Υπο νορμαλ συνθηκες θα ερχομουν για Eldritch, αλλα εφαγα τρελη ξενερα με τα τελευταια set lists.
Have fun οσοι σκοπευετε να πατε.
Υπο νορμαλ συνθηκες θα ερχομουν για Eldritch, αλλα εφαγα τρελη ξενερα με τα τελευταια set lists.
Have fun οσοι σκοπευετε να πατε.
λοιπον…χθες το βραδυ στη Σαλονικα…ξεκινωντας με Eldritch…Θα μπορουσα να πω οτι ηταν αρκετα καλοι,καφριλικα riffs σε συνδυασμο με τα πραγματικα πολυ καλα φωνητικα του τραγουδιστη τους εβγαζαν ενα πολυ καλο αποτελεσμα…Αν και μετα απο λιγο κατεληξα να κοιταω το ταβανι μιας και τους βαρεθηκα…καλυτερο κομματι του setlist τους το The Blackened Day…Επισης να τονισω οτι ο τραγουδιστης την αφασια του και την τρελα του την περνουσε σιγουρα στο κοινο που σπανια σταματουσε τα mosh απο πισω…τελειωνοντας με τους Eldritch…δεν περιμεναμε πολυ μεχρι να βγουν οι Firewind οι οποιοι ξεκινησαν με το Into The Fire…Ηταν εκπληκτικοι,και πολυ ανεβασμενοι βλεπωντας τον κοσμο να ξερει απεξω και ανακατωτα τα τραγουδια του αλμπουμ τους Premonition…Απτο οποιο παιξαν και πολλα τραγουδια οπως το Maniac(επος!),Head Up High,Mercanary Man,My Lonliness κτλπ…Γενικα μπραβο στα παιδια…Τελος ειχαμε το Breaking The Silence με την Tara Teresa(ποσο θεα μπορει να ειναι?!?)και μετα ακολουθησαν 2 σουξε μαζι με το Falling to pieces για κλεισιμο…Σημαντικη διαφορα σε σχεση με το προηγουμενο live τους ηταν η εμφανιση ενος τυπου ντυμενος Χαρος πριν καποια τραγουδια απτο Forged By Fire νομιζω…αυτο που ελειψε σε πολλους πιστευω ηταν καποιο solo του Gus G ο οποιος σε αντιθεση με τον drummer-killer τους δεν εκανε καποια σκετη solo εμφανιση…Γενικοτερα τα παιδια γαμησαν χθες και respect που δεν μας αφησαν να περιμενουμε για ωρα στα καμαρινια και βγηκαν νωρις για υπογραφες-φωτος κτλπ…Αυτα απο μενα…Καλα Να περασετε το βραδυ στην Αθηνα αν και ειναι σιγουρο…
Eldritch καλός πισω αριστερά που ήμουν. Firewind υπερβολικά δυνατός σε
σημείο να γίνεται ενοχλητικός. Αφού κάποια φάση νομίσαμε ότι έπαιζε πρόβλημα με τα ηχεία, πχ Angels Forgive me.
Λόγω καθυστέρησης έφτασα όταν οι Eldritch έπαιζαν το The Dark Inside . Πολύ καλή η εμφάνιση των Eldritch. άψογοι εκτελεστικά, καλό ήχο είχαν και φάνηκαν να το ευχαριστιούνται. Ευχάριστη έκπληξη η είσοδος στο σετλιστ κάποιων τραγουδιών που δεν τα περίμενα βάση των σετλιστ που είχα δει στο νετ, Παρολαυτά το σετλιστ ήταν βασισμένο στα 2 τελευταία άλμπουμ(4 κομμάτια από το Neighbourhell) και σαφέστατα θα προτιμούσα και κάποια παλιότερα. Στην αρχή ο κόσμος ανταποκρινόταν πολύ καλά αλλά μάλλον ήταν η ενστικτώδης αντίδραση στην ατμόσφαιρα του λάιβ. Μετά από 2-3 τραγούδια φάνηκε ότι οι περισσότεροι περίμεναν τους Firewind. Headline εμφάνιση μάλλον όνειρο θερινής νυκτός.
Λόγω καθυστέρησης έφτασα στα μέσα του The Dark Inside
Eldritch setlist Thessaloniki 10-01-2009
The Dark Inside
From Dusk Till Dawn
The Blackend Day
Bless Me Now
Lord Of An Empty Place
Come To Life
Silent Flame
Toil Of Mine
My Sharona
Sufferance Degree
Ωπ να ενα απο El Nino,κατι ειναι κι αυτο:D
οντως ο ηχος μου φανηκε και εμενα πολυ καλυτερος στους Eldritch…
To Steal Them Blind ήταν από το Burning Earth
Ωχ παιζουν και Steal Them Blind?Κομματαρα!!
οκ…εξου και το “νομιζω”
Ξεκινάω, καλά να περάσουμε, με μια όμορφη metalική βραδιά:!:
Μόλις γύρισα, πολύ καλά ήταν, οι Firewind πια αστέρες, τό’χουν όμως και τους αξίζει. Ο τελευταίος δίσκος σπέρνει live, το Between Heaven And Hell όμως τά’ σπασε όλα. Καλοί οι Eldritch αλλά δεν με στέλνουν στα δισκάδικα για να αγοράσω τους δίσκους τους. Καλή φάση ο τραγουδιστής, ψιλοάτυχος ο κιθαρίστας:!:
Eγω παλι πρωτη φορα ειδα Firewind και δεν μπορω να πω οτι ειναι απο τις συναυλειες που θα μου μεινουν…Νταξει ο,τι μπορουσαν καναν τα παιδια αλλα ο ηχος για μενα ηταν το πολυ μετριος+οτι ο Απολο ενω στην αρχη μου αρεσε,σε μερικα κομματια ειδα οτι δε του πολεβγαινε.Τεσπα καλο απογευματακι,οχι και κατι το ιδιαιτερο ομως…Κορυφαια στιγμη για μενα Steal them Blind…(Α και η τυπισσα για να τα λεμε ολα δεν ειναι η φωναρα που περιμενα απο αυτα που ακουγα.Στο live εχει πολυ πιο…“επιπεδη” φωνη).Νταξει για να μη γκρινιαζω ισως ηταν οτι ακομα βουιζαν τα αυτια απο τους Sabaton και ημουν και λιγο κουρασμενος:lol: (Καλα για μενα δε συγκρινονται τα 2 live.Στους Sabaton περασα 100 φορες καλυτερα…)Anyway…
(Οι Eldritch ειχαν καποιες καλες στιγμες(From Dusk Till Dawn και Blackened οι κορυφαιες για μενα) αλλα κι αυτοι δε δειξαν κατι που να αξιζει περαιτερω σχολια…Κι ο τραγουδιστης τους λιγο καραγκιοζακος,δε χρειαζονταν ολα αυτα τα δαγκωματα κτλπ…)
Πήγα για Eldritch, αφού έπαιξαν Ghoulish Gift, Lord of an Empty Place, From Dusk Till Dawn έμεινα ικανοποιημένος από αυτούς. Επίσης τα κομμάτια του Blackenday (ίσως το μοναδικό άλμπουμ πού μου αρέσει απ’όσα έχουν κυκλοφορήσει μετά το Εl Nino) ακούστηκαν κι αυτά πολύ καλά.
Οι Firewind ήταν ωραίοι και πιστεύω πώς πρέπει να ικανοποίησαν τους οπαδούς τους.
συμφωνω σε αρκετα με τον pumpkin…
αλλα θα πω γενικα οτι οι δικη μας…ηταν καλοι σε γενικες γραμμες,κεφαλοποιουν ενα πολυ καλο δισκο σε παγκοσμιο επιπεδο…
ηταν καλο το κλιμα γενικα…
οι κιθαρες σιγουρα αν τις ειχε ενα τικ πιο πανω θα ηταν τελειο(καθομουν σχεδον μπροστα απο το Γκας στα 6 με 8 μετρα…
γενικα ο Απολλο ειναι φνακλας στο ουρλιαγμα του και καλυπτει …
σε σχεδη με τον χειροτερο επικυδυνο ηχο στους Κεμελοτ ηταν αριστος σημερα!
ειναι παιχταρας ο ατιμος…ουτε λαθακι δεν διεκριναν ο κολλητος που ειναι κιθαριστας …
γενικα περισσοτερο σαν γιορτη το ειδαμε το ειδαν…
οσο για την αλλη μπαντα Eldritch πολυ διερωτονταν πως και ειναι κατω απο Firewind …
ειναι καλη μπαντα δεν μου αρεσουν γενικα τετοια κομματια ομως αυτο δεν σημαινει τιποτα …
γενικα ηταν αρτιοι και επαιζαν και πιο χαμηλα λογο μηχανηματων(αφου δεν ηταν χεντλαινερς)
ο τραγουδιστης περα απο την σκηνικη παρουσιαση του(που η περναγες καλα και γελουσες η τον θεωρουσες γελιο με ολες αυτες τις γκριματσες )ειχε φωαναρα για μενα μια και ειχε καθαρα πολυ καλα αλλα και οταν μπρουταλιζε …και γενικα την εκανε οπως ηθελε -χωρις καν να ζοριζετε…ενω ο Απολλο ριχνει και ενα χεσιμο πρωτα :lol:
επιτελους μια ελληνικη μπαντα που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απεξω!
ΥΣ.οσο για τα 18…ναι για σας …και πιο μικρα ακομα…δεν κανουμε μος ολοι την ωρα…
τα κομματια δεν ειναι θρας…εχουν μια εισαγωγη θρας η θρας ριφ…μετα ομως ειναι τραγουδια…φαγαμε ξυλο απο το τιποτα…λυσαγατε λες και παιζατε με τους φιλους σας…και κοπελες μεσα…επισης ο Γκας δεν ειναι Ρουβας και ουρλιαζετε…ενω αμολαγε καφριλα!υμαρτον…δεν πειραζει αλλη φορα δεν θα κατσω μπροστα…απλα ειπα να δω τον παιχτη πως λιωνει το κιθαρακι…αλλας εσεις με το που ακουγατε κανα χωσιμο…την δουλεια σας…
να καταλαβαινατε και τι ακουσατε αποψε!
αντε επιτελους…παρα εχει γινει το κακο!
πρεπει να πεσετε στους παλιους μεταλαδες θρασσαδες να σας εσπαγαν τα μουτρα με την μια!
ενας διπλα στο φιλο μου ειχε μια τσαντα με καρφια 2εκατοστων και πανω ισως το καθενα και την φοραγε στην πλατη και επεφτε πανω στους υπολοιπους!
ημαρτονννννννν αγορι μου 3 φορες σου το παμε…δεν θα σουν πανω απο 16!
Επεστρεψα και εγω αλλα ειμαι νεκρος και την πεφτω…Λεπτομερειες αυριο…
[QUOTE=pumpkin;533361 (Καλα για μενα δε συγκρινονται τα 2 live.Στους Sabaton περασα 100 φορες καλυτερα…)Anyway…
[/QUOTE]
Xexe
Μη συγκρίνεις τωρα ανόμοια πράματα…χεχε
Sabaton είναι εγγυηση
καλοι και οι Firewind αλλα δν υπάρχει σύγκριση
μια από τα ίδια το καταευχαριστήθηκα …
λεπτομέρειες αύριο …
(σε live πήγαμε όχι σε εκκλησία … )
οι Eldritch πάρα πολύ καλοί , φανταστικός κιθαρίστας ( αν και είχε κάποια μικροπροβληματάκια ) , ο τραγουδιστής αρκετή καλή φωνή , μας έκανε να γελάμε και κα΄ποια φάση με τις γκριμάτσες του :lol: .
οι Firewind πάρα πάρα πολυ καλοί , είναι η τρίτη φορά που τους βλέπω και ίσως να ήταν και η καλύτερη , ίσως να χρειαζότανε να είχαν ελάχιστα ποιο δυνατά τις κιθάρες τους .
μαλλον δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα…
απο την αλλη θα κανω την αυτοκριτικη μου λεγοντας οτι αφου δεν γουσταρα να παω πισω η καπου αλλου…
οκ οταν ερθουν οι Kreator θα καθισω στο πλαι στον τοιχο η πισω…
οχι ομως και στους Firewind
ακομα και οταν λεει το ρεφρεν(χωρις να χωνει εκεινη την στιγμη η κιθαρα η τα τυμπανα) να χτυπιουνται χωρις λογο…δηλαδη να περνουν φορα και να σκανε πανω σε αλλους (οι οποιοι εχουν κανει ηδη ακρη και εχουν ανοιξη ενα κυκλο
για να χτυπηθουν ελευθευρα οσοι θελουν!)
διπλα μου ειχα δυο κυριους 45 και αλλος πανω απο 50!
επισης υπηρχαν μικρα κοριστακια που δεν περναγαν τα 16…
επισης ο φιλος μου ειναι κιθαριστας και εχει συναυλια την αλλη βδομαδα ενα δαχτυλο να χτυπηση τελος…
αλλη εχουν δουλιες δεν μπορεςι να περνεις φορα και να κανεις σαν ταυρος…
αλλα οκ ακουγονται φλωρικα αυτα που λεω…
παρα απο μια στιγμη δεν ειδα καποιους να απλωνουν το μαλλουδι η να κοβουν κεφαλι εκει στο κεντρο και να χτυπιουνται…ψευτομαγκας ειμαι και γω…να τις ριχνω και καλα πανω στο μπουγιο…
αλλα οκ ειναι παιδια και βραζει το αιμα…
οκ και στα γηπεδα ριχνανε πετρες ενω οι αλλο δεν ενοχλουσαν και βλεπανε μπαλα…
δηλαδη για 10 15 μ@λακισμεναδεν θα μας αφησετε να δουμε το Γκας να σπερνει η το τι παιζει?!
ασε που ξεκιναγε να χωνει το κομματι…σε πολλα κομματια …και αρχιζε αυτο το ψευτομος οταν τελειωνε σχεδον το χωσιμο απο ριφ-ουτε να χτυπηθουν δεν ξερουν (δεν ηταν κανεις πανω απο 20 να μην πω 18 )
και δεν εχω κανενα προβλημα με τις ηλικιες αυτες…και δεν ειπα οτι οσοι ειναι αυτοι την ηλικια ειναι ετσι η δεν ξερουν να ακουνε,αλιμονο…
χτυπιεσαι οταν υπαρχει αναλογο απο την μπαντα η αυτο που παιζει…τεσπα δεν θα κανω εδω μαθηματα μεταλχεντ…αλλα υπαρχουν καποια πραγματα που πρεπει να εισαι σκ@τοκαφρος στο μυαλο αλλα και παλι…
τα παιδια αυτα δεν ηταν καφρο-παιδια σχολειου ητανι,απλα κινιοντουσαν αστοχα …με τρανο παραδειγμα αυτος ο τυπος με τα καρφια στην πλατη!
ημαρτον
τεσπα μην κοιταμε τα δεντρα και αφηνουμε το δασος!
επειδη επρεπε να προλαβω το μετρο…μετα το Μανιακ ποσα ακομα κομματια επαιξε?
η μπαντα εδειξε φοβερο αερα και πολυ καλει κινηση στην πιστα,τρομερο αερα,ποζεριλικια και λοιπα…
ατμοσφαιρα γλεντιου και κεφι απλετο!
δεν ημαστε περιεργει που λεμε για τον ηχο της κιθαρας(ηθελε λιγο πιο πανωγια το αριστα ) απλα επειδη ειναι τους Γκας η μπαντα(αμα ηταν αλλος)θα ακουγοταν μονο αυτος!
αλλα το παιδι φαινετα απο το προσωπο ποσο κουλ και γαματοις τυπος ειναι…
και ολοι εχουν θεση και σχεδον ισοποσο χωρο εκει!
ρισπεκτ για αλλη μια φορα!
Κραταω αυτο:
Εχει δικια και μαλιστα πολλα. Κι αναθεμα αν το 1/10 των “καγκουρομεταλλαδων” ακουει ακραια πραματα.
Μιας και το αναφερες, στους Anathema πηγα να κοπανησω κοσμο. Ηλιθιο κοσμο. Κανανε πιτ διπλα απ’ το μπαρ. Το τι ακουσανε δε λεγεται… κι οχι μονο απ’ τη πλευρα μου…
To προβλημα κατσίκια στις metal συναυλιες αρχιζει και γινεται ολοενα και μεγαλυτερο…αν δεν κατεχουν το σπορ του pit μερικοί καλυτερα να κατσουν στο σπιτακι τους…