ναι ο τύπος που το έγραψε, μπορεί να μην έχει όλα τα άδικα, άλλα προφανώς δεν του αρέσει το ροκ.
Να πω την αλήθεια σκεφτόμουν να τους δω στο Hyde Park αυτή τη βδομάδα αλλά είδα την εμφάνιση τους στο Glasto στο BBC και ήταν αρκετά αποθαρρυντική.
Διαβάζω έδώ πολλούς μήνες (από την ανακοίνωση της συναυλίας) σχόλια πολλά και διάφορα. Θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου άποψη:
1)Γνωρίζω τους GNR από το 1988, έγινα όμως fan το 1991, μετά την κυκλοφορία των Illusions και δεν σταμάτησα να είμαι ποτέ… Έχοντας αποκτήσει και ακούσει άπειρα bootlegs από συναυλίες (υπάρχουν σήμερα όλα δωρεάν στο youtube), έχω να πω ότι ο Axl δεν είχε ποτέ στα live τη φωνή που έχει στο στούντιο. Σε κάθε συναυλία απέδιδε τα κομμάτια διαφορετικά και πολλές φορές πολύ άσχημα (βλέπε Sweet Child O’ Mine στο Tokyo το 1992, επίσημη κυκλοφορία). Τους στέρησε αυτό όμως κάτι από την αίγλη τους στα live; Όχι βέβαια, κάθε άλλο. Γιατί οι GNR είναι πολύ περισσότερα από έναν τραγουδιστή. Σήμερα θα τολμήσω να πω ότι η φωνή του Μίκυ Μάους είναι πολύ πιο κοντά στις στούντιο εκτελέσεις από ότι η παλιότερη, της “χρυσής” εποχής. Τα περισσότερα τραγούδια φέτος (από ό,τι βλέπω στο youtube) ο Axl τα αποδίδει αξιοπρεπώς και θεωρώ ότι η κριτική που ασκείται είναι υπερβολικά αυστηρή, ίσως και στοχευμένη (αν ο κόσμος συρρεύσει στη συναυλία αυτή, θα απορρίψει κάποιες από τις υπόλοιπες που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι).
2)Αν η (ας πούμε) επανένωση δεν είχε γίνει ποτέ και ερχόταν ο Slash με κάποιον τρίτης διαλογής τραγουδιστή (δεν εννοώ τον Myles Kennedy) σε κάποιο χώρο τύπου Gagarin, όλοι θα λέγανε τι μοναδική ευκαιρία είναι αυτή και πως δεν πρέπει να τη χάσουμε…
3)Το εισιτήριο φυσικά και είναι πανάκριβο… Είναι όμως μια πραγματικότητα με την οποία πρέπει να συμβιβαστούμε, αν θέλουμε να γίνονται μεγάλες συναυλίες στη χώρα μας. Τι καλά που θα ήτανε, π,χ, να ερχόταν ο Paul McCartney… Αν κάποιος πραγματικά θέλει, μπορεί με προγραμματισμό και με (αυτονόητες) στερήσεις να μαζέψει το ποσό για κάποιο εισιτήριο, όχι μόνο για τους Guns, αλλά για οποιαδήποτε άλλη συναυλία. Άλλωστε το live ανακοινώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και ήτανε κοινό μυστικό από τα τέλη του 2022…
4)Στη συναυλία του 1993 δεν μπόρεσα να πάω, καθώς έμενα σε άλλη πόλη και προετοιμαζόμουν για Πανελλήνιες. Θυμάμαι όμως εκείνο το βράδυ, να προσπαθώ να διαβάσω και να σκέφτομαι τι μπορεί να γίνεται την ίδια στιγμή στο ΟΑΚΑ. Το 2006 ήμουν στη Μαλακάσα και παρόλο που χάρηκα που είδα τον Axl. τον Dizzy αλλά και τον Izzy ως guest, θεωρώ ότι ήταν πολύ λίγη και κατώτερη από άλλες τις ίδιας περιόδου. Φέτος είμαι σίγουρος ότι αν θα γίνει (με τους Guns δεν είσαι ποτέ σίγουρος για τίποτα), θα είναι απλώς υπέροχα. Ακόμα και αν ο Axl δεν μπορεί να τραγουδήσει.
5)Reunion πραγματικό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον Izzy. Για μένα το πιο σημαντικό μέλος μιας μπάντας είναι αυτός που γράφει τα τραγούδια και όχι αυτός που είναι “μούρη”.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας…
Καλως διευκρινιζεις !
Αυτο κι αν ειναι αυστηρο. Μια χαρα το ριγιουνιον των Γκανς και πληρως χορταστικες οι συναυλιες τους.
Να μην ξεχνάμε το παρακάτω βέβαια,το οποίο είναι μόλις πέρυσι νομίζω,όπου αναφέρεται ότι τραυμάτισε τις φωνητικές χορδές του,δεν έχει καταφέρει να επανέλθει.
July 7, 2022
Guns N’ Roses Frontman Axl Rose Addresses Ongoing Vocal Issues
As first reported by Loudwire, Rose had the following to say, “I’ve been following Dr.’s orders, getting rest, working with a vocal coach and sorting out our sound issues. Seems good so far. Thanks again for everyone’s concern!”
Earlier this week, Guns N’ Roses guitarist Richard Fortus addressed the issue via Facebook saying, “Axl damaged his vocal cords.”
Popeye vocals o Ian Anderson,
Mickey Mouse vocals o Axl Rose,
Looney Tunes θα δούμε, όχι συναυλίες…
Εχει χρησιμοποιησει κανείς σαλονικιος το rockarolla tours για να παει εκδρομη για συναυλία;
Εισιτηρια εβγαλες; Κοιτα στο ticketswap ρε.
Ε αυτοι στο ροκαρολλα τουρς βγαζουν κ εισιτήρια λεει. Απλα ρωταω αν εχει παει καποιος.
Δεν αγχώνομαι για τα εισιτήρια. Ρεπο πηρα για Σάββατο. Ενα αγχος εφυγε.
Οταν ακουσετε το Guns N Fckn Roses,θα ξεχαστουν ολα.
με daily trips έχουν πάει κάποιες φορές φίλοι από Θεσσαλονίκη και Λάρισα. ίσως και αυτοί να έχουν εισιτήρια. (έχουν τελειώσει; τι φάση; )
Θενξ. Οχι μη σας μπερδευω δεν υπαρχει θεμα εισιτηριων. Για εκδρομη ρωτησα.
Κάποιες εκδρομές με ΚΤΕΛ με 40€ πήγαινε/ελα…συγνώμη,τι λεωφορεία βάζουν,μην είναι τίποτε σαβουρες? Και ποιος θα τύχει να κάθεται δίπλα σου επίσης.
Εγινε λιγο χαμουλης με το Glastonbury,τις κριτικες απο βρετανικα μμε και δεν ξερω τι αλλο,δεν ξερω τι παιχτηκε,υπαρχει πολυ κραξιμο,το κοινο μαπα η ξενερωμενο και τετοια πραγματα.
Μία άλλη εκδοχή των πραγμάτων, από έχω διαβάσει μέχρις στιγμής (όχι ότι στο ΟΑΚΑ περιμένω την αποθέωση του Pretty Tied Up πχ , αλλά λέμε τώρα)
Τα παράπονα που έγιναν κυρίως είναι από εκείνους που έβλεπαν την συναυλία μεσω BBC και τηλεοράσεις.
But many Glastonbury viewers watching the BBC coverage on TV repeatedly complained that Rose’s vocals appeared to keep dropping out. While the rest of the band’s sound appeared perfectly pitched, the singer’s vocals seemed to come and go.
Το συγκρότημα στάθηκε σε δύο κριτικές από μεγάλα βρετανικά έντυπα: μία από τον μουσικοκριτικό Neil McCormick της Telegraph με τίτλο «Welcome to the Mumble» και ένα ακόμα πιο σκληρό άρθρο από τον Mark Beaumont της Independent που χαρακτήρισε τους Guns N’ Roses «ως επικρατέστερους για τη χειρότερη headline στο Glastonbury όλων των εποχών».
Ο Mark Beaumont δεν χαρίστηκε στο συγκρότημα, γράφοντας ότι ο Axl Rose «εναλλασσόταν μεταξύ ενός χαμηλότερου τόνου που έμοιαζε με βουλωμένη μηχανή του γκαζόν και ενός υψηλότερου που ακουγόταν σαν τον Barry Gibb να υποφέρει».
Οι Guns N’ Roses απάντησαν μέσω Twitter και έβαλαν στο στόχαστρο και τους δύο δημοσιογράφους, δανειζόμενοι μια ατάκα από το τραγούδι τους «Chinese Democracy».
«Θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο μίσος από εσάς Neil McCormick και Mark Beaumont», έγραψαν χαρακτηριστικά.
Κοντός ψαλμός 22 Ιουλίου,αν είναι τόσο χάλια όσο περιγράφουν οι Βρετανοί,θα πρέπει το ΟΑΚΑ να αρχίζει να αδειάζει από το πρώτο μισό του σετ λιστ.
Κακά τα ψέματα, έτσι όπως τραγουδάει ο Αξλ, δεν μπορώ να καταλάβω 2 πράγματα: 1) πως μπορεί και τον ακουει η υπόλοιπη μπάντα
2) δεν ντρέπεται που λέει έτσι τα τραγούδια?
Νομίζω ότι τα εκκατομύρια που μπαίνουν στο λογαριασμό του μετά από κάθε συναυλία σβήνουν κάθε ντροπή που μπορεί να νιώθει.