, χεχε), η ατμόσφαιrα ηλεκτρισμένη γενικά σε όλο το λάιβ, και μόλις βγαίνουν στη σκηνή… Ντάξει τι να λέμε. And here we are again the door is closed behind us… O ήχος δεν ήταν όντως ο καλύτερος, αλλά το συναίσθημα ήταν αυτό που μετρούσε έτσι κι αλλιώς. Μοναδικά όλα τα κομμάτια, προσωπική αγαπημένη έκπληξη το Pale Fire. Και τα παραπάνω κομμάτια ήταν 3 αν θυμάμαι καλά. Τσέπωσα σετλιστ από τον Dibiase και πένα από τον Aresti, καθώς και φωτογραφίες και υπογραφές από όλους στο τέλος, πανω σε εισητήριο, σέτλιστ και Parallels. (για να μην μέτε τον άλλον μοναχοφάη :p). Μπορώ να πω ευγενικότατοι όλοι, κανείς δεν κρύφτηκε, δεν αρνήθηκαν κανένα αυτόγραφο. Απλά μαγική βραδιά. Το μόνο που με απογοήτευσε είναι ότι οι μπλούζες εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά :frowning:
Το σέτλιστ του Diabiase με χαρά να το μοιραστώ μαζί σας :stuck_out_tongue: (χιλια συγγνώμη που δεν ξέρω να βάζω spoiler…)

Setlist
Leave the past behind
Life in still water
Eye to eye
The eleventh hour
Point of view
We only say goodbye
Don’t follow me
The road goes on forever
Pale fire
Island of the stream
Face the fear
Monument

Encore 1
Through different eyes
Nothing left to say

Encore 2
Quietus
Another perfect day

Oι Fates έπαιξαν πολύ καλά (ειδικά το 2ο encore που κανείς δεν περίμενε όλοι το απολαύσαμε), ο ήχος μας τα χάλασε κάπως, οπως και η έλλειψη εξαερισμού…

Τι κι αν πέρασαν τα χρόνια από όλους (μας); Τι κι αν ο Ray δεν είναι πια ο ίδιος; Τι κι αν σε πολλά σημεία ο Τιτάνας Zonder ακουγόταν και φαινόταν πιο “βαρύς”; Τι κι αν έκαναν κάποια λαθάκια στο συγχρονισμό; Τι κι αν, τι κι αν, τι κι αν…
Εδώ, κύριοι, μιλάμε για κατάθεση ψυχής από συγκρότημα και κόσμο. Για αμφίδρομη επιδραστικότητα (μέχρι και ο Matheos χαμογέλαγε κάποιες στιγμές). Για αυτό το “κάτι” που κάνει τους πάντες να καταλαβαίνουν ότι είναι μέρος μιας ιστορίας.
Όσον αφορά τον ήχο, οι απόψεις διίστανται. Εκεί που ήμουν εγώ (κάγκελο, ακριβώς κάτω από το Matheos) ήταν στην μεγαλύτερη διάρκεια της συναυλίας πεντακάθαρος, πολύ πάνω του μέσου όρου από αυτό που ακούμε στο Ελλάντα. Πιο πίσω γκρινιάζαν ότι ότι δεν ακούγαν τίποτα. Τι να πω;
Μεγάλη έκπληξη το ότι προσέθεσαν δύο κομμάτια στο σετλίστ. Δεν μας έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοια…

Για πρώτη φορά στη ζωή του και μετά από τόσες και τόσες συναυλίες ο γερο-τοξικός τσίμπησε ΔΥΟ πένες. Μία από το Matheos χέρι με χέρι και μία από τον Aresti στον αέρα. Κλαίω…

Λογικό είναι: Mπροστά ακούγατε από τη σκηνή κατ’ ευθείαν ενώ πίσω από το PA του χώρου όπου προφανώς ήταν και το πρόβλημα.
Και εγώ στους ZZ Top στο Φάληρο που ήμουν μπροστά καλά άκουγα, αλλά οι πιό πίσω σίγουρα αντιμετώπιζαν την γνωστή αντήχηση που έχει η μεταλλική οροφή του συγκεκριμένου χώρου.

σουπερ το live χτες…αλλά μόνο σε έμενα άρεσαν περισσότερο την τελευταία φορά???
τότε με jarzombek!!!

Ωραία ήταν! Χτες έπαιξαν συνολικά 1 ώρα και 35 λεπτά και πολύ καλή απόδοση από τους Fates.:smiley:

Δεν έμεινα όμως ευχαριστημένος με το Fuzz. Ο εξαερισμός ήταν σχεδόν ανύπαρκος ενώ μπροστά και κέντρο που ήμουν εγώ (στην θέση του DiBiase περίπου) ο ήχος ήταν μέτριος. Η κιθάρα του Jim δεν ακουγόταν καλά ενώ και τα φωνητικά μου φάνηκαν κατα διαστήματα θαμμένα.:frowning: Το 2007 στο Gagarin οι συνθήκες ήταν καλύτερες…

το ηξερα οτι σας τους Αθηναίους θα σας τιμησουν με εξτρα δωράκι-α . αλλα δεν ηθελα να πω τιποτα μη σας γκαντεμιάσω…

Καταραμένα γηρατειά…
Πονάει ο σβέρκος μου, το βράδυ ξεσκίστηκα στις κράμπες, ο λαιμός μου τώρα κάτι πάει να κάνει.
Χαλάλι σας ρε…

Cool αν και έχασα 2 κομμάτια, μέχρι να παρκάρω. καλός ήχος, πολύς κόσμος, μέχρι τις πόρτες και αυτό δεν ήταν cool και 0 εξαερισμός (σάουνα) πολύ όμορφο σετλιστ.

[SIZE=“6”]Τους Fates μου τους αγαπώωωωωω
Να ξενερώσω δεν μπορώωωωωωω
Θα το φωνάζω δυνατάαααααα[/SIZE]

[SIZE=“7”]ZONDER ΡΕ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑ!!![/SIZE]

ω ναι!!!Πολύ ωραίο το live παιδιά και εντάξι στο δεύτερο encore φύγαμε τελείως…Πολύ καλοι κα αυτή τη φορά…
Το νέο fuzz μου άρεσε επίσης πολύ…δεν είχαμε θέματα με τον ήχο εκεί που ήμασταν…
αντε πάντα τέτοια λαιβ να χουμε…:slight_smile: