Gillan ή coverdale;

το Ιάκωβος με τον Coverdale που κολλάει???βοηθήστε λίγο…

Εχεις απόλυτο δίκιο δεν παραπονιέμαι. Ούτε θέλω διακρίσεις από τους mods. Όντως πάλι δεν γνωριστήκαμε (γνώρισα βέβαια τον powerslave). Ισως κάποια επόμενη Κυριακη. όσο για τον rudolf ίσως του στείλω ένα pm για να λήγουμε τα off topic εδώ.

Λαδέμπορας;

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

πανε σπιτι σου…
αλλη βλακεια δεν ειχες να πεις… πραγματικα αυτο ηταν πιο ακυρο κ απο τους Floyd… τουλαχιστον πες KIng Crimson…

ρε μεγαλε εσy ακους τεχνικη η μουσικη οταν βαζεις το cd?

ας του κλεισει το στομα καποιος…
στο precence υπαρχει ενα απο τα πιο επιδραστικα κοματια της metal
achiles last stand! πανε διαβασε κανα βιβλιο να διες πιος εγραφε τι απο τους zeppelin κ την δουλεια εκανε ο Page sto Studio! το μυαλο του δεν το χε κανεις!

ο Blackmore ειναι θεος κ αυτοσχεδιαζει γαματα!(δεν ειναι φασαρια αυτο Led μην φας μαπες κ εσυ!) αλλα o blackmore οταν αυτοσχεδιαζει το γρουπ απο πισω δεν παιζει ΤΠΤ! κραταει ενα ρυθμο! οι Zeppelin αυοσχεδιαζανε ολοι μαζι!
ακου καμια συναυλια κ δες κανα DvD
k επειδη μας εμα8ες κ τον Leslie West k ton Alvin Lee μην μας κανεις το εξυπνο…
να μαθεις οτι ο leslie ειχε διπλα καποιον μουσικο με @@ ο οποιος λεγοταν FElix Papalardi…

asxeto αλλα οι Uriah Heep ηταν μονο μα μονο ο ken Hensley…
ο bluezlick ειναι αυτος που κραζει ολοι την ωρα :stuck_out_tongue:

__Ρε παιδιά τα είπαμε, το παιδί (ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, μιας και αυτό είναι το μόνο θέμα του που θυμάμαι γραπτά του, νομίζω είναι καινούργιο μέλος) είναι κολλημένος. Το είπα στην αρχή, όχι γιατί έχω κάτι εναντίον του (πώς θα μπορούσα; δε τον ξέρω κι απο χθές), αλλά γιατί το πράμα φαίνεται και το απέδειξε και στη συνέχεια!

__Μας λεει πως ο Στίβεν Χώκινς είναι πιο μεγάλος επιστήμονας απο τον Αριστοτέλη γιατί ο δεύτερος έχει πολύ περισσότερες γνώσεις και τεχνική κατάρτιση! Απλά ο Αριστοτέλης “πρόλαβε”… μα δεν ξέρει τι λέει! Αν δει τα πράγματα πιο σφαιρικά και με ανοιχτό μυαλό, μεγαλώνοντας, μπορεί και να καταλάβει ότι η εξελικτική πορεία δεν λειτουργεί έτσι… Αναπτύσσεται εκθετικά και έχει άμεση σχέση με το τι έχει προΗΓΗΘΕΙ (το λένε και οι λέξεις μαμώ τον ελληνικό μας πλούτο!!). Αλλο το πρόλαβα και άλλο το άνοιξα δρόμους για να οργιάσουν οι υπόλοιποι! Αν ήταν έτσι, στα πρώτα χίλια χρόνια ανθρώπινης ιστορίας θα σέρφαραν στο internet… Ηθελε ανατρεπτική σκέψη, αποκλίνουσα για να σκεφτεί κάποιος τον τροχό, τη φωτιά, να βάλει την κιθάρα στο ρεύμα, να παίξει όπως ο Hendrix, μετά τα πράγματα παίρνουν την πορεία τους. Η κάθε γενιά έχει την νεολαία που της αξίζει γιατί ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ (και πάλι ο πλούτος της ελ.γλώσσας κάνει τη μισή δουλειά για όποιον ξέρει να βλέπει και όχι να κοιτάζει).

__Εφτιαξε ο Bonham ένα υπέροχο σάφλ… Το πήρε ο άλλος υπέροχος drummer ο Porcaro και το εξέλιξε, τα πήρε όλα αυτά ο Portnoy, ως γνώση, ως έτοιμα ακούσματα που διΕΥΡΥΝΟΥΝ τον νου και μαζί με άλλα του Peart κυρίως έφτιαξε κάτι νέο που προσκυνούμε… Εβαλε και λίγο απο την τρέλα (γιατί κι αυτό είναι τεχνική, είναι προσέγγιση -κάνω έναν “άτσαλο” αλλά σχετικό παραλληλισμό με τον “ντανταϊσμό”) του Moon (καθώς και την δύναμη και την εκρηκτικότητά του, τη δίκαση που πρώτος αυτός έβαλε στο rock κλπ) και λίγο απο Bozzio και έτοιμο το γλυκό. Αυτό δεν τον κάνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ καλύτερο απ’ τους άλλους. Κι εγώ ξέρω καλύτερα μαθηματικά (που είμαι μέτριος στα μαθηματικά, την άλγεβρα) απο τον μέσο Ελληνα 2000 χρόνια πριν… Και τι πάει να πει αυτό; Είμαι καλύτερος γιατί λύνω δυσκολότερα “τεχνικά” μαθηματικά; Η μαγκιά θα ήταν να το έκανε αν ζούσα εκεί, ΠΡΙΝ έναν Θαλή ή έναν Αρχιμήδη, όχι μετά που μας άνοιξαν τα μυαλά… Η μαγκιά θα ήταν απο το μηδέν να ανακαλύψεις την θεωρεί της κβαντομηχανικής πριν αυτήν της σχετικότητας, πριν τη γνώση των Αρχαίων Ελλήνων… τότε θα ήσουν καλύτερός τους, τώρα έγινες το ίδιο καλός ή καλύτερος ΧΑΡΗ σ’ αυτούς.

_Σταμάτα να θεωρείς απριόρι σε μια συζήτηση όλους έχουν διαφορετική γνώμη απο εσένα άσχετους, ΕΣΥ χάνεις κι έτσι μπαίνεις σε έναν μονόλογο όχι σε συζήτηση με μηδαμινά ποσοστά να αποκομίσεις κάτι… Γιατί αν δεν σε νοιάζει αυτό και απλώς ήρθες να μοιραστείς την παντογνωσία και το αλάθητό σου, τότε ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε -ανοίγω κουβέντα με τον καθρέπτη, καλύτερη συζήτηση θα γίνει. Δεν προδικάζω, αλλά με τον τρόπο που απαντάς ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, αυτό δείχνεις -σύγνώμη… εκτός κι αν είναι γιατί είσαι καινούργιος και νιώθεις πως βάλεσαι ενώ στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, τουλάχιστον όχι απο πρόθεση, το κλίμα εδώ είναι πολύ ευχάριστο και ανοιχτό γενικά, θα το δεις στην πορεία.

__Τέλος πάντων, το τελευταίο που γράφω… Δεν είπαμε ότι δεν ήταν υπερεκτιμημένοι… Αλλο σου λένε και δε το πιάνεις… Αν το πιάσεις ΣΕ 'ΣΕΝΑ θα κάνεις καλό… σκέψου το… ΔΕΝ είπα διάβασέ το… σκέψου το είπα…!

__Και για να μη νομίσει κανείς ότι στην αρχή έπαιζα παιχνίδι εντυπώσεων, να που είσαι κολλημένος και αυτοαναιρείς τα λεγόμενά σου:

__Λες “ποιός είναι ο Bluezlick για να κρίνει…”, γιατί ΕΣΥ ποιός είσαι για να κρίνεις τον Page (που το έκανες και πρώτος)…; Πλάκα μας κάνεις; Οχι “μονά ζυγά κερδίζω”, να ξέρουμε και τι λέμε…

__Ο Page ήταν μέτριος τεχνικά; Tι λες ρε μπαρμπα; O -θεός- Petrucci, που είναι ένας απ’ τους καλύτερους τεχνικά κιθαρίστες σημερα, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ μπορεί (υπάρχει και τεκμίριο, live εκτέλεση) να παίξει το Since I’ve been Loving You; Μα αφού με αυτό κάνει ζέσταμα… ΚΑΛΑ, ευχαριστώ πολύ, ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ; Γιατί κι εγώ ξέρω 100 μπάντες που κάνουν ζέσταμα με SOAD, όχι τίποτα πιο δύσκολο και γελάει και το παρδαλό κατσίκι γιατί παίζουν άλλα αντί άλλων ή χώνουν 700 κιλά παραμόρφωση και ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως παίζουν, SRV, Hendrix κλπ… O Μαρκ Νόπφερ, ο Γκαλαχερ, ο ΒΒ Κινγκ, Ο Ρόμπερτ Κρέι, ο Αλμπερτ Κίνγκ, γιατί είναι τόσο δύσκολο να διασκευαστούν (σωστά); Μα δεν παίζουν και τίποτα τρελό τεχνικά! …ή μήπως παίζουν; Αλλο η ξερή τεχνική και άλλο η καλή μουσική φίλε μου. Ενα απ’ τα σωστότερα πράγματα που μου είπε φίλη που σταμάτησε πριν πάει για σολίστ στο πιάνο: “έλεγα, καλά ο τάδε -ένας παγκοσμίου φήμης πιανίστας, δε θυμάμαι όνομα- γιατί θα παίξει στο κοντσέρτο του αυτό; Αυτό είναι παιδικό νανούρισμα, το κάναμε στο πρώτο έτος, πρώτα Ραχμανινοφ και μετά αυτό;!!” και μετά λέει “ε, όταν το άκουσα να το παίζει κατάλαβα γιατί ήταν αυτός που ήταν και γιατί δεν είχε καμία σχέση αυτό που παίζαμε εμείς με αυτό που έπαιζε αυτός” -και ήταν πολύ καλή. Μάθε κάτι απ’ όλα αυτά και όχι να μου λες πως ο Alvin Lee (θεός! ο “παίζω-πιο-γρήγορα-κι-απ’τη-σκιά-μου” !), ήταν καλύτερος απ’ τον Page; Μα ήταν άλλο το στιλ τους. Ναι και Φέλιξ Παπαλάρντι ήταν καλύτερος του Πωλ Τζόουνς γιατί έδερνε τη γυναίκα του, όπως ο Τεντ Νάγκετ είναι ο καλύτερος κιθαρίστας γιατί είναι ο μόνος που κυνηγά και σκοτώνει για την τροφή του… Και στο τέλος, ποιός σου είπε εσένα πως πιστεύω όπως λες πως “οι άλλοι είναι μέτριοι”, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΥΘΕΡΕΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ! Ισα-ίσα που είπα πως ήταν όντως υπερεκτιμημένοι οι Zeps, αλλά κάποιος λόγος θα υπάρχει που τόσος κόσμος σε όλο τον πλανήτη του λατρεύει. Και όχι να τους συγκρίνουμε με τους Ten Years After!! Ρε, πας καλά; Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο σχήματα; Αλλά και έτσι να το δεις, οι Zeps εξελίχθηκαν περισσότερο απ’ αυτούς και έχουν πολλά τραγούδια που δεν είναι καθόλου “κουπλέ-ρεφρέν” (αν το υποστηρίζειs αυτό είσαι πραγματικά άσχετος με Zeppelin") και ΠΟΛΛΑ είναι ΠΟΛΥ διαφορετικά με τα περισσότερά τους. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι αυτό μουσικά; Αλλά είπαμε, μη συγκρίνουμε πορτοκάλια με αχλάδια!

__Και οι Beatles σιγά την τεχνική που είχαν… Αυτά είναι τόσο εύκολα που ούτε για ζέσταμα δεν κάνουν… Αρα, για πέταμα όλη η δισκογραφία και τα τραγούδια τους… στο κάτω - κάτω, ποιός τα άκουγε μωρέ; Ο “παίζω τα ίδια και τα ίδια εδώ και εκατό χρόνια” Malmsteen ασελγεί πάνω στον Harrison. Αν ρωτήσεις τον Portnoy θα σου πει πως ο Ringo είναι ένας απ’ τους λιγότερο επιδραστικούς και πιο μάπα drummer που γεννηθηκαν ποτέ, όσο για τον Λένον και τον Μακάρτενεϊ, ο -δάσκαλος- Lord θα σου πει πως γελά με τα καραγκιοζιλίκια τους, o Stu Ham πως πατάει κάτω το κεφάλι του Μακάρτνέι και ο Angelo ότι ο η μουσική του Lennon είναι ότι πιο εύκολο και χαζό, φτηνό έχει ακούσει στη ζωή του. Ακου εκεί, beatles, αυτοί είναι για να αναφέρουμε το όνομά τους και να κάνουμε ζέσταμα στους κοιλιακούς μας απ’ τα γέλια, σιγά την δυσκολία που έχουν τα τραγούδια τους, σιγά την μουσική, σιγά την μπάντα…

Υ.Γ. ο Paice (βρήκες άνθρωπο να του πεις για το Paice… ρε αγόρι μου, τι σε κάνει να νομίζεις ότι μόνο εσύ ακούς μουσική στον κοσμο και ξέρεις πέντε πράγματα;), είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ drummer και δεν έκανα ποτέ το λάθος να τον δυγκρίνω με τον Bonham, ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΗ και πιο ολοκληρωμένος drummer, αλλά είναι άλλη σχολή. Επίσης, για το Made In Japan (μάλλον ο καλύτερος live rock δίσκος ever), υπάρχει και ένα The Songs Remains The Same /How The West Was Won, για κάθε Moby Dick, υπάρχει ένα The Mule κ.ο.κ. μη αρχίσουμε να λέμε σαν τους χαζούς ποιο είναι καλύτερο γιατί “έτσι μας αρέσει”. Και το γεγονός ότι ο Paice ήταν /είναι εξαιρετικός drummer δεν μειώνει την αξία του Bonham… και όσο ότι απλά βάραγε λίγο πιο δυνατά, εσύ δείχνεις πόσο άσχετος είσαι με τα drums…! Τα μετρήματά του στα blues, τα groovατα και ρυθμικά μέρη του (που απ’ αυτά πήρε μαθήματα ο μέγιστος ρυθμικός και groovατος rock drummer, o Porcaro), η ταχυτητά του, το πάθος, ο χαρακτηριστηκότατος ήχος του, η σταθερότητά του… ΠΟΛΥ καλός drummer και στο κάτω - κάτω, είναι πολύ σημαντικό να ΕΠΗΡΕΑΖΕΙΣ, κάτι σημαίνει, δεν είπαμε ότι είσαι ο θεος της τεχνικής, η τεχνική μόνη της δε λέει τίποτα. Ο καταπληκτικός Ginger Baker είχε την θεϊκή τεχνική, όχι! Ε, βρε μου άλλον (απο τους δεκάδες που έχουν διασκευάσει τραγούδια του, π.χ. White Room) να παίζει όπως αυτός και τα λέμε. Δεν είναι η τεχνική το παν και αυτό στο λέει άνθρωπος που λατρεύει drummers όπως Portnoy, Bozzio, Carey, Κολαούτα, Palmer, Γουέλκ, Peart, Porcaro, Gadd, Lombardo, Powell, Donati, Chambers, Κόπελαντ (μοναδικό παίξιμο, βρες άλλον που έπαιζε έτσι πριν από αυτόν, μη σου πω και μετά) κλπ… Και ο drummer τον Queensryche δεν παίζει “παπάδες” (όχι πως είναι εύκολα αυτά που παίζει), αλλά είναι επιλογή του και αυτό το πιο μινιμαλιστικό στοιχείο και η διαφορετικότητα χωρίς 500 χτυπήματα το δευτερόλεπτο, σε metal μπάντα και prog γενικότερα ίσως, ήταν πολύ σημαντικό, πολύ χαρακτηριστικό που επηρέασε πολύ κόσμο και η αξία του είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς και για όλους τους ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ, ότι έκαναν το πιο δύσκολο, γέννησαν κάτι νέο, πήγαν αντίθετο στο ρεύμα… δεν είναι όλα ξερή τεχνική και επίδειξη τεχνικών ικανοτήτων… Ο Moon έκανε καριέρα γιατί όποις πήγαινε σε live (ή και απο τα cd, ειδικά σε σύγκρισή με το πώς έπαιζαν τότε, αυτός έφερε κάτι νέο που έχουν υιοθετήσει σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι drummers!) έλεγε, “ρε ΠΩΣ παίζει έτσι αυτός;” γι αυτό, για τον τρόπο του, όχι γιατί είχε σπάσει το ρεκόρ χτυπημάτων με δεμένα τα χέρια… Ποιός σου είπε ότι ο Μπετόβεν και ο Μπαχ ήταν κορυφαίοι πιανίστες; Υπήρξαν πολλοί κλάσεις ανώτεροι τους τεχνικά… Ε και; Ευχαριστώ πολύ! Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις List και Pagannini, ναι, αλλά αυτές δεν μειώνουν την αξία των προηγούμενων επειδή ήταν καλύτεροι και δυσκολότεροι τεχνικά πιανίστες!

Υ.Γ.2 μια και δεν είδα νέο θέμα να έχει ανοίξει στην black list, απαντώ εδώ… και σ’ αυτό το θέμα δε θα ξαναπροσθέσω τίποτα, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Η υπόθεση είναι “μονά ζυγά κερδίσω” γιατί συγκρίνουμε διαφορετικα πράγματα και μάλιστα βάση προσωπικού γούστου… Good Wines δηλαδή, άκρη δε θα βγάλει καμία πλευρά.

EDIT:
Y.Γ.3 και σκεφτόμουν, πως δεν έχει γράψει τίποτα όλη αυτή την ώρα γνωστός πολέμιος του “παίζω 32/31 με τέμπο στο 192,5 ανεβοκατεβαίνοντας χρωματικές κλίμακες με 19,9 νότες το δευτερολεπτο γιατί, γιατί μπορώ”. χαχα… είδες, γράφαμε μαζί και για τον Φέλιξ… Για να κάνουμε και λίγο πλάκα, ο φίλος αυτός ρε bluez, δε βάζει το cd ν΄ακούσει μουσική… παίρνει την παρτιτούρα του τραγουδιού, και αν δεν είναι όλη μαύρη δεν το βάζει στο cd να τ’ ακούσει! :lol: Σόρρυ φίλε, κι εγώ γουστάρω τρελά την τεχνική, αλλά δεν παραμελω και την μαγεία & “απλότητα” του Million Miles Away του Rory π.χ. Εχω πάθει σοκ με την ΜΟΝΑΔΙΚΗ εκτέλεση του Becker στο 9ο καπρίτσιο του Παγκανίνι (πολύ πάνω απο άλλες προσπάθειες σε έγρα του Παγκανίνι, ακόμα κι απο τον Malmsteen και άλλους), αλλά και το είναι εξίσου μαγικό. Επειδή το “The Thrill Is Gone” είναι αργό, είναι και κακό τραγούδι, ή μήπως είναι εύκολο; Τι κι αν το Bad to The bone είναι ότι πιο εύκολο ως θέμα να παίξει κάποιος στην κιθάρα, κάποιος που δεν έχει ξαναπιάσει ποτέ κιθάρα; Εσύ έχεις γράψει ποτέ κάτι τόσο χαρακτηριστικό, τόσο επιδραστικό, τόσο αναγνωρίσημο, τόσο πολυπαιγμένο και αγαπημένο, τόσο μεστό; Υπαρχουν κιθαρίστες που με ένα “σήκωμά” τους, στέλνουν αδιάβαστους πολλούς “βιρτουόζους”, και εκεί είναι το το νόημα… Οχι μόνο τεχνική, τα ξαναπα, μη τα ξαναλέω… ΣΚΕΨΟΥ το, ή έστω σκέψου ότι μπορεί κάπου να τα βλέπει ΚΙ ΕΣΥ μονόπλευρα τα πράγματα, σκέψου το, ίσως κάνεις λίγο κακό στον εγωισμό σου αλλά περισσότερο καλό στην προσωπικότητά σου…

πανε σπιτι σου…
αλλη βλακεια δεν ειχες να πεις… πραγματικα αυτο ηταν πιο ακυρο κ απο τους Floyd… τουλαχιστον πες KIng Crimson…

ας του κλεισει το στομα καποιος…
στο precence υπαρχει ενα απο τα πιο επιδραστικα κοματια της metal
achiles last stand! πανε διαβασε κανα βιβλιο να διες πιος εγραφε τι απο τους zeppelin κ την δουλεια εκανε ο Page sto Studio! το μυαλο του δεν το χε κανεις!

ο Blackmore ειναι θεος κ αυτοσχεδιαζει γαματα!(δεν ειναι φασαρια αυτο Led μην φας μαπες κ εσυ!) αλλα o blackmore οταν αυτοσχεδιαζει το γρουπ απο πισω δεν παιζει ΤΠΤ! κραταει ενα ρυθμο! οι Zeppelin αυοσχεδιαζανε ολοι μαζι!
ακου καμια συναυλια κ δες κανα DvD
k επειδη μας εμα8ες κ τον Leslie West k ton Alvin Lee μην μας κανεις το εξυπνο…
να μαθεις οτι ο leslie ειχε διπλα καποιον μουσικο με @@ ο οποιος λεγοταν FElix Papalardi…

asxeto αλλα οι Uriah Heep ηταν μονο μα μονο ο ken Hensley…
ο bluezlick ειναι αυτος που κραζει ολοι την ωρα :P[/quote]

bluezlick κανεις λαθος.οσον αφορα τον αuτοσχεδιασμο oi purple einai κορυφαιοι.
tουλαχιστον ο blackmore kai lord einai οι καλυτεροι σ αυτο το ειδος(made in japan).
ο lonesome ειπε πολλα σωστα πραγματα.ναι ο page δεν ειναι τεχνικος κιθαριστας.δεν θελω να τον συγκρινω με blackmore roth beck που ειναι απειρως καλυτεροι.θα τον συγκρινω με αλλους κιθαριστες του blues rock τον rory gallagher,zz top,alvin lee και θα πω οτι στ αυτια αυτοι μου ακουγονται μια κλαση παραπανω…
εκει που κανει λαθος o lonesome ειναι για τον bonham.o bonham ηταν εκπληκτικος drummer me jazz στοιχεια στο παιξιμο του με διαφορα ο καλυτερος
παικτης των ζεπελιν.για οσους ξερουν εστω λιγο απο drums και δεν κρινουν εναν drummer μονο απο γρηγορα κομματια ακουστε το houses of the holy…

__Εμ, του τα λέμε, κι εγώ του είπα για τον Bonham πιο πάνω (είμαι σίγουρος πως συμφωνείς). Και ο Page, δεν είναι μόνο τεχνική, είναι τεχνοτροποία, προσωπικό στιλ, τεχνοτροποία στο στούντιο, με νέες τεχνικές, συνθέσεις, feeling…

__Σίγουρα και οι συνεργάτες βοηθούν, αλλά και αυτό είναι υπέρ του, ΜΑΓΚΙΑ του και σοφότητα που είχε διαλέξει αυτούς και που ήταν αυτό που ήταν για να τον δεχτούν και οι άλλοι. Αμοιβαία πράγματα αυτά, π.χ. F.F.Coppola (για τους γνώστες)… :wink:

__Αλλά και μόνο για 5-6 (απο πολλά περισσότερα εξαιρετικά) ΥΜΝΟΥΣ ΤΗΣ ROCK που έγραψε, του ανοίκει η θέση στο πάνθεον των καλύτερων rock κιθαριστών (δεν είπε κανείς ότι είναι ο πιο τεχνικό ποτέ -έλεος!) Τέλος πάντων, end of transmission. 8)

δν λέω κακία,δν λέω κακία… :roll:

δεν ειπα οτι δεν αυτοσχεδιαζουν καλα! αλλα οταν αυτοσχεδιαζουν παιζουν ενας ενας οχι σαν συνολο! δλδ ο καθενας κανει το κοματι του! κ ι ζεπελιν το κανουν αλλα ι Purple στιριζοντε σε αυτο!
μην κανεις ατυπες κ βλαμενες συνγκρισεις!
σε συμπαθω μην μου το χαλας
:wink:

κοιτα οσον αφορα τους zeppelin σαν γκρουπ και τον page τις ειπα πιο πριν τις αποψεις μου και δεν αλλαζουν.(βαριεμαι να λεω τα ιδια)και δεν εχει νοημα να υπαρχουν αντιπαραθεσεις μεταξυ των μελων του forum.
συμφωνω απολυτα μαζι σου για τον bonham.μετα τον powell που ειναι ο αγαπημενος μου (και λογω τηs αγαπης μου για τους rainbow) drummer βαζω διπλα του πολυ κοντα τον bonham…

Parakalw kai tous bakalides UFO+Scorpions na poune tin gnwmh tous se ayto to polykroto topic peri poios einai o kalyteros:o Coverdale h’ o Bonham??..

Βλεπω παρα πολλες απαντησεις από ατομα τα οποια συνεχιζουν να μην αντιλαμβανονται το τι λεω?Κολλημενος κυριε shadowcaster?Μπα δεν θα σου κανω τη χαρη?.Ποιος άλλος με ειπε κολλημενο?Ο Nihilist?AΧΑΧΑΧΑΧΑ ο κολλημενος με Entombed κα;ι Dismember που δεν βλεπει γυρω του που μηδενισε με ένα post του 5 ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΑ GROUP του rock για να προβαλλει τους υπερεκτιμημενους τρισαθλιους?..
Led Zeppelin το τι γραφουν τα βιβλια για το αν οι Led Zep τρωγανε κραξιμο ποσως με απασχολει γιατι υπαρχει και η άλλη αποψη ότι όλα ητανε κολπο του Grant…o νοων νοειτω?.Δπαιζει ο κακος μουσικος τυποτς τι δεν παιζει εσας που γαματε και καλα?λεει ο κοσμος και τα υπολοιπα γνωστα?.
Παζλ που εφτιαχνε ο Page?Που είναι?
Οι δισκαρες τις οποιες εβγαλε ο Blackmore από το 80 και μετα είναι οι εξης 4 Difficult to Cure,Straight between the eyes,Perfect Strangersκαι Stranger in us all.
Αυτοσχεδιαζε λοιπον ο Blackmore και παρηγαγε φασαρια.Μαλιστα.
Δοκιμασε να βγαλεις ακουστικο τραγουδι των Zeppelin.Μαλιστα.Ωραιο επιχειρημα.
Βεβαιως και ο συγκεκριμενος τραγουδιστης που χαθηκε δεν ητανε οποιος και οποιος αλλα ενας ανθρωπος που παιρνοντας τα επιχειρηματα του Shadowcaster εγραφε στιχους επαιζε με το κοινο κτλ κτλ.Μια γενια οπαδων ειχε συνδεθει μαζι του.Εκτος και αν δεν τον θεωρεις σημαντικο.Ε τι λες οι AC/DC παιξανε με την τυχη τους και δικαιωθηκανε οι αλλοι γιατι?Μηπως δεν υπηρχανε drummer ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτεροι από αυτόν να τον αντικαταστησουνε?Δηλαδη ο Bruford τους επεφτε ασχημος?Chicken κο-κο-κο.

Bluezlick οι King Crimson ειναι το δευτερο μεγαλυτερο group του prog.Σπιτι σου μαλλον ειχες παει εσυ όταν οι Van Der Graaf ισοπεδωναν τους Porcupine Tree περυσι στο Λυκαβητο μπροστα σε ένα παντελως ασχετο κοινο με τη μουσικη τους ένα κοινο πειθαναγκασμενο να αγοραζει μετριοτητες τυπου Deadwing…Μαλλον ησουν σπιτι σου όταν πριν 2 χρονια o Peter Hammill εδινε ένα μοναδικο live με μια ΘΕΟΡΑΤΗ φωνη παρα τα 60 του χρονια?.Τραβα μαθε ψαξου και μετα να μιλας γιατι όταν οι Generator κυκλοφορουσαν δισκο το 1967 οι Crimson δεν ειχαν καν σχηματιστει?1967…10 χρονια πριν τους Rush…Αντε τραβα μαθε βλακα ε βλακα και μετα να μιλας??Και το βλακας που σου λεω στο λεω με ολη την εννοια λυπωντας τον Cozy και τον Μonte…Που απλα κοιτας να κοροιδεψεις και να ειρωνευτεις οποιονδηποτε λεει τη γνωμη του ανοιχτα πηγαινοντας κοντρα αθελα του εστω στα μουσικα εδώ και χρονια επιβαλλομενα πραγματα?
Όταν βαζω ένα cd γουσταρω να ακουω και τεχνικη.Τεχνικη δεν είναι μονο το prog στα σιγουρα.Αυτο δεν σημαινει ότι ακουω με τις ωρες shred αλλα όχι και να μου εχουνε για κιθαρισταρα τον Page και οι πραγματικοι παικταραδες ακομα και της εποχης του όπως ο Fripp να μην αναφερεται πουθενα?.
Α και που σαι βλακα ο Mick Box διαλυει τον Page…Επειδη οι Heep ητανε μονο ο Hensley…
A επισης τα solos που ανταλασσουν μεταξυ τους Blackmore και Lord στο Made in Japan είναι επειδη οι Purple απλα κρατανε ένα ρυθμο?.
Οι Zeppelin αυτοσχεδιαζαν ολοι μαζι?ε ρε τι άλλο θα διαβασω?.
Α και επειδη αναφερεσαι στα βιβλια τα βιβλια γραφουν ότι ο Papalardi ητανε εκεινος που εμεινε μολις ειδε τον West να παιζει.Αυτα με σενα βλακα.

Shadowcaster επειδη ξεσκιστηκες να γραψεις όλα αυτά θα σου απαντησω απολυτως σοβαρα.
Πρωτον κολλημενος εισαι εσυ γιατι δεν δεχεσαι μια διαφορετικη αποψη.
Δευτερον ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Hendrix ότι προλαβε και ανοιξε δρομους?Η μηπως αυτά δεν συνδυαζονται και τα 2?Ειναι σιγουρο ότι αν δεν τα εβρισκε ο Hendrix θα τα εκανε καποιος άλλος?.δεν καταλαβα δηλαδη εσυ πιστευεις ότι η rock Μουσικη θα εμενε ετσι?Και για τον Stevie Ray Vaughan εχει γραφτει ότι αν ειχε γεννηθει λιγα χρονια νωριτερα ισως να τα ειχε κανει αυτος?.Για να σου δωσω ένα άλλο παραδειγμα λεμε ότι τα παντα ειδικα στο καθαροαιμο metal εχουνε παιχτει και οσα group τα παιξανε πρωτα κονομησανε οι υπολοιποι απλα ακολουθουν?ε θα μπορουσαν να ητανε οι υπολοιποι στη θεση τους να τα ειχανε κανει πρωτοι και να θεωρουνται αυτοι θεοι?δεν καταλαβα δηλαδη ο πρωτοπορος είναι αυτοματα για σενα ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ?Ειναι εξίσου μαγκας για μενα ο καθενας που παιρνει κατι εστω ετοιμο και το φτανει σε δυσθεωρητα υψη που πιθανον τι πιθανον δηλαδη κατά 90% ο πρωτοπορος δεν θα εφτανε ποτε?..
Εφοσον ο κυριος Page ηταν πρωτοπορος γιατι δεν εξελιξε το στυλ του να το παει παραπερα να ξεκινησει και το tapping κτλ κτλ?
Αρα λοιπον ο κυριος Bonham εφοσον ξεκινησε ένα υπεροχο σαφλ όπως λες και το πηραν οι αλλοι 2 παιχταραδες που ανεφερες και το εξελιξε πρεπει και θα επρεπε να αναφερεται ως ενας απλα καλος drummer ο οποιος επαιξε κατι ισως πρωτοποριακο για την εποχη του?Ως εκει όμως!!!Ουτε Θεος ουτε γαματος ουτε τιποτα!!!Προσωπικα βεβαια διαφωνω καθως υπηρχαν καλυτεροι drummer από εκεινον…Αλλα όχι να ερχεται ο μουσικος τυπος και να προωθει το κάθε τσουτσεκι και πραγματικους ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ (Macalpine,Vinnie Moore,Atma Anur κτλ κτλ κτλ) στην ακρη???Στην εποχη της dsl να βλεπω νεα παιδια να μιλανε ακομα για Zep…τη στιγμη που υπηρχαν ένα σωρο group εκεινης της εποχης καλυτερα??
Δε νιωθω επειδη ειμαι καινουριος ότι βαλλομαι βαλλομαι οντως!Αυτο είναι που δεν καταλαβαινεις!Δεν θεωρω ασχετους οσους εχουνε διαφορετικη αποψη από εμενα αλλοι με θεωρουν?δες τον κυριο Bluezlick πιο πανω?..
Θα το επαναλαβω?Ποιος είναι ο BLUEZLICK που θα κρινει τι ητανε ο Blackmore?Με ειδες να γραφω ότι ο Page δεν ηταν μουσικος?Δηλαδη αν ο Blackmore δεν ηταν μουσικος τι ηταν?Γητευτης αλογων?Τσαγκαρης?Που εχει αναδειξει ένα σωρο μουσικαρες διπλα του?Αλλα ξεχασα μονο ο Ozzy και ο Dio ανεδειξαν μουσικαρες…αχαχαχα?
Την καραμελα «αυτό δεν μπορει να διασκευαστει σωστα» αστην.Αδικεις τον εαυτο σου.Ο Page ητανε ένα κιθαριστακι των 2 riff και 3 solos…τωρα βεβαια αν πχ οι Gentle Giant ειχαν καλυτερη προωθηση(το ονομα τυχαιο) ισως λατρευε αυτους ολος ο πλανητης?

Δεν ειπα όλα τα κομματια των Zep ότι είναι κουπλε/ρεφρεν?.ειπα τα περισσοτερα?.και ναι ακομα και στους πρωτους τους δισκους τους θεωρητικα καλυτερους υπαρχουνε απλα συμπληρωματα και μετριοτητες?.
Οι Ten Years After για μενα γαμανε είναι καλυτεροι από τους Zeppelin.Σε όλα τα επιπεδα.
Παλι καλα που εσυ δεν αποκαλεις τους συνομιλητες σου ασχετους?
Ποιους ανεφερες?Τους Beatles?Ε ημαρτον από τους υπερεκτιμημενους ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΠΑΝΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ?..ποιοι Beatles μωρε?Ελεος πια?ελεος?
Καταπληκτικος Ginger Baker?Να γελασω και εδώ?
Τελειωνοντας για τον Bonham σου εχω απαντησει παραπανω,και επειδη λες συνεχεια ότι θαυμαζω μονο τους τεχνικους?.οχι φιλε γουσταρω απειρα και τον Angus Young…δεν ειδα όμως πουθενα σε κανενα περιοδικο ο Young κορυφαιος των κορυφαιων ο Rudd καλυτερος drummer ο Cligg καλυτερος μπασιστας κτλ?και στο κατω κατω ο Young στα σολο του γαμαει και δερνει ασχετα αν παιζει και αυτος 3 riff ο Page?Μου θυμιζεις ένα φιλο μου που ελεγε παικταρα τον Iommi…αλλο από κει δημιουργημα των media…
Για να κλεισω λοιπον θεωρω πως πρεπει από τα media να γινονται διαχωρισμοι.Αλλο ειμαι παικταρας σαν κιθαριστας,άλλο ειμαι καλος συνθετης άλλο εγραψα 5 υμνους της rock και ειμαι κιθαρισταρας?αλλα το ότι εγραψε 5 τραγουδια αυτό δεν τον κανει αυτοματα και ΘΕΟ γιατι 5 καλα τραγουδια εχουνε γραψει απειροι αλλοι?
Επειδη μιλησες για ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο CLAPTON στο studio…αλλα ελα μωρε ποιος είναι ο Clapton κατά bluezlick σε άλλο ποστ μαλακας ητανε slow hand…μηπως τελικα παλικαρι μου είναι μονα ζυγα δικα σου/σας που μολις τολμησει καποιος να αναφερει διαφορετικη αποψη πεφτετε πανω του σαν τις κατινες για ειρωνεια επειδη δεν εχετε με τι να ασχοληθειτε?
Starstruck σορι αλλα διαφωνουμε για Bonham…
Α και Monte o nihilist με εβρισε και εσβησες το post του?Αστονε μωρε μικρο παιδακι είναι.Εγω εδώ ειμαι 26 kai o Shadowcaster με θεωρει μικρο πως πρεπει να μεγαλωσω.Ε στα 56 μου θα εχω αποψη για τους Zeppelin…

βρε παιχταράδες όλοι, το Starfleet το project του Bryan May με τον Van Halen το έχει κανένας;;

Ωραία περνάμε. Μου αρέσουν αυτές οι συζητήσεις, γιατί μαθαίνει ο καθένας (και δη κάποιοι μικρότεροι που διαβάζουν) πολλά κ ωραία πράγματα. Δεν θα επεκταθώ πολύ, δύο πράγματα θα πω. Θεωρείς ότι οι zeps είναι συγκρότημα των 5 κομματιών και ότι οι Beatles είναι άσχετοι/κουλοί. Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω πολύ πάνω στα δύο, απλά θα πω ότι δεν μοιάζεις άτομο που να μεταπείθεται, άρα αφήνω την προσπάθεια, σεβόμενος την γνώμη σου. Απλά νομίζω ότι είναι ΠΟΛΛΗ άκυρη.

Το ποστ με τα “βλάκα” το αφήνω μόνο κ μόνο επειδή ξέρω τον shadowcaster κ ξέρω ότι έχει αρκετό χιούμορ για να μην παρεξηγηθεί με μια τέτοια low budget προσβολή. Αν θέλει κ στείλει pm το ποστ έφυγε παραυτα όμως. Δεν το σβήνω γιατί σέβομαι το κατεβατό/επιχειρηματολογία.

Επίσης. Σεβαστό να νομίζεις ότι ο τύπος προωθεί τον Α ή τον Β. Σεβαστό να διατυπώνεις κάποιες αιρετικές ιδέες κ να γουστάρεις που πας “κόντρα στο ρεύμα της mainstream rock σκέψης”. Απλά έλεος με την καραμέλα της “πολεμικής κ της κλίκας”. Το φόρουμ είναι δημόσια συζήτηση. Όλοι διαβάζονται κ ο καθείς μπορεί να απαντήσει. Ειδικά αν διαφωνεί. Έλεος με τους “πολέμιους” !

Ο nihilist δεν σε έβρισε. Εγώ κ εκείνος ξέρουμε γιατί έφυγε το ποστ.

Είσαι 26 και από τώρα βλέπω ότι είσαι στο group αυτών που έχουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Στα 56 τι θα κάνεις ?

Επειχειρήματα του τύπου “ποιός bluezlick τώρα” και ποιός montecristo κτλ κτλ να λείπουν. Ο καθένας μιλάει εξ ονόματός του (πολλοί από εσάς ούτε καν αυτό, μόνο nickname) κ δεν αξίζει την περιφρόνηση κανενός. Καλά σου είπε ο shadowcaster σε αυτό το σημείο.

Επίσης : plz return on topic !

Επίσης 2 : τι πράγμα είναι αυτό με τους καινούργιους ? όλοι τσαντισμένοι μπαίνουν ? :roll: :roll:

Οχι αλλα αν το βρεις πες κι εμενα γιατι ακουγεται υπεροχο. :stuck_out_tongue:

Montechristo δεν ειπα βλακα τον shadowcaster.Ο shadow μου απαντησε σοβαρα ασχετα αν διαφωνω μαζι του.Τον Bluezlick ειπα βλακα εχει διαφορα.
Σταματαω εδω τη συζητηση.Δεν θεωρω οτι εχω καποια αληθεια απλα ειπα τη γνωμη μου.