Ό,τι λέει ο τίτλος + ranked. Το request από συγκεκριμένους χρήστες, προαιρετικό, έτσι για το engagement.
Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που εκτιμάς το POV τους σχετικά με κάποιο (οποιοδήποτε!) είδος μουσικής; Ζήτα τα φώτα τους εδώ. Έχεις κάψα στα λαγόνια σου να μεταδώσεις το απόσταγμα δεκαετιών ενασχόλησης σου με τη Folktronica; Πόσταρε το κι αυτό εδώ.
Υπάρχουν 50 epic doom δίσκοι; Σοβαρά ρωτάω, είχα συζήτηση τις προάλλες και κατέληξα πως είναι είδος που διαχρονικά έχουν παίξει λίγοι και καλοί. Ξαναλέω, epic doom ε. Καλό challenge, θα συνεισφέρω σε λίγο (μπορεί και να βγαίνουν!).
Για Epic Doom μπορεί όντως να είναι ζόρικο. Για Prog Rock από την άλλη, μάλλον θα είναι ζόρικο μόνο 50! Το thread είναι για any genre ενδιαφέρεται ο καθένας.
Δε γαμιέται, ας το δοκιμάσουμε. Με ένα δίσκο ανά μπάντα, για πλουραλισμό.
Solitude Aeturnus - Beyond The Crimson Horizon
Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus
Solstice - New Dark Age
Cirith Ungol - King of the Dead
Scald - Will of the Gods is Great Power
Doomsword - Resound The Horn
Atlantean Kodex - The Course of Empire
Sorcerer - Sorcerer
Procession - To Reap Heavens Apart
Magic Circle - Magic Circle (ή Departed Souls)
Αυτή είναι μια ενδεικτική δεκάδα των γούστων μου. Μετά πάμε λίγο χύμα:
Capilla Ardiente - Bravery, Truth and the Endless Darkness
Forsaken - After The Fall
Wheel - Preserved In Time
Argus - Beyond the Martyrs
While Heaven Wept - Vast Oceans Lachrymose
Griftegard - Solemn.Sacred.Severe.
Doomocracy - Visions & Creatures of Imagination
Gods Tower - The Eerie
Briton Rites - For Mircalla (οριακα στο επικ κατ’εμε)
Orordruin - Epicurean Mass
Smoulder - Times of Obscene Evil and Wild Daring
Isen Torr - Mighty & Superior
Ereb Altor - By Honour
Lord Vigo - Blackborne Souls
Μέχρι εδώ είμαι εγώ, πάντα με τον όρο 1 κυκλοφορία/μπάντα. Υπάρχουν και 3-4 συγκροτήματα που ξέρω πως λείπουν (Memory Garden, Spiritus Mortis, Crypt Sermon π.χ.) αλλά έβαλα πράγματα που ξέρω, έχω αφιερώσει χρόνο και μου έχουν μιλήσει σε κάποιον βαθμό.
Επίσης, επιμένω πως είναι κλειστό κλαμπ το epic doom ή τουλάχιστον όπως το ορίζω εγώ. Δεν βάζω κλασικούς Αμερικάνους, δεν βάζω πιο μονολιθικά άλμπουμς, δεν επιλέγω άμεσα παιδιά των Σάμπαθ. Κοινώς, δεν έχει Reverend Bizarre, Trouble, Lord Vicar, Pagan Altar, Cathedral, Count Raven κτλ κτλ.
Χωρίς σκέψη η πρωτη τριάδα
Candlemass “Epicus doomicus metallicus”
Scald"Will of the gods is great power"
Solitude Aeturnus"Beyond the crimson horizon"
Πρέπει οπωσδήποτε να διευκρινιστεί αν παίζει μόνο ένα άλμπουμ από κάθε μπάντα και αν μετράνε demo
Αν λες για το 1-2 μου το δέχομαι. Αν μιλάς για άλλη ιεροσυλία, είμαι ανοιχτός να το συζητήσω (αν και καμιά μαλακία για CU θα πεις πάλι, τόσα χρόνια έχω αποδεχτεί πως δεν θα έχουμε σύμπνοια απόψεων σε αυτό ). Να τονίσω πως από το 11 ως το 24 είναι χωρίς ιδιαίτερη αξιολογική σειρά, αλλά περίπου όπως μου ήρθαν στο μυαλό.
edit
Τώρα το πρόσεξα το Cirith Ungol. ΟΚ πέρα από το καθαρό θέμα προτιμήσεων του καθενός, νομίζω ότι μπορεί να γίνει κουβέντα και για το αν ανήκει σε μια τέτοια λίστα. Ό,τι κρίνει ο καθένας ότι είναι epic doom όμως.