Λοιπόν, όταν έχεις ένα τέτοιο event με RC / Type O’ και φυσικά το κορυφαίο συγκρότημα της 20ετίας, το αποτέλεσμα λογικό είναι να ενθουσιάζει.
Οι RC ήταν καταπληκτικοί με ωραίο σετλιστ και μια φοβερή εκτέλεση του Nemecic, αν και ο ήχος δεν ήταν και ο καλύτερος, αλλά χάλια δεν τον λές. Από σκηνική παρουσία / απόδοση κτλ είναι αυτό που ήταν πάντα. Μια μπάντα που έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από τα ελλ. δεδομένα.
Οι Type O’ ήταν το μεγάλο ερωτηματικό, μιας και κατα τη διάρκεια της περιοδείας τους ακούγονται παράπονα για βαριεστημένη μπάντα, άνευρες εκτελέσεις κτλ. Ευτυχώς χτές διαψευστήκαμε. Ήταν ένα συγκρότημα που περίμενα πολύ να δώ και μας απογείωσε με τον απίστευτο ήχο καταρχάς και την καταπληκτική απόδοση της μπάντας. Πέραν των γνωστών κομματιών, αίσθηση προκάλεσε και το Profit of Doom από το τελευταίο τους. Επικό τραγούδι και ζωντανά είναι ακόμα πιο σκοτεινό. Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ γαμάτη η απόδοσή τους.
Και περνάμε στην υπερμπάντα.
Ντάξει όσες φορές και να τους δείς, είναι πάντα απόλαυση. Είτε σε κλειστό χώρο, είτε στα πλαίσια φεστιβάλ είναι ικανοί να απογειώσουν το κοινό, όπως και έκαναν! Το σετλιστ πραγματικά κολασμένο και με την εκτέλεση του Requiem να συγκλονίζει, οι Λοστ ήρθαν, έσπειραν τον πανικό και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη συναυλία τους. Προσωπικά περίμενα πολύ καιρό να ακούσω το Pity The Sadness live. Τι να λέμε τώρα. Συγκλονιστικές στιγμές για τους οπαδούς τους να απολαμβάνουν Gothic, Eternal και το καλύτερο κομμάτι εβερ φυσικά (Enchantment). Πολύ ευχάριστο επίσης, το οτι το In Requiem έχει κάνει πάταγο και ο κόσμος δείχνει να τους αναδεικνύει πάλι σε ηγέτες μετά από καιρό.
Τέλος πάντων, ωραία διοργάνωση σε γενικές γραμμές, ωραίος χώρος και το φτηνό εισιτήριο για ένα χορταστικό live με μεγάλες μπαντάρες.
Εγώ τη περισσότερη ώρα βαριόμουν τη ζωή μου, sorry! Οι Rotting ήταν γαμώ, μας ρούφηξαν όση ενέργεια είχε απομείνει από τους metallica, κορυφαία στιγμή το non serviem.
Οι Type O δεν με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα αλλά γούσταρα να δω τον Pete Steele (από φωνή κορμάρα!). Γενικά όλη η εμφάνιση τους ήταν ύπνε που παίρνεις τα παιδιά και μόνο προς το τέλος λικνιστήκαμε λίγο. Κρίμα που δεν έβγαλε την μπλούζα.
Οι paradise αρκετά καλοί αλλά δεν παλάβωσα κιόλας! Σε κάποιες φάσεις κόντεψε να μου βγει η κάτω γνάθος απ?το χασμουρητό αλλά το σώσανε με τα σουξεδάκια τους.
Καλά ήταν, ο χώρος πολύ καλός και γενικά κανένα παράπονο από τη διοργάνωση.
Μπήκα στους Ρόττινγκ Κράιστ μέσα οι οποίοι παίξανε ορεξάτα και χαρούμενα κλπ, αλλά καλό ήχο που ακούσατε; Όπως λέγαμε και με ένα φίλο, θα πρεπε κάπου να διαφημίζεται ως “Gagarin open air festival; When the air takes control of the fest”. Ο ήχος πέρα δώθε ανάλογα με το αεράκι, και σκέφτηκα να καταφύγω σε χεντμπάνγκινγκ αριστερά δεξιά αντί για πάνω κάτω, ώστε να καταφέρνω να τους ακούω κιόλας. Βέβαια το διασκέδασα γιατί είχα και καιρό να τους δω και με συγκίνησαν μερικά κομμάτια. Πού ‘ν’ το Fgmenth ρε; Το βαρεθήκανε;
Οι Type 0 Negative με τους οποίους οκ δεν έχω και την καλύτερη επαφή, μου άρεσαν. Βρήκα τον ήχο τους τον καλύτερο της βραδιάς και γενικά η “μία-πάρτυ-μία-σαπιοντουμ” κατάσταση με έκανε να περάσω όμορφα ενώ είχα υποψίες πως θα κοιμηθώ όρθιος. Λιγότερο ποζεράδες να ταν κ αυτοί και να παίζανε περισσότερη μουσική (πχ στο ενκόρ) θα ήμασταν όλοι πιο χαρούμενοι. Αλλά ήταν ωραίοι, αυτό.
Λοστ. Η μπάντα τα έδωσε όλα. Σίγουρα η πιο ορεξάτη τους φορά από τις 5 που τους έχω δει, αλλά σίγουρα η χειρότερη. ΚΑΚΟΣ ήχος, ειδικά σε κάτι As I Die και Praise Lamented Shade πέσανε τρομερές ανταλλαγές μορφασμών πόνου. Το ονειρικό σέτλιστ και ο χειρότερος δυνατός ήχος. Επίσης ένα άλλο μου παράπονο είναι πως το κοινό έδειξε πως έχει αρχίσει να τους βαριέται ε. Δηλαδή εγώ στη θέση τους ούτε για ενκόρ δε θα 'βγαινα. Αλλά στην τελική ήταν μια όμορφη βραδιά, χαρήκαμε συγκινηθήκαμε αγαπηθήκαμε, και γυρίσαμε σπίτια για να βγάζουμε την άμμο από τη μύτη μας. Ραντεβού με δαύτους Σεπτέμβρη ξανά. Μιαμ.
Τσιρζ στον Αρμένιο Ζαβλάν Νταβιντιάν, στον κώλο του Μοντεχρίστου, στο Αλόε Βέρα και στον Νάιελιστ ο οποίος είναι ο πιο συμπαθητικός/αρκουδάκος χρήστης έβερ.
αχμ. βασικα ετσι ειναι, αλλα οσο περναγε η ωρα ο ηχος εφτιαχνε σιγα σιγα. στο τελος ηταν ψιλοκυριλλε.
εγω παλι εκει που ημουν μια χαρα ακουγα. μου το παν κι αλλοι οτι τους χτυπαγαν τα μπασα. ευτυχως ημουν απο τους τυχερους. ανετα η καλυτερη απο τις 5 για μενα…το καλυτερο σετ λιστ με καλο (στη θεση που ημουν) ηχο, και τους πιο πωρωμενους λοστ. αντε να ξαναρθουν το χειμωνα γμτ.
δοκίμασε να μην πηγαίνεις σε συναυλίες που δε σε ενδιαφέρουν
Thanks for the advice!
Δεν είναι ότι δεν με ενδιέφεραν οι μπάντες απλά ήταν bad timing. Όταν έχεις στ? αφτιά σου ακόμα τον απόηχο του seek and destroy μη περιμένεις και πολλά!
Ps τώρα που ξαναδιάβασα το προηγούμενο post μου η λέξη σουξεδάκια ακούγεται υποτιμητική και δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Τα pity, as I die κουλουπου είναι κομματάρες. Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων
εγω προτι φορα ειδα τους paradise lost εχτες και μου αρεσαν αρκετα…εροτιση,εμενα μου φενετε ή ειναι η πρωτη φορα που γινετε τοσο χαμος για τα ηστιηρια?περασα απο 4 τυπους για να δουνε το ησιτηριο και μετα απο αλλον εναν για να το κοψει
FIREWIND!!!εκανα τη μαλακια και δε πηγα να τους δω στο γκαζι πριν λιγο καιρο,ευτηχως θα τους δω τωρα
Εγω παλι δεν ακουσα κακο ηχο, μετριο σε φασεις ισως, αλλα οχι κακο. Γιατι αν χτες ακουσαμε κακο ηχο, τι να πουμε για τους Μεταλλικα? Χωρις να θελω να συγκρινω ανομοια πραγματα φυσικα…
To έλεγα απο καιρό στον εαυτό μου, οι Metallica ήταν για μένα το κύριο συναυλιακό πιάτο (με Heaven & Hell το ορεκτικό! :p) , και οι PLost το επιδόρπιο… Η συναυλία στο terravibe ήταν μοναδική εμπειρία, αλλά όπως και να χει, ήταν ωραία και χθες…
Πάντως όσο αφορά τον ήχο φαίνεται πως ανάλογα με το σημείο που βρισκόμασταν είχαμε και διαφορετικές εντυπώσεις. Ισχύει πάντως οτι τα μπάσα ακούγονταν λίγο πιο δυνατά σε σημεία. Είναι γεγονός πως ήταν πολύ ορεξάτοι οι Lost, περισσότερο απο την τελευταία φορά που τους είδα. Και ο κόσμος στο σημείο που ήμουν την ίδια εντύπωση μου έδωσε. Και οι Type O είχαν πολύ ενέργεια, απλά θα προτιμούσα να τους έβλεπα παλιότερα, όπως είπα πριν.
Λόγω αργοπορίας έχασα τις 2 πρώτες μπάντες…(Opened paradise και Sun of nothing αν και τους πρώτους τους είχα ξαναδεί οταν έπαιξαν support στους Moonspell το 2005…)Rotting Christ λοιπόν και πολύ απλά το συγκρότημα μας τίναξε κυριολεκτικά στον αέρα αποδεικνύοντας οτι βρίσκονται σε δαιμωνιόδη φόρμα και ότι έχουν αποκτήσει αλλο αέρα πλέον μακρια απο τα στενά σύνορα της Ελληνικής μιζέριας…Φοβερή και ισόποση κατανομή νέων και παλιών ύμνων αν και στα παλιότερα έγινε κυριολεκτικά της πόπης (και λογικό κιόλας)…Ο ηχος ήταν σε γενικές γραμμές μέτριος αν και επαιζε ρόλο το σημείο που καθόσουνα…Εγώ στα αριστερά πάντως είχα καλή ακουστική…Στα + επίσης η σκηνική παρουσία του συγκροτήματος…(Γεια σου ρε Μπόκο…)…Σειρά είχαν οι απόλυτοι άρχοντες του gothic/doom ήχου και μεγάλo προσωπικo κόλλημα Type O negative…Δεν ήξερα τι να περιμένω κυριολεκτικά αλλα πιστευω οτι έδωσαν μια αξιοπρεπή και αψεγάδιαστη εμφάνιση…Αν και ολίγον λιώμα,πιστεύω οτι ικανοποίησαν άπαντες με κομματάρες σαν τα Profit of doom,We hate everyone,Love you to death,Anesthesia και με το απόλυτο encore με Christian Woman και Βlack No1 οπου κυριολεκτικά μας ταξίδεψαν…Αψογη εμφάνιση,μετριος ήχος αλλα΄και μικρη συμμετοχή από το κοινό…Τεσπα…Μακάρι να τους βλέπαμε κάποτε που ήταν στα ντουζένια τους αλλά κάλλιο αργά παρά ποτε…Τελος οι άρχοντες της θλίψης ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα…Ονειρικό setlist,το συγκρότημα σε φοβερή διάθεση,καλός ήχος αν και πιστεύω οτι μπορούσαν να παίξουν ακόμα 2-3 κομμάτια…Ηταν η 3η φορά που τους έβλεπα και πιστεύω η 2η καλύτερη που τους έχω δει (προηγείται το αξέχαστο live του 96 με Nightfall)…Μακάρι να έπαιζαν και το Sweetness (ξελαρρυγγιαστήκαμε πολλοί αλλά δεν μας έκαναν την χάρη τελικα)…Σε γενικές γραμμές ένα πολύ αξιόλογο live…Kαι εις ανώτερα…
Όμορφα ήτανε μωρέ, μην λέμε και πολλά…
Rotting Christ ήθελα να χαρώ κάποια κομματάκια που μου αρέσουν, αλλά ο ήχος δε με βοήθησε. Αυτοί πάντως μια χαρά φαινόντουσαν…
Type O Negative δεν είχα ξανακούσει… καλή φάση. (Σλουρπ σλουρπ nihilist O:) :lol: ) Αλλά ήταν λιγουλάκι βαρετοί. Ίσως από cd να μου φανούν καλύτεροι.
Paradise Lost… Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ανχόλη αλλά και τον πιωμένο Davidian που συνέβαλαν στο να έρθω
Μας ξενέρωσε λίγο το ότι δεν έπαιξαν ας πούμε Sweetness και Forever Failure, αλλά ήταν πανέμορφα! Νομίζω χτες ερωτεύτηκα!! Όχι τον Pete Steel. Αλλά τον Mackintosh!!! :vibrate: :–
Ε παιδιά! Ο τυπάς που καθόμουν από πίσω του ακριβώς και του βαρούσα την πλάτη με τα μαλλιά ήτανε ο Κριςπ αλλά ντρεπόμανε να του πω “επ γεια σου”. Αλλά “επ γεια σου” πίσω από την οθόνη , που είμαι και πιο μάγκας και κανονίζω και καυγάδες άμα λάχει.
Θα θελα να ρωτήσω, απ’ όσους έχουν δει περισσότερες φορές εδώ τους Paradise Lost απ’ ότι εγώ (χθες ήταν η δεύτερη φορά), ή γνωρίζουν απο συναυλίες τους στο εξωτερικό, παίζουν ποτέ 2 ώρες ή παραπάνω? Απ’ ότι ξέρω γενικα (απο περιοδικά και απο την προηγούμενη φορά που τους είδα) συνήθως παίζουν λιγότερο απο 2 ώρες. Πόσο θα θελα να ακούγαμε μερικά τραγούδια παραπάνω!
Sweetness, Lydia, The Sufferer, Once Solemn, Hallowed Land, Shattered, Isolate, Mouth, Disappear, This Cold Life, A Side You’ll Never Know, Permanent Solution, Cruel Love (b-side, αλήθεια, δικό τους είναι αυτό ή διασκευή?), Forever Failure, True Belief, Remembrance, Dying Freedom, Pray Nightfall, Soul Courageous, Shadowkings, I See Your Face… κοιτάχτε κομματάρες, κι όμως, κανένα δεν παίχτηκε στο live χθες! Και θα μπορούσαν άνετα να είναι setlist απο μόνα τους! (φυσικά, στη λίστα αυτή που έκανα τώρα προσθέτετε και σεις όσα άλλα θέλετε…)
Αυτό δε το λέω φυσικά ως παράπονο, απλά θέλω να δείξω πως οι Lost είναι τόσο μεγάλο συγκρότημα που αναγκαστικά αφήνουν απο τις συναυλίες τους έξω τέτοια τραγούδια. Και αυτό γίνεται με όλα τα μεγάλα συγκροτήματα βασικά… Ωραία θα ταν λοιπόν κάποια μέρα μια 2ωρη (ή και περισσότερο φυσικά…) συναυλία τους!
As pw kai gw thn apopsh mu…
Molis eftasa sto xwro ths synavlias akouw ena phxto thoryvo apo mesa me blastobita kai ena typo pou garizei. sun of nothing. nothing for me here indeed.
arazw sta kareklakia kai vlepw gia mia fora akoma tous rotting crist ws support(thymatai kaneis tous megadeth to 97?). pote de mou aresan idiaitera, paiksan swsta,typika dynata kai ellhnika (pou leei kio liakopoulos). de mu allaksan omws th metria eikona pou xw giaftous.
kai meta hrthe h wra mu,h wra ths arenas8) . anakalypsa tous type o negative ta teleftaia xronia kai pragmatika aporw pws kai den eixa asxolhthei mazi tous apo palia. oi typoi apla de paizontai. kai htan to pio endiaferon live pou eixa na dw edw kai poly kairo. xioumor,antiemporiko kai “antisynavliako” me katharo to mhnyma oti exoun varethei pia ta typika live me th sthmenh emfanish kai to apsogo set list kai mia diathesh na ta spasoun. exontas dei kai to dvd live tous ,mporw na pw oti den kollhsan sto na apodwsoun teleia ta kommatia opws ekei(afto synevh mono sto christian woman giati den thelan na ephreasoun to feeling tou) alla na mas dwsoun thn eikona mias mpantas anti-mpantas. We hate everyone indeed!
na prosthesw oti oles oi kyklofories tous einai aksiologes kai etsi den yphrxe kammia anisothta sta kommatia.kati pou synevh olokathara stous paradise lost.
mia mpanta pou kata th gnwmh mu paei opou fysaei o anemos[-X . empa hitaki ,evga metallo skeftomouna sthn eksedra, kathws ta pio poppy kommatakia tus enallasontan me varia tou parelthontos. h diafora metksy pity the sadness kai …(enter name of pop hit here) htan parapanw apo emfanhs. to sthsimo tous lito kai epaggelmatiko deixnei poso poly mporoun oi dyo “gothometallikes” mpantes na diaferun metaksy tus. askhmh entypwsh prokalouse o kitharistas aaron aedy o opoios xoreve kai kouniotan les kai epaize sto moby:lol: akoma kai sta pio skoteina kommatia ,se antithesh me ton gregor mackintosh pou paramenei h morfh tou sygrothmatos. pros to telos tou set varethhka kai vghka eksw.