Ελευθερία άποψης και δημόσιας έκφρασης είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους τους πολίτες. Όπως αναφαίρετο δικαίωμα σου είναι και όταν σε βρίζουν δημόσια (δε λέω πλέον ότι έβρισες, μη παρεξηγηθώ, γενικά μιλάω) να επιδιώξεις αποκατάσταση της τάξης. Κανείς δε θα σε φιμώσει και θα σου απαγορέψει να λες ό,τι κατέβει στην κούτρα σου, αλλά θα πρέπει και εσύ να δεχθείς τις ευθύνες που υπάρχουν όταν λες κάτι. Δηλαδή:
α) δείχνεις ότι αυτό που λες ισχύει, άρα είχες κάθε δικαίωμα να το πεις
β) σου δείχνουν ότι αυτό που είπες δεν ισχύει, οπότε έχεις την (ηθική) υποχρέωση να ζητήσεις δημόσια συγγνώμη για την σπίλωση της φήμης του προσώπου που έθιξες
γ) θεωρείς ότι το απέδειξες, ο υπόλοιπος κόσμος δε συμφωνεί με εσένα και αναγκαστικά έρχονται κυρώσεις (δεν είναι στραβός ο γυαλός, εσύ στραβά αρμενίζεις…)
Με λίγα λόγια, ο slekkas έχει κάθε δικαίωμα να σου ζητήσει να εξηγήσεις και να αποδείξεις γιατί είναι “εμπαθής” (επέλεξα την λέξη σου κυρίως ως παράδειγμα του να γίνει κατανοητό από όλους το τι θέλω να πω- πάλι όμως δεν είμαι βέβαιος αν κατάφερα να εξηγήσω επαρκώς το τι είναι η ελευθερία λόγου και τι ευθύνες συνεπάγεται ως δικαίωμα)
Τέλος, επειδή η ελευθερία λόγου, είναι κεκτημένο των τελευταίων 30 χρόνων και ακόμα δεν έχει επιτευχθεί εξ ολοκλήρου, θα πρότεινα την μη επίκληση της για κάθε χαζομάρα, γιατί το μόνο που πετυχαίνουμε είναι η αποδυνάμωση της…
(Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια, ελπίζω μία μέρα να αναλάβω πράγματι την ΠΑΕ!!!)
epeidi o kathenas kataligei na kanei quote se oti thelei kai na autoxaraktirizetai, ego to mono pou eipa einai pos ME DEDOMENH TIN ELEUTHERIA LOGOU POU EINAI DHMOKRATIKO DIKAIOMA OLWN BLABLA, POLY MA POLY DISKOLA borei kapoios na pei auti ti sinavlia kakh! KAI AN TO KANEI na to stirizei me epixeirimata. GIA ONOMA TOU THEOU PLEON
Sorry Που παρεμβαίνω σε ένα τόπικ που δεν με πολυαφορά κιόλας, αλλά αυτό που λες δεν πολυστέκει.
Η ελευθερία του λόγου, που όντως είναι δεδομένη, συνδράμει στο να ακουστούν όλες οι απόψεις για ένα θέμα, δεν τις διαμορφώνει.
Οπότε, δεδομένης της ελευθερίας του λόγου πάντα (επίτηδες το επαναλαβάνω) μπορεί ο καθένας να χαρακτηρίσει τη συναυλία αυτή όπως θέλει, με μοναδική προυπόθεση να χει παρεβρεθει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος “πολύ δύσκολα” μπορεί να τη χαρακτηρίσει κακή, μιας και τα στανταρ, καθώς και ο τρόπος σκέψης και κατ επέκταση ο τρόπος αξιολογησης, διαφέρει από άτομο σε άτομο.
περασε μια εβδομαδα απο την συναυλια… και ακομα ταλιαπωρουμαστε αν ηταν καλη ή οχι…
καποιος ειπε οτι ειτε σου αρεσει ενα live ειτε οχι…τα υπολοιπα ειναι για να ασχολουμαστε…
ανεξαρτητα λοιπον απ το αν μας αρεσε ή οχι , καποια πραγματα ειναι αντικειμενικά ΑΛΗΘΕΙΑ :
οι νεοι GnR (ναι , παρτε το χαμπαρι, ο Slash δεν ειναι εδω ) σαν μπαντα ειναι παρα πολυ καλοί… και τα παλια, κλασσικα τραγουδια τα παιζουν πολυ καλυτερα… τελος… το 93 οι original Guns επαιξαν πολυ χειροτερα
οι νεοι GnR χωρις καινουριο δισκο εδω και τοσα χρονια, και με τοσα αρνητικα να λεγονται για τον Axl, γεμισαν φετος ολα τα venue στην Ευρωπη, οι διοργανωτες τους ηθελαν …και στν Ελλαδα σε 10 μερες, μαζεψαν 16000 κοσμο (εμενα μου φανηκαν πιο πολλοι )
οι νεοι GnR εδειξαν οτι ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ αυτο που κανουν… περνουσαν καλα… για να γινει ενα συγκροτημα θρυλος , δεν πρεπει απαραιτητα να ειναι τελειοι μουσικοι, τελειοι σε σκηνικη παρουσια, με τελειο προγραμμα χωρις κοιλιες κτλ΄κτλ κτλ, αλλα να εχουν αυτο το μοναδικο feeling… και οι GnR το εχουν ακομα…
λενε καποιοι γι αυτα τα παιδακια των 15-17 χρ που “χτυπιοντουσαν” χωρις καν να ξερουν οτι ο Slash δεν ειναι στο συγκροτημα…οτι θα χτυπιοντουσαν ακομα κι αν ακουγαν τα τραγουδια σε κασσετα…οκ, ας συμφωνησω οτι ειναι ετσι…ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ οτι τα παιδια αυτα το 87 που βγηκε το AFD δεν ειχαν καν γεννηθει, ομως σημερα ακουνε - εστω και σε κασσετα! - GnR?? δηλαδη αν ερχοντουσαν σημερα οι Ac/Dc, ή ακομα και αυτοι οι wig wam whom ham ή οπως στο καλο τους λενε , θα μαζεβαν τοσα πιτσιρικια??
ειτε μας αρεσει ειτε οχι, οι GnR εχουν γινει συγκροτημα θρυλος… η μεγαλη απουσια τους διογκωσε αυτον τον θρυλο σε σημειο που σημερα το AFD και τα Illusions να ειναι τα πρωτα πραγματα που ακουει ο πιτσιρικας και “κολλαει”… και γουσταρει…
αυτο που ειδα εγω την περασμενη Δευτερα (και πιστεψτε με τους ειδα το 93 σε Ελλαδα και Ιταλια, εχω δει Stones to 98, Pink Floyd to 88, Metallica to 93) και που γουσταρα τρελλα την παλια μπαντα, και παντα ελεγα οτι καλοι οι καινουριοι αλλα οι παλιοι ειναι αλλιως κτλ , ειναι οτι καλυτερα που διαλυθηκαν οι παλιοι γιατι απο ενα σημειο και περα η παρακμη θα χαλουσε αυτο το ονομα… και βλεποντας το live στη Μαλακασα, καταλαβα τι εκανε ο Axl και ξαναεχτισε αυτο το συγκροτημα απ το μηδεν… κρατησε αυτο το ονομα ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ… και οι νεοι , δωσανε και την ψυχη τους για να μας ευχαριστησουν…αυτο ειναι που εκτιμησα σε αυτην την μπαντα…τωρα αν ο Fink δεν ειναι τοσο καλος τεχνικα, αν οι ενισχυτες ηταν Ferrari kai oxi Toyota, αν το delay ηταν που εκανε την φωνη του Axl καλη, δεν με νοιαζει!
το οτι με σεβαστηκαν σαν μπαντα μου φτανει… παιξανε πολυ καλα, πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα και εγω που ειμαι Fan εδω και χρονια…και στο τελος ακουσα παιδια που ηρθαν απο περιεργεια στο terravibe, να λενε οτι ειναι οτι καλυτερο εχουν δει …
ΥΓ: στο Fan Club την παιζουμε ολοι μπροστα στην φωτο το Axl, αλλα δεν ηξερα οτι ειχε διαρρευσει αυτο :o :o :o :o :o ελεος ρε παιδια
α, και κατι αλλο:
ακουσα αρκετους να λενε οτι χωρις Duff & Slash δεν υπαρχουν GnR… μηπως ειναι οι ιδιοι που το 93 λεγανε οτι ο slash ειναι ενας στυγνος επαγγελματιας που δεν εκανε ουτε soundcheck και ειχε χαλια ηχο, και ο duff ενας σπυριαρης αλκοολικος ???
ego tha sas doso mia yposxesi pantos… an peinasoun kai ksanarthoun, tha proslavo 2-3 snipper na tous skotosoun tin ora pou tha paizoun… etsi de tha vasanizeste an itan xalia i poly xalia…
Φιλε μου σε εχω παρακολουθέσει και κοζάρεις πολλα από GNR αλλα εδω για μενα κάνεις μεγάλο λαθος.Η συναυλια την προηγουμενη βδομάδα ηταν πραγματικά καλή το 93 ομως ηταν φοβερη.
Ο κοσμος στο ΟΑΚΑ ηταν 100 φορες πιο πορωμενος απο οτι στη Μαλακασα
Αφου ήσουν εκει θυμάσαι την ατμοσφαιρα
Οαο για την παρακμή που λες για μενα εχοντας ακουσει πολλα bootlegs to 93 οι GNR εκαναν ισως τις καλύτερες συναυλίες τους
Ειπαμε να στηρίζουμε τον Αxl αλλα οχι και ετσι…ελεος
Και κατι τελευταιο
Τον DUFF σπυριαρή και καλα τον ειχε πει μια Ευθυμιάτου που εγραφε στο
γαμωπεριοδικο ΜΕΤΤΑL ΗΑΜΜΕR(Νο 113,σελ 36) ή αλλιως ΜΕTALLICA FANZINE
η ιδια που στο ΠΟΠ+ΡΟΚ τους αποθεωνε(Νο176,σελ108).Αυτοι ειναι οι ρουφιανοι
Πάτε καλά ρε;τί πίνετε και δεν μας δίνετε;;;
Το έχετε χάσει εντελώς;;;συγκρίνετε τί;;;Ac/Dc ρε αθεόφοβοι;;;
Ποιός τα γαμεί και τα πιτσιρίκια και όλους όσοι δεν έχουν επίγνωση βασικών μεγεθών της hard rock μουσικής!
Πές ότι “δεν ακούω ροκ,απλά μου αρέσει ο Axl” να το καταλάβω.
“Συγκρότημα θρύλος”;;;θρήνος μπορεί…
Εντάξει,δεν λέω,ζέστη κάνει κι εδώ αλλά μην πετάμε κάθε μαλακία που μας έρχεται ελαφρά τη καρδία…έλεος…
Δεν ανησυχώ για το σάλιο μου! Από τότε που γνώρισα στο πάρτυ του rocking τον τριμέγιστο και παντοδύναμο kourou, ο οργανισμός μου παράγει 5 βαρέλια την ημέρα!!!
Γιατί ρε φίλε, οι Maiden και οι AC/DC δεν κυκλοφορούν δίσκους τα τελευταία 20 χρόνια? Δεν κάνουν sold out περιοδείες? Μήπως δεν είναι δημοφιλεις αυτοί? Από GNR πιο δημοφιλείς είναι και σίγουρα πιο αξιοπρεπη συγροτήματα.
Μαλλόν ούτε ο ίδιος δεν ξέρεις τι θες να πεις…
1.Milao gia sigrotimata poy emfanistikan ta teleytaia 20 xronia.Akoma ma katalaveis reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
2.An esy de goystareis toys GnR de pa na pei oti den einai megalo sigrotima
3.Eutyxos poy eisai kai si gia na moy les ti thelo na po re ponire
kai kati allo oi kai oi Metallica kai oi GNR einai pio dimofileis apo toys Maiden poy epeidi pali de se kovo na katalabaineis gia mena einai zontanos thrilos
Aν θες να σε καταλαβαίνουν μάθε να γράφεις σωστά. Άλλο το:
τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλη συγκροτηματα τα τελευταία 20 χρόνια
και άλλο το:
sigrotimata poy emfanistikan ta teleytaia 20 xronia
Αν εσένα σου φαίνονται ίδια άντε ξανά δημοτικό.
Δεν έθεσα ποτέ θέμα προσωπικής προτίμησης ή μεγέθους των GNR.
Δεν προσπάθησα να σου πω εγώ τι θες να πεις. Απλά είπα ότι εσύ δεν ξέρεις τι θες να γράψεις, απόδειξη και το τελευταίο σου ποστ (βλέπε και 1.)
Και τέλος ούτε οι Metallica, ούτε οι GNR είναι πιο δημοφιλείς απ τους Maiden ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας την τελευταία πενταετία. Άλλωστε οι GNR δεν είναι αυτοί που για μία δεκαετία σχεδόν είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης?
Υπάρχουν πάντως και γκρουπ των τελευταίων 20 ετών που είναι πιο δημοφιλή από Gn’R και Metallica (άσχετα αν προτιμάω τους δύο πρώτους)…πχ: Red Hot Chili Peppers & U2!