Gillan ή coverdale;

δεν πειραζει…τουλαχιστον ΑΚΟΥΣ!!!:smiley:

DC με τα μπούνια!!!

Ειναι παρα πολυ καλοι και οι δυο αλλα θα επιλεξω Gillan γιατι μου αρεσει λιγο περισσοτερο:)

ψηφιζω GILLAN

Μπορεί η φωνή του να είχε πολύ μικρότερη διάρκεια αλλά νομίζω στα καλά του δεν πιανόταν.

DC και γω

Gillan εγώ, πιο κλασική ίσως η φωνή του. Γενικά, τους Purple τους έχω εκτιμήσει και αγαπήσει με αυτόν τραγουδιστή.
Πάντως και οι δύο είναι πια στα κάτω τους, και αυτό φάνηκε από τις φετινές συναυλίες.

τωρα το παρατηρησα το θρεντ! #-o

ψηφιζω Gillan με διαφορα!

ο Coverdale τραγουδησε υμνους στην περιοδο τους στους Purple, ακομα κια στους Whitesnake,η φωνη του εχει απιστευτο ευρος, αλλα για μενα δεν εχει αυτο το κατι που εχει ο Gillan. αφηστε που απο τοτε που αρχισε τις πλαστικες, τις ανταυγειες, τα κομμωτηρια κλπ τον θεωρω και λιγο γραφικο.

απο την αλλη ο Gillan μπορει να μην κανει show στη σκηνη, αλλα κανει τη δουλεια του, και την κανει και καλα! ακομα και σημερα. δινει αυτα που πρεπει να δωσει(τωρα που δυσκολευεται.) αλλα τιποτα λιγοτερο!

σκεφτειτε ποσο εχει καταπονησει τη φωνη του ο Gillan τη 10ετια του 70 με τις κραυγες του και οτι κρατιεται ακομα πολυ καλα, σε αντιθεση με τον Coverdale που πλεον εχω την εντυπωση οτι βασιζεται και αρκετα στα φωνητικα των αλλων.

Αν και ολα ειναι θεμα προσωπικου γουστου προτιμω Ian Gillan.

Για να μην παρεξηγηθω, και οι 2 ειναι στην 5αδα αγαπημενων μου τραγουδιστών(μαζι με Buddy Lackey,Daniel Gildenlow & Mike Baker) και ο καθενας τους εχει γραψει την δικη του χρυση ιστορια στην μουσικη.

Ο λογος που προτιμω Gillan,περα απο το οτι η χαρισματικη φωνη του εχει μεγαλυτερες δυνατοτητες απο του DC και μου αρεσει περισσοτερο η χρεια της, ειναι οτι εχει τραγουδησει τα παντα.
Και οταν λεμε τα παντα εννοουμε τα παντα.Να θυμηθουμε το Jesus Christ Superstar;
H ερμηνεία του ειναι ασυλληπτη.
Να θυμηθουμε τους ψυχεδελικους Episode 6;
Τους Ian Gillan Band και την Jazz Rock τους;Τους προσωπικους του δισκους με 1.000.000 επιρροες;
Τους Gillan και το τρελλο Hard Rock τους;
την συνεργασια του με τον Glover και το Pop - οειδες album τους;
Το Metal περασμα του στους Sabbath;
Μεχρι και dueto με τον Pavarotti εχει κανει.
Δεν χρειαζεται να αναφερω τις δουλειες με τους Deep Purple και τους αναριθμητους υμνους που εχει τραγουδησει.

Απο την άλλη ο DC εννοειται οτι ειναι απο τους σπουδαιοτερους τραγουδιστες με απιστευτη χρεια αλλα τραγουδουσε μια ζωη τα ιδια μετα τους Deep Purple.(Οι 3 δισκοι μαζι τους ειναι τουλαχιστον εκπληκτικοι)
Πολυ αγαπημενο συγκροτημα οι Whitesnake αλλα απο στιχουργικης αποψης ειναι κατω του μετριου ενω και πριν κανει το ξεσπασμα με το καταπληκτικο 1987 οι δισκοι τους ειχαν αρχισει να γινονται τελειως ομοιοι μεταξυ τους.Απιστευτη ανακυκλωση στιχων απο τον DC και εμπνευση μηδενικη.(παρολαυτα μου αρεσουν ολοι τους μεμονωμενα)
Μια απο τα ιδια ερμηνευτικα και στην συνεργασια του με τον Jimmy Page.Μπορει να τον εκθειαζουν πολλοι αυτον τον δισκο αλλα εμενα μου φαινεται καπως βαρετος.
Ισως επειδη ποτε δεν τρελλαινομουν για Zeppelin.

Στο μονο που μπορει να γινει πραγματικη συγκριση αναμεσα σε αυτους τους 2 ειναι η περιοδος τους στους Deep Purple.Ηταν και οι 2 καταπληκτικες ασχετα αν οταν μιλαμε για DP το μυαλο μας παει στην κλασικη ΜΚΙΙ συνθεση του '70.
Απο εκει και περα η καριερα και των 2 ποιοτικα και απο αποψη ποικιλιας και πειραματισμου ειναι η μερα με την νυχτα και για αυτο προτιμω Ian Gillan :slight_smile:

Μπορεί ο Coverdale να μην έχει σήμερα τη φωνή που είχε τότε αλλά εξακολουθώ να τον προσκυνώ!! Ψηφίζω Coverdale με χίλια!

η επικη δεκαδευτερολεπτη τσιριδα του ΤΙΤΑΝΑ στο τελος του strange kind of woman απο το made in japan δεν νομιζω οτι αφηνει περιθωρια αμφισβητησης.

διαβασα παραπανω απο καποιον φιλο οτι ο gillan δεν κανει show στην σκηνη.ο τωρινος gillan οντως δεν κανει σοου,ισα ισα ειναι ενα κινουμενο πτωμα πλεον και ξεφτιλιζετε ανελεητα.ο gillan μεχρι και πριν 15+ χρονια ηταν ενας απο του κορυφαιους φροντμαν στην ιστορια της ροκ με απιστευτο χαρισμα,φοβερη επικοινωνια με το κοινο,φοβερη κινηση πανω στην σκηνη.ακομα και λαιβ τους απο την δεκαετια του 90 να ψαξεις(κλασικη περιπτωση το come hell or highwater,στο οποιο και η φωνη του κραταει πολυ καλα) μπορεις να δεις ποσο θεος ηταν ΚΑΠΟΤΕ.

made in japan,αμιμητο,αξεπεραστο.κανενας τραγουδιστης στο hard rock δεν μπορει να μιμηθει αυτες τις εμφανισεις.μαρεσει ο coverdale πολυ(με deep purple) αλλα η συγκριση ειναι αδικη για αυτον!

πωπω τι ντερμπι ειναι αυτο ωρε?
ψηφισα gillan αν και οι δυο μ αρεσουν.απλα αυτος περισσοτερο.
η ερμηνεια στο child in time ειναι στις τοπ 10 μου.κλισε βεβαια αλλα ειναι.

Ειμαι μεγαλος φαν και των δυο, ομως overall, προτιμω Coverdale.

Παντως πολλες φορες αναρωτιεμαι…γιατι ολοι κατηγορουν τον Coverdale για την hard rock στροφη των Whitesnake στα mid 80s…το “1987” οι μισες και βαλε hard rock-sleaze μπαντες της εποχης, θα πουλαγαν και την ψυχη τους στο διαολο για να το εχουν ηχογραφησει αυτες. O David, εδωσε πολυ μεγαλες ερμηνειες ειτε σαν blues rock ειτε σαν hard rock τραγουδιστης. Και τωρα στα 60 του με την δισκαρα “Forevermore” μαθαινει στα γατακια τι σημαινει hard rock. (ασχετο…η μονη κατηγορια των Coverdale-haters ειναι οτι εκανε ανταυγειες στο μαλλι…και λεει πολλα αυτο…)

Τι πάτε τώρα και συγκρίνετε; Ο Gillan ήταν ένας αγνός hard rock/heavy metal τραγουδιστής με όπλο την απίστευτη τσιρίδα του. Ο Coverdale ήταν(και είναι) ένας bluesman κατά βάση. Τους αγαπώ και τους δύο, δεν παίζει να διαλέξω, ίσως και μετά βίας Gillan αν μιλάμε μόνο για Purple, αλλά και πάλι. Θα πάω να πω π.χ. για το Mistreated, και θα θυμηθώ το Child In Time. Το Soldier of Fortune, και το When a Blind Man Cries. Καταλάβατε πως πάει.

Για το Forevermore τα 'χουμε πει Πάνο. 8)

Ισχυει αυτο που λεει ο moonchild, τωρα που το σκεφτομαι. Εντελως διαφορετικος ο τροπος τραγουδιου των δυο, αν και ο Coverdale, σε πολλες περιπτωσεις μια χαρα ψηλες πιανει (επιανε) και μια χαρα κραυγες βγαζει (εβγαζε). Τρανο παραδειγμα το “Still Of The Night”, ειδικα live…

Απίστευτοι και οι 2 αλλά όπως είπε και ο moonchild είναι εντελώς διαφορετικοί.Ψηφίζω Gillan καθαρά για λόγους ματαιοδοξίας καθώς κάποιος έχει δηλώσει πως του μοιάζω!!!#-o:lol:

Ώπα ρε Πάνο το τραβάς πολύ ρε. Λάιβ ο Κοβ είναι στα όρια του κακού. Στούντιο τραβάει ακόμα, αλλά λαιβ, άστο καλύτερα.

Ουαχαχαχαχαχαχ!

Ωρε!!! Σιγα μην εννοω τα τωρινα lives!!! Τα lives μεχρι και το '89-'90 λεω!!!

αν και το εχω ριξει ΔΑΓΚΩΤΟ σε Κοβερνταλη, πραγματι στα λαϊβ ειναι πατος.Ακομη και τοτε που λες, ηταν ζητημα το καλο λαϊβ.Αν θες να μιλησεις για εποχη, πρεπει να πας τουλαχιστον αλλη μια πενταετια πισω.
Παντως (ξανα) οπου εχει τραγουδησει σε πιο χαμηλες κλιμακες, ειναι απαιχτος.

οποιος δεν ψηφισει gillan θα τον φαει το μαυρο σκοταδι…

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FMw6ldKEjp4#t=131s

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!!!

Με διαφορά Gilllan.
Δεν τον μπορώ καθόλου τον Coverdale και γενικά αυτά τα αισθαντικά-σέξι φωνητικά.
Δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει τους στίχους baby-baby 20 φορές σε κάθε τραγούδι; :lol:

Αλλά και αντικειμενικά να το δούμε πάλι Gillan, έφτιαξε τελείως δική του σχολή. Ενώ Coverdale περισσότερο ακολουθούσε τα χνάρια άλλων.

Ως συνθέτες ήταν μέτριοι και οι 2.
Ο Gillan τουλάχιστον ωθούσε τους Purple σε πιο πειραματικό ήχο ενώ ο Coverdale μονίμως κινείται σε πιο κλισέ μονοπάτια.