Firefox ή Internet Explorer?

απλα γιατι ο ΙΕ ειναι δεμενος μεσα στα windows και “κληρονομει” τα κουσουρια και τις τρυπες του windows explorer. o firefox οντας ανεξαρτητο προγραμμα δεν κληρονομει τα security flaws των windows.
Το ιδιο συμβαινει και με οποιο αλλο browser χρησιμοποιεις, τον opera, netscape (mozilla suite στην ουσια), safari for windows και παει λεγοντας…

Φυσικά και είναι συμβατός. Σχεδόν κάθε σύγχρονη διανομή έχει σαν προεπιλεγμένο browser τον firefox… Αλλά και συμβατός να μην ήταν αυτό δεν νομίζω να επηρέαζε την δημοτικότητα του αφού ελάχιστοι χρήστες χρησιμοποίουν linux. Όσο για τον explorer καλό είναι να υπάρχει σε συστήματα με windows αφού πολλά site δεν είναι λειτουργικά με άλλους browser π.χ. ΙΚΑ, αρκετές τράπεζες.

Μπορει παντως το Linux να μην χρησιμοποιειται τοσο συχνα οσο τα Windows προφανως γιατι απαιτει παραπανω γνωσεις αλλα ειναι πολυ καλυτερο ιδιως στο γεγονος οτι ελεγχεις τα προγραμματα που τρεχουν στο παρασκηνιο τα οποια στα Windows μπορει να μην φαινονται.

συμφωνω, αλλα να ξερεις πως αυτο ειναι κατα κυριο λογο το μεγαλυτερο λαθος τον προγραμματισταδων και σουπερ ντουπερ γουαου ντιβελοπερ…

o mozilla ειναι 100% φτιαγμενος κατα τα προτυπα του W3C, της διεθνους δηλαδη επιτροπης που θετει τα στανταρντς στο διαδυκτιο (W3 = www , C = consortium ), ενω ο ΙΕ ειναι το “εκτρωμα” (abomination) της microsoft που οσο και να θελει δεν μπορει να κατασκευασει κωδικα 100% compliable με οποιοδηποτε στανταρντ.
Οταν βλεπεις κατι .ΝΕΤ και MSXML να σπανε καθε ειδους λογικη για να φτιαξουν μονο ενα frame σε μια σελιδα που ενας σωστος web developer θα το εκανε με 4 γραμμες HTML/java κωδικα, μονο και μονο επειδη η μαμα MS πρεπει να πουλησει τα κερατα της…

τεσπα…για να καταληξω καπου, o ΙΕ δεν πιανει μια μπροστα στο firefox…οταν αποφασισει η microsoft να τον ξεκολλησει απο τα windows ισως και να τον χρησιμοποιησω (για κανα 2 λεπτα μεχρι να κατεβει ο firefox)…

H MS δεν είχε φάει και πρόστιμο για αθέμιτο ανταγωνισμό λόγω της δωρεάν παροχής του IE με όλα τα windows?

αν θυμαμαι καλα οχι (μπορει να κανω και λαθος) , αλλα ειναι σιγουρο πως για το μυδια πλεϊερ ειχε φαει προστιμο απο την κομισιον και αναγκαστηκε να εκδοσει τα windows lite στην ευρωπη χωρις τον πλείερ προ-εγκατεστημενο…

α. Η ΜS είχε όντως φάει μεγάλο προστιμο για αθέμιτο ανταγωνισμό.
β. Την ανάγκασαν να δώσει ένα μέρος του κώδικα των Windows public.
γ. Η ΜS έδωσε τον IE! :stuck_out_tongue:
δ. Αυτό που έγραψε ο Elusive_Cure ισχύει αλλά είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

Πάντως θυμάμαι κάποια άρθρα σε πολιτικές εφημερίδες, που έκαναν λόγο για τη σκανδαλώδη επιμονή του ελληνικού δημοσίου, στο να στηρίζει τη ms και όχι τα ελεύθερα λογισμικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποια τεράστια έξοδα για την αγορά των αντίστοιχων λογισμικών.

Πότε επιτέλους θα αρχίσουν στα σχολεία να διδάσκουν και Linux στα παιδάκια? Μια ζωή δεσμευμένοι στη MS θα είμαστε?

Nαι. Μπλα μπλα μπλα…

ειχα internet explorer μεχρι το καλοκαιρι γιατι βαριομουν απελπιστικα να ψαξω να κατεβασω και να ασχοληθω να μαθω με κατι αλλο. ωσπου χρειαστηκε να βαλω firefox για ενα antivirus τοτε. ε τωρα το antivirus τελειωσε δεν εχω τιποτα πλεον αλλα μου μεινε ο firefox.

Γιατί, υπάρχει ανταγωνισμός σε αγαθά τα οποία προσφέρονται δωρεάν?:-k Και το firefox τζάμπα είναι όπως και ο ΙΕ που συνοδεύει τα Windows.

Tα Windows κοστίζουν κατά μέσο όρο γύρω στα 150 euro. Δεν είναι δωρεάν… :stuck_out_tongue:

Οpera και πάλι Opera…Όταν δεήσει η Αλεπού να βάλει την λειτουργία της επαναφοράς των ιστοσελίδων μετά από επανεκκίνηση το συζητάμε…

Για ΙΕ ούτε κουβέντα…εδώ προσπαθούμε να μάθουμε τα linux για να πετάξουμε τα ΠορτοΠαράθυρα συμπουρμπουλα…:lol: :lol: :lol:

μα αυτό το έχει εδώ και καιρό … :-k :-k :-k

όταν ας πούμε θέλω τοις σελίδες που τώρα έχω ανοιχτές να τοις έχω και το πρωί αλλά βαριέμαι να τοις ξαναβρίσκω πατάω τερματισμό με τον ff ανοιχτό και όλα GF :wink:

Nαι, αλλά αν έχεις το pc σου ανοιχτό 24/7 και δεν θες να αυξάνεται η Virtual Memory με τον ρυθμό της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θα πρέπει να κλείνεις τον Browser, υπολόγισε δε, ότι παράλληλα λειτουργεί και ο μπλε βάτραχος (κοινώς Αzureus) που απο γεννησιμιού του είναι πολύ βαρύς (χρησιμοποιεί java, αλλά είναι ο καλύτερος)…Αρά χρειάζεσαι ένα browser που να τον κλέινεις ως πρόγραμμα και να σου ανοίγει όποτε θες με τις σελίδες που είχες από πριν…Αυτό το κάνει ο Opera, ενώ η Αλεπού όχι…:smiley:

H πολύ απλά αλλάζεις τον ρυθμό κατανάλωσης την εικονικής μνήμης απ τον Firefox και πετάς το Αzureus και χρησιμοποιείς μTorrent που είναι πανάλαφρο.

H πολύ απλά αλλάζεις τον ρυθμό κατανάλωσης την εικονικής μνήμης απ τον Firefox και πετάς το Αzureus και χρησιμοποιείς μTorrent που είναι πανάλαφρο.

χμμμμ…ενδιαφέρουσα άποψη…Μόνο που έχει κάποια μειονεκτήματα…Οποιαδήποτε προσπάθεια για εμπλοκή με την VM οποιουδήποτε προγράμματος κι αν προσπάθησα μου έβγαλε πολλά προβλήματα, όπως κόλληματα και επανεκκινήσεις μέχρι πλήρη κατάρευση του συστήματος…Οπότε αφού δουλεύει ή μπορώ να κάνω αλλιώς την δουλειά μου δεν το πειράζω…
Να βάλω το μΤorrent…Oχι ευχαριστώ δεν θα πάρω…Ακόμα και αν ξεχάσω το γεγονός, πως η μόνη έκδοση που γίνεται δεκτή σε site με κάποιο βαθμό σοβαρότητας είναι 1.6.1, που σημαίνει 3-4 εκδόσεις πίσω, καθώς πλέον ο κώδικας του δεν είναι free και έχουν αναφερθεί πολλά περίργα περιστατικά για το που μπορεί να διαθέτει πληροφορίες, δεν μπορώ με τίποτα να παραβλέψω το απόλυτα ελεεινό και τρισάθλιο scraping που κάνει…Πραγματικά, το μΤοrrent είναι ικανό να δίνει με foul ταχύτητα για πολλές ώρες πολλά bytes σε Κανέναν, τρώγοντάς σου πόρους που ειδικά στο uploading που έχουμε στην Ελλάδα είναι πολύτιμοι…

Τέσπα, προτιμώ να κάνω την δουλειά μου με τον Opera που είναι πανάλαφρος και έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους άλλους δύο browser…Τι κι αν δεν μπορώ να μπω στο site της Μικρομ@λ@κί@ς, αφού δεν τον υποστηρίζει…I really don’t care…

Το rocking το “παίζει” καλά ο Opera;
Τον είχα δοκιμάσει παλιά, ενδεχομένως και στην παλιά μορφή του, και δε θυμάμαι…

Εγω οσα χρονια εχω ιντερνετ σπιτι μου τον ΙΕ τον χρησιμοποιουσα για να αλλαζω το password μου σε εναν
server Lineage 2.Η αλεπου εχει απειρα add-ons και την φτιαχνεις οπως θες και οπως σου αρεσει.Εχω ακουσει
οτι ο Opera ειναι καλυτερος,αλλα δεν “παιζει” ολα τα site.
Στον φιλο που χρησιμοποιει Azureus,uninstall και γρηγορα μTorrent.Ειναι παναλαφρο και δεν του λειπει τιποτα.

Fifis ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

O Firefox :p:p

με την google toolbar εχω διευκολυνθει πολυ :smiley: γενικα εχει περισσοτερα πλεονεκτηματα απο εξπλορερ…

στον νεο εξπλορερ αντιγραψανε αυτο με τις καρτελες και το νταμπλ κλικ για να ανοιξει καινουρια απο τον fifi, οι ξεφτιλες :cry: