δε ξέρω για το συγκεκριμένο, μοναχούλι μου φαίνεται εμένα… Πάντως θα το ψάξω και αλλού, να σαι σίγουρος… και στο τέλος θα μαζέψουμε τις καλύτερες γκοθούδες συγκροτημάτων και θα τις βάλουμε σε poll σύγκρισης! 8)
Τσέκαρε τους πάντως, και γω στο ψάξιμο είμαι, δεν έχω ακούσει ακόμα τα περισσότερο κιθαριστικά τους…
credits στον ellanor για τους L’Ame Immortelle, είναι ένα πολύ ωραίο γκρουπ από τα λίγα που έχω ακούσει. Και εγώ βασικά δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης τους.
Να αναφέρω επί πλέον ότι έχουν συνεργαστεί και με τους OOMPH! στο κομμάτι Brennende Liebe, το οποίο ήταν από τα πιο επιτυχημένα singles τους.
Εγώ είμαι σε φάση που άκουω από χθες το νέο άλμπουμ των Diary Of Dreams και έχω πάθει πλάκα. Βασικά περιμένω να ανοίξει κανένα δισκάδικο να τρέξω να το αγοράσω, μιας και το βρήκα στο νετ. Το έχω ακούσει καμιά 10 αριά φορές από χθες. Χωρίς να μετράω το γεγονός ότι το είχα στο repeat όλο το βράδυ και έπαιζε συνεχόμενα όταν κοιμόμουν… Δεν έχω ξανακούσει τον Hates τόσο ωμό και μελαγχολικό… Θα πω και άλλα για τον δίσκο, μόλις τον “χωνέψω” για τα καλά.
Αν και δεν είναι ροκ, πιστεύω όμως ότι εδώ κολλάει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού:
Τhe Sin : Decay - Rehabilitation ( ΜCD 2007 )
[CENTER][/CENTER]
Πρόκειται για Φινλαδούς και αυτότο Mini CD είναι η πρώτη κυκλοφορία τους. Η μουσική τους έχει επιρροές από industrial / goth / electro metal καθώς υπάρχουν και αρκετά EBM - techno στοιχεία. Συγκεκριμένα μου θύμισαν αρκετά κάτι από Deathstars, Gothminister και λίγο από Rammstein και Samael ( των πρόσφατων κυκλοφοριών ). Έντονα χορευτικά κομμάτια με βαριές κιθάρες και majestic goth φωνητικά η συνταγή, η οποία αν και επαρκώς δοκιμασμένη, αυτό που κάνουν το ξέρουν πολύ καλά. Μακάρι να βγάλουν σύντομα κάποιο full length άλμπουμ, μιας και το κόβω να μας απασχολούν αρκετά στο μέλλον.
Μετά τα σοκ από Diary Of Dreams, VNV Nation, Diorama, The Cruxshadows, Grendel, Skinny Puppy, Noisuf-X, Χ - Fusion κλπ κλπ κλπ, έρχονται και οι Agonoize να μας αποτελειώσουν… Kανω τiς πρώτες ακροασεις του νέου άλμπουμ των Γερμανών electro - industrial τρομοκρατών AGONOIZE και ένα έχω να πω. Είναι απίστευτη χρονιά για την σκηνή! Τα λέμε.
Λοιπόν, έπιασες μεγάλο κεφάλαιο τώρα. Και εγώ ρε γμτ δεν τους έχω ψάξει και πολύ, άλλα βάσει αυτών των λίγων που έχω ακούσει πρόκειται για πολύ ενδιάφερον και ιδιάζον γκρουπ τουλάχιστον. Βασικά έχω το ΕP Νο Τears το οποίο πρόκειται από τις πρώτες τους δουλείες και είναι αρκετά κοντά στον πανκ ήχο της εποχής με μπόλικη δόση από πιο αρτιστικά στοιχεία. Βασικά θα το χαρακτήρισα σαν ο Dave Bowie να συναντά τους Clash. Και επίσης έχω τον δίσκο Desire που εκεί είναι πιο ψυχεδελικές καταστάσεις, ένας δίσκος ορισμός της εκφραστικότητας. Θα πρέπει να τους ψάξω και άλλο όμως.
Μια απο τα ίδια και γω. Λίγα τραγούδια έχω ακούσει μόνο, τα οποία τα βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα, πιστεύω η περιγραφή του Παναγιώτη “bowie meets clash” ταιριάζει αρκετά, πειραματικό/avant-garde post-punk ένα πράγμα. Δε ξέρω όμως περισσότερα, καθώς δεν έχω ακούσει κάποια ολοκληρωμένη δουλειά τους ακόμα.
Σε γνωστό δισκοπωλείο της Θεσσαλονίκης, το συγκεκριμένο cd βρίσκεται ήδη στα ράφια, καθώς κ μεγάλη ποικιλία του ιδιώματος: Blue Birds Refuse to Fly, Cocteau Twins, Nosferatu κ σε καλές τιμές!! Έπαθα μεγάλη ήττα λέμε!!:?
Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να το βάλω εδώ ή στις επερχόμενες κυκλοφορίες αλλα…
Νέος δίσκος για τους Bauhaus!
Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2007
Φήμες από δω, φήμες από κει, ήρθε ο Peter Murphy και τις επιβεβαίωσε. Το νέο (και μάλλον οριστικά τελευταίο - αλλά ποτέ μη λες ποτέ-) album των Bauhaus θα λέγεται ‘Go Away White’, θα κυκλοφορήσει στην Vinyl Records τον Μάρτιο του 2008 και έρχεται 25 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους studio δουλειά, το ιστορικό “burning from the inside”. Ηχογραφημένος σε 18 μόλις μέρες, την περίοδο της τελευταίας tour του group, ο νέος δίσκος των Bauhaus αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ο Peter Murphy σε συνέντευξη στο Rockline.it δήλωσε σχετικά:
“Since Bauhaus are no longer a band working together, we are planning at least to release an album that was recorded in a stunning 18 day period including writing recording and mixing , and this should reach your doorsteps early 2008. I plan to play Bauhaus material from time to time from this point on in the future. This is a change from my policy over the years whereas in my own live work I chose never to play Bauhaus material, preferring to leave that to whenever the band were to decide to reform. Now that Bauhaus has seen its last incarnation as a bona fide band, the tours of the recent year and a half were our last ever. So from now on, I will incorporate my Bauhaus work into my solo concert work”.
Είναι να να ρθε απο το πουθενά, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Bauhaus και πόσα χρόνια έχουν να κυκλοφορήσουν δίσκο! (25!!!) Απλά δε νομίζω πως περίμενε κανείς κάτι τέτοιο.