Gojira

έχουμε νεότερα για το νέο Mastodon; Ούτε tracklist, ούτε ημερομηνία, ούτε εξώφυλλο, τίποτα δεν έχουν βγάλει

edit: Mastodon on their new album: "It's the fullest, biggest-sounding record we've done so far"

Εμένα το ρεφρέν με χάλασε λιγάκι

Αλλά βαράει δυνατά κι αυτό

(προσπαθώ να βάλω yt λινκς όπως παλιά και να φαίνεται το βίντεο αλλά δεν μπορώ, εγώ κάνω κάτι λάθος ή άλλαξε κάποια ρύθμιση; )

edit, :+1: :heart: @apostolisza8

6 Likes

Δοκίμασε κάτω από το video να πατήσεις κοινοποίηση και να κάνεις c/p εδώ το λινκ που βγάζει εκεί.

1 Like

Οκ, εδώ ακούμε Gojira όπως καμία άλλη φορά νομίζω.
Καθαρά φωνητικά, σόλο, το κομμάτι δεν είναι καν μέταλ.
Ωραίο, live θα παίζει αρκετά. Θα μπορούσε ίσως να μην έχει τόσα ahhhh…

Από αυτά που έχω ακούσει με τα 5 κομμάτια πάμε για ένα δίσκο με ποικιλία και την μεγαλύτερη αλλαγη, διαφοροποίηση στον ήχο τους μέχρι τώρα.

Γνώμη μου, το καλύτερο κλείσιμο σε δίσκο Gojira :speak_no_evil:

5 Likes

Το τελευταίο κομμάτι θα είναι;;

Ναι , για κλείσιμο συμφωνώ ότι είναι πολύ ωραίο. Αν ήταν κάπου ενδιάμεσα ίσως με έβγαζε λίγο off στην ακρόαση. Θα δούμε βέβαια όταν έρθει η ώρα όμως θα κυλάει

1 Like

Δεν είναι το τελευταίο κομμάτι! Σε άλλο αναφέρεται.

Σε λίγη ώρα στην κεντρική μας περισσότερα. :smiley:

1 Like

εχω ακουσει ελαχιστα πραγματα απο αυτους… θελω να ακουσω δισκογραφια…να τα παρω χρονολογικά;

1 Like

Από τα πρόσφατα στα παλιά!

4 Likes

Ενω μου αρεσει σαν κομματι, ελπιζω σε μελλοντικους δισκους να μην πανε προς τα εκει, γιατι αν και ωραια συνθεση ακουγεται λιγο πιο generic απ’ οτι εχουμε συνηθισει απο αυτους. Ισως και να το αδικω βεβαια. Ισως και να μου θυμιζει και το Μιχαλακη (ελα, ενας ειναι ο Μιχαλακης) που πηγε και αυτος προς 70s και χαθηκε λιγο στην πορεια. Ισως και επειδη η κατευθυνση των τελευταιων κομματιων μου αρεσει παρα πολυ και θελω να την απολαυσω σε 1-2 δισκους πριν παμε σε κατι αλλο. Ισως και να ξυπνησα στραβα το πρωι, δεν ξερω.

@Storm αν θες να ακουσεις heaviness, και ιδιαιτερης τεχνοτροπιας ριφαρες και σχετικα γρηγορους progressive extreme metal ρυθμους, θα σου ελεγα το From Mars to Sirius για αρχη, αν θες να ακουσεις κατι περισσοτερο minimal, πιο αργο και “εσωτερικο” το Magma. Ολοι οι δισκοι τους ειναι πολυ αξιολογοι, με τους δυο πρωτους να ειναι αρκετα καλοι αλλα λιγο αγουροι, και απο το From Mars και μετα να βγαζουν 4 σερι δισκαρες. (και ελπιζω και μια 5η την Παρασκευη με το καλο!)

2 Likes

Περισσότερες λεπτομέρειες εντός:

7 Likes

Θα διαφωνήσω λίγο με κάποια σχόλια :sweat_smile:

Τα φωνητικά μού φαίνεται ότι βγήκαν κατευθείαν από το Shooting Star ενώ το “σε μελλοντικούς δίσκους να μην πάνε προς τα εκεί” νομίζω το εχουν ξεπεράσει πλέον με τον προηγούμενο δίσκο, είναι ήδη εκεί. Γενικά νομίζω θα ακούσουμε ένα Magma vol2 (και το λέω με τη θετική έννοια, και όχι “αντιγραφή”, “τραγούδια που περίσσεψαν” κλπ )

Μετά δε θα ήταν Chant :stuck_out_tongue:

2 Likes

Το Chant εμενα μου βγαζει πολυ περισσοτερο 70s prog rock απ’ οτι το Magma. Τα κουπλε του οντως θυμιζουν Shooting star, αλλα σαν συνολο ειναι πολυ διαφορετικα κομματια.

Οσο για τα υπολοιπα κομματια που εχουν βγει ως τωρα, θυμιζουν μεν πολυ περισσοτερο το Magma απ’οτι ολα τα προηγουμενα, αλλα εχουν μια πιο θετικη προσεγγιση θεωρω. Το Magma ηταν καταμαυρο οσο δεν παει αλλο, λογω και βιωματων της μπαντας εκεινη την περιοδο και αυτο ακριβως βγαινει και στην ακροαση του. Και είναι τεραστια δισκαρα εννοειται.

1 Like

Εμένα πάλι με φέρνει το “Chant” κάτι σε Scorpions του τύπου “Is there anybody there?”.

1 Like

Χαχα πραγματι. Και πολλα αλλα 70s ah-ah με “γλυκο” ροκαδικο μπασακι απο πισω (εμενα σε μια πολυ περιεργη συνδεση μου εφερε στο νου ακομα και το lady in black. Η μελωδια του ah-ah επισης με αυτο το γυρισμα που κανει λιγο πριν το τελος της μου θυμισε αντιστοιχες μελωδιες των wishbone ash)

1 Like

Και ναι και όχι.

Είναι σίγουρα πιο κοντά στο “Magma” από ότι σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά τους, αλλά αυτό ήταν μάλλον φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Την ίδια στιγμή πάνε κάποια πράγματα πιο μπροστά, με περισσότερη τόλμη ίσως.

Σαν σύνολο μοιάζει να στέκεται σε ανάλογα επίπεδα με τον προκατοχό του. Εκεί που ίσως υστερεί λιγάκι είναι στο ότι δεν έχει τόσο standout τραγούδια όσο τα “Silvera” και “Stranded”, κατ’ εμέ. Όχι πως τα singles του δεν είναι καλά, απλά όχι τόσο.

3 Likes

Κανε αυτο που εκανα κι εγω πριν κατι λιγοτερο απο ενα χρονο! Πιασε Magma και Enfant Sauvage ταυτοχρονα, μετα ακου τα δυο προηγουμενα, και μην πιασεις καν τα 2 πρωτα :stuck_out_tongue:

Αλλα το πιο πιασαρικο και καταλληλο για να σε βαλει στην φαση τους ειναι το Magma νομιζω.

Λοιπον φοβερο το νεο τραγουδακι, εχει και σολιδια, γαμω. Βασικα ειναι η εξελιξη του Magma. Γουσταρω ποικιλομορφια στον δισκο.

Νομιζω διαφωνω για το Another World. Και σε βαθος χρονου ισως και για το Into The Storm, το οποιο οσο το ακουω τοσο περισσοτερο το λατρευω.

4 Likes

Μου άρεσε πολύ το The Chant. Μου αρέσουν οι φωνητικές μελωδίες, μου αρέσει η mellow lead κιθάρα που μπαίνει μετά το 2λεπτο, μου αρέσει η ποικιλία που φαίνεται να έχει ο δίσκος.
BTW είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του: Κυριολεκτικά “chant”.

Έρωτας αυτή η μπάντα.

Δε με χαλάει αν λείπει ένα Silvera (με την έννοια ενός πιασάρικου single που ξεχωρίζει με την πρώτη ακρόαση) με την έννοια πως οι Gojira είναι μπάντα με κοινό που θα δώσει ακούσματα. Οπότε αν η ποιότητα είναι εκεί, χαλάλι. Δεν είναι η μπάντα που θα κάνει κόσμο να τη γνωρίσει μέσα από hit σε μεγάλο βαθμό. Όχι πως θα ήταν κακό κάτι τέτοιο.

4 Likes

Aν εξαιρέσεις πάντως το μεγάλο (σε χρόνο) μπάσιμο του Born For One Thing, αυτό είναι το αντίστοιχο Silvera του δίσκου(από τα θεωρητικά singles).

Τώρα αν κάτι δεν με έχει “ενθουσιάσει” μέχρι στιγμής, αυτό είναι το συνολικό ύφος.
Και αυτό γιατί δεν έχει τα στοιχεία της εκπληξης που είχαν οι 3 προηγούμενοι δίσκοι.
Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου κακό.

Η μόνη παρατήρηση που μπορώ να κάνω μέχρι στιγμής, είναι ότι έχουν πατήσει στις πιο απλές δομές του Magma (θετικό και αρνητικό) και τις έχουν εμπλουτίσει με την σκληράδα των προηγούμενων, μείον την εσωστρέφεια του magma.

Πάντως μέτριο κομμάτι (από τα singles) δεν έχει ακουστεί.

1 Like