Θα “ζεσταθεις” και με το From Mars To Sirius, εμενα μου το ειχαν διαφημισει ως πιο δυσκολα προσβασιμο απο τα αλλα 3 οταν εντρυφησα πιο πολυ σε Gojira, αλλα νομιζω πως εχω ξεχωρισει πιο πολλα κομματια που λατρευω σε αυτο, απο οτι στο The Way Of All Flesh τελικα.
Συγκεκριμενα, τα Where Dragons Dwell, Heaviest Matter Of The Universe, Flying Whales, From Mars To Sirius και Global Warming ειναι εξαιρετικα τραγουδια. Απο την αλλη και το TWOAF εχει μεσα Oroborus, The Art Of Dying και το ομωνυμο.
Εγω δεν ειμαι της φασης του Παργαλατσου, αφου για μενα τα καλυτερα τους ειναι το Magma και το Fortitude, ειμαι αυτης της φασης πιο πολυ, αλλα νομιζω μπορουμε να μιλαμε πλεον για σερι 5 τεραστιων δισκων που ολα εχουν μεσα πολλες κλασικες κομματαρες.
Δε θα ειναι η πρωτη φορα… εχω φυγει και απο HAKEN μετα απο 3 τραγουδια αφου ειχα δει Leprous, εχω κατσει με το ζορι (ειχα κι αλλους στο αυτοκινητο) στους Heaven And Hell (χειροτερη συναυλια που εχω δει στη ζωη μου) αλλα πηγα πισω στο γρασιδακι και ετρωγα σουβλακια ενω αρπαξα κι εναν 20λεπτο υπνο, και αν δεν ειχαν ακυρωσει οι Maiden στο περιβαλλοντολογικο το 2000, θα ειχα φυγει λογικα μετα τους Theater. Ευτυχως ακυρωσαν και πηρα κι ενα πεντοχιλιαρο πισω. Ξερω βεβαια συμφορουμιτη που εχει φυγει απο Maiden. Και σιγουρα ξεχναω και κανα 2 ακομα φεστιβαλακια που εχω φυγει απο headliners, ειναι το καλυτερο που μπορει να κανεις καποιος αν δεν απολαμβανει αυτο που βλεπει.
Καλά αυτά δεν είναι τίποτα .
Εδώ στη Ν. Σμύρνη το '93 υπήρχε άτομο που είδε τους Λευκή Συμφωνία /The Cult και πριν παίξουν οι Metallica (ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΥΘΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) απλά … έφυγε διότι οκ τι να του πουν και οι metallica εποχής black album ! Το συζητούσε πολύς κόσμος τότε και έχει περάσει πλεον στα όρια του θρύλου η όλη φάση
καλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για 2 κλασσικές post punk/goth μπάντες, σε ακόμα καλά χρόνια για αυτές, με μια μεγάλη heavy metal μπάντα για headiner. Είναι ψιλό-λογικό κάποιος που είναι της goth/post-punk-new wave φάσης να μην ενδιαφέρεται να δει κάτι τόσο παράταιρο… και μιλάμε για άλλες εποχές που τα διάφορα μουσικά ρεύματα είχαν πολύ πιστό και ‘‘μονοκόμματο’’ κοινό.
Και εγώ προ 2002 -που ξεκίνησα να μπαίνω στον σκληρό ήχο με priest metallica, maiden και σια αλλά μέχρι τότε άκουγα σχεδόν αποκλειστικά punk-post rock-goth και alternative-ιές, ενώ με απωθούσε σε ακραίο βαθμό το metal γενικότερα-, προφανώς αν ήμουν το '93 Ν. Σμύρνη θα είχα φύγει…
Πιο παράλογο θα ήταν να είχε πάει κανείς να δεί ξέρωγω anthrax-exodus και στους metallica να έφευγε…
Εγώ btw έφυγα πριν κάνα δύο χρόνια στους Disturbed -γιατί απλά όχι-, έχοντας πάει αποκλειστικά για να δω Anthrax που έπαιζαν νωρίτερα
ε ναι αλλά είναι σαν να λέμε τώρα έρχονται οι Cure και εγώ δεν θα πάω γιατί από τα τέλη 80 και μετά παίζουν alternative… το Love δεν είχε ούτε δεκαετία που είχε κυκλοφορήσει, έπαιζαν κομμάτια από εκείνη την περίοδο ( She Sells Sanctuary στανταράκι), ενώ ακόμα και το Sonic Temple αν και πιο κοντά στον rock ήχο είχε πέραση και στο ευρύτερο goth κοινό…
Το '18 είχα πάει να δω τους Pain of Salvation με support τους δικούς μας Mother of Millions και Need. Έανς 60ρης από τις ΗΠΑ είχε έρθει για να απολαύσει τους Need (πρέπει να είχαν κάποια φιλική σχέση γιατί τον ευχαρίστησαν από τη σκηνή που ήρθε) και ο τύπος έφυγε πριν βγουν οι PoS… Αυτό εσείς πώς το εξηγείτε;
Όχι ότι οι δικοί μας είναι για πέταμα σε σχέση με τους Σουηδούς, ούτε καν, αξεπέραστοι και οι τρεις και με τις διαφορές τους, αλλά μιλάμε για μία συναυλία που ήρθε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού να την δει, και όλα τα συγκροτήματα prog έπαιζαν
Ήταν ο διοργανωτής του Prog Power USA, γιαυτο και οι τόσες ευχαριστίες των need, οπότε είτε θα βγήκε να φάει τίποτα και μπήκε μετά ξανά μέσα, είτε έπρεπε να προλάβει κανα αεροπλάνο ξέρω γω είτε έχει δει τους PoS 546 φορές και θα έλεγε τίποταν σαν “ah, καλοί είναι πλέον, αλλά στην περιοδεία για το Entropia τούς θυμάμαι πιο δεμένους”
Αν ήσουν επίσης το 93 στη Νέα Σμύρνη θα ήξερες ότι μαζεύτηκαν κυριολεκτικά οι πάντες… σίγουρα οι μεταλλάδες ήταν η μεγάλη πλειοψηφία, αλλά υπήρχαν πολλοί που η σχέση τους με το rock έφτανε μέχρι τις τρύπες ή και ακόμη χειρότερα Τότε απλά οι μετάλλικα ήταν (ίσως και είναι ακόμη) μεγαλύτεροι από το μεταλ, δεν το έχανες το λαιβ ακόμη και οπαδός χιπ χοπ να ήσουν…
τέσπα νομίζω ότι είμαι όσο off topic γίνεται, οπότε να πω ότι το νέο gojira για εμένα που δεν είμαι και τρέλος φαν με έστειλε στο διάολο …
φοβερός δίσκος δεν νομίζω ότι θα το ξεπεράσει κανείς φέτος.