Gagarin Open Air festival

21st june paradise lost σαν support στους type o negative

The Enemy
Grey
Erased
Gothic
Ashes & Debris
Pity The Sadness
As I Die
No Celebration
One Second
The Last Time
Say Just Words

ΕΝΤΙΤ: ανασταση. μου ψιλοβγηκε η πιστη αλλα βρηκα φουλ σετ λιστ απο το τουρ.

Paradise Lost 12th May 2007 Barby - Tel Aviv, Israel

[SPOILER]The Enemy
Grey
Erased
Redshift
So Much is Lost
Praise Lamented Shade
Pity The Sadness
Forever Failure
As I Die
Embers Fire
Mouth
No Celebration
Eternal
One Second

The Last Time
Gothic
Say Just Words

Isolate[/SPOILER]

το αλλο που χαμε δει ηταν για το dvd. αυτο ειναι της περιοδειας μαλλον…νταξ. νοτ μπαντ.:smiley: :smiley:

ξερει καποιος τι ωρα ανοιγουν οι πορτες;

Για Satriani στις 15 του μηνός ξέρω ότι ανοίγουν στις 19:00

Για Paradise Lost από ότι είδα σε μια αφίσα ανοίγουν στις 17:00.

Ξέρει κανείς αν έχει εκεί κοντά καμιά πιάτσα για ταξί?

Δεν έχει πιάτσα ταξί, ΑΛΛΑ…

Με το που τελειώσει το λάιβ μπορείς να πας απέναντι, στον παράδρομο του club ENVY.

Οι ταξιτζήδες αφήνουν τους τρέντυδες εκεί κ γυρίζουν να φύγουν. Μπορείς να πάρεις από εκεί ένα

:lol: :lol: Καλό ακούγετε.

Thanks! :wink:

Καλά να περάσουμε…:stuck_out_tongue:

Υπαρχει καμια επισημη ενημερωση για τις ωρες εμφανισης των συγκροτηματων? Γιατι δεν θελω να χασω καποιους…

Ψάχνω να βρω κάτι επίσημο στο νετ για την ώρα που ανοίγουν οι πόρτες αλλά δε βρίσκω. Το εισιτήριο λέει 19.00, και η προχθεσινή τέτοια ώρα ξεκίνησε απ’ότι ξέρω (δεν ήμουν εκεί), επομένως το πιο πιθανό είναι 19.00… Την αφίσα που λέει 17.00 δε την έχω δει. Πάντως αν θες να είσαι σίγουρος πως δε θα χάσεις κανέναν μπορείς να πας απο τις 18.00… ή και πιο νωρίς. Αν έχεις φυσικά τη διάθεση να περιμένεις σε περίπτωση που ανοίξουν πιο μετά!:stuck_out_tongue: Εγώ πάντως κατά τις 19.00 το κόβω να φτάνω εκεί… ελπίζω να είναι καλή ώρα τελικά.

Μμμμ 6-6.30 λέει αρχίζει το όλο πανηγύρι. Πες 7. Άρα κατά τις 8 παρά Sun of Nothing, 8.30 Ρόττινγκ Κράιστ, 9:30 πες Type 0, και κατά τις 11 κόβω Λοστ. Πόσο πιο επίσημη πληροφόρηση από τους υπολογισμούς;

Καπως ετσι το κοβω κι εγω, κατα τις 7 θα ειμαι εκει…

O ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΗΧΟΣ EVER [-X [-X [-X

αισχος!

Σοβαρά? τόσο χάλια? Να μην στεναχωριέμαι πολύ τουλάχιστον που δεν κατάφερα να κατέβω

Oλα άψογα…Τα υπόλοιπα αύριο…:smiley:

εγω παλι που ημουν μπροστα - μπροστα μια χαρα ηχο ειχα. τα μπασα πιο πισω απ οσο εμαθα χτυπαγαν πολύ παντως.

το σετ λιστ (με σειρά ανα album. δε θυμαμαι τη σωστη)

gothic / eternal / pity the sadness / as I die / embers fire / enchantment / the last time / one second / say just words / so much is lost / erased / no celebration / grey / ash & debris / the enemy / praise lamented shade / requiem

παιζει να ξεχασα να αναφερω καποιο. η συναυλία βασικα ήταν περισσότερο για lost οπαδους που τους εχουν ξαναδει. ελειπαν κλασσικα χιτακια που παιζουν, αλλα τα gothic, eternal και pity the sadness στο ίδιο live; μιλαμε για ονειρο.

απο το καινουργιο παιξαν κομματαρες. γενικα παιξαν τρομερα.

οι type o καλοι ηταν. ο steele ψιλοβαριοταν (σπανια εχω δει τοσο στατικο frontman), και το σετ λιστ δε με ικανοποιησε. η υπολοιποι μπαντα απλα θεοι.

oi christ τα σπασανε αλλα δεν ειχαν ηχο.

sun of nothing ηταν κομπλε. τα σπασαν επισης οσο τους προλαβα.

αυτα τα ολιγα. ηταν μαλλον η καλυτερη φορα που τους εχω δει (5η φορα και παμε για 6η πλέον)

Sorry, αλλα ο ηχος ηταν μια χαρα (απο τους Sun Of Nothing και μετα)…

Λοιπον γυρισα σπιτι με μια απεραντη ευφορια μετα το σημερινο live. Τι να πω, πολυ καλη οργανωση, αψογες οι μπαντες. Πρεπει να καθιερωθει καθε χρονο και ο κοσμος θα επρεπε να το τιμησει περισσοτερο αν και καταλαβαινω πως μετα απο ενα καλοκαιρι με Metallica, Sabbath, Plant, Motorhead, Alice Cooper κτλ, η τσεπη του μεταλλα λογικο ειναι να ειναι αδεια…

Anyway, συνοπτικη παρουσιαση:

Opened Paradise:
Μπηκα στη μεση του σετ τους (ας οψεται η μη ανακοινωση των ωρων που θα βγει καθε συγκροτημα) και ακουσα αυτο που περιμενα. Δλδ, σκοτεινο καλοπαιγμενο goth-rock υπο τις διδαχες των (αγαπημενων μου) Fields Of The Nephilim. Δυστυχως ο ηχος και ο λιγοστος κοσμος δεν τους βοηθησαν καθολου. Εχουν μελλον πατως…

Sun Of Nothing:
Ειχα μεγαλη περιεργεια να τους δω μιας και τα κομματια τους που ειχα ακουσει τα εβρισκα εξαιρετικα ενδιαφεροντα. Οχι απλα δεν με απογοητευσαν αλλα με κερδισαν και σαν οπαδο τους, αφου οι τυποι ηταν απλα απιστευτοι. Μεγαλη μορφη ο frontman και πολυ κινητικος, οχι σαν τους περισσοτερους που στεκονται ακινητοι. Ισως το καλυτερο live ελληνικου underground σχηματος που εχω δει…

Rotting Christ:ΟΚ τι να λεμε, οι ανθρωποι ειναι εγγυηση. Πορωση στο μαξιμουμ! Παιξανε τοσο καλα που φοβηθηκα πως (εχοντας και το φανατικο κοινο τους) θα επισκιαζαν τους υπολοιπους. Fifth Illusion, King Of A Stelalr War, Athanatoi Este και αλλα επη…

Type O Negative:
Δεν το κρυβω οτι ηθελα να τους δω πως και πως και δικαιωθηκα. Επιβλητικη παρουσια, ο Steele τελειος frontman, ο Νεαντερταλ πληκτρας Josh Silver επισης μεγαλη μορφη. Γενικα εδωσαν ρεσιταλ σκηνικης παρουσιας. Χαρηκα που δεν επαιξαν το ευκολο χιτακι (My Girlfriends Girlfriend) και χαρηκα ακομα περισσοτερο που ακουσα την αδυναμια μου, Anesthesia. Ξεχωρισαν επισης τα Love You To Death, Black no. 1…

Paradise Lost:
Και ηρθε λοιπον η ωρα για τους μεγαλους του Gothic Metal. Για να ειμαι ειλικρινης ειχα περασει τοσο καλα και ειχα χτυπηθει τοσο πολυ πριν, που φοβηθηκα πως δεν θα αντεξω να χτυπηθω και παλι. Αμ δε! Με τετοιο ρεσιταλ που εδωσαν οι Lost αμφιβαλλω αν θα υπηρχε εστω κι ενας ανθρωπος που ακουει αυτην την μουσικη και δεν θα χτυπιοταν σα μανιασμενος. Τι αλλο να σχολιασω? Την επιλογη των κομματιων? Δειτε απλα το σετλιστ (το γραφω χωρις τη σειρα που τα επαιξαν)…

Gothic
Eternal
Pity The Sadness
As I Die
Embers Fire ()
Enchantment
The Last Time (
)
One Second
Say Just Words (*)
So Much Is Lost
Erased
No Celebration
Grey
Ash & Debris
The Enemy
Praise Lamented Shade
Requiem

Τα κομματια με (*) ηταν το encore…

Μολις επεστρεψα κι εγω…Ας πουμε και για αυτη τη συναυλια…

Λοιπον οι OPENED PARADISE ηταν πολυ καλοι…αν επαιζαν και βραδυ πιστευω θα ηταν ακομη καλυτεροι…συμπαθητικα κομματια που τα ακους ανετα ακομα και ασχετος να εισαι!!

Για τους SUN OF NOTHING ενα εχω να πω…αισχος…σιγουρα μεσα στα 3 χειροτερα συγκροτηματα που εχω ακουσει…Δεν μου αρεσαν καθολου!!!

Οι ROTTING CHRIST ηταν οι κλασικοι CHRIST…πολυ καλοι,ξεσηκωτικοι με πολυ καλο αν και μικρο setlist…Απλα ο Σακης επαναλαμβανε συνεχεια αυτο το ‘‘thank you Athens’’ και ωρες ωρες νομιζα οτι εβλεπα ξενο συγκροτημα που εκανε tour και περναγε απο Ελλαδα!!!

Οι TYPE O NEGATIVE δεν με ενθουσιασαν…ηξερα 3-4 κομματια τους αλλα καποια στιγμη δεν μου ελεγαν τιποτα…μετα απο 40 λεπτα που τους ειδα πηγα για μπυρες και τι ακουω???Την εισαγωγη του AQUALUNG…και λεω λες να ακουσουμε καμια τρελη διασκευη??Αλλα μπααα…!!!

Οσο για τους PARADISE LOST τι να πω??Οι τυποι τα εσπασαν…δεν βοηθησε τοσο ο ηχος(πολυ δυνατα το μπασο και χαλαγε το συνολο) αλλα εκανα πολυ καλη εμφανιση,ηταν κεφατοι με πολυ καλο setlist…αν ειχε και ELUSIVE CURE θα ηταν τελειο!!!:metal: :metal:

Τεσπα περασα πολυ ωραια…Καληνυχτα!!!

Πριν λίγο γύρισα απο τη συναυλία, ας περιγράψω κάπως αναλυτικά τις εντυπώσεις μου… θα εστιάσω στα συγκροτήματα, αφήνοντας τα του χώρου, διοργάνωσης κλπ απέξω. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Το πρώτο συγκρότημα, αυτό το ελληνικό ήταν καλό αν ήθελε κανείς να γελάσει. Αν δεν τον πονούσαν τα αυτιά του πιο πριν απο την ηχορύπανση. Δε ξέρω, ίσως κάποιοι να βρήκαν ενδιάφερουσα άποψη αυτό το συνεχές στρίγγλισμα του τραγουδιστή, αλλά εγώ ανακουφίστηκα μόλις τελείωσαν. Και δεν ήμουν ο μόνος…:lol:

Rotting Christ! Δεν ανήκω σε αυτούς που τους γνωρίζουν καλά, επομένως δε θα σχολιάσω αναλυτικά. Πάντως μου άρεσε αυτό που είδα, βρήκα πολύ καλό τον ήχο, σε γενικές γραμμές πιστεύω πως ήταν - όπως αναμενόταν - πραγματικά πολύ καλοί.

Και πάμε στους Type O Negative… Το συγκρότημα που στη δεκαετία του '90 είχε βγάλει 2 δίσκους-μνημεία του gothic metal, Bloody Kisses και October Rust… και που ήταν απο τα μεγαλύτερα του είδους την εποχή εκείνη… Στο τέλος της συναυλίας τους λοιπόν, έχοντας παίξει μπροστά μας και τα κλασικά τους τραγούδια (Christian Woman, Black No.1) ένιωθα πως κάτι μου έλειπε… Κάτι με είχε αφήσει ανικανοποίητο. Ήταν ο ήχος? Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν τέλειος, αλλά σίγουρα δε θα κόλλαγα σ’αυτό. Ήταν η απόδοση στα τραγούδια? Δε θα το έλεγα, σε γενικές γραμμές είχαν πολύ ενέργεια θα λεγα… (αν και το κοινό περίμενε φαίνεται τους Lost, στην πλειοψηφία του). Τελικά αυτό που δε μου άρεσε ήταν η αίσθηση οτι θα προτιμούσα να είχα δει αυτό το συγκρότημα 10 χρόνια πριν… Τότε που ήταν στην ακμή τους. Πάντως χάρηκα που τραγούδησα το Black No. 1, έστω και έτσι. Μια μέτρια γεύση συνολικά λοιπόν.

Όταν τελείωσαν οι Type O Negative ένιωθα πως οι Lost πρέπει να με αποζημιώσουν με το παραπάνω! Είναι γεγονός πως κυρίως γι’αυτούς πήγαινα… Και σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως ναι, οι PL ήταν για άλλη μια φορά καταπληκτικοί. Ήταν οι αστέρες της βραδιάς, και το απέδειξαν. Δε νομίζω πως ήταν σκατά ο ήχος, όπως λέει ο φίλος πάνω. Σε γενικές γραμμές τον βρήκα ικανοποιητικό, αλλά είναι γεγονός πως ανάλογα με τα τραγούδια μεταβαλόταν… Κάποια, λιγότερο δυναμικά, ακούγονταν τέλεια, κάποια άλλα όχι τόσο. Απο την άλλη βρισκόμουν και πολύ κοντά στα ηχεία, επομένως δε μπορώ να μιλήσω και πολύ αντικειμενικά.
Πάντως ο κόσμος! Επιτέλους ξύπνησε, και ήταν πολύ θερμός, όπως και οι Lost πάνω στη σκηνή! Και πιστεύω πως το χαρήκαμε και με το παραπάνω… Η συναυλία είχε πραγματικά πάρα πολύ ζωντάνια, πολύ δύναμη, και σε κάποια κομμάτια έγινε χαμός…

Τα τραγούδια που παίχτηκαν (χωρίς ακριβή σειρά, με εξαίρεση τα πρώτα και τα τελευταία)

The Enemy, Grey, Erased, Gothic, So Much is Lost, Ashes & Debris, Pity the Sadness, Enchantment, As I Die, Requiem, Eternal, No Celebration, Praise Lamented Shade, One Second

Embers Fire, The Last Time, Say Just Words

Aγαπημένες στιγμές τα Erased, Gothic (πόσο καιρό περιμέναμε να το ακούσουμε ξανά!), So much is Lost (πραγματικά, η κιθαρίτσα του live το κάνει ακόμα καλύτερο το τραγούδι… όχι πως δε είναι απο μόνο του φοβερό κομμάτι δηλαδή), Ashes & Debris, Pity the Sadness (πανικός έγινε!), As I Die (επίσης…), Enchantment (ύμνος, τα σχόλια είναι περιττά), One Second και όλο το encore
(με άλλα λόγια, όλη σχεδόν η συναυλία!!! :stuck_out_tongue: )
Σε τραγούδια όπως το So much Is Lost ή το No Celebration βρήκα τον ήχο απόλυτα ικανοποιητικό, σε άλλα λιγότερο.

Προσωπικά παίδες το χάρηκα. Όσο κράτησε. Περιμένω τη μέρα εκείνη που οι Lost θα βγουν και θα παίξουν τουλάχιστον 2 ώρες, έτσι, να χορτάσουμε! (πρέπει να έπαιξαν καμια ώρα και 20 λεπτά). Α, και μην παραπονιέστε για το οτι δεν έπαιξαν κάποια τραγούδια που θέλατε/με να ακούσετε. Παίξανε 2 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ GOTHIC!!! Πρέπει να έχουν πάνω απο 10 χρόνια να το κάνουν αυτό στις περιοδείες τους. Είπαμε, δεν παίξανε πάρα πολύ ώρα γενικότερα.

Σε γενικές γραμμές γούσταρα, και το χάρηκα πέρα για πέρα. Οι Lost είναι ακόμα μια μπάντα στην ακμή της… (και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα…)
Είμαι περίεργος να ακούσω και άλλα σχόλια απο όσους πήγαμε πάντως!

Φυσικά το “πρώτο συγκρότημα” που αναφέρω ήταν οι Son Of Nothing, ή όπως λέγονται. Έφτασα εκείνη την ώρα και δεν ήξερα οτι είχε προηγηθεί άλλο ένα. Ενημερώθηκα μόλις τώρα απο τα προηγούμενα posts :stuck_out_tongue:

καλα αυτα ειναι γνωμες. για μενα οι Sun Of Nothing ειναι στις καλυτερες ελληνικες μπαντες. παει με τα ακουσματα του καθενος…

Άσχετο, αλλά γνωρίζει κάποιος ποιοι θα είναι οι guests του Satriani την Τετάρτη;