τα αλλα 2 γαμανε…
αυτο δεν το ξερω
must εεε?? :-k
κατεβενει!!!
τα αλλα 2 γαμανε…
αυτο δεν το ξερω
must εεε?? :-k
κατεβενει!!!
ειναι η πρωτη ταινια του Λουκας, το 1971, μια παραλλαγη του 1984, κλασικ οσο δεν παει!
Empire Strikes Back, καθώς τα Star Wars είναι από παλιά η αδυναμία μου. Οι χαρακτήρες των ταινιών αυτών είναι πια εμβληματικές, ενώ για μένα κορυφαίος είναι ο Τσιουμπάκα.
Και οι υπόλοιπες του poll πάντως είναι ταινιάρες.
Όμως θα πρέπει να γίνει και μια αναφορά στο Moon που βγήκε πέρυσι και ακολούθησε τα βήματα της Οδύσσειας. Πολύ ξεχωριστή ταινία.
Blade Runner γιατι οπως κ να το κανουμε εθεσε πολλα θεμελια
Δύσκολο το poll, μάλλον θα πω Twelve Monkeys αν και το Space Odyssey και Blade Runner είναι μεγάλες ταινίες ενώ τις προάλλες είδα και το Metropolis το οποίο ήταν πραγματικά πολύ μπροστά για την εποχή του. Μένει να δω το Stalker.
Ψήφισα το Blade Runner. Θα ψηφιζα τον Εξολοθρευτή, αλλα δεν τη βάζω βεβαίως στην κατηγορία καθαρόαιμου sci-fi.
άν και είναι χιλιοπαιγμένο πλέον και έχει καταντήσει κούραση, θα πώ The Matrix! δύσκολη επιλογή όμως, ειδικά ανάμεσα στο αριστούργημα Blade Runner, το Terminator 2, και ίσως το Twelve monkeys…
Δεν είμαι sci fi fan, οπότε δεν έχω δει αρκετά από τα αποπάνω, ούτε και μπορώ να κρίνω απολύτως καλά το concept.
Ψήφισα χωρίς δεύτερη σκέψη το Blade Runner πάντως.
Παρόλο που το 12 monkeys παίζει να είναι μέσα στις 5 αγαπημένες μου ποπ κορν και όχι μόνο ταινίες έβα και το έχω δει άπειρες φορές. Το Blade Runner είναι κάτι πιο πάνω.
2001 space odyssey πρέπει να το έχω ξαναγράψει κάπου, αλλά δεν. καθόλου. πάλεψα για να το αντέξω, λυπάμαι :roll:
Από εκεί και πέρα προτείνω ανεπιφύλακτα Dark City, που αναφέρθηκε.
Και λέω πως η μόνη ταινία που ενδεχομένως θα έβαζα πάνω από το Blade Runner είναι το Solaris (1972)
Aπόλυτο αριστούργημα, και σαν concept, και σαν σκηνοθεσία.
pop corn sci fi που είχα χαρεί πολύ ήταν το Gattacca (1997).
http://en.wikipedia.org/wiki/Gattaca
Double post για να μη χαθεί - τι μου θυμίσατε τώρα.
[I]Κλασσικό[/I] sci fi του 1962 το μικρού μήκους [B]La jetee[/B] του [B]Chris Marker[/B].
[SPOILER][/SPOILER]
Πάνω σε αυτό το φανταστικό φιλμάκι είναι βασισμένη η μισή σεναριακή ιδέα των 12 πιθήκων.
[I]In 2010, Time magazine ranked La Jetée first in its list of “Top 10 time-travel movies”[/I]
Υπάρχει σίγουρα σε 3 μέρη στο youtube, το ορίτζιναλ, στα Γαλλικά. Δεν πολυέψαξα τις βερσιόν με τους υπότιτλους για να ξέρω τι παίζει, αλλά υπάρχουν. Ε, αν ενδιαφέρεται κανείς ας ψαχτεί!
Tο Solaris (του Ταρκοφσκι, οχι η αμερικανικη μουφα με τον Κλουνεϊ) είναι υπερέπος, μάλλον θα έπρεπε να ειναι στο πολ αντι του Σtalker. Μας αναψες φωτιες με το απο πάνω, άντε να το βρουμε με υπότιτλους τωρα…
Εντιτ: Εντάξει βρεθηκε…
Eχει δει κανεις το εντυπωσιακό ακόμα και στο σημερα αλλά κατά τα άλλα συντηρητική προπαγάνδα της κακιάς ωρας, “Solaris” να κάνουμε κουβεντούλα;
Και το [B]Gattaca[/B] που μόλις είδα είναι μια πολύ καλή sci-fi ταινία…πρωτότυπη ιδέα, πολύ καλές ερμηνείες…προτείνεται ανεπιφύλακτα
πω ειδα 12 πιθηκους στο οπεν ποστ και τρελαθηκα! ασυζητητη το καλυτερο σαι φι εργο εχω και καιρο να το δω πρεπει καποια στιγμη να το ξαναδω…
κι εγω τα ειδα ολα με αυτη την σειρα!!! θα μπορουσε να ειναι η τηλεοπτικη μεταφορα του cowboy bebop .
[SPOILER]ακομα και ο sheldon μισει τον προεδρο του καναλιου που εκοψε το firefly[/SPOILER]
εισαι ο 3ος που ακουω να το λεει και επίσης κατι ειχε παρει το ματι μου στο thread με τα anime
οποτε θα τη τσεκάρω…
προχθες ξανα ειδα 9(σε 720)[SPOILER][/SPOILER]
απλα υπέροχη!!
Δεν ειμαι ιδιαιτερος fan ου ειδους,αλλα εχω να πω πως οι παρακατω 5 ταινιες sci-fi ειναι φοβερες :
1)’‘Blade Runner’‘
2)’‘Alien’‘
3)’‘Demon Seed’’ ταινιαρα!!!
4)’‘Close Encounters of the Third Kind’’.Ισως η αγαπημενη μου!!
5)’‘Soylent Green’’
8O8O8O8O
Χριστέ μου τι είχα γραψει!!!
Μιλατε ρε!!! Το Metropolis ήθελα να γραψω ρεεεε!!! Πωστοδιαολο εβαλα το Solaris…
Αυτομαστιγωμα…
Oντως!!!
Συντηρητική προπαγάνδα το metropolis??? έχει καιρό που το είδα αλλά δεν θυμάμαι να μου έχει μείνει καμία τέτοια εντύπωση από την ταινία. Θα με κάνεις να κάτσω να την ξαναδώ :-k
Παντως ειδα το Solaris το καινουργιο, και ειναι πολυ underrated. Δεν ειναι τοσο ασχημο οπως το παρουσιαζουν και σιγουρα δε του αξιζει 6.2 imdb rating. Ηταν πολυ ευχαριστο δλδ
Ετοιμαζομαι να δω το Cargo τωρα, που φαινεται πολυ καλο.