Gamma Ray - To The Metal

οντως εξαρταται απο τον ανθρωπο κ προπαντος απο την ηλικια πιστευω…πιθανοτατα να μαρεσε αν ημουν στα 16 αλλα ελα που εφτασα τα 22…

Η ηλικία δεν λέει κάτι, και εγώ έφτασα 34 και μου αρέσει αρκετά όπως και ο προηγούμενος , so what? Μακάρι να ήμουν 16 και να χτυπιόμουν πρώτη φορά με Gamma Ray με αυτόν τον δίσκο, αυτό θα σήμαινε βέβαια και ότι δεν θα είχα ακούσει το LOTF ακόμη, πώ καλή φάση θα ήταν…

Απο κει και περα πως να πεισεις καποιον οταν λες τετοια πραγματα ??? #-o

εχεμ φιλαρακο σαφως ο τελευταιος δισκος των freedom call ειναι καλυτερος απο αυτην την πατατα που εκθειαζεις λες κ ειναι ισαξιος των παλιων gamma ray…μπορει να ειναι κοινοτοπο power αλλα τουλαχιστον δν ειναι κλεψιμεικο κ αν μη τι αλλο πολυ καλοφτιαγμενο με ωραιες χορωδιες κ ωραιες μελωδικες γραμμες…πραγματικα πιστευω οτι δν πιανει μια το gamma ray μπροστα του κ αφου εισαι τοσο rayniac πια δν δικαιολογεισαι να μην σαρεσει…απλα ειρωνευεσαι απο αντιδραση…
επισης εχω την εντυπωση οτι αυτο το ειδος πια τοσο παρωχημενο που ειναι απευθυνεται σε μικρες ηλικιες…οσο μεγαλωνει κανεις το ψαχνει λιγο κ δν μενει στα φασολαδια κ στα μιντοσολρελιδια…αυτα φιλικα παντα

Καταρχην αυτο που παιζουν οι Freedom Call δεν εχει καμια σχεση με το power metal των Gamma Ray.

Eπισης, ακουει καποιος τον συγκεκριμενο δισκο των Freedom Call, και γενικα το συναφι των Freedom Call, και ενω ναι μπορει να εχει καποιες ωραιες μελωδιες (με μηδεν παθος ομως) στο τελος δεν θυμαται τιποτα.
Ο ορισμος του νεροβραστου, ανευρου, πληκτροπληκτου melodic power.

Στον νεο δισκο των Gamma Ray, υπαρχουν riffs και μελωδιες που σου καρφωνονται κατευθειαν στο μυαλο, οχι το χιλιοπαιγμενο λαλαλα των Freedom Call.
Συμπαθητικουλι το δισκακι των FC δεν λεω, αλλα οχι τωρα να λεμε οτι ‘’ να αυτο ειναι καλο power’’. ΕΛΕΟΣ !!! Κατι τετοιοι τραλαλαδες σαν τους FC ευθυνονταν για τον κορεσμο του power.

Kαι αλιμονο αν μεγαλωνοντας το ψαξιμο καποιου στον ευρυτερο χωρο του power metal τον οδηγησε σε τσουτσεκια του τυπου Freedom Call !!
Δηλαδη εσυ ψαχτηκες και κατεληξες να ακους Freedom Call ως ‘‘μη παρωχημενο power’’ ??? :lol2:
Μια χαρα υπαρχουν μπανταρες που πηγαινουν το power metal πολλα βηματα μπροστα.
Ομως οι καθε freedom call, sonata arctica και λοιποι φινλανδοηχοι ειναι αυτοι που παραμενουν στασιμοι.

Δεν τα λεω αυτα για να σε ειρωνευτω, δικαιωμα σου να σου αρεσουν οι FC και ο τελευταιος δισκος τους που ακουγεται ευχαριστα, αλλα αν το χρησιμοποιεις ως επιχειρημα, απλα εκτιθεσαι. :slight_smile:

Ρε μεγάλε κρίμα το nickname σου…φτιαγμένο με 101% φασολάδια όπως είπες…τόσα χρόνια αυτά ακούμε και γουστάρουμε…στα 34 μου ακούω ακόμα χαζοχαρούμενο power metal από ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΕΣ μπάντες όπως οι Gamma Ray και γουστάρω ξέρεις γιατί? Γιατί δεν έχω κόμπλεξ, αν βαρέθηκες να ακούς Gamma Ray καλά κάνεις και ακούς/ψάχνεσαι με κάτι άλλο αλλά μην πέφτεις σε συγκρίσεις, όλα κάλα είναι και όλα κακά είναι, όπως το δεί ο καθένας…και μη ξεχνάς ότι συγκρότηματα όπως οι Gamma Ray έχουν ορδές από fanboys για κάποιο μαμημένο λόγο, μερικές φορές δεν είναι τα φασολάδια και τα μιντοσολρελιδια το θέμα αλλά ποιός τα παίζει, αντιλαβού?

πρωτον να τονισω οτι δν συμφωνω με τπτ απο αυτα που εγραψες…
δευτερον δν ειπα οτι οι freedom call ειναι ψαγμενοι κ ετσι…θα μπορουσες να διαβαζες καλυτερα πριν απαντησεις…ειπα οτι αν θελετε power ( που εξακολουθει να ειναι κοινοτοπο βεβαια) καλυτερο απο αυτο των gamma ray να ακουσετε το καινουριο freedom call…απο των δισκο των rays αντε να σου μεινει κατι λογω του οτι ολα τα κομματια εχουν γραφτει απο αλλους στα 80ς κ 90ς…ακου απο τον δισκο των freedom call το tears of babylοn να δεις μελωδια που σου καρφωνεται στο μυαλο…(βεβαια για να λεμε κ του στραβου το δικιο κ το συγκεκριμενο θυμιζει κατι :lol: )
αυτο δε που ειπες οτι εκτιθεμαι με αυτο το επιχειρημα κλπ με εκνευρισε πολυ γιαυτο αν θες μην το τραβας μακρια…
ξερω απο μουσικη κ παιζω κ πραγματικα μπορω να καταλαβω αντικειμενικα τι ειναι καλυτερο κ τι οχι…δν πιστευω οτι πρεπει σε τοσο συναφη πραγματα να λεμε ‘ειναι θεμα γουστου’ …πρεπει να καταλαβαινει καποιος τι ειναι καλο κ τι κακο

Καταλαβαίνεις τι λές ή θές να αρχίσουμε να χορεύουμε όλοι μαζί pongo καρσιλαμά?
Τι είναι η μουσική, λάδι? Και ξέρεις από καλό λάδι? Επειδή παίζεις? Βγάλε κανένα δίσκο που να σπέρνει τότε με “αντικειμενικά καλύτερες” μουσικές αφού ξέρεις αλλά μέχρι να βγάλεις επέτρεψε μας να ακούμε τα κοινότοπα riffs του Kai που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ποντικαράδων μεταλλάδων like you!

Πάλι στα βαριά θα πέσω για να έρθω στα ίσα μου με αυτά που ακούω

Faceless - Planetary Duality για 2 ώρες στο repeat να επανέλθει το balance.

Kαι εγω σηκωνω τα χερια ψηλα.

Αφου ‘‘αντικειμενα’’ αυτα που παιζουν οι Freedom Call ειναι ‘‘εμπνευσμενα’’ (που αν τους κοψεις τα πληκτρα ειναι μηδενικα), και μαλιστα καλυτερα απο τα νεα των Gamma Ray, τι να πω και τι να σχολιασω.

Τα ποστς ειναι εδω, ο αναγνωστης τα διαβαζει, κρινει και βγαζει τα συμπερασματα του.

Μια παρέμβαση… Γιατί συνέχεια κάποιος μπαίνει σε thread άλλης μπάντας και πετάει την @@ του? Το thread αναφέρεται στους Gamma ray και μόνο και είναι βαρετό να διαβάζεις άσχετα πράγματα και γνώμες καθαρά προσωπικές. (helloweenakias: αν θελετε power που εξακολουθει να ειναι κοινοτοπο βεβαια) καλυτερο απο αυτο των gamma ray να ακουσετε το καινουριο freedom call.
Αν θέλετε φτιάχτε ένα thread για το Legend of the Shadowking και κάντε post εκεί τις γνώμες σας. Εδώ μπορείς να πεις την γνώμη σου για το καινούργιο album των Gamma Ray και όχι των Freedom Call.

Γιατι ομως πρεπει να το ξεγαμαμε καθε φορα και να φτανουμε στα ακρα?Απο το “καλυτερα να διαδεχοταν το To The Metal το πρωτο Land of the Free” μεχρι τη συγκριση με Freedom Call υπαρχει καποια γαμημενη αποσταση:lol:

Το καινουριο μπορει να συγκριθει το πολυ με το NWO και να διεκδικησει τη πρωτη θεση απο τα 00s albums των Rays.(για μενα και κει δευτερο ειναι).Καλο κρινοντας εν ετει 2010 εναν Gamma Ray δισκο,μετριο συγκρινοντας με τo 95’-99’.(αφηνοντας τη πρωτη era με Scheepers εξω απ’αυτο).Ξερω,ανουσια η δευτερη συγκριση…just saying.

Για τη συγκριση με το SOIS και μπακαλιστικα να το παμε το SOIS εχει το πολυ ενα φιλερ(Lost In The Future),ενω το To The Metal μια τεσσαρα μες στο νερο.Οταν περιπου το μισο αλμπουμ ειναι μετριο,παραπερα συγκρισεις “συνολου” και “ατμοσφαιρας” δεν εχουν και πολυ νοημα.

Τωρα για τα leads και τα riffs ομωνυμο,Winged Horse,Beyond The Black Hole(2-3 ενδεικτικα) κανουν μονα τους πλακα σε ολο το To The Metal.

Ακομα δεν το εχω ακουσει, αλλα συμφωνω με αυτο που γραφτηκε, εδω μιλαμε για το νεο αλμπουμ των Gamma Ray, οχι για τους Freedom Call… Και εγω δεν ξερω πως θα μου φανει το αλμπουμ ,αλλα μεχρι στιγμης το μονο που με εχει ψιλοαπογοητευσει ειναι το Majestic που ακουω μαλιστα και τωρα και ακομα και αυτο εχει πολλες καλες στιγμες…

Aκριβως η αποψη μου για αυτα τα αλμπουμς. Παντως νταξ δικαιωμα τους ειναι να τους αρεσει οποιο τους αρεσει. Τωρα το “αντικειμενικα καλυτερο” ειναι ψιλοακυρος ορος κατα τη γνωμη μου, για μουσικη μιλαμε.

Εννοειται αυτο:)

Πηρα επιτελους σημερα το To The Metal, οποτε οταν το ακουσω θα ποσταρω εντυπωσεις… Πηρα την limited Edition CD/DVD, αντε να δουμε… Αυτο το εξωφυλλο ποσο θεικο ειναι, απλα κορυφη…

όσο περνάει ο καιρός το λατρεύω όλο και περισσότερο το δίσκο… ειδικά το ομότιτλο!!! και 'γω την limited πήρα, αλλά δεν είχε άλλο εξώφυλλο όπως είχαν πει. εκτός αν αυτό με την μασκότ τους να κρατάει ποτήρι είναι για βινύλιο…

Επιτελους ακουσα χτες το To The Metal και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Επειδη το ακουσα μολις μια φορα και καποια κομματια ξανα, δεν θα ποσταρω ακομα γενικα σχολια. Απλα να πω οτι προκειται για πολυ καλο αλμπουμ και εχω ξεχωρισει ηδη 4 κομματια που μου αρεσουν τρελα…

πιστεύω πως σε λίγο καιρό θα έχεις την ίδια γνώμη με μένα. (προσωπικά έχω κολλήσει και χειροτερεύει η κατάσταση! :P)

Λοιπον… Ηρθε η ωρα να γραψω και εγω μια αναλυση του δισκου μετα απο πολυ λιωσιμο… Αρχικα να πω οτι ο δισκος με [SIZE=“4”]ΠΩΡΩΣΕ ΑΓΡΙΑ[/SIZE]… Ειναι καλυτερο απο οτι περιμενα… Λοιπον εχουμε και λεμε.

Το Empathy ειναι φοβερο κομματι, αρχιζει ωραια, χωνει μετα και εχει πολυ ωραιες κιθαρες και ενα απιστευτα ωραιο και κολλητικο ριφ μετα το ρεφραιν, επισης μου αρεσε αυτη η ανατολιτικη μελωδια που παιζει μετα το ρεφραιν…
Το All You Need To Know μου αρεσε επισης αν και υπαρχουν πολλα καλυτερα στο cd, ωραια φωνητικα απο Kiske και ευχαριστο χαρουμενο ρεφραιν. Ωραιοι και οι στιχοι.
Το Time To Live ειναι απο τα αγαπημενα μου του δισκου, κλασικο Gamma Ray κομματι και με κορυφωση στο ρεφραιν που ειναι απιστευτα κολλητικο. ΤΡΟΜΕΡΟ, με κολλησε εξ αρχης.
Το To The Metal χαβαλε εχει και εχουν φαση οι στιχοι αλλα δεν ειναι καμμια κομματαρα, ευχαριστο ομως και δεν κουραζει, εμφανεις οι ομοιοτητες με το Metal Gods των Judas Priest, μετριο γενικα. Σε live θα εχει φαση παντως να τραγουδαει ολο το κοινο ‘‘Hail To The Metal’’…
To Rise μου θυμιζει Iron Maiden οπως ξεκιναει και μου αρεσει τρελα απο τα καλυτερα του αλμπουμ. Φανταστικο κομματι,το ρεφραιν ειναι πολυ εξυψωτικο και ΕΠΙΚΟ
Το Mother Angel και αυτο απο τα αγαπημενα μου κομματια του δισκου, απλο αμεσο κομματι, ωραιο ριφ και με το πιο πιασαρικο ρεφραιν απο ολα.
Ακολουθει το Shine Forever που ξεκιναει με ωραιο μπασο, συνεχιζει γκαζωμενο με τα μανιασμενα φωνητικα του Kai, επισης ωραιο το ρεφραιν οπως και τα solos. Πολυ ωραιο τραγουδι, δυνατο ειδικα στα κουπλε, κριμα που δεν το παιζουνε στην συναυλια.
Το Deadlands ειναι νομιζω το αγαπημενο μου κομματι και απο την πρωτη ακροαση με τρελανε. Πολυ δυνατο κομματι, ωραια φωνητικα απο Kai, μου αρεσει πως περιγραφει την ιστορια που πραγματευεται το κομματι και κορυφαιο και το ρεφραιν… Κομματαρα, τι να λεμε τωρα… ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ.
Το Chasing Shadows μετριο ως αδιαφορο, ωραιες μελωδιες αλλα τιποτα το ιδιαιτερο.
Το No Need To Cry δεν με τρελανε, μπαλαντουλα που στην πορεια εχει μια ενδιαφερουσα αλλαγη, αλλα απο τα αδυναμα του αλμπουμ.

Συνολικα δηλαδη αγαπημενα μου και κομματαρες θεωρω τα Deadlands, Time To Live, Mother Angel, Rise, Shine Forever… Ακολουθει το All You Need To Know πολυ ωραιο κομματι, ενα κλικ πιο κατω απο τα πρωτα 5 και μετα παει το To The Metal που ειναι ευχαριστο τραγουδι αλλα δεν συγκρινεται με τιποτα με τα προαναφερθεντα. Μετα πανε τα Chasing Shadows και No Need To Cry που τα θεωρω τα πιο αδιαφορα, οχι κατι ιδιαιτερο. Συνολικα το αλμπουμ ειναι παρα πολυ καλο μπορω να τα ακουω συνεχεια, ειδικα τα 5 καλυτερα του δεν τα βαριεμαι με τιποτα, αλλα και ολα μαζι εχουν πολυ ωραια συνοχη. Το αλμπουμ ρεει σαν νερακι, δεν βαριεσαι καθολου, το θεωρω σιγουρα καλυτερο απο το Majestic και το Land Of The Free II που ειχε πιο πολυπλοκα κομματια, αν και ειναι και αυτο πολυ δυνατο αλμπουμ. Συγκρινωντας το με το No World Order που ειναι πιο κοντα στο στυλ μιας και ειναι και αυτο πιο straight forward και αμεσο, νομιζω υπερτερει στα σημεια…

Εν κατακλειδι, θεωρω το To The Metal ενα [SIZE=“3”]ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΠΟΥΜ[/SIZE] με φοβερα τραγουδια και ο,τι καλυτερο εχουν βγαλει οι Gamma Ray απο το Power Plant και μετα. Αναμενεται πολυ λιωσιμο.