Folk Metal

To folk tour που εγινε 1-2 φορες στην Αμερικη το ειχες δει ?
Finntroll,Korpiklaani,Turisas και αλλες 2-3 μπαντες.

και να το είχα δει δεν θα είχα δυνατότητες να πάω, ενώ εδώ κάτι γίνετε με την βουλγαρία

ειχα δει Finntroll και Korpiklanni το 2006 στο Wacken οι πρωτοι μαλιστα ειχαν βγει καπου στις 1 μετα τα μεσανυχτα κλεινοντας την τριτη και τελευταια μερα του φεστιβαλ. Χωρις να ειναι κατι το τρομερα εντυπωσιακο ομολογω οτι περασα καλα, βγαζουν αυτο το πανυγηριτζιδικο vibe και σε κανουν να θες να καταναλωσεις κι αλλη μπυρα, ηταν κι η ωρα τετοια που σε ξυπνουσαν.

τωρα για Korpiklaani ειχαν βγει μεσημερακι στην 2η μικροτερη σκηνη του φεστιβαλ αν θυμαμαι καλα και λογω της υπερβολικης ζεστης ( ωωω ναι #-o) δεν ειχα δωσει ιδιαιτερη σημασια.

Απλα το ανεφερα μωρε.Ηταν καταπληκτικο τουρ.

ensiferum
eluveitie

Θα ήθελα πολύ να έβλεπα στην Ελλάδα μαζί Finntroll και Ensiferum!Αλλά είναι μάλλον αδύνατον! Άλλες μπάντες που γουστάρω απο folk είναι οι εξής: Eluveitie,Turisas,Korpiklaani,Tyr! :wink:

finntroll,ensiferum και turisas είναι πολύ πιο εύκολο να τους δεις σε κανένα φεστιβάλ στη Φινλανδία…:stuck_out_tongue:
Εγώ υποστηρίζω και Equilibrium πάντως και Agalloch!

Ωραία μπάντα είναι και οι Elvenking, Ιταλοί. Έχουν κυκλοφορήσει 5 album, που από αυτά το ένα είναι ημι-ακουστικό. Σε ένα album μόνο είχαν διαφορετικό τραγουδιστή, λόγο προβλημάτων του κύριου.

Ένα, δυο δείγματα:Elvenking - White Willow

Elvenking - Neverending Nights

Μου κάνει εντύπωση που δεν κάνετε λόγο για τους φοβερούς Cruachan.

Unstabled (Steeds of Macha)

To Invoke the Horned God

Ride On
Pagan

The Middle Kingdom

Σωστός ο χρήστης. Πολύ ωραία πάντα, με αγαπημένα albums το Folk-Lore, Pagan και το καλύτερο τους για μένα το “The Middle Kingdom”. Έχουν μια τραγουδίστρια με καταπληκτική φωνή(τουλάχιστον εμένα μου αρέσει αυτό το είδος φωνητικών.)

Επίσης ωραίες μπάντες είναι οι SpellBlast και οι Elexorien.

Spellblast - Goblin’s Song

Elexorien - The Curse

Οι elvenking είναι φοβερή μπαντα κυκλοφορεί σύντομα και καινούριο album απο ένα τραγούδι που άκουσα φένετε πως θα είναι πιό power metal μιας και έχουν κάποια στοιχεία και στα προιγούμενα albums τους.

Οι svartsot είναι επίσης πολύ ωραίο συγκρότημα, έχει κυκλόφορίση 2 albums στο δευτερο μάλιστα 4 απο τα 5 μέλη του συγκροτίματος είναι καινούρια.

Πάντος πιστεύω ότι το καλήτερο φολκ συγκρότημα είναι οι Ensiferum και το ομόνυμο alboum τους το καλήτερο φολκ alboum

Οι πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό είναι Eluveitie, Cruachan, Elvenking, Finntroll που έχουν ήδη αναφερθεί αλλά οι Mael Mórdha που μόλις ανακάλυψα είναι τεράστια μπάντα :!:

Πολύ καλή δουλειά που πιστεύω θα βοηθήσει κυρίως αυτούς που είναι σχετικά νέοι με την Folk Metal (όπως εγώ π.χ.) Έχει πάρα πολλές μπάντες και ταξινομημένες ως προς πολλά και διαφορετικά κριτήρια (είδος,επιρροές,φωνητικά,γλώσσα κλπ.)

Επειδή φέτος γίνεται ένας πανικούλης ας τα μαζεύουμε σιγά σιγά καθώς δεν έιμαστε και πολλοί οι λάτρεις του είδους εδώ μέσα… και τα περισσότερα threads από μόνα τους θα θαφτούν λίαν συντόμως.

Ήδη κυκλοφόρησαν:

Arafel - For Battles Once Fought

Falkenbach - Tiurida

Folkodia - Forgotten Lore

Korpiklaani - Ukon Wacka

Dalriada - Ígéret

Turisas - Stand Up And Fight

Wolfchant - Call Of The Black Winds

In Extremo - Sterneneisen

Moonsorrow - Varjoina Kuljemme Kuolleiden Maassa

Αναμένονται:

[B]Crimfall - The Writ Of Sword 23/03[/B]

(Έχει διαρρεύσει…)

[B]Vintersorg - Jordpuls 25/03[/B]

[B]Suidakra - Book Of Dowth 25/03[/B]

[B]Kromlek - Finis Terræ 08/04[/B]

[B]Cruachan - Blood on the Black Robe 18/04[/B]

[B]Midnattsol - The Metamorphosis Melody 22/04[/B]

[B]Yggdrasil - Irrbloss 25/04[/B]

[B]Trollfest - En Kvest For Den Hellige Gral 29/04[/B]

[B]Týr - The Lay Of Thrym 27.05[/B]
???

[B]Arkona - Stenka Na Stenku [EP] 01/06[/B]

[B]Alestorm - Back Through Time 03/06[/B]

[B]Falconer - Armod 03/06[/B]
???

ΤΒΑ:
Svartby - Elemental Tales
Waylander - Kindred Spirits
XIV Dark Centuries

Αυτά έχω στο νου μου μέχρι τώρα… δεν πιάνω τα παγανικο-βικινγκο-μπλακίστικα κλπ κλπ κλπ γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ. Ανέφερα αυτά που έχουν λιγότερες ή περισσότερες καθαρά φολκ επιρροές.

Νά’σαι καλά ρε θηρίο, χαρά στο κουράγιο σου… :slight_smile:

Btw, στο νέο EP των Arkona υπάρχει συνεργασία με τον …Freki των Varg (!) για αυτό:

Τι λες τώρα!! :stuck_out_tongue:

ηδη καλυψες το θρεντ για ενα χρονο με τοσες κυκλοφοριες:)

Το ξέρω!!! Θανατηφόρος συνδιασμός!!!

[SPOILER]Σε 4 μέρες τέτοια ώρα θα έχω δει Varg!!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!ΘΑ ΜΕ ΜΑΖΕΥΟΥΝ!!!:yahoo::yahoo::yahoo::drunk:[/SPOILER]

Σιγα το φολκ που παιζουν οι Midnattsol ρε Mererfin.
Tεσπα, μαλλον καλυτερο απο ολα το Moonsorrow, αναμενεται δηλαδη και στα κορυφαια της χρονιας. 8)

Καλα ας μην μιλησω και για τιποτα Κorpiklaani ή Τrollfest, γελαει ο κοσμος.

Ποιός ο λόγος να υπάρχει αυτό το θρετν απ’ τη στιγμή που υπάρχει εκείνο για το folk metal;