Gamma Ray - To The Metal

Αν και με τρωει η περιεργια και κολαζομαι, δεν ακουω τιποτα μεχρι να το παρω στα χερια μου… Υπομονη και θα λιωσει απο το παιξιμο απ’οτι το κοβω.

Μέχρι στιγμής τα 2 πρώτα μου αρέσουν, τα υπόλοιπα και να μην τα άκουγα το ίδιο και το αυτό. Δεν περίμενα τίποτα σπουδαίο, αλλά όχι και τόσο κακό. Κάποιος πιο πάνω είπε ότι θα το ακούσουμε τώρα για λίγο καιρό και μετά θα ξεχαστεί, όμορφο και ωραία.

Και γαμώτο όταν έπαιξαν τα 2 πρώτα έλεγα πως θα είχαμε ένα καλό album, κρίμα.
Και όπως διάβασα και στο review, δεν περιμένουμε τίποτα άλλο από τον Kai, ότι έδωσε το έδωσε και με το παραπάνω, απλά τα albums είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να βγαίνουν σε περιοδείες.:slight_smile:

Tωρα που τον ακουσα ολοκληρο μπορω να πω πως ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με τον δισκο !

Δυνατα και πορωτικα riffs φτιαχνουν τραγουδια ‘σφιχτα’ και με συνοχη στην αναπτυξη τους. Πραγματικα καποιοι ρυθμοι με εντυπωσιασαν και δεν λενε να ξεκολλησουν απο το μυαλο μου.
Οι μελωδιες ειναι εγγυηση, πολυ καλες στα περισσοτερα τραγουδια, αν και νομιζω θα μπορουσαν να τονιστουν περισσοτερο αν ο Hansen εβαζε λιγη ‘‘θεατρικοτητα’’ στη φωνη του.

Οπως ειπε και ο Matia, βαζεις τον δισκο και χτυπιεσαι δυνατα και με χαρα. :wink:

Ωραια,βλεπω οτι το προσεξαμε αρκετοι αυτο…

Ποια κομματια σου αρεσαν λιγοτερο?

Λιγοτερο μου αρεσαν τα ‘‘To The Metal’’ και ‘‘Νo Need To Cry’’.

Oλα τα υπολοιπα τα γουσταρω αρκετα και το θετικο ειναι οτι εχουν συνοχη και ο δισκος ‘‘ρεει’’, ακουγεται σερι και γουσταρεις !!!

Ακριβώς!! Και επειδή έχω φτάσει αρκετές ακροάσεις μπορώ να πώ ότι άν κάποιος δίσκος πλησιάζει το LOTF, έ τότε είναι αυτός, κι όπως το πάρει ο καθένας. Δεν λαμβάνω υπόψιν τα 2 κομμάτια που αναφέρθηκαν πριν (To the metal και No need to cry") για αυτή τη “δήλωση”:smiley:

aka το θεωρεις το καλυτερο αλμπουμ τους απο τη μετα-LOTF εποχη?

Εγω να πω οτι τον θεωρω καλυτερο απο Lotf 2 κυριως γι’αυτο που ειπε ο Night,οτι συνολικα τον ακους πολυ πιο ανετα απο οτι ακους τον προκατοχο του(οπου σε μερικα τραγουδια εχει “τραβηξει” αρκετα τις συνθεσεις ο Kai).

Deadlands,Time To Live,Chasing Shadows και γουσταρω και το Rise απλα για καποιο λογο με ξενιζει,δε μου βγαζει Gamma Ray.Για τα χειροτερα τραγουδια θα μου επιτρεψετε να προσθεσω και το Shine Forever.Fast-paced,γνωστα Priestικα φωνητικα ala Heart of the Unicorn αλλα αυτη φορα αδιαφορο συνθετικα και με ενα καραπροχειρο ρεφρεν.Καπου στη μεση Empathy και σε ξεχωριστη θεση το All You Need to Know που οσο και να μην ειναι τιποτα το ιδιαιτερο ακους το ρεφρεν και σε πιανει αυτο το κατι…

Ένα έχω να πώ, [SIZE=“5”]ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΣΚΑΡΟΣ[/SIZE][SIZE=“5”]!!![/SIZE]

ειναι [SIZE=“5”]GAMMA RAY[/SIZE] και αυτό τα λέει [SIZE=“5”]ΟΛΑ!!![/SIZE]

Σαν σύνολο ίσως…απλά μου θυμίζει πιο πολύ το LOTF σε θέμα συνοχής, ροής, ίσως και ατμόσφαιρας (λίγο όμως), γενικά μετά από το LOTF κανένα άλμπουμ δεν θεωρώ ότι ξεχωρίζει τόσο πολύ σαν σύνολο, όλα έχουν αρκετά fillers που χαλάνε την γενική εικόνα του κάθε άλμπουμ και απλά σχεδόν σε κάθε άλμπουμ έχουν και κομμάτια που μαμάνε άσχημα, αυτό εδώ μπορεί να μήν έχει κομμάτι μαμάουα αλλά έχει συνοχή ρε παιδί μου, για όση ώρα διαρκεί είσαι κάπου αλλού, όπως στο LOTF που όση ώρα το άκουγες σε ταξίδευε κανονικά σε κάποια “χώρα” τέλοσπαντων…για μένα στο power ειδικά η γενική ατμόσφαιρα δίνει πιο πολλούς πόντους από 2-3 κομμάτια δυναμίτες που θα τα βάλεις να τα ακούσεις και μόνα τους, αυτό εδώ όπως και το LOTF παίζει ολόκληρο με μεγάλη ευχαρίστηση (αν εξαιρέσεις ότι πηδάω τα 2 κομμάτια που είπαμε:roll:)

Σιγουρα,γι’αυτο και τουτο δω ισως να ναι το καλυτερο της τελευταιας τριαδας(κι ας εχει πχ το Majestic το καλυτερο τραγουδι των 3 τελευταιων…σα συνολο χανει.)

Αλλα νταξει για μενα η διαφορα του συνθετικου επιπεδου του τελευταιου με SOIS και Powerplant κυριως για μενα δεν αφηνει πολλα περιθωρια συγκρισης,υπερκαλυπτει τους αλλους παραγοντες.Ειναι αλλη κλαση ρε παιδιμ’…

Γενικα εγω τα χω ετσι στο μυαλο μου,της Kai περιοδου:

Land Of The Free
Somewhere Out In Space
Powerplant
No World Order(ισως και στην ιδια θεση με το αποπανω)
To The Metal(προς το παρων ας το βαλω εδω)
Land of the Free 2
Majestic

Παντως pumpkin, το Majestic το αδικεις…Χωνει αγρια.

Δε μου χει κατσει καλα ρε γαμωτο και το θεμα ειναι οτι το χω ακουσει αρκετα=/
Δεν αποκλειω να φαω κανα σκαλωμα στο μελλον και να αρχιζω να το κωλογουσταρω:p

Αλλα ρε συ νταξει,αν τα γραψεις σε τετοια λιστα καποιο πρεπει να μπει αναγκαστικα τελευταιο,δε σημαινει οτι δε βαζω να το ακουσω ποτε η οτι το θεωρω τελειωμενη πατατα.Απλα τα βαλα με σειρα που τα γουσταρω…

(Και νταξει τωρα μιλαμε για διαφορες στη λεπτομερεια ετσι?Γιατι γενικα οπως και να χει ακουμε “Kai” και προσκυναμε ενστικτωδως,αλλα αυτα εννοουνται=P)

Θα ξαναβάλω να ακούσω τον δίσκο, αλλά δεν πιστεύω να αλλάξει πολύ η άποψη, μακάρι βέβαια…Δεν ξέρω δεν με τράβηξε ο δίσκος από την αρχή, και ίσως να μην τον άκουσα όπως πρέπει, αλλά μέχρι στιγμής τα 2 πρώτα, μετά…:roll:

Ετσι φτιαξτε με και απο βδομαδα θα ποσταρω και εγω εντυπωσεις… Απ’οτι βλεπω ευχαριστημενοι εισαστε. Για να δουμε τι πωρωση θα μου προσφερει παλι ο Kai…

To akousa olo! polu gamato daksei akoma exoun elaxista shmeia idia me alles bades alla den peirazei!8)

Μαγκες οσο περισσορετο ακουω τον δισκο τοσο πιο πολυ ενθουσιαζομαι !!! :vibrate:

Εδω υπαρχουν μερικα απο τα καλυτερα riffs στην ιστορια τους και τραγουδια που πιστευω αξιζουν να βρισκονται αναμεσα στα κλασσικα τους και να παιζονται στις συναυλιες.

Παρατηρησε κανεις οτι το ‘Mother Angel’ μπορει να θεωρηθει το ‘‘radio-hit’’ του δισκου ??!
Απιστευτα κολλητικο κομματι.

Γμτ, δεν έχω καταφέρει να τον ακούσω όσο θέλω και με έχετε πριζώσει οι απο πάνω:p

o χριστος κ η παναγια με αυτα που λετε νομιζω οτι ακουσα αλλον δισκο κ οχι αυτον που κατεβασα…ποια κομματια ρε παιδες.? ο δισκος ειναι μετριοτατος για να μν πω κακος…το mother angel ειναι απο τα πιο βαρετα,ανεπνευστα κ ανουσια κομματια που εχει βγαλει το μετσααλ…ελεος κ παλι ελεος…

δν αντεξα,μιλησα… :stuck_out_tongue:

Το Mother Angel μου αρέσει και εμένα…ίσως το μόνο που μου έχει μείνει στο μυαλό από εναν μετριότατο δίσκο.

Ενταξει ρε, κακος ειναι για σενα…σε αλλους αρεσει. Εγω πχ, εχω πει το θεωρω αλλο 1 μετα-powerplant album…τα ιδια και τα ιδια δηλαδη(αντε ισως να ξεχωριζει λιγο το nwo απο τα 4). 2-3 καλα τραγουδια, αλλα 6-7 μετρια-βαρετα κομματια και λιγες αντιγραφες. Tο mother angel παντως ουτε εμενα μου αρεσε…