Gojira

και το Grind για κλείσιμο της αυλαίας, και τα ‘‘thank you, you’ve been an amazing audience, we’re Gojira’’ στο τέλος, όσο παίζει αυτό το υπέροχο μπασάκι

3 Likes

Νομιζω οτι πρεπει να υπαρξει ηρεμια. Για τους gojira και το fortitude μιλατε. Θα πρεπει να καταλαβετε οτι για καποιους ειναι μια απλη μετριοτητα. Μην προσπαθειτε να βαφτισετε μνημεια δισκους οι οποιοι δεν προσφερουν απολυτως τιποτα καινουργιο.

και για μένα , για τα δικα μου γούστα , αυτές είναι οι κορυφες τους και μου αρέσουν περισσότερο

Απλά τυγχάνω πιο ενθουσιώδης με τον φετινό δίσκο . Την ίδια mixed αποδοχή είχε και το Magma για όσους θυμούνται . Το Stranded ήταν ένα απλά οκ εμπορικό κομμάτι για κάποιους και σήμερα λέμε για έλλειψη hit όπως αυτό

απλά το αναφέρω , χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι αυτό

Εγώ πχ στην πρώτη ακρόαση του Chant σκέφτηκα ότι το γύρισαν σε μονοπάτια που δεν μου αρέσουν και με την 2η - 3η ακρόαση το θεωρώ έως και το highlight του δίσκου. Θα δούμε που θα κάτσει η μπίλια με τον καιρό για τον καθένα ανάλογα τα γούστα

6 Likes

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι προσπερναμε το Another World στην κουβεντα με τα χιτακια.

Ανεξαρτητα απο προσωπικο γουστο, ειναι ισως το πιο πιασαρικο κομματι που εχουν γραψει ποτε, και νομιζω οτι σε οποιοδηποτε λαηβ θα ειναι μια φοβερη εμπειρια.

3 Likes

Το πρόβλημα σου ποιο είναι ακριβώς δεν καταλαβαίνω…
Λέμε την άποψη μας και εσύ λες την δική σου.

Δεν υπάρχει κάτι να καταλάβουμε, είναι μεγάλη δισκαρα.

2 Likes

Κανενα προβλημα, συνεχιστε.

Εγώ πάντως προσπαθώ να βρω να ξεχωρίσω ένα κομμάτι που να μην είναι γαμάτο και δεν βρίσκω κανένα. Είναι λίγο νωρίς ακόμα για παγιωμενες απόψεις, αλλά είναι ένας δίσκος που με τραβάει για συνεχόμενες ακροασεις και για εμένα ο ορισμός της προόδου, είναι ξεκάθαρα η ίδια μπάντα αλλά ταυτόχρονα με έναν τρόπο έχουν βάλει αρκετά καινούρια πράγματα στο μίγμα και έχουν προχωρήσει αρκετά τον ήχο του magma.

Τα καινούργια κομμάτια είναι στο ίδιο πάρα πολύ υψηλό επίπεδο με αυτά που ακούσαμε πριν βγει ο δίσκος. Grind και hold on τα πιο θεϊκά από τα καινούργια, στις μέχρι τώρα ακροάσεις τουλάχιστον.

Και κάτι άλλο που δεν αποτελεί έκπληξη, ένα συνολικό καλλιτεχνικο οραμα, gojira είναι αυτοί, ίσως η σπουδαιότερη μπάντα των τελευταίων 10-15 ετών. (Το ίσως το έβαλα για να μεγαλώσει η πρόταση)

6 Likes

Δεν είμαι τρελός φαν των Gojira και οι πρώτες ακροάσεις ήταν λίγο “παγωμένες”. Πλέον όμως το ακούω καθημερινά δυο-τρεις φορές την ημέρα και μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ.

Κακό ή έστω μέτριο τραγούδι δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια, όμως έχω μια μικρή αδυναμία στα Born of One Thing, Hold On (τι ριφφάρα και αυτή στο 1:55) και Into The Storm.

Σίγουρα μέσα στις δυνατές κυκλοφορίες της χρονιάς που διανύουμε.

3 Likes

Ισχύει, συμφωνώ. Είναι αρκετά συμπαγής. Κι όπως είπαν σωστά κάποιοι πριν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι live ο δίσκος θα σκοτώνει, η καλύτερη live metal μπάντα στον κόσμο, είσαι αφού. Όσον αφορά την έλλειψη hit (που δεν ξέρω αν συμφωνώ, ίσως εννοείτε μικρό σε διάρκεια hit;), αντιπαραθέτω ότι στο Magma έκανα skip ενώ σε αυτό όχι.

Δεν είπα πουθενά ότι αντικειμενικά είναι κατώτερο ε! Και μη βάζεις emoticon μετά γιατί ξέρω πως θα αντιδρούσες εσύ αν κάποιος έβαζε λόγια που δεν έχεις γράψει :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Είπα ότι για μένα δεν ξεπερνάει την 3αδα κι εσύ είπες ότι για σένα το Magma είναι καλύτερο από τη δικιά μου 3αδα. Ας συμφωνήσουμε ότι:

Το οποίο όντως ίσως να ισχύει. Έχουν ένα σερί 5 βαρβάτων δίσκων, προτιμώ τα 3 πρώτα και θα δούμε που θα κάτσει η μπίλια για την κατάταξη 4ου και 5ου (προβλέπεται ντέρμπι πάντως).

2 Likes

Τους Gojira τους εμαθα στο L’Enfant! Ακολουθησαν το Magma και τωρα το Fortitude! Και οι 3 δισκοι ειναι εξαιρετικοι! Τι να λεμε τωρα! Ο ορισμος του μοντερνου μεταλ!
Για καποιο παραξενο λογο δεν εχω πιασει ακομα τα 4 πρωτα τους αλλα θα γινει και αυτο καποια στιγμη. Κρινοντας παντως απο την τριαδα L’enfant-Magma-Fortitude και οσο πιο αντικειμενικα μπορω (χωρις να ειμαι φανμποης) δεν μπορω να καταλαβω πως καποιος μπορει να θεωρει τους Gojira μετριους η απλα καλους! Αυτη τη στιγμη ειναι σιγουρα μεσα στο top-5 μπαντων παγκοσμιως!
Και στα live δεν πανε πισω. Τους πετυχα το '17 στο Παριζιανικο Download και εσπειραν!

6 Likes

Πιασε το 3ο και το 4ο για αρχη, τα αλλα μπορει και να μην χρειαστει ποτε :stuck_out_tongue:

1 Like

:smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Μεγάλη δισκάρα έβγαλαν οι πούστηδες.

5 Likes

Είναι εντυπωσιακό πάντως πως σε ένα φαινομενικά απλό (έστω για τα δεδομένα τους) δίσκο, μπορεί να ανακαλύπτει κανεις νέα στοιχεία με κάθε άκουσμα.

4 Likes

Δεν καταλαβαίνω προς τι η τόση φασαρία. Ο δίσκος είναι ακατεβατο δεκαρι. Ψύχραιμη πρώτη τοποθέτηση.

6 Likes

Μεγάλος δίσκος από την κορυφαία μπάντα στον σκληρό ήχο σήμερα.Διάφορα κραξιματάκια που πέφτουν είναι σαφές ότι προέρχονται από την ενόχληση που προκαλεί σε παλιούς οπαδούς, η στροφή προς μεγαλύτερο κοινό.Δε το κάνουν με εκπτώσεις στο όραμα και την ποιότητα τους σε καμία περίπτωση.Αν ήθελαν θα ‘καθάριζαν’ τελείως τα φωνητικά τους, και θα έπιαναν εμπορικές κορυφές απάτητες για όλα τα συγκροτήματα της γενιάς τους.

Από τον οργισμένο ιθαγενή του εξωφύλλου, που ταιριάζει με τα περιβαλλοντολογικά μηνύματα των Γάλλων στα κομμάτια τους, μέχρι τα τρομερά grooves από την ΜΠΑΣΑΡΑ του Labadie, και τα κολασμένα thrash riffs, προσωπικά δε βρίσκω κανένα ψεγάδι στο Fortitude, και τον θεωρώ μάλλον τον πληρέστερο και καλύτερο δίσκο τους.Μιλάμε για metal for the masses, σύγχρονης απόδοσης, υπερπλήρες και με ποικιλία σε ήχους και επιρροές. Ευελπιστούμε σε ζωντανή εμφάνιση σύντομα.

Αναμένω ‘απάντηση’ από τους Mastodon το φθινόπωρο.

5 Likes

Οι Mastodon είναι οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν στην υπερδισκάρα των Gojira.
Περιμένουμε τα πρώτα δείγματα, ελπίζω σύντομα.

Θα συμφωνήσω, το ότι θέλουν να στραφούν σε μεγαλύτερο κοινό δεν σημαίνει ότι η μουσική τους έγινε “radio friendly” ή ότι έχουν κάνει εκπτώσεις απλά για να ακουστούν σε περισσότερους.
Η μουσική και το καλλιτεχνικο όραμα των Gojira είναι εδώ και στο νέο άλμπουμ απλά με διαφορετικό τρόπο.

3 Likes

Αυτό πάντα τσούζει και προκαλεί μικροσυσπασούλες στην σουφρίτσα των κολλημένων… δυστυχώς ή ευτυχώς οι πραγματικά μεγάλες μπάντες είναι καταδικασμένες να το περάσουν αυτό.
Για παράδειγμα εγώ (που αν με ρωτούσες πριν μερικούς μήνες τι είναι Gojira θα σου απαντούσα “το γιαπωνέζικο όνομα του Godzilla”), άκουσα το δισκάκι και νιώθω ότι η μπάντα απέκτησε ένα νέο οπαδό

4 Likes

Χωρίς να θέλω να θεοποιήσω τους Gojira, αλλά και οποιονδήποτε άλλο, αν δε σταματήσουν να παίζουν οι δεινόσαυροι στο metal, κανένας άλλος δεν πρόκειται ποτέ να στεφθεί ως μεγάλος. Όσο παίζουν οι δεινόσαυροι, όλοι περιμένουν τον άπιαστο νέο δίσκο τους και δεν ασχολούνται με τους “μικρούς”, τύπου Gojira, που πλέον μπάντες σαν αυτούς πάνε μπροστά αυτή τη μουσική. Οι δεινόσαυροι το έκαναν πριν από 30 χρόνια, τώρα πια παίζουν για τα ένσημα συνταξιοδότησης, όσο αξιοπρεπείς δίσκους κι αν βγάζουν. Καλά θα ήταν να προσέχαμε τους “μικρούς” την ώρα που παίζουν την καλή μπάλα τους και όχι να περιμένουμε τους δεινόσαυρους να βγάλουν δίσκο αντάξιο του παρελθόντος τους. Γιατί έτσι, ούτε αυτό που περιμένουμε θα πάρουμε, αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε χάσει και μερικές νέες άξιες μπάντες στην ακμή τους.

10 Likes

Σόρρυ αλλά το να αρέσει σε κάποιον περισσότερο η extreme εκδοχή ενός συγκροτήματος που ούτως ή άλλως έτσι άρχισε την πορεία του δεν τον κάνει και κολλημένο. Και το κράξιμο είναι φυσιολογικό εφόσον εκφράζει προσωπική άποψη, μη τρελαθούμε κιόλας που θα πρέπει να αρέσουν σε όλους οι εκάστοτε επιλογές οποιουδήποτε συγκροτήματος. Στο δια ταύτα οι Gojira ακόμη γράφουν κομματάρες πανεύκολα και χωρίς καθόλου γκάζια, είναι πράγματι αξιοθαύμαστο. Το The Chant είναι άκρως εθιστικό, Another World καταπληκτικό και για μένα ένα κλίκ πάνω από Silvera ώς “hit” ας πούμε, Amazonia διασκεδαστικότατο, Hold On από τις πιο ενδιαφέρουσες συνθέσεις του Fortitude αν όχι η πιο ενδιαφέρουσα…και και και τα είπε σχεδόν όλα ο @QuintomScenario. Καταλαβαίνω πλήρως όποιον δεν γούσταρε την στροφή μετά το magma και για κάποιους δεν ήταν αρκετό οτι στο Fortitude έκαναν ας πούμε μια ανασκόπηση της καριέρας τους κατά κύριο λόγο. Άπο την άλλη βλέπουμε συχνά πλέον πως η κάθε νέα κυκλοφορία εξυπηρετεί αρκετά τον σκοπό του introduction στην μπάντα, είναι και θέμα τακτικής για να μην ξεχνιόμαστε.

5 Likes