Fates Warning in Greece 26 & 27 Μαρτιου 2010

H ζεστη δεν με αγγιξε σχεδον καθολου :p. Επισης ο ηχος εκει που ημουν (καγκελο μπροστα απο Ματεος) ηταν απο καλος εως παρα πολυ καλος. Γενικα κανενα προβλημα…

Ρε συ Τοξικε…Ησουν διπλα σε εναν πιτσιρικα με μαυρη μπλουζα και ενα μαυρο T-shirt απο πανω που κοπανιοταν και του ειχε φυγει το λαρυγγι? Γιατι απ’οσο καταλαβα ημασταν στο ιδιο σημειο και σε καποια φαση σκεφτηκα μηπως εχω καμια φορουμοφατσα διπλα μου :stuck_out_tongue:

ΣΕΙς οι Αθηναίοι πρεπει αλλη φορα να βάζετε τα συγκροτηματα να παιζουν πρωτα στην αθηνα και μετα σαλονικα … :wink:8O

Φίλε bastard και έγω στο live της Θεσσαλονίκης ήμουν, όταν αναφερόμαι σε δύο τουλάχιστον παραπάνω τραγούδια, εννοώ το εξής: Αν παρατηρήσει κανείς τα setlist συγκροτημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πολύ συχνά το κοινό της Αθήνας ¨επιβραβεύεται¨ με 1-2 τραγούδια παραπάνω, σπάνια συμβαίνει το αντίθετο, τα παραδείγματα είναι πλείστα. Απο την στιγμή μάλιστα που στο live της Θεσσαλονίκης υπήρξε support και στης Αθήνας οχι, ήταν πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό προφανώς έχει να κάνει με το μέγεθος της προσέλευσης του κόσμου, της ανταπόκρισης του κατά την διάρκεια του live κ.α. Η αλήθεια είναι οτι ζούμε σε μια πόλη με standard αριθμό οπαδών του μέταλ, που σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι στηρίζουν τις περισσότερες συναυλίες. Αν θές τη γνώμη μου οι Fates αποθεώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και μπορούσαν, για να μην πω όφειλαν να μας τιμήσουν παίζοντας λίγο ακόμη, κλείνοντας 90 λεπτά σετ.
ΥΓ. Το παράδειγμα του 2005 με τους Fates έιναι υπαρκτό. Στην Θεσσαλονίκη έπαιξαν 75 λεπτά με καλή απόδοση ( λόγω καθυστέρησης προσήλθαν αργά και κουρασμένοι βέβαια στο χώρο), ενώ την επόμενη στο γύρισμα του DVD στην Αθήνα έπαιξαν full set με εξαιρετική απόδοση, όπως φαίνεται κιόλας στο DVD.

Ήταν ένας πιτσιρικάς που χτυπιόταν αριστερά δίπλα μου. Ψηλός και αδύνατος. Σαν το αρνητικό μου…

Χαχα εγω πρεπει να ημουν. Φορουσες μπλουζα Fates που ειχε πισω γραμμενο FWX και εχεις κοντο μαλλι, ετσι?

Πραγματικά χτες μαγεύτηκα!Όλοι παίξανε άψογα!!Κ ο Ray έμοιαζε πιο νέος κ ακμαίος από ποτέ!!Φωνή αναλλοίωτη,που σε διαπερνούσε~FW όλα τα λεφτα απλά!

Έτσι, έτσι…

Ωραιος ο Τοξικος!

Τα πρωτα βιντεακια. Συγκινηση!

Ελαφρώς απογοητευτικό το live για μένα. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι προφανώς δεν θα μπορούσαν να είναι κακοί κι ότι όλοι θα συγκινούνταν σε κάποιον βαθμό λόγω των τραγουδιών, ένιωσα ότι ήταν απλώς ένα καλό, τυπικότατο επαγγελματικό λάηβ. Διεκπεραιωτικό, αλλά δεν πρόσφερε τίποτα παραπάνω, καμιά έκπληξη, όχι απαραίτητα στο σετλιστ. Δεν θα το θυμάμαι για πολύ καιρό προσωπικά. Κατά τ’ άλλα, ο άλντερ προφανώς δεν θα μπορούσε να αποδώσει τα τραγούδια ως έχουν, όμως είναι θετικό ότι έχει γνώση της κατάστασης και δεν το προσπάθησε καν (σε αντίθεση με άλλους μεγάλους που καταλήγουν να σπάνε αρχίδια), αρκούσε πάντως η ελαφρώς αλλαγμένη χροιά του. Επίσης δεν τρελάθηκα με το μπάσο, πολύ χοντροκομένος μου φάνηκε ο ήχος του.

ρε παιδια εγω στν εξωστη ημουν και ο ηχος μου φανηκε πολυ καλος… τα ακουγα ολα μια χαρα . και το νεο fuzz πολυ καλο μαγαζι και διπλα στο σπιτι μου :slight_smile:

παιδια η συναυλεια στη σαλονικα ηταν ΜΑΓΕΙΑ ΤΡΕΛΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΔΕΟΣ…!!!
πραγματικα δεν περιμενα να ζησω τετοιο πραγμα γινοταν της πουταναρας ειδικα στα τραγουδια του παραλελς eye to eye point of view eleventh hour κοντευε να πεσει το κτιριο!!!
οι φωνες μας καλυπταν τη φωνη του ray σε μεγαλο μερος της συναυλειας…
απλα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΙ…
και φυσικα τελεια αποδοση και φοβερος ηχος σε σχεση με αλλες φορες…

δειτε το τα σπαει…

Nα αναφερω και μερικές παραμετρους του χθεσινού live.

1.Το fuzz ειναι στα σιγουρα πολυ καλυτερος συναυλιακός χωρος απο το gagarin…η σκηνή ειναι πιο ψηλά,ο χωρος λιγο πιο μεγαλος και η διαμορφωση του σου επιτρεπει να δεις και πιο καλά και απο πιο πίσω…βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θα υφισταται σαν χωρος μετα την 1η Ιουνίου…:lol:

2.Στα αρνητικά η τρελλή ζεστη και οι τιμές στο bar…(6 euro για ενα ποτηρακι μύθος,my ass)

3.o ήχος μπροστα δεξιά που καθόμουν ηταν μια χαρά…ακουγονταν απαντες καμπάνα…

4.τα μπλουζάκια εφυγαν εν ριπή οφθαλμού…δεν πειραζει θα παραγγείλουμε απο το net…:stuck_out_tongue:

Λοιπόν,το live ήταν καταπληκτικό.Είδαμε ένα μνημείο των 90s ζωντανά άρα προσωπικά είμαι ευτυχισμένος!!!:DΕγώ ήμουνα κοντά στο μπαρ και ο ήχος ήταν πολύ καλός.Ο εξαερισμός πάλι όχι.Και έλεος με το νερό 1 ευρώ.
Αγαπημένες στιγμές τα Eleventh Hour(όντως πήγαν να με πάρουν τα ζουμιά),Τhrough Different Eyes,Nothing Left to Say,We only Say Goodbye.Ο Αlder πολύ καλή εμφάνιση(αγαπημένη μου στιγμή όταν χτύπαγε με το χέρι την καρδιά του) και ο Matheos απλά ταπεινός και θεός.Θεός και ο Zonder(θα έλεγα και ποιος Portnoy τώρα αλλά θα πέσουν να με φάνε).

Χειρότερη στιγμή όταν έφτασα στο Fuzz και είδα ένα παιδί με εισητήριο στο χέρι και σκέφτηκα"Ωχ!κάτι ξέχασα":lol:Ευτυχώς είχα φύγει νωρίς και πρόλαβα να γυρίσω να το πάρω.:smiley:

Alder k Aresti σκσανε Alley cat για μπυρες κ κατσανε μεχρι τις 6 περιπου.Προσθεστε κ τον Frank στα φουγαρα!

To live τρομερο αλλα κατι με χαλαγε…

Σαν λάιβ κι εμένα μ’άρεσε λιγότερο από τις άλλες φορές.Η απόδοση του συγκροτήματος μια χαρά(δεν πτοούμαστε με 2-3 ψιλολαθάκια), σέτλιστ γαμάτο.Συγκίνηση σε κάποια τραγούδια…Δεν ξέρω…Όσες φορές και να τους δω, δεν παίζει να βαρεθώ…Μου έδωσε και πένα ο Μαθιός.Τι άλλο να ζητήσω :stuck_out_tongue:
Πάμε στα άλλα τώρα.
Το κοινό ήταν ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ…10 σκαλιά κάτω από τις άλλες φορές.
Το Φαζ σαν συναυλιακός χώρος γαμεί!!
Το Φαζ δεν έχει εξαερισμό.
Για τιμές δεν το συζητάω.Ελλεεινοί και τρισάθλιοι.
Ο Καραολίδης είναι τρισμέγιστος μαλάκας!!!Είμασταν κάποια άτομα απ’έξω και ενώ το συγκρότημα δεν είχε πρόβλημα και καθόντουσαν για υπογραφές/φωτογραφίες, τους τράβαγε και έλεγε έλα παιδιά, τέλος, πρέπει να φύγουμε.Με ένα υφάκι τραγικό.Άντε γαμήσου καραγκιοζάκο!!

Ήμουνα και στις 2 συναυλίες.

Στη Θεσσαλονικη ο ήχος μέχρι Point of View ήταν άθλιος, μετά από εκεί έφτιαξε λιγάκι αλλά καμία σχέση με τον ήχο που θα έπρεπε να έχουν. Η απόδοσή τους ήταν μια χαρά με highlight το Nothing Left To Say. Επίσης, και στις 2 συναυλίες τα δεύτερα φωνητικά του μπασίστα στο Don’t Follow Me ήταν για γέλια, καλύτερα να άφηνε τον Aresti μόνο του.

Στην Αθήνα γενικά ήταν πιο κεφάτοι, η απόδοση τους ίσως να ήταν λίγο καλύτερη αλλά ο ήχος για μένα ήταν έτη φωτός καλύτερος από της Θεσσαλονίκης, οπότε απόλαυσα τη συναυλία όπως έπρεπε, καθώς και τα 2 παραπάνω τραγούδια. Ο κόσμος ακουγόταν πιο πολύ στην Αθήνα αλλά είναι και λογικό αφού ήταν ο διπλάσιος. Μπλουζάκι ευτυχώς είχα πάρει από πάνω.

Τέλος να κλείσω με τους διοργανωτές της Θεσσαλονίκης. Στο site τους έχουν ένα χάρτη για το που είναι το μαγαζί. Είναι εδώ: http://fateswarning.eventbrite.com/ (αυτό το λινκ μου ήρθε στο μαιλ μαζί με τα εισιτήρια).

Εγώ, ανυποψίαστος πήγα εκεί που λέει ο χάρτης και το μόνο που βρήκα ήταν κάτι δρομάκια που ίσα ίσα χώραγε το αμάξι, με τη βλάστηση να μπαίνει από τα παράθυρα, και στο τέλος του δρόμου, καθότι αδιέξοδα, δίπλα από τα νεκροταφεία αυτοκινήτων, περίμεναν κάτι σκυλιά που πρέπει να είχαν φάει 5-6 χρόνια. Επειδή δεν μου έμοιαζαν με τους Fates, βρήκα ευτυχώς γρήγορα το τηλέφωνο του μαγαζιού και με κάποιες οδηγίες και ένστικτο βρήκα το μαγαζί (το ίδιο που είχαν παίξει και το 2005 - καμία σχέση με εκεί που έψαχνα) και ευτυχώς δεν είχαν αρχίσει οι Fates.

Να σημειώσω πως στα δρομάκια βρήκα και 3 ΡΟυμάνους που ειχαν έρθει για τη συναυλία και ψάχνανε και αυτοί μαζί μου (τους πήρα μετά μαζί μου γιατί αλλιώς τα παλικάρια που είχαν κάνει τόσα έξοδα θα χάνανε τη συναυλία).

Θέλω να ευχαριστήσω τον διοργανωτή που τουλάχιστον πέτυχε την πόλη που διεξαγόταν η συναυλία του.

θεός χρηστάρας :lol:

Ειναι αναλογα και με το που καθεσαι.Εμενα οπως και σε ολους τους φιλους μου διπλα μου μας φανηκε τελειoς ο ηχος…

Ειδικά το σκηνικό που χανόταν η φωνή του Alder γιατί δεν έκανε καλή επαφή το καλώδιο με το μικρόφωνο ήταν τραγικό… Και το κακό ήταν πως δεν έγινε μόνο μία φορά…

Γενικά πάντως μου φαινόταν αρκετά μπουκωμένος ο ήχος (ήμουν στα δεξιά όπως κοιτάς τη σκηνή, κοντά στον τοίχο, στο ύψος της πόρτας που έμπαινες).

(6 euro για ενα ποτηρακι μύθος,my ass)

Επειδή το ψιλοεγκεφαλικό το έπαθα…
ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ;;;
Και η Τζούλια γυμνή κ σαμπανιαρισμένη να ήταν και να μου σερβίριζε την μπύρα θα ΑΡΝΙΟΜΟΥΝ κατηγορηματικα να δώσω ΕΞΙ ευρώ.
EΞΙ ευρώ και δε μιλάει κανείς; Τόσο πολύ σας τύφλωσε η καράφλα του DiBiase?

Κατα τα άλλα καταριέμαι την ώρα που δεν παρευρέθησα λόγω υποχρεώσεων για να απολάυσω την πιο αδικημένη υπερμπάντα όλων των εποχών αλλά και να ρίξω μερικές φάπες σε κανα λαμόγιο.