Βγήκε…
Πρώτη ακρόαση:
Δεν ξέρω αν είναι πάρα μα πάρα πολύ καλός αλλά μπερδεμένος ή απλά γαμηστερά μπερδεμένος
Περπάτημα στην παραλία, εκεί που μπήκε το Grind κοιτούσα αριστερά δεξιά κάποιον να αρπάξω να χτυπηθούμε μαζί, τελείωσε το Grind και έκατσα να πάρω μια ανάσα πριν πάρω τον δρόμο για την επιστροφή και το βάλω πάλι να παίξει, τι υπέροχες μουσικές βγάζει αυτή η μπάντα ρε, τι παίζει ο άλλος ο τρελός στα ντραμς πάλι γτχμ.
Δίσκος της χρονιάς .-
Συμφωνώ. Μόλις έκανα μια πρώτη ακρόαση και ενώ δεν μπορείς να το ακούσεις και να μην χτυπηθείς, ένιωθα ότι δεν γινόταν κάτι Μ Ε Γ Α Λ Ο. Κάποια σημεία είναι γαμηστερά, όντως, όπως π.χ. η εισαγωγή του Grind που ειπώθηκε και νωρίτερα. Ωστόσο, κάθε κομμάτι νιώθω ότι θα ωφελούνταν αν ήταν 1-2 λεπτά πιο μεγάλο, να απλωθούν οι ιδέες. Ένιωθα ότι τα κομμάτια μπαίνανε, δείχνανε τα ριφφ τους και τελείωναν…
Επίσης, όταν παίζει το New Found ακούω You Foul και what’s been heard, cannot be unheard.
Για αυτό είναι πραγματικά μεγάλη μπάντα…
Το βίντεο έχει και το fortitude το οποίο ουσιαστικά είναι η εισαγωγή του Chant.
Btw, μεγάλος δίσκος!
Και για μένα μεγάλος δίσκος, απολαυστικός από την αρχή μέχρι το τέλος. Με ένα δυο σημεία καινούρια σε σχέση με το παρελθόν. Η διάρκεια όσο χρειάζεται ώστε να μην κουράζει. Μόνο για τα φωνητικά δεν έχω καταλήξει, θα ήθελα ίσως λίγο πιο δύναμη. Πάντως οι Gojira συνεχίζουν ένα εντυπωσιακό σερί δίσκαρων.
Άξιοι!
Κατι που πρεπει να ειπωθει και δεν το ειπε κανενας σας.
Η φωνη του Τζο στο Spotify ειναι σε ολα τα τραγουδια της στην ενταση που ΠΡΕΠΕΙ.
Αρα το μιξαρισμα στις compressed εκδοσεις που ανεβαινουν στο YouTube μαλλον επηρεασε την φωνη για καποιον λογο περισσοτερο (ή με διαφορετικο τροπο εστω) απο οτι τα οργανα?
Παντως για μενα και το Amazonia και το Born For One Thing ακουγονται πολυ καλυτερα στο Spotify.
Θα μπορουσε και πιο δυνατα η φωνη.
Πω πω τι καυλα , χθες ημουν ολη την μερα σε δουλειες ή με παρεα. Σημερα ομως θα λιωσω GOJIRA ολη μερα μετα την δευτερη δοση του εμβολιου χθες.
Ως τωρα τον παιζω με ολα τα τραγουδια.
εχεις δίκιο . Τώρα τον ακουω από spotify , είμαι πρώτη ακρόαση στο chant
όλα δείχνουν πως και εγώ με την σειρά μου θα αποθεώσω , μέχρι στιγμής όλα τέλεια
ΤΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NEW FOUND
Παιδια ο δισκος εχει παρα πολυ ψωμι. Ειναι ΓΕΜΑΤΟΣ με γαματα σημεια και ιδεες.
Και ριφφαρες. Καλα το αλα - Testament εποχης Gathering riff στο τελος του Hold On ειναι κολαση
βιντεαρα και το chant
είναι πρώτα καλλιτέχνες με άποψη και αισθητική και μετά όλα τα άλλα . Που και στη μουσική είναι γίγαντες οι τύποι
Ο δισκος και για μενα ειναι υπεροχος και νιωθω οτι θα πανε ακομα σε μεγαλυτερο κοινο… Τους θεωρω οτι ειναι απο τις μεγαλυτερες μπαντες τις εποχης μας και το αξιζουν… Γιατι ειναι αυθεντικοι και με αποψη… Οσο τον ακουω τοσο ανακαλυπτω πραγματα ενω δειχνει ποιο ευκολος ειναι εξισου απαιτητικος σαν ακουσμα… Απλα μπανταρα…
Σαν άσχετος απο Gojira, είπα να ακούσω το δίσκο μιας και το συζητάτε όλοι εδώ. Μιλάμε για άσχετος όμως ε… έχω ακούσει μόνο YouTube 3-4 κομμάτια.
Σίγουρα θα χρειαστεί πολλά ακούσματα, μου άρεσε πολύ πάντως… όπως φαίνεται ο δίσκος αυτός θα είναι ο λόγος που θα πιάσω όλη τη δισκογραφία τους.
Σε μερικά σημεία ένιωθα ατμόσφαιρα και μελωδίες που θυμίζουν Machine Head… στέκει αυτό που λέω ή είναι επειδή είμαι νέωπας;
Όπως έγραψε ο Randy Blythe των Lamb of God…
“That is what Fortitude sounds like.
Ancient structures holding new art, ocean waves and mountain air, the thrill of illicit fruit as the sun sets at the end of a perfect day. Maybe you can envision that. Maybe not. It doesn’t really matter, because the bar that defines this genre has just been raised. Again.”
Αυτό ακριβώς…
Μάλλον επηρεάστηκες αρκετά από το “Sphinx”. Λογικό. Πάντως, αν ανατρέξεις στην δισκογραφία τους θα καταλάβεις ότι πρόκειται για βασικό χαρακτηριστικό ατού των Γάλλων.
Με δύο ακροάσεις είμαι κατενθουσιασμένος με τον δίσκο
Μου αρέσει και περισσότερο από το magma μπορώ να πω .
Πιστεύω κι εγώ ότι θα τους βοηθήσει να διευρύνουν το κοινό τους . Είναι αρκετά εύκολο σαν άκουσμα , ασχέτως που ξεδιπλώνεται και έχει ψωμί . Το οποίο είναι μεγάλη επιτυχία αν το σκεφτείς
μπορω να πω οτι εχω αρχισει να κολλαω ασχημα με Magma και το L’enfant…
εβλεπα λιγο εκδοσεις σε cd και απο οτι καταλαβαινω μονο το 2ο εχει Limited edition με εξτρα στουντιο κομματια…
ισχυει αυτο ή το ειδα λαθος;
Ο δίσκος πάντως φαίνεται να είναι αρκετά αμφιλεγόμενος. Πολλοί τον θάβουν για λόγους που δεν συμμερίζομαι (κακή παραγωγή, βαρετές συνθέσεις, επαναληψιμότητα)